Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) wo 15 september 2021, 15:21

Hennepplantage aangetroffen in Lutten dankzij tip

LUTTEN – De politie heeft zondagavond op de Anerweg-Zuid in Lutten een hennepplantage ontdekt. De politie kwam de plantage op het spoor dankzij een tip.

Het ging om een vrijstaande schuur. Toen agenten ter plaatse kwamen roken zij een henneplucht en zagen zij dat er extra pijpen uit het dak staken. In totaal troffen agenten dertig lampen en 315 planten aan. Er was sprake van diefstal van stroom. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Er zijn (nog) geen verdachten aangehouden.

‘Tips onmisbaar’
Deze vondst laat weer zien hoe belangrijk het is dat inwoners signalen van verdachte omstandigheden melden bij de politie. Burgemeester Maarten Offinga van de gemeente Hardenberg: “Onze inwoners kennen hun eigen woonomgeving als geen ander. Zij hebben vaak al snel door als er iets niet klopt. Daarmee zijn onze inwoners de extra ogen van de politie. Ook nu is het aan de oplettendheid van inwoners te danken dat deze plantage is ontdekt. Dat laat zien hoe belangrijk het is om het te melden als je iets niet vertrouwt of als je denkt dat iets niet in de haak is. De tips van inwoners zijn onmisbaar bij het bestrijden van drugscriminaliteit.

Hij vervolgt: ”Drugscriminaliteit willen we niet in Hardenberg. Daarom zijn we vorige week samen met tien andere gemeenten in de regio IJsselland een campagne gestart waarin we inwoners oproepen om een melding te doen bij verdachte situaties. Dat kan bij de politie via 0900-8844 – bij heterdaadsituaties via 112 – of anoniem bij het onafhankelijke meldpunt Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.“

Onafhankelijk meldpunt
Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie. Wie er een melding doet blijft gegarandeerd anoniem. Meldingen worden eerst onherleidbaar gemaakt voordat deze door worden gezet naar de politie. Zo is een melding nooit te koppelen aan een melder.

112 Lutten

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Lutten lees je in onze categorie 112 Nieuws Lutten. Alle 112 alarmeringen uit Lutten kan je live volgen via 112 meldingen Lutten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.