Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:36:29 Bon-inci-17 Oms Br Rz.ziekenh. Hfd.ing.spoedhulp Oms 700400 Jan Weitkamplaan... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Hardenberg (Bergentheim) (Blusploeg -...
zondag 21 oktober 2018

VRIJDAG 03|08

Derde bosbrand in week tijd aan zelfde pad op Lemelerberg

Een medewerker van Staatsbosbeheer was al begonnen te blussen met een trekker met tankwagen voordat de brandweer ter plaatse was

GIETHMEN - Op de avond van vrijdag 3 augustus is opnieuw een bosbrand ontdekt op de Lemelerberg. Rond tien over negen werd de brand ontdekt in het meest noordelijk stuk van het bos van de Lemelerberg.

 

In een ruw begroeid gebied tussen de Oude Raalterweg en de Lemelerweg brandde volgens woordvoerder Jan Wittenberg van de veiligheidsregio een stuk natuur van ongeveer 20 bij 25 meter af. Het brandende perceel lag grofweg 50 meter naast een veel gebruikt wandelpad.

 

De brandweer rukte gelijk groots uit en had mede door deze inzet de brand snel onder controle. Een medewerker van Staatsbosbeheer was al begonnen te blussen met een trekker met tankwagen voordat de brandweer ter plaatse was. De brandweer verwacht nog wel even bezig te zijn met nablussen. De Dalmsholterweg is in verband met de bluswerkzaamheden afgesloten voor al het verkeer.

 

Op 28 juli woede aan hetzelfde pad ongeveer 250-300 meter ten zuiden ook twee branden. De brandweer en politie overleggen of er verder onderzoek gedaan gaat worden, brandstichting wordt mede in verband met de eerdere branden niet uitgesloten. De politie heeft van meerdere personen verklaringen opgenomen. De Officier van Dienst van de brandweer heeft wethouder en tevens locoburgemeester Ko Scheele van de gemeente Ommen geïnformeerd over de derde brand in minder dan een week tijd.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines