Logo 112Vechtdal

Redactie landelijk 0 reactie(s) wo 03 november 2021, 16:46

Doktersassistenten opgepakt voor handel in valse vaccinatiebewijzen

Laatst bijgewerkt: donderdag 4 nov 2021 om 15:58 uur

AMSTERDAM – De politie heeft twee personen aangehouden die worden verdacht van handel in gefraudeerde vaccinatieregistraties. De twee vrouwen zijn gister en vandaag aangehouden nadat de politie in een lopend onderzoek naar verdovende middelen stuitte op deze specifieke handel.

De 30-jarige vrouw en 31-jarige vrouw uit Amsterdam werken beiden in een artsenpraktijk in Amsterdam als doktersassistenten. Uit onderzoek blijkt dat de vrouwen tientallen mensen hielpen aan een vaccinatiebewijs zonder dat deze mensen daadwerkelijk een prik kregen. Hiervoor ontvingen de vrouwen een geldbedrag van tussen de 500 en 1000 euro per vaccinatiebewijs. Door deze frauduleuze invoer in het registratiesysteem was het mogelijk voor mensen om een QR-code te ontvangen en een ingevuld vaccinatiepaspoort met stempels van de dokterspraktijk. De politie doet verder onderzoek naar de tientallen klanten die een gefraudeerde “registratie” gekocht hebben.

Kom jij wel eens (online) in aanraking met dit soort handel? Laat het de politie dan weten via 0900-8844.

Update
De politie heeft woensdagavond een derde verdachte aangehouden, een 52-jarige vrouw die ook werkzaam is bij de artsenpraktijk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.