Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 16:13:23 P Oefening Rmg-02 (grip) Hv Letsel M. Hzn. Trompstraat Hardenberg Prio Eenheid | VVR IJsselland ((OvD Bevolkingszorg Zwolle-Kampen)
vrijdag 27 november 2020

TOP NIEUWS

DINSDAG 24|11

SIBCULO - De N36 heeft zijn reputatie als gevaarlijke weg andermaal bevestigd. Dinsdagavond botsten tussen Hardenberg en Westerhaar twee auto's tegen elkaar. De weg is afgesloten.

 

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de oversteekplaats bij de Tachtig Bunderweg, net buiten Sibculo. Brokstukken liggen verspreid over de weg en in de berm. Een persoon raakte lichtgewond. Deze werd onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

Het ongeluk zorgt voor veel oponthoud op de N36. De weg is afgesloten. De verwachting is dat de N36 rond 21.15 uur weer ...

ZONDAG 22|11

DAARLERVEEN/VRIEZENVEEN – De brandweer van Vroomshoop en Vriezenveen hebben zondagmiddag rond drie uur twee reeën uit het water gered. De beestjes bevonden zich in het kanaal bij Daarlerveen/Vriezenveen.


De ene ree raakte te water in het kanaal aan de Nieuwe Daarlerveenseweg in het gelijknamige dorp. Het jonge beestje schrok van een motorrijder, waarna het vluchtte en in het water sprong.

 

Het andere onfortuinlijke beest werd verderop gered in Vriezenveen, ter hoogte van de steenfabriek. Hoe de ree in het water belandde is onbekend.

 

Omstanders hebben een poging gedaan om ...

VRIJDAG 20|11

HARDENBERG - Vrijdagavond assisteert de brandweer van Bergentheim bij het opruimen van gier. Een grote tank was geknapt, met als gevolg dat er duizenden liters gier wegstroomde over de Twenteweg (N343) tussen Hardenberg en Bergentheim.


Dat gebeurde bij een grote opslagloods waar tevens gier wordt opgeslagen. Er zijn veel vrachtwagens ingezet om de gier weg te ruimen. Het zal nog wel enige tijd duren voor dat de klus geklaard is.

1/1

VRIJDAG 20|11

NEDERLAND - Bij verschillende bedrijven op verschillende locaties in het land zijn de afgelopen dagen poederbrieven tussen de post aangetroffen. De brieven werden bezorgd op elf Amsterdamse locaties, en bij panden in Amersfoort, Arnhem, Best, Rotterdam, Utrecht Roermond en Leusden. Tot de negentien ontvangers behoren o.a. hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgevers.


De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven, of er een verband is tussen zaken en het motief van de afzender(s). Er wordt rekening gehouden met het scenario dat er mogelijk sprake is van één en ...

WOENSDAG 18|11

OMMEN - Een gekantelde aanhanger die was geladen met puin heeft vanmiddag een flinke ravage veroorzaakt. De aanhanger werd getrokken door een trekker, en kantelde kort na twee uur bij het begin van de Coevorderweg. De combinatie kwam vanaf de Hessel Mulertbrug, en ging rechtsaf de Coevorderweg op richting de Slagenweg. In de bocht vanaf de brug naar de Coevorderweg begon de aanhanger te kantelen en viel deze uiteindelijk om.

 

De kiepwagen gleed over de midden geleider en het asfalt, en kwam uiteindelijk op de tegemoetkomende rijbaan tot stilstand. De lading puin viel eruit en ...

VRIJDAG 20|11

NEDERLAND - Het aantal coronabesmettingen daalt. Maar we zijn er nog niet. Daarom zijn er vanaf donderdag 19 november nieuwe landelijke maatregelen.

 

  • Musea, theaters, zwembaden en pretparken zijn weer open.
  • We mogen weer sporten in groepslessen.
  • We mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen.
  • We mogen met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn.

 

Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. Het advies is om tot de eerste helft van januari niet naar het buitenland te reizen. Tenzij dat echt noodzakelijk is. Evenementen blijven verboden en de ...

DONDERDAG 19|11

Veel mensen willen geen vaccinatie plicht. Er dreigt nu een indirecte vaccinatieplicht te ontstaan. Een kind dat niet is gevaccineerd, mag straks niet naar kinderopvang, je komt een overheidsgebouw niet binnen of je mag niet naar een concert of bibliotheek. De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals pleit bijvoorbeeld voor een toegangsbewijs op basis van een vaccinatie.

 

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19? Doe mee aan onze poll op de voorpagina!

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren