Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:39:36 Aanrijding Letsel Roode Hert Het Hotel Restaurant N340 - Hessenweg Dalfsen Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
dinsdag 21 januari 2020

Archief

Politie stuurt per ongeluk pornolink in sms-alert dodelijke brandstichting Nieuwleusen

Gemaakt: Donderdag, 08 augustus 2019 16:27

NIEUWLEUSEN - De politie en brandweer reageerden op zondag 14 juli om rond 05.15 uur op een melding van een woningbrand in een woning aan het Zwartewaterland in Nieuwleusen. Bij deze brand kwam een 22-jarige man om het leven. De politie beschikt over aanwijzingen voor brandstichting. Op 30 juli meldde de politie dat een minderjarige jongeman als verdachte was aangehouden.


Update: De politie heeft vandaag een sms-bom verstuurd aan mensen met daarin een link die niet klopt. In het bericht zijn een aantal tekens van de link afgevallen waardoor er een heel ander soort link ontstaan is. Deze link leidt naar een pagina die wij niet steunen. We betreuren dat dit zo gelopen is. Kort daarna hebben we een tweede sms-bom verstuurd met een goed werkende link.

 

Herhaalde getuigenoproep aan een specifieke geografische doelgroep middels een SMS-Bom
Op 25 juli jl. deed de recherche al een oproep aan getuigen zich te melden. Via deze website en social media werd deze oproep verspreid. Uit door de politie opgevraagde informatie van gsm-providers is ons gebleken dat uw tel nr op zondag 14 juli 2019 tussen 03.00-09.00 uur actief was in Nieuwleusen of directe omgeving. De politie heeft belangstelling voor bijzonderheden die eventueel door u gezien zijn in de directe nabijheid van de woning rondom het tijdstip van de brand. De politiekomt dan graag met u in contact. Dit kan door te bellen met telefoonnummer 0900-8844 of een bericht te sturen naar tgo-mali.oost-nederland@politie.nl. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000

 

SMS-bom
In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om een SMS-bom te versturen. Dat houdt in dat alle mobiele nummers die rond deze datum en tijd in die omgeving van Nieuwleusen waren, een sms hebben ontvangen. In de sms wordt een korte oproep geplaatst en een directe link naar onze hulpvraag op politie.nl. De politie hoopt op deze wijze in contact te komen met mensen die meer gezien of gehoord maar nog geen contact met de politie hebben opgenomen.

Brandweer redt kat uit boom, wie gaat dat betalen?

Gemaakt: Vrijdag, 09 augustus 2019 18:22

NEDERLAND - In Nederland stuurt de brandweer nooit een rekening voor haar inzetten, wie haar ook alarmeert. Maar ook wanneer de brandweer er op uit gaat om een dier te redden? De brandweer heeft een wettelijke taak om mensen en dieren te redden. Als de centralist een melding binnen krijgt van een dier in nood dan zal deze een inschatting maken of het nodig is om de brandweer er op af te sturen.

 

Als zich een calamiteit voordoet hoeft u dus niet bang te zijn dat u als melder of slachtoffer een rekening ontvangt van de brandweer. Maar, hoewel de brandweer u niets kost is de brandweer "niet gratis". De kosten (mensen en materieel) worden betaald uit de gemeentebegroting. U betaalt het dus met zijn allen.

 

Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?

Doe mee aan onze poll onderaan op de voorpagina. Zou de brandweer een rekening moeten sturen voor een inzet?

Brand in woning met rietenkap na vermoedelijke blikseminslag in Dalfsen

Gemaakt: Dinsdag, 13 augustus 2019 16:35

DALFSEN - Verschillende brandweerkorpsen uit de regio hebben hun handen vanmiddag vol gehad aan een brand net ten oosten van Oudleusen. De brand in de rietgedekte woning aan de Oosterkampen werd rond vier uur vanmiddag ontdekt. Woordvoerder Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland verteld dat de oorzaak van de brand naar alle waarschijnlijkheid een blikseminslag is geweest.

 

Tijdens het passeren van een onweerbui hoorden de bewoners een harde klap, en ontdekten daarna de brand. Het gaat om een twee-onder-een-kapwoning, waarvan één van de delen een kangoeroewoning is. Niemand raakte gewond. De bewoners hebben samen met de politie enkele waardevolle spullen, zoals papieren en een TV, veilig kunnen stellen.

 

De brandhaarden waren moeilijk te bereiken voor de brandweer omdat het riet op de 'ouderwetse manier' is gelegd, en dus in de nok over elkaar heen ligt. Brandweerlieden hebben ruiten op de bovenverdieping ingegooid zodat er naar binnen kon worden geblust. Een kraan van de gemeente is ingezet om sloopwerkzaamheden te verrichten zodat de brandweer bij de brandhaarden kon komen. "Het zal nog wel enige tijd duren voor wij hier klaar zijn.", aldus Wittenberg eerder vanavodn. Het dak is op meerdere plekken ingestort, en ook zal er zware waterschade zijn. De woningen zijn voorlopig onbewoonbaar.

 

Bij de brand kwam vooral in het begin veel dikke rook vrij. Omwonenden die last hebben van de rook werden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten, en ventilatie uit te schakelen. De Oosterkampen ter hoogte van de woning is tijdens de bluswerkzaamheden voor al het verkeer afgesloten.

Auto ramt pui van winkel in Hardenberg

Gemaakt: Dinsdag, 13 augustus 2019 16:57

HARDENBERG - Een auto is vanmiddag tegen de gevel van een winkelpand aan de Lange Spruit in Hardenberg gereden. Er is bij het ongeval niemand gewond geraakt.

 

De bestuurder heeft waarschijnlijk het gas ingetrapt in plaats van de rem.

Brandweer haalt dronken man van dak flatgebouw in Zwolle

Gemaakt: Dinsdag, 13 augustus 2019 22:11

ZWOLLE - Op dinsdag 13 augustus is de brandweer rond 19:45 uur uitgerukt naar de Schuurmanstraat in Zwolle. Ze waren opgeroepen om de politie te assisteren. Een beschonken persoon zat op het dak van een flatgebouw. De brandweer moest met een hoogwerker deze persoon van het dak halen.

 

De man is aangehouden voor openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde. Dankzij hulp van de brandweer konden zowel de verdachte als de politie veilig voet aan de grond zetten.

Brandweer verwijdert tak op parkeerplaats langs de N347 bij Lemele

Gemaakt: Donderdag, 15 augustus 2019 16:15

LEMELE - De hulpdiensten zijn donderdag 15 augustus uitgerukt voor een melding van stormschade langs de N347 in Lemele.

 

Bij aankomst van de brandweer bleek er een grote tak op de parkeerplaats te zijn gevallen. De brandweer heeft de tak verzaagd en verwijderd.

Sibculoër (31) ernstig gewond na ongeval met quad in woonwijk Kloosterhaar

Gemaakt: Maandag, 19 augustus 2019 16:44

KLOOSTERHAAR - Een 31-jarige man uit Sibculo is op de middag van maandag 19 augustus ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Kloosterhaar.

 

Het ging kort voor half twee vanmiddag mis ter hoogte van de kruising van de Kerkstraat en de Schoolstraat. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Volgens omstanders reed de man op een kleine quad waar aan werd geknutseld, en vloog hij uit de bocht. Volgens deze omstanders zou hij met zijn hoofd op een stoeprand terecht zijn gekomen, en geen helm hebben gedragen. Het mobiel medisch team van het UMCG is per traumahelikopter naar Kloosterhaar gekomen, en lande nabij de Groenedijk.

 

Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De trauma arts reed mee in de ambulance. De Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie doet onderzoek naar het ongeval.

Sibculoër (31) overleden na ongeval met quad in woonwijk Kloosterhaar

Gemaakt: Dinsdag, 20 augustus 2019 15:51

KLOOSTERHAAR - Een 31-jarige man uit Sibculo is op de middag van maandag 19 augustus ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Kloosterhaar. Het ging kort voor half twee vanmiddag mis ter hoogte van de kruising van de Kerkstraat en de Schoolstraat. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk.

 

Volgens omstanders reed de man op een kleine quad waar aan werd geknutseld, en vloog hij uit de bocht. Volgens deze omstanders zou hij met zijn hoofd op een stoeprand terecht zijn gekomen, en geen helm hebben gedragen.

 

Het mobiel medisch team van het UMCG is per traumahelikopter naar Kloosterhaar gekomen, en landde nabij de Groenedijk. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd, maar is later aan zijn verwondingen overleden. De Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het ongeval maar kon geen eenduidige oorzaak vaststellen. Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval.

Aanrijding door voorrangsfout op de N340 tussen Dalfsen en Ommen

Gemaakt: Dinsdag, 20 augustus 2019 18:31

DALFSEN - Op dinsdag 20 augustus heeft er een ongeval plaats gevonden op de kruising Maneweg en de parallelweg van de Hessenweg (N340) tussen Dalfsen en Ommen. Vermoedelijk ging het om een voorrangsfout waarbij de bestelbus vanaf de parallelweg de Maneweg is opgekomen en daar geen voorrang heeft verleend aan een auto richting de N340.

 

De mannelijke bestuurder van de bestelbus is in ambulance gecontroleerd maar hoefde niet mee. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

Vrouw in Deventer met hoogwerker van toilet gered

Gemaakt: Dinsdag, 20 augustus 2019 19:22

DEVENTER - Op dinsdag 20 augustus is de brandweer rond 18:00 uur uitgerukt naar de Roggestraat in Deventer. Een vrouw zat opgesloten in het toilet.

 

De brandweer probeerde met een hoogwerker de vrouw te bevrijden. Uiteindelijk is de vrouw via het raam in de hoogwerker van de brandweer gekomen. Het is niet bekend waarom de deur niet meer open ging.

Twee voertuigen slaan over de kop bij aanrijding in Vilsteren

Gemaakt: Woensdag, 21 augustus 2019 16:23

VILSTEREN - Twee auto's zijn aan het begin van de middag over de kop gerold bij een ongeval net buiten Vilsteren, aan de kant van Ommen. Beide voertuigen kwamen rond 13:00 uur op de Vilsterseweg met elkaar in botsing. Een kleine grijze auto die in de richting van Vilsteren reed botste op het linker achterwiel van een tegemoetkomende auto. De grijze Suzuki eindigde na de botsing ondersteboven in een droogstaande sloot aan de zuidelijke zijde van de weg. De rode Ford rolde ook over de kop, maar kwam op alle vier wielen tot stilstand op de weg.

 

De mannelijke bestuurder van de Suzuki -een leenauto- werd kort gecontroleerd door ambulancepersoneel maar liep geen letsel op. De drie inzittenden van de Ford werden één voor één met bijstand van de brandweer uit het voertuig geholpen. Al deze inzittenden werden gecontroleerd in de drie ter plaatse gekomen ambulances. Alleen de vrouw die achterin de auto zat is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De man en vrouw die voorin zaten hoefden niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd, maar zullen de koprol morgen ongetwijfeld voelen.

 

De Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie heeft op de plaats van het ongeval onderzoek gedaan om de exacte oorzaak vast te stellen. Beide voertuigen liepen forse schade op, en zullen door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. In het weiland waarnaast de Suzuki terecht kwam werd een extra stroomdraad gespannen zodat de nieuwsgierige koeien op afstand bleven, dit om te voorkomen dat ze bijvoorbeeld de brokstukken gingen opeten, of met de poten op brokstukken terecht zouden komen. De Vilsterseweg was tijdens de hulpverlening en het daaropvolgende onderzoek afgesloten voor alle auto's. Fietsers en motoren konden het ongeval passeren via het naastgelegen fietspad.

Jongen zwaargewond door steekvlam op camping Beerze Bulten

Gemaakt: Woensdag, 21 augustus 2019 18:23

BEERZE - Een jongen is op de middag van woensdag 21 augustus ernstig gewond geraakt door een steekvlam. Het ging rond twintig over vier vanmiddag mis op camping de Beerze Bulten in Beerze.

 

De hulpdiensten kwamen met spoed naar de kampeerplek op de westelijke rand van de camping, vlak bij de Kampweg. Ook het mobiel medisch team van het UMCG kwam per traumahelikopter naar de plek des onheils, en landde op de camping. De jongen is onder begeleiding van de trauma arts met spoed per ambulance naar het brandwonden centrum in Groningen vervoerd.

Motor met zijspan komt in botsing met fietser in Lemelerveld

Gemaakt: Donderdag, 22 augustus 2019 16:28

LEMELERVELD - Een fietser is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval net buiten Lemelerveld. Het ongeval vond rond half vier plaats op de Parallelweg, net ten noorden van de kruising met de Hansdelsweg, en de kruising daarvan met de Deventersweg (N348). Twee motorrijder reden op de Parallelweg vanaf Lemelerveld. Net na een behoorlijk scherpe bocht verloor één van de motorrijders door een nog onduidelijke oorzaak de controle over de Harley-Davidson motorfiets met zijspan. De motorfiets kwam in botsing met een tegemoetkomende fietser. De jongeman op de fiets raakte gewond, en liep in ieder geval letsel op aan zijn onderbeen.

 

Na kort ter plaatse te zijn behandeld is de jongeman per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De manlijke bestuurder van de motor met zijspan zit in een rolstoel, en viel na de botsing van zijn motorfiets. Hij raakte niet gewond, en werd in zijn rolstoel geholpen. De politie sloot het wegdeel tijdens de nasleep van het ongeval af voor verkeer. Na overleg werd er besloten dat de verkeersongevallenanalyse dienst van de politie geen onderzoek hoefde te komen doen. De motor met zijspan is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Veel rook bij brand in kapschuur aan de Bergweg in Ommen

Gemaakt: Vrijdag, 23 augustus 2019 18:39

OMMEN - Er kwam vrijdagmiddag veel rook vrij bij een brand aan de Bergweg in Ommen. De brandweer werd rond tien voor twee opgeroepen voor de brand. In een kapschuur in een bocht waar de Bergsteeg op de Bergweg uitkomt bleek brand te woeden in een hooizolder. De brandweer stelde een cilinder veilig.

 

In verband met het vele toeristische fietsverkeer werd de weg tijdelijk afgesloten. De brandweer had het vuur snel onder controle. Wat de omvang van de schade aan de schuur betreft is nog onduidelijk.

Motor breekt in stukken bij aanrijding in Dalfsen

Gemaakt: Zondag, 25 augustus 2019 17:09

DALFSEN - Op de Poppenallee bij Dalfsen heeft zondagochtend 25 augustus een aanrijding plaatsgevonden tussen een motor en een personenauto. Daarbij ontstond forse schade.

 

De motorrijder raakte niet gewond bij de aanrijding. De motor is na de aanrijding in stukken gebroken. Een berger heeft de motor afgesleept. De auto kon zelfstandig verder rijden.

Politie betrapt 200 appende automobilisten vanuit 'belbus'

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 16:19

NEDERLAND - De politie heeft woensdag en donderdag honderden automobilisten op de bon geslingerd na een controle vanuit een zogenoemde belbus. Er werden onder meer 204 bestuurders betrapt op het vasthouden van een telefoon.

 

Ondanks dat het relatief rustig was op de weg, werd toch nog een groot aantal automobilisten staande gehouden. Dit resulteerde in:

  • 204 x pv vasthouden telefoon
  • 33 x pv onvoldoende rechts houden
  • 107 x pv overig (kleven, doorgetrokken streep, negeren aanwijzing etc.)
  • 4 x werd een rijbewijs ingevorderd ivm snelheid
  • 2 x werd er een bloedproef gedaan ivm verdenking rijden onder invloed van drugs. Een hiervan was een grote joint aan het roken tijdens het rijden wat gezien werd vanuit de bus.

 

Verder werd een wapenstok aangetroffen. Deze werd in beslag genomen en tegen de bezitter hiervan werd proces verbaal opgemaakt.

 

Er werd een openstaande boete geïnd en een passagier werd aangehouden in verband met een openstaande celstraf van 14 dagen. Een andere persoon moest met ons mee ivm afname DNA.

 

Tot slot werd er een mededeling 130 opgemaakt naar het CBR voor een automobilist die meerdere overtredingen maakte. Waarschijnlijk volgt een verplichte cursus, de EMG genaamd.

 

Zie ook:

Vlammen slaan uit dak van rijtjeswoning in Ommen

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 17:41

OMMEN - Op vrijdag 30 augustus is de brandweer met spoed uitgerukt voor een uitslaande woningbrand aan de Koolmeesstraat in Ommen. De brand werd al snel opgeschaald naar middelbrand.

 

De brandweer is druk met het blussen van de brand. De rook is van een afstand te zien.

 

Update

De brand is meester er is sprake van grote schade aan de kap van de woning. De bewoners waren thuis maar zijn ongedeerd gebleven. Er is even vrees geweest tot overslag na de naastgelegen huis. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Gebruikers crowdfundingssite Dream or Donate mogelijk opgelicht

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 17:52

WITHAREN - Afgelopen dinsdag is de crowdfundingssite Dream or Donate offline gegaan. Het platform werd door mensen gebruikt om geld in te zamelen voor medische behandelingen of aangepast vervoer voor mensen met een beperking. Gebruikers van de doneersite hebben het vermoeden dat ze mogelijk zijn opgelicht.

 

Om vast te stellen of er sprake is van een strafbaar feit inventariseren en beoordelen we nu eerst alle aangifte(s). Ook zijn hiervoor gegevensdragers van de eigenaar van Dream or Donate in beslag genomen. Op basis daarvan gaat de politie bekijken waar ze precies mee te maken hebben en of er sprake is van een strafbaar feit. Als blijkt dat er sprake is van strafbare feiten, kan het Openbaar Ministerie overgaan tot strafvervolging.

 

Vermoedt u dat u slachtoffer bent? Dan kunt u aangifte doen. Ook als u eerder is verteld dat dit niet kon, doe dit alsnog.

Mogelijke explosieven gevonden in achtergelaten auto na achtervolging

Gemaakt: Zondag, 01 september 2019 16:02

ZWOLLE - De A28 is afgelopen nacht afgesloten geweest als gevolg van een achtervolging. Bij die achtervolging sprong de bestuurder uit de auto en vluchtte. In de auto vonden agenten spullen die mogelijk explosief waren. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld en de spullen zijn meegenomen voor onderzoek.

 

Even voor 23.00 uur gisteravond zagen agenten bij Zwolle een zwarte Audi rijden met mogelijk gestolen kentekenplaten. De agenten gaven hem een stopteken, maar in plaats van te stoppen, ging hij er met hoge snelheid vandoor over de A28. Voor de afslag Nieuwleusen stopte de bestuurder, sprong uit de auto en rende de snelweg over een weiland in. Inmiddels was om versterking gevraagd en werd er door meerdere agenten en de helikopter naar de bestuurder gezocht. Die werd niet meer gevonden.

 

De Audi, die nog steeds op de snelweg stond, is direct onderzocht. In de auto werden spullen gevonden die mogelijk explosief konden zijn. De EOD werd ingeschakeld en uit veiligheidsoverwegingen werd de A28 tussen afslag Ommen en Nieuwleusen afgesloten. De mogelijke explosieven en de auto worden vandaag verder onderzocht.

Medewerkers CTP Veldzicht blussen brand in kamer in Balkbrug

Gemaakt: Woensdag, 04 september 2019 16:54

BALKBRUG - De hulpdiensten zijn woensdag 4 september uitgerukt voor een brand in een cel bi jCTP Veldzicht aan de Ommerweg in Balkbrug. Er bleek een brandje te zijn ontstaan in één van de kamers.

 

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Het personeel heeft de brand zelf weten te blussen. De brandweer is voor zover bekend niet naar binnen geweest. Vanwege dat de tankautospuit van Balkbrug onderbezet was werd er snel opgeschaald.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je.

Gemaakt: Donderdag, 05 september 2019 00:05

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk. Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier. Laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Taxichauffeur redt leven van man op spoorwegovergang in Ommen

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 16:20

OMMEN - Een man in een rolstoelfiets is aan het begin van de middag aan de dood ontsnapt op de spoorwegovergang in de Besthemeresweg. Hij kwam met zijn hand aangedreven driewielige rolstoelfiets vast te zitten in de rails, en kon zelfstandig niet meer loskomen. Terwijl de trein van 12:08 richting Mariënberg vanaf het station Ommen naderde zag taxichauffeur Gerben van Dam in een glimp dat de man op het spoor lag. De 61-jarige chauffeur moest bij het Vechtgenoten huis tegenover de overweg zijn. Terwijl de bellen rinkelen en rode lampen knipperen zijn de spoorbomen al volledig naar beneden. Hij stuurt zijn bus van werkgever Taxi Steen uit Ommen naar rechts. "Ik bedacht me geen moment, en sprong uit de bus", verteld Van Dam.

 

De chauffeur uit Zwolle gaat met gevaar voor eigen leven naar de vastzittende man toe om hem van het spoor te helpen. Dan blijkt dat niet alleen de rolstoel vast zit, maar dat de 28-jarige Tsjech ook met zijn voet klem zit. "Hij lag of hing op één of andere manier onder zijn rolstoel, het ging zo snel. Hoe het precies zat weet ik eigenlijk niet." Van Dam weet uit eindelijk de man aan zijn jas uit zijn stoel én schoen te trekken, en in veiligheid te brengen.

 

Terwijl beiden nog maar amper in veiligheid zijn stormt de in alle macht remmende trein over de overweg. "Het was echt secondewerk, die trein had geen moment eerder moeten komen", verteld Van Dam. De rolstoelfiets wordt volledig aan gruzelementen gereden en tegen een pilaar naast het spoor geworpen, de brokstukken liggen tot tientallen meters verderop verspreid. De schoen van de 'geluksvogel' wordt aan flarden gereden, rode resten van de gymp op de spoorbalk zijn getuige van het geweld wat net is gepasseerd.

 

Van Dam vangt de man op in zijn taxibus in afwachting van de hulpdiensten. Terwijl de geschrokken mannen wachten komt de vriendin van de man aanfietsen, en vraagt aan Gerben wat er gebeurd was. "Ik vertelde dat er iemand met een rolstoel vast zat op het spoor en dat ik hem er net had afgetrokken. Ze vertrok helemaal van kleur, en rende naar de bus." De man werd gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar kwam wonderbaarlijk ongedeerd uit zijn ijzingwekkende situatie. De man en zijn vriendin zijn door de ambulance naar het huisje op Camping Besthmenerberg gebracht waar zij verblijven. Volgens politiewoordvoerder Frank de Valk is de Tsjech een jaar in Nederland.

 

Taxichauffeur Gerben staat nog wel te trillen op zijn benen, maar pakt het werk bij Taxi Steen, waar hij zo'n 3 jaar in dienst is, vandaag gewoon weer verder op. "Ik vind me zelf echt geen held ofzo, het is gewoon de menselijke plicht," verteld hij enigszins nuchter. "Maar dat beeld van die rolstoel die onder die trein verdwijnt zit me nog wel even voor de ogen", voegt hij toch nog toe.

 

De trein is na te zijn gecontroleerd door de machinist rustig verder gereden richting Mariënberg. Door het incident raakten meerdere overwegen in storing. Een spooraannemer en ProRail gingen druk aan het werk om de problemen te verhelpen. Rond 15:30 was de verstoring voorbij en werd de dienstregeling weer op gang gebracht.

Politie start pilot emissieloze voertuigen [video]

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 16:59

NEDERLAND - Vandaag starten drie politie-eenheden met de pilot 0-emissie. Het komende jaar testen zij verschillende emissieloze voertuigen, zoals elektrische auto's, motoren en speed pedelecs. Die voertuigen worden gerouleerd tussen basisteams in de eenheden Midden-Nederland, Oost-Nederland en Amsterdam. Het doel is om te zien wat het voor de operatie en bedrijfsvoering betekent om emissieloze voertuigen te gebruiken. Hiermee bereidt de politie zich ook voor op toekomstige aanbestedingen van het wagenpark.


Pilot
De politie doet veel om duurzamer te worden. Een van de acties is het testen van emissieloze voertuigen. De pilot 0-emissie, die vandaag start, geeft verschillende basisteams binnen de eenheden Midden-Nederland, Oost-Nederland en Amsterdam een jaar lang kans om de emissieloze voertuigen eens goed uit te testen. Het zijn extra voertuigen die een aanvulling zijn op wat de teams al hebben staan. Ook moeten de voertuigen volledig voldoen aan alle vereisten die nu voor voertuigen gelden.

 

Het gaat om verschillende soorten elektrische auto's, motoren en speed pedelecs, die gaan rouleren tussen de basisteams. Elk basisteam heeft vier maanden om de voertuigen uit te proberen. Maar ze moeten zeker ook kijken naar wat niet prettig werkt, stelt Pim Miltenburg, hoofd operatiën Oost Nederland en voorzitter van de stuurgroep 0-emissie. 'Het doel is om te zien wat het voor de operatie betekent om emissieloze voertuigen te gebruiken.'

 

Feedback
Om goed te kunnen testen, worden de voertuigen gedurende een jaar uitgeprobeerd. Door verschillende teams, in verschillende omgevingen en tijdens verschillende seizoenen. Want rondrijden in de stad is niet hetzelfde als op het platteland en rondrijden in de zomer is niet hetzelfde als in de winter. Miltenburg hoopt daarom aan het einde van de pilot op veel nuttige feedback van de collega's. 'Ik ben benieuwd of mensen er in druk verkeer van schrikken als er ineens een politieauto langsrijdt, omdat ze niks aan horen komen. Maar ook wat er gebeurt als je een melding krijgt en je kunt geruisloos aan komen rijden.'

 

Infrastructuur
Er moet ook praktisch worden getest. De laadtijd en actieradius van de elektrische voertuigen, bijvoorbeeld. 'Het regelen van de infrastructuur die nodig is om te testen was nog het meeste werk in de voorbereiding. Want elk voertuig moet worden opgeladen en daar zijn laadpalen voor nodig op de parkeerplaats. Dan moet je dus ook rekening houden met de stroomcapaciteit van het bureau. Mocht nou blijken dat het opladen erg lang duurt, dan hebben we uiteindelijk een groter wagenpark nodig om inzetbaar te blijven', aldus Miltenburg.

 

Eisen
Voor de toekomstige aanbesteding voor het wagenpark moet bekend zijn welke eisen er worden gesteld aan de nieuwe voertuigen. 'Zo is bijvoorbeeld de middenconsole bij de emissieloze voertuigen verlaagd om een beter zitpositie te verkrijgen, omdat we hier kritiek op kregen bij de Mercedes B. Die leerpunten hebben we meegenomen. Nu uitgebreid testen helpt ons voor de volgende grote aanbesteding.'

Auto met stoffelijk overschot gevonden in Ommerkanaal bij Ommen tijdens zoektocht naar vermiste vrouw

Gemaakt: Zaterdag, 07 september 2019 17:37

OMMEN - Zaterdagmiddag 7 september is in het water van het Ommerkanaal een auto met daarin stoffelijk overschot gevonden, zo bevestigd politiewoordvoerder Frank Brouwer. Dit gebeurde net ten zuiden van de woonkern Ommerkanaal.

 

Een gespecialiseerd team van de politie was vanmorgen begonnen op het water te zoeken naar een vermiste 50-jarige vrouw uit Dedemsvaart. "We gaan in eerste plaats nu zorgvuldig bergen. En dan gaan we onderzoeken wat er gebeurt is, en wie het slachtoffer is", aldus Brouwer. Er komt een gespecialiseerd team die zo kan bergen dat er geen sporen verloren gaan. Kort voor twee uur vanmiddag werden brandweer en ambulance met spoed opgeroepen nadat het zoekteam het voertuig vond.

 

De Ommerkanaal Oost en het Ommerkanaal West zijn ter hoogte van de vindplaats afgesloten en deels aangemerkt als plaats delict.

Lichaam aangetroffen in auto in kanaal Ommen is vermiste vrouw (50) uit Dedemsvaart

Gemaakt: Zondag, 08 september 2019 05:32

OMMEN - Het lichaam dat politie en brandweer zaterdagmiddag hebben aangetroffen in het Ommerkanaal is van de vermiste 50-jarige vrouw uit Dedemsvaart. De politie sluit een misdrijf uit.

 

De politie zocht zaterdag in het Ommerkanaal bij Ommen naar de vermiste vrouw uit Dedemsvaart. Daarbij vonden ze een auto met een lichaam erin.

Ravage op de N36 na aanrijding auto met vrachtwagen bij Arriën

Gemaakt: Dinsdag, 10 september 2019 18:03

ARRIËN - Een automobilist is op het einde van de middag van dinsdag 10 september gewond geraakt bij een aanrijding op de N36 in Arriën. Het ongeval vond kort na vijf uur plaats tussen de Middenweg en de viaduct van de Schapendijk. Een personenauto die in de richting van de Witte Paal reed botste hier bijna frontaal met een tegemoetkomende vrachtwagen. Volgens automobilisten die het ongeval zagen gebeuren zou de bestuurder van de personenauto aan het slingeren zijn geweest. Een vrachtwagenchauffeur die achter de betrokken vrachtwagen reed vertelde dat de chauffeur hiervan probeerde uit te wijken, maar dat de ruimte op raakte en een aanrijding niet meer te voorkomen bleek.

 

De chauffeur van de vrachtwagen kon het voertuig ondanks de forse schade veilig stilzetten in de berm. De personenauto eindigde in de berm zo'n 175 meter van de vrachtwagen. Het wegdek tussen beide raakte bezaaid met brokstukken, waaronder een afgebroken deel van de ophanging van de personenauto met het wiel er nog aan. De bestuurder, en tevens enigste inzittende, van de personenauto raakte gewond. Hij is na kort ter plaatse te zijn behandeld per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd.

 

De vrachtwagen raakte over de hele linkerzijde beschadigd. Hoewel de dop van de brandstoftank tientallen meters verderop eindigde lekte er geen brandstof weg. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde personenauto afgevoerd. Een andere 'zware berger' zal de vrachtwagen gaan afvoeren. De gehele weg werd na de aanrijding afgesloten, maar is inmiddels weer open voor verkeer.

Ernstig gewonde na explosie bij Arva Specerijen in Wijhe

Gemaakt: Woensdag, 11 september 2019 17:18

WIJHE - De hulpdiensten zijn woensdagmiddag 11 september massaal uitgerukt voor een brand bij Arva Specerijen aan de Ambachtsweg in Wijhe. Bij het bedrijf heeft een stofexplosie plaatsgevonden. Daarbij zijn drie personen gewond geraakt, waaronder één ernstig. Ook een traumahelikopter kwam ter plekke. De drie slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht.

 

Er ontstond rond 14:45 uur brand in één van de machines in het bedrijf, waarna een stofexplosie volgde, aldus de brandweer. De brand was snel geblust door de toegesnelde brandweerlieden. Door de explosie is een roldeur van het pand compleet vernield. Ook de gevel liep schade op. De restanten liggen voor het bedrijf, terwijl de brandweer binnen een nacontrole doet.

 

Arva Specerijen is een bedrijf dat kruiden en specerijen verwerkt en verhandeld. Hoe groot de schade is, is nog onduidelijk.

Alle ingrediënten aanwezig op open dag Brandweer Vriezenveen

Gemaakt: Zaterdag, 14 september 2019 20:00

VRIEZENVEEN - Op zaterdag 14 september organiseerde de brandweer van Vriezenveen een open dag. Voor jong en oud waren er demonstraties van diverse hulpdiensten en Defensie en werden de nieuwste brandweervoertuigen ten toon gesteld. Ook kon het publiek een kijkje nemen in de vernieuwde brandweerkazerne nemen die de dag ervoor officieel is geopend.

 

Kortom een mooi onderdeel van een van de vele festiviteiten "Vriezenveen 650 jaar"

Meerdere motoren betrokken bij ongeval op de Eikelhofweg in Olst

Gemaakt: Zaterdag, 14 september 2019 20:22

OLST - Op zaterdag 14 september heeft er een ongeval plaats gevonden op de Eikelhofweg in Olst. Volgens een ooggetuige zijn vier motoren aangereden door een auto. De motoren stond langs de weg.

 

Er is een traumahelikopter opgeroepen voor het slachtoffer. Twee personen zijn meegenomen naar het ziekenhuis. De toestand van de slachtoffers zijn niet bekend.

Nu ook locatiegegevens bekend bij hulpdiensten na bellen 112 met iPhone

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 18:20

NEDERLAND - Als u 112 belt met uw mobiele telefoon, dan krijgt de medewerker van de landelijke 112-centrale in Driebergen uw locatiegegevens en uw mobiele gegevens te zien. Hierdoor kunnen de hulpdiensten sneller aanwezig zijn om hulp te verlenen.

 

Locatiegegevens voor hulpdiensten
Locatiegegevens zijn belangrijk als u bijvoorbeeld niet precies weet waar u bent. Of als u gewond bent en niet meer duidelijk kunt maken waar u bent. Daarom wordt de locatie van de zendmast waarmee uw mobiele telefoon is verbonden altijd meegestuurd. De medewerker van de centrale meldkamer verbindt u door met de meldkamer in uw regio. Hij of zij vraagt ook om uw locatie om te controleren of deze goed ontvangen is. In 2019 is een nieuwe techniek in gebruik genomen waarmee uw locatie nog nauwkeuriger bepaald kan worden als u 112 belt. Deze techniek heet Advanced Mobile Location (AML). AML werkt op Androidtelefoons (met minimaal versie 4.0) en op iPhones (met minimaal iOS versie 13). Het is overigens aan te raden om nog even te wachten met de installatie van iOS versie 13. De nieuwe iOS 13 zou namelijk flink wat bugs hebben en kenners raden aan om te wachten tot iOS 13.1 arriveert. Voor de ongeduldigen onder ons: dat is over vier dagen al.

 

Nummerherkenning 112
Het telefoonnummer van iedere oproep verschijnt automatisch in de computer van de alarmcentrale. Uw nummer is dus bekend bij de medewerker van de centrale meldkamer. Hij kan u terugbellen als de verbinding om een of andere reden wordt verbroken.