Redactie evenement 0 reactie(s) di 07 december 2021, 2:35

In het Vechtdal waan je je al snel op wereldreis

Laatste update: 7 dec 2021 02:40 uur

Het Vechtdal is een populair rivierdal met een aantal mooie fietsroutes en verblijfsplekken die prijs na prijs winnen. In deze groene en gastvrije oase heb je alle tijd om tot rust te komen. Er valt zoveel te beleven dat het al snel lijkt alsof je op wereldreis bent. We zochten drie minder bekende activiteiten uit en we lichten ze voor je toe.

Een safari tussen de koeien
Hoewel het Vechtdal Afrika niet is, kan je er toch op safari gaan. Bij Erve Vechtdal ga je namelijk op een heuse koesafari. Je ontdekt er de brandrode runderen die in het dal grazen. Deze runderen leven op een soortgelijke manier als in het wild. Elke koe heeft een eigen karakter, gaande van echte diva’s tot taaie tantes. Boerin Simone kent de koeien persoonlijk en tijdens de koesafari vertelt ze je er alles over. De koesafari kan tussen april en september worden geboekt en duurt ongeveer 90 tot 120 minuten. Deze safari kan ook worden gecombineerd met een vaartocht over de Vecht. Met het arrangement sloepje-varen-koetje-kijken ervaar je het Vechtdal op een wel heel bijzondere manier.

Een sportieve vakantie langs De Vecht
De Overijsselse Vecht is 167 kilometer lang. De oorsprong ligt in het Duitse Münsterland en de rivier mondt uit in het Zwarte Water van Zwolle. De rivier trekt veel fietstoeristen aan en wij begrijpen waarom. De mooiste fietsroute langs de Vecht is misschien wel de 245 kilometer lange LF16. Deze route start in Zwolle en neemt je mee naar Darfeld. Langs deze route vind je diverse kunstwerken en sta je versteld van de wisselende landschappen.

Dit is een ideale route voor wie er niet alleen van houdt om zelf te sporten, maar ook graag eens gaat kijken naar een sportwedstrijd. In Zwolle kan je namelijk een wedstrijd meepikken van PEC Zwolle, dat volgens aanbieders van sportweddenschappen een grote kans maakt om dit seizoen te degraderen. Fiets je nadien van Darfeld door naar Münster, dan kan je een wedstrijd van de Duitse profvoetbalclub SC Preußen Münster meepikken. Vanaf Münster sta je met de trein snel in Dortmund, waar er veel treinen naar Nederland vertrekken. Je bent dan uiteraard ook meteen ter plekke voor een wedstrijd van Die Schwarzgelben.

De Sahara in het Vechtdal
Velen weten het niet, maar in het Vechtdal is ook de Sahara te vinden! Niet de echte, daarvoor moet je naar Noord-Afrika, maar wel het Recreatieterrein Sahara. Dit is een twintig hectare grote zandverstuiving waar kinderen zandkastelen kunnen bouwen en waar jullie lekker kunnen struinen. Er zijn talloze routes uitgezet en er is voldoende parkeerplaats. Je merkt het: in het Vechtdal zijn vrijwel alle Nederlandse landschappen terug te vinden. En dan is er nog die mooie rivier.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons