Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 15:45:52 (inci-02) Hv Stormschade (boom/tak) Oude Oever Dalfsen 042030 Prio Middel Eenheid | Brandweer Dalfsen (Dalfsen) (Blusploeg 1)...
zaterdag 23 juni 2018

DINSDAG 09|05

Man (23) krijgt celstraf wegens gooien colaglas in gezicht

Op enkele millimeters na werd een van zijn oogballen gemist

HARDENBERG - Het gooien van een colaglas in het gezicht van een caféganger in Hardenberg heeft een 23-jarige man uit Slagharen een celstraf opgeleverd. Hij kreeg dinsdag 6 maanden cel waarvan 5 maanden voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast moet hij een werkstraf van 120 uur verrichten.

 

Dat bleek uit het vonnis van de rechtbank in Zwolle dinsdag. De 23-jarige man kampt met een angststoornis en raakte op de avond van 21 augustus vorig jaar in café Troubadour in een woordenwisseling met een andere bargast. Die had hem alleen op zijn schouder getikt met de vraag of hij er langs mocht. Hij gooide vervolgens in woede een colaglas die het slachtoffer vol in zijn gezicht raakte. Op enkele millimeters na werd een van zijn oogballen gemist. De man hield er een blijvend litteken in zijn gezicht aan over.

 

Was zijn oog wel geraakt, dan was hij mogelijk aan dat oog blind geworden. De rechters vonden een celstraf gerechtvaardigd omdat het van dichtbij gooien van glaswerk richting een gezicht als zware mishandeling geldt. Daarbij kan het glas als een wapen gezien worden.

 

Tegen de man was 150 dagen cel, waarvan 143 dagen voorwaardelijk met daarnaast een werkstraf van 120 uur geëist.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie