Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 16:09:35 Aanrijding Letsel Dalfsen - Ommen Dalfsen Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
donderdag 13 mei 2021

TOP NIEUWS

GISTEREN 12|05

DALFSEN - Op woensdagmiddag 12 mei heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden op de Rechterensedijk in Dalfsen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kasteel.

 

Drie auto's zijn met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval zorgt voor een flinke verkeershinder. Agenten zijn aanwezig om het verkeer te regelen.

1/1

DINSDAG 11|05

NEDERLAND - Op dit moment komen nog weinig landen in aanmerking voor een groen of geel reisadvies per 15 mei. Het kabinet hoopt dat er in de aanloop naar de zomer steeds meer landen als veilig kunnen worden aangemerkt, waardoor een vakantie in het buitenland deze zomer een reële optie wordt. Wel wijst het kabinet erop dat landen met een groen of geel reisadvies zelf kunnen besluiten om reisbeperkingen af te kondigen voor reizigers uit Nederland. Denk aan een coronatest of quarantaineplicht bij aankomst.

 

Het feit dat de groep gevaccineerden in heel Europa steeds groter wordt is ...

1/1

DINSDAG 11|05

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

 

Er is wel een voorwaarde: het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames moet op maandag 17 mei verder zijn gedaald. Dit betekent dat er dan een afname moet zijn van ongeveer 20 procent ten opzichte van de piek eind april. Als dit niet het geval ...

MAANDAG 10|05

HARDENBERG - Op de J.C. Kellerlaan in Hardenberg heeft maandagmiddag een kop-staartbotsing plaatsgevonden tussen drie voertuigen. Eén persoon is hierbij lichtgewond geraakt.

 

De toedracht van het ongeval wordt door de politie onderzocht.

1/1

ZONDAG 09|05

BEERZE - Als gevolg van een aanrijding met een persoon rijden er geen treinen tussen Zwolle en Emmen. Het spoorwegongeval heeft plaatsgevonden op de bewaakte spoorwegovergang aan de Beerzerhooiweg in Beerze. Vele hulpdiensten zijn aanwezig. Een opgeroepen traumahelikopter is inmiddels geannuleerd.

 

De persoon is bij de aanrijding overleden. De Beerzerhooiweg is volledig afgesloten voor al het verkeer. De NS verwacht dat de stremming tot ongeveer 16:00 uur vanmiddag duurt.

DINSDAG 11|05

NEDERLAND - In het Wetboek van Strafrecht komt een apart delict te staan voor opsporingsambtenaren die schuldig zijn aan het schenden van de geweldsinstructie, met lichamelijk letsel of de dood tot gevolg. De Eerste Kamer stemde vandaag in met het wetsvoorstel geweldsaanwending opsporingsambtenaar van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), dat een wettelijk kader introduceert voor de beoordeling van geweldgebruik door opsporingsambtenaren, zoals politieagenten, officieren van de Koninklijke Marechaussee en Boa's die bevoegd zijn geweld te gebruiken. De wet regelt naast een aparte ...

MAANDAG 10|05

NEDERLAND - Vandaag wordt de website www.zelftestonderwijs.nl met een campagne op social media gelanceerd. Op de site kunnen studenten en medewerkers in het hoger onderwijs terecht om binnen een paar minuten gratis zelftesten aan te vragen. Sinds 26 april kunnen studenten ongeveer weer één dag per week fysiek onderwijs volgen op een hogeschool of universiteit.

 

Door iedere student en medewerker te voorzien van gratis zelftesten kunnen besmettingen snel worden opgespoord. Minister van Engelshoven roept daarom studenten op om zoveel mogelijk gebruik te gaan maken van de gratis ...

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines