Logo 112Vechtdal

Redactie overig 0 reactie(s) vr 03 juni 2022, 20:18

254 dieren in beslag genomen bij controle op dierenwelzijn in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op maandag 30 mei controleerden de politie samen met de NVWA op het gebied van dierenwelzijn op een locatie in Nieuwleusen. Tijdens de controle troffen de politie en NVWA veel dieren aan die waren gehuisvest in een stal zonder enige vorm van licht en/of verse lucht. De dieren stonden veelal in hun eigen ontlasting en hadden geen of ernstig vervuild water en/of geen voer. Het ging om honden, kippen, kalkoenen, cavia’s, duiven en ganzen in zwaar vervuilde ruimtes.

De officier van justitie besloot op maandag om alle aanwezige dieren in beslag te nemen en een 81-jarige man is daarbij aangewezen als bewaarder. De man heeft toen de kans gekregen om te laten zien dat hij wel goed met de dieren om kon gaan. Op woensdag 1 juni is de politie met de NVWA opnieuw ter plaatse gegaan. De situatie bleek toen niet te zijn verbeterd. Daarop zijn de dieren ondergebracht bij gespecialiseerde opslaghouders.

De twee hiervoor verantwoordelijke mannen (81 jaar en 51 jaar uit Nieuwleusen) zullen door de politie worden gehoord en proces-verbaal zal tegen hen worden opgemaakt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.