Redactie lokaal 0 reactie(s) za 18 september 2021, 16:10

250 meter riet wordt verplaatst aan de Vecht in Hardenberg

Laatst bijgewerkt: zaterdag 16:10 uur
HARDENBERG – Het riet tegenover het haventje in Hardenberg-centrum wordt over een lengte van 250 meter weggehaald en een eind verderop weer aangeplant. Dat gebeurt tussen 1 september en 15 oktober.

Als het riet weg is, komt er meer ruimte voor het evenemententerrein en beter zicht voor de gebruikers van het haventje, vindt de gemeente. Het riet wordt verplaatst door Bouwhuis GWW uit Beerzerveld. Eerst wordt het riet gemaaid, dan wordt de grond met rietwortels afgegraven, vervolgens worden de gaten met grond gevuld waarna het kale stuk met gras wordt ingezaaid. Het riet dat ze weghalen, verplaatsen zij naar de Kruserbrink. Het krijgt hier in de vorm van een rietmoeras een plaats bij de monding van de Oude Radewijkerbeek, vlakbij de Kruserbrink en de brug in de J.C. Kellerlaan.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.