Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:16:25 Bon-01 Hv Weg Letsel Coevorderweg Balkbrug 041095 042335 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Hardenberg (Balkbrug) (Blusploeg - TS...
woensdag 20 januari 2021

Archief

Automobilist rijdt tegen boom in Daarlerveen: één gewonde

Gemaakt: Maandag, 17 augustus 2020 16:07

DAARLERVEEN - Een automobilist is maandagmiddag van de weg geraakt op de Brugstraat in Daarlerveen. De auto kwam vervolgens tot stilstand tegen de boom. De bestuurder raakte gewond en wordt nagekeken door het ambulancepersoneel.

 

Over de toedracht van het ongeval is weinig bekend, wel is duidelijk dat het om een eenzijdig ongeluk gaat. Volgens getuigen zou het gaat om een oudere man.

 

Het verkeer ondervindt momenteel enige hinder door het ongeval. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Eerste eikels vallen van de boom en die kunnen giftig zijn voor honden

Gemaakt: Dinsdag, 18 augustus 2020 16:19

NEDERLAND - De eerste eikels zijn van de eikenboom gevallen op veel plekken in Nederland. Hondenbaasjes zullen daarom de komende tijd extra alert moeten zijn. Jonge eikels en eikenblad zijn namelijk giftig voor veel dieren.

 

Eikels en groen eikenblad bevatten het giftige tannine en kunnen vergiftigingen veroorzaken voor dieren. Vooral eikels die onrijp zijn bevatten de stof tannine.

 

Ook paarden, schapen en geiten kunnen gezondheidsklachten krijgen van de eikels. Als een hond teveel eikels binnenkrijgt kan dat leiden tot nierfalen.

 

Als je merkt dat je huisdier eikels heeft binnengekregen en daar last van heeft, wordt geadviseerd direct een dierenarts te waarschuwen.

Gaslek bij graafwerkzaamheden aan de Zonnehof in Hardenberg

Gemaakt: Woensdag, 19 augustus 2020 15:58

HARDENBERG - Bij graafwerkzaamheden aan de Zonnehof in de wijk Baalder in Hardenberg is woensdagmorgen een gaslek ontstaan.

 

De brandweer heeft de situatie veiliggesteld en de netwerkbeheerder is in kennis gesteld. De netwerkbeheerder is ter plaatse gekomen en heeft het lek gedicht.

Auto belandt in sloot na aanrijding in Anevelde

Gemaakt: Vrijdag, 21 augustus 2020 20:25

ANEVELDE - Op de kruising van de Korreldijk met de Engeland in Anevelde zijn vrijdagavond twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

 

Geen van de inzittenden raakte gewond, maar beide voertuigen zijn total loss en werden afgevoerd door een berger.

Scooterrijder gewond bij botsing met personenauto in Bergentheim

Gemaakt: Zaterdag, 22 augustus 2020 16:54

BERGENTHEIM - De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag opgeroepen voor een melding van een ongeval op de Kanaalweg West in Bergentheim. Ter hoogte van de brug de Gouden Ploeg zijn een auto en een scooter met elkaar in botsing gekomen. De scooterrijder is hierbij gewond geraakt aan zijn been en hoofd en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

Zowel de auto als de scooter zijn zwaar beschadigd en dienen te worden afgesleept. De politie is een onderzoek gestart naar de aanleiding van het ongeval. De weg was tijdelijk afgesloten voor het verkeer en werd omgeleid.

Brandweer haalt gevaarlijk hangende tak weg boven fietspad in Ommen

Gemaakt: Zondag, 23 augustus 2020 17:22

OMMEN - De brandweer van Ommen heeft vanmiddag een tak boven de Oude Vlierweg weggehaald. De tak was ingescheurd, en hing daardoor flink lager dan normaal. Dit is waarschijnlijk al eerder gebeurd bij het stormachtige weer. Een buurtbewoner vertelde dat de tak in ieder geval vanmorgen al lager hing. De brandweer werd rond één uur vanmiddag opgeroepen.

 

De tak hing boven het gedeelte fietspad in de weg dat ligt tussen de Jeroen Boschstraat en de Van der Helststraat. De brandweer heeft met wat menskracht en behulp van de brandweerwagen de tak kunnen afzagen. Deze is naast het fietspad getrokken, en zal later worden opgeruimd.

RIVM waarschuwt voor valse SMS berichten

Gemaakt: Vrijdag, 28 augustus 2020 18:54

NEDERLAND - Pas op! Dit bericht is NIET van het RIVM, het RIVM stuurt geen sms-jes.


Kwaadwillenden proberen je mogelijk bankgegevens te ontfutselen. Telefoontje van de GGD en twijfel je? Hang op en bel je regionale GGD.

Verboden keeractie op N348 bij Varsen eindigt in ongeval

Gemaakt: Woensdag, 02 september 2020 15:49

OMMEN - Een keeractie op de N348 bij Varsen is vanmorgen geëindigd in een ongeval. Het ging rond twintig over negen mis bij de zuidelijke oprit vanaf de Varsenerdijk (N340). De bestuurder van een grijze Ford stond daar stil aan de zijkant van de oprit. Een automobiliste reed in een Chevrolet de oprit op, en zag de auto daar staan. Ze ging er van uit dat die daar ook zou blijven staan. Toen zij eenmaal was ingevoegd op de hoofdrijbaan draaide de bestuurder van de Ford plots de weg op.

 

Mogelijk zag de bestuurder van de Ford de Chevy bestuurster over het hoofd door een vrachtwagen die voor haar reed. Feit is dat onnodig stilstaan en draaien op een provinciale weg niet is toegestaan. De bestuurster van de Chevrolet kon de voor haar opduikende auto niet meer ontwijken of er voldoende voor afremmen, en botste vol op de linkerflank van de Ford. Ondanks dat zij dus al flink op snelheid moet zijn geweest bleef het gelukkig bij slechts een pijnlijke duim. Ook de bestuurder van de Ford bleef ongedeerd.

 

De vrouw in de Chevy was met twee kinderen onderweg naar een schooluitje in Raalte. Ook zij bleven ongedeerd, maar de schrik zat er wel flink in. Een traumabeertje kon deze al wat troosten. Een passerende schooljuf die ook onderweg was naar dat uitje heeft de kinderen meegenomen.

 

Beide auto's liepen behoorlijke schade op. De grijze Ford, een topuitvoering van de nieuwste Fiesta, raakte aan de linker zijkant zwaar beschadigd. De schade aan de Chevrolet lijkt op het eerste oog minder, maar ook daar zal ongetwijfeld het een ander beschadigd zijn geraakt onder de huid.

Motorrijder naar ziekenhuis na valpartij in Beerze

Gemaakt: Woensdag, 02 september 2020 16:12

BEERZE - Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt bij een valpartij in Beerze. Het ging rond half één mis op de Beerzerweg in een bocht bij de Gemoelaksweg.

 

Een man en vrouw reden op die weg in de richting van Ommen. De man ging in de bocht onderuit. Gelukkig kwam er op dat moment geen automobilist tegemoet.

 

Voorbijgangers verleenden eerste hulp aan de man, en zorgden voor een veilige situatie in de toch vrij blinde bocht. De man raakte gewond bij zijn valpartij en is per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo vervoerd. De politie heeft de licht beschadigde motorfiets veilig gestald bij de nabijgelegen camping De Roos. De Beerzerweg was tijdens de hulpverlening een korte tijd dicht.

Fietser raakt gewond bij botsing met auto op kruising in Hardenberg

Gemaakt: Woensdag, 02 september 2020 19:09

HARDENBERG - Een automobilist is woensdagmiddag op de kruising Voorstraat met de Havenweg in Hardenberg in botsing gekomen met een fietser. Hierbij raakte de jongen gewond.

 

Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Man in been geschoten bij schietpartij in de wijk Diezerpoort Zwolle [video]

Gemaakt: Donderdag, 03 september 2020 19:28

ZWOLLE - Bij een schietincident in Zwolle is vanavond een persoon gewond geraakt. De dader is vervolgens gevlucht.


Het schietincident vond rond 18.20 uur plaats op de Voochtstraat, in de wijk Diezerpoort. Het slachtoffer was aanspreekbaar toen de politie ter plaatse kwam en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

 

De politie heeft de straat afgezet voor onderzoek en is op zoek naar getuigen. Tijdens het doorzoeken van de auto is een fles met lachgas aangetroffen.

Vier inbraken in bedrijfspanden rondom Hardenberg

Gemaakt: Vrijdag, 04 september 2020 16:15

HARDENBERG - De afgelopen nacht, van donderdag 3 op vrijdag 4 september, is er bij een 4-tal bedrijfspanden ingebroken. Drie van deze inbraken werden gepleegd aan de Van Der Pijlweg in Bergentheim, één aan de Van Roijensweg in Kloosterhaar.


In de vroege ochtend van 4 september, tussen 05.30 en 06.00 uur zag een getuige 3 mannen lopen langs de Van Roijensweg, vlak voor de Randweg. Zij liepen in de richting van Kloosterhaar.
Wie heeft deze mannen ook gezien en kan ons meer info geven? Wie heeft de afgelopen dagen of afgelopen nacht op deze plekken iets opvallends gezien? Camera's in die omgeving? De politie komt graag met je in contact via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Naast deze inbraken werd in dezelfde nacht ook een inbraak gepleegd bij een woning/winkel aan de Kloosterdijk in Sibculo. Ook hier zoekt de politie getuigen.

Autokrakers in Hardenberg nemen gehele sturen en airbags mee

Gemaakt: Vrijdag, 04 september 2020 17:21

HARDENBERG - De afgelopen weken was het tot nu toe bekend twee keer raak, vooral in de wijk Marslanden in Hardenberg. Volgens de politie slaan de dieven 's nachts toe, bij mensen voor de deur.

 

Duitse merken
De dieven hebben het vooral gemunt op auto's van Duitse merken. De politie zegt alert te zijn op de diefstallen en hoopt de daders op heterdaad te kunnen betrappen. Heeft u iets gezien of weet u meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Carnavalswagen brandt uit in Den Ham

Gemaakt: Zaterdag, 05 september 2020 17:03

DEN HAM - De hulpdiensten zijn zaterdag 5 september opgeroepen voor een melding van een brand aan de Petersweg in Den Ham. Hier bleek een carnavalswagen in brand te staan.

 

De brandweer heeft de brand afgeblust. Vermoedelijk heeft men de wagen elders weg gehaald en hier gedumpt en in brand gestoken. Vooralsnog is het onbekend van welke vereinging of wie de wagen is. De politie doet onderzoek waar deze vandaan komt en naar de oorzaak. Brandstichting lijkt voor de hand te liggen aldus omstanders. Een berger gaat de wagen afslepen.

Motorrijder met duopassagier onderuit na botsing met auto in Loozen

Gemaakt: Zondag, 06 september 2020 19:50

LOOZEN - Een motorrijder is zondagmiddag 6 september licht gewond geraakt bij een ongeval op de Westeindigerdijk ter hoogte van de Bouwhuisweg in Loozen. De duopassagier kwam met de schrik vrij.

 

De aanleiding van het ongeluk wordt door de politie onderzocht. Zowel de auto, als de motor raakten flink beschadigd.

Auto schiet vooruit en botst tegen pui bakkerij Van der Most in binnenstad Ommen

Gemaakt: Maandag, 07 september 2020 16:34

OMMEN - Een automobiliste is maandagmorgen per ongeluk met haar auto naar voren geschoten vanuit een parkeerplaats. Daarbij botste de wagen tegen de pui van bakkerij Van der Most in de binnenstad van Ommen. Het ging rond het einde van de ochtend mis op de parkeerplaatsen aan de Varsenerstraat. De Daihatsu Terios schoot naar voren, en de stootbanden die er liggen vormden geen obstakel voor de vierwiel aangedreven wagen.

 

De auto ging recht voorruit en botste met de rechter voorkant tegen de pui van de bakkerij. Gelukkig gebeurde dit vanaf een parkeerplaats waar deze tegen metselwerk botste. Een parkeerplaats naar rechts en de auto had de bakkerij binnen kunnen rijden door de glazen deuren. Ook liep er op dat moment niemand op het voetgangers gedeelte tussen de parkeerplaatsen en de winkels.

 

De auto raakte fors beschadigd, en het gebouw liep scheuren op. Een klapbord dat tussen beide stond raakte ook beschadigd. De bakkerij kon gewoon geopend blijven, maar het was natuurlijk wel even flink schrikken. Een bergingsbedrijf voert de beschadigde wagen af.

Beginnende bestuurder met 180 km/u over de A28 tussen Staphorst en Zwolle

Gemaakt: Maandag, 07 september 2020 17:20

ZWOLLE - Maandagmiddag reed een automobilist met meerdere jongemannen in de auto over de A28 tussen Staphorst en Zwolle met snelheden rond 180 km/u i.p.v. de toegestane 100 km/u
Het was druk op de weg maar als er even ruimte was, werd er flink gas gegeven met de GTI.

 

Omdat de bestuurder de onopvallende (politie)motor toch niet helemaal vertrouwde, werden er een paar vreemde manoeuvres gemaakt. Het leek o.a. of de bestuurder het terrein van de Shell op reed, maar ging plotseling via het puntstuk toch weer de hoofdrijbaan op.

 

De bestuurder, een 20 jarige Rotterdammer, staande gehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kwam vaker voor ter zake verkeersgedrag en was een jaar geleden zelfs gewaarschuwd dat hij nog eens naar het CBR gestuurd zou worden voor een cursus als hij zo door zou gaan met zijn onveilige rijgedrag.


Deze waarschuwing is nu omgezet naar een daadwerkelijke mededeling naar het CBR. Of het bij een cursus blijft is onbekend. Dit is namelijk zijn tweede strafpunt dus grote kans dat het rijbewijs geschorst gaat worden. Echter eerst zal het OM met deze casus aan de gang gaan. Gezien de recidive zal hij een ontzegging krijgen van vier maand en moet hij een forse geldboete betalen maar uiteraard is dat niet aan ons maar aan de officier van justitie en/of de rechter.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met pick-up truck in Gramsbergen

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 18:51

GRAMSBERGEN - De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag 8 september uitgerukt voor een melding van een aanrijding op de Esch in Gramsbergen. Ter plaatse bleek er een aanrijding plaats te hebben gevonden tussen een auto en een scooterrijder.

 

De scooterrijder is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Veel blikschade bij botsing in Hardenberg

Gemaakt: Woensdag, 09 september 2020 17:11

HARDENBERG - Twee auto's zijn vanmiddag frontaal op elkaar gebotst op de kruising Haardijk met de Blanckvoortallee in Hardenberg.

 

Eén van de automobilisten sloeg linksaf, tegelijkertijd reed een tegemoetkomende automobilist rechtdoor. Door het ongeluk zijn beide voertuigen flink beschadigd. De auto's werden weggesleept door een bergingsbedrijf. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Brand in zaagsel container op bedrijventerrein Ommen loopt af met sisser

Gemaakt: Donderdag, 10 september 2020 16:32

OMMEN - Een brandje in een zaagsel container op een bedrijventerrein in Ommen is vanmiddag met een sisser afgelopen. De brandweer werd rond het middaguur met spoed opgeroepen naar het bedrijf Plastiform aan de Nieuwelandstraat. Dat is al tientallen jaren fabrikant van tafelbladen, bureaubladen, baliebladen en panelen voor de meubelindustrie en interieurbouw.

 

Volgens een medewerker van het bedrijf was er een zeer klein brandje ontstaan op een zaagtafel. Door het integrale afzuigingssysteem werd het materiaal naar de zaagsel container buiten geblazen. Het personeel greep direct in en schakelde het systeem uit. Buiten werd de container afgekoppeld. In afwachting van de brandweer werd de container en het pand waar deze vlak naast staat met handblussers en een brandslang gekoeld.

 

De brandweer van Ommen kwam met spoed naar het achter terrein vanaf de Strangeweg. Na onderzoek met een warmtebeeldcamera bleek het gelukkig allemaal mee te vallen. Nadat het afdekzeil werd verwijderd en het blaaskleed werd opengesneden bleek de tempratuur in orde en er geen vuur meer te zijn.

Vier voertuigen betrokken bij kettingbotsing op de N48 bij Balkbrug

Gemaakt: Vrijdag, 11 september 2020 17:34

BALKBRUG - Op de N48 bij Balkbrug zijn vrijdagmorgen drie auto's en een taxibusje op elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond bij het ongeval.

 

De vier voertuigen moesten worden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Wielrenner raakt gewond bij harde val in Bruchterveld

Gemaakt: Zaterdag, 12 september 2020 16:03

BRUCHTERVELD - Zaterdagmorgen 12 september rond 9.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden met een wielrenner aan de Breeslootdijk in Bruchterveld.

 

Een wielrenner raakte van de weg waarna hij in de berm ten val kwam. De wielrenner is behandeld door een ambulanceverpleegkundige waarna hij voor verder controle met de ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De wielrenner maakt deel uit van een groep wielrenners. Een tegemoetkomende tractor die ging netjes aan de kant zodat er voldoende ruimte was.

Motorrijder onderuit bij verlaten van rotonde in Dalfsen

Gemaakt: Zaterdag, 12 september 2020 17:34

DALFSEN - Op zaterdag 12 september heeft een ongeval plaatsgevonden op de rotonde Westeinde / Dedemsweg in Dalfsen. Een motorrijder is onderuit gegaan bij het verlaten van de rotonde.

 

De motorrijder heeft letsel aan zijn schouder. Het slachtoffer is nagekeken in de ambulance en overgebracht naar het ziekenhuis.

Motoragent in Balkbrug gebruikt pepperspray bij aanhouding automobilist

Gemaakt: Zondag, 13 september 2020 16:41

BALKBRUG - Zondagmorgen controleerde een motoragent, naar aanleiding van klachten uit de buurt, de snelheid op Oud Avereest in Balkbrug.


Tijdens deze controle werd een auto "gelaserd" met een snelheid van 98 km per uur, waar 60 km/u is toegestaan. De automobilist werd tot stoppen gebracht, maar op het moment dat de agent van zijn motor stapte, reed de automobilist met hoge snelheid weg. Ontkomen aan de politiemotor was kennelijk geen optie, de automobilist stopte na enige tijd zelf.

 

Na controle bleek het rijbewijs van de automobilist ongeldig te zijn verklaard en bleek hij alcohol te hebben gedronken. Terwijl de agent bezig was met het noteren van gegevens probeerde de automobilist opnieuw om weg te komen. Hij werd hierop tegengehouden door de agent, maar hij probeerde de agent aan te vallen. Hierop gebruikte de agent zijn pepperspray, waarop de automobilist zonder verdere problemen kon worden aangehouden.


De automobilist kan de nodige processen verbaal tegemoet zien.

Politie zoekt getuigen van mishandeling in Balkbrug

Gemaakt: Maandag, 14 september 2020 17:55

BALKBRUG - Gisteravond, zondag 13 september omstreeks 21.00 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden aan Het Bastion in Balkbrug. Hierbij is een man met een vuistslag op zijn oog geslagen. Ten gevolge van de mishandeling en het hierdoor ontstane oogletsel is de man per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

 

Bij deze mishandeling zouden mogelijk vier tot zes mannen betrokken zijn geweest. Helaas zijn er geen duidelijke signalementen bekend, behalve dat de dader mogelijk tussen de 25 en 35 jaar oud is en een blanke huidskleur heeft. De mannen hadden een rode en een witte scooter bij zich.


Heeft u iets van de mishandeling gezien of heeft u de mannen met de scooters op genoemde locatie en tijdstip gezien? Heeft u camera's die mogelijk beelden van de mishandeling hebben vastgelegd? Laat het de politie weten. Bel 0900-8844, meld anoniem via 0800-7000.

Prinsjesdag 2020: 24 miljoen euro voor de Landelijke Agenda suïcidepreventie

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 18:02

De Rijksoverheid stelt de komende vijf jaar 4,8 miljoen euro per jaar beschikbaar voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Monique Kavelaars, voorzitter van de Raad van Bestuur van 113 Zelfmoordpreventie: "Deze toekenning van financiële middelen voor suïcidepreventie is een geweldige mijlpaal. Elke dag sterven in Nederland gemiddeld vijf mensen door zelfmoord, elke week gemiddeld een minderjarige. Dat getal moeten we met elkaar omlaag brengen. Staatssecretaris Paul Blokhuis zet hiermee in op duurzame suïcidepreventie, die maatschappelijk breed gedragen wordt en waarvan diverse (landelijke en regionale) programma's deel uit zullen maken. 113 Zelfmoordpreventie wil samen met tal van partners binnen en buiten de zorg werken aan minder suïcidepogingen en minder suïcides."

 

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025: een integrale netwerkaanpak
In deze derde landelijke Agenda Suïcidepreventie staat versterking van de netwerkaanpak centraal zodat nog meer mensen, bedrijven en organisaties zich aansluiten. Suïcidepreventie wint aan slagkracht met een integrale netwerkaanpak, waarbij partners de eigen expertise en die van netwerken combineren. Kavelaars: "Als 113 geloven we dat we met een breed gedragen aanpak, in samenwerking met tal van bedrijven en (zorg)organisaties in diverse sectoren zelfmoord beter kunnen voorkomen. Als we gezamenlijk inzetten op meer bewustwording, meer gedeelde kennis, praktische handvatten en programma's in onder andere het onderwijs, de zorg en het sociaal economische domein kunnen we het hoge aantal suïcides terug dringen. Juist nu en de komende jaren waarin mensen als gevolg van de effecten van de coronacrisis extra hard getroffen worden door financiële problemen, sociaal isolement en waarin de al kwetsbare mens geraakt wordt, moeten we krachten bundelen en proactief anticiperen op de gevreesde groei in suïcidaliteit. De Nederlandse overheid laat via VWS met deze keuze zien dat zij streeft naar minder zelfmoord. Ik hoop van harte dat ook andere organisaties en het bedrijfsleven zich hiervoor hard gaan maken. Zelfmoordpreventie, doe je samen." In oktober zal de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025 gedeeld worden met de Tweede Kamer.

 

17 miljoen gatekeepers
Uit onderzoek blijkt dat praten over gedachten aan zelfmoord levens kan redden. In de Landelijke Agenda wordt daarom ingezet op beroepsgerichte campagnes binnen en buiten de zorg en publiekscampagnes om meer bewustwording te realiseren en Nederlanders te stimuleren het gesprek te voeren over dit moeilijke onderwerp. Eén van de middelen daartoe is de gratis online training suïcidepreventie voor elke Nederlander op www.vraagmaar.nl In een uur tijd leren deelnemers te signaleren, het bespreekbaar maken van zelfmoordgedachten en te verwijzen naar hulp.

 

Financiering Landelijke Agenda Suïcidepreventie versus Instellingssubsidie 113 Zelfmoordpreventie
De financiering van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie betreft middelen ten behoeve van preventieprogramma's onder leiding van 113 Zelfmoordpreventie al dan niet in samenwerking met en uitgevoerd door diverse andere (zorg)organisaties. De financiering van 113 Zelfmoordpreventie valt hier niet onder. Kavelaars: "We gaan er vanuit dat toekomstgerichte financiering van 113 als organisatie voor zelfmoordpreventie voldoende stevig blijft, ook in de nasleep van corona."

Dikke laag olie op wegdek in Vriezenveen, straat gehele weekend afgesloten

Gemaakt: Vrijdag, 18 september 2020 18:33

VRIEZENVEEN - Op de Veenweg en de Stouweweg in Vriezenveen ligt over ongeveer 100 meter een laag olie op het wegdek. Hierdoor is de weg glad geworden en onveilig voor het verkeer. De brandweer is de olie aan het opruimen. Tijdens het reinigen zijn de straten afgesloten voor het verkeer.


Een auto heeft de olie verloren omdat deze de carter stuk reed in een gat in de weg. De auto is afgesleept door een berger.


Weg afgesloten

Het schoonmaken gaat enige tijd in beslag nemen. De wegbeheerder heeft het gat in de weg bekeken en sluit het gehele weekend de Stouweweg af vanaf het kanaal tot de kruising met de Veenweg. Er zal daarna een reparatie aan de weg worden uitgevoerd. De gemeente zal schrikhekken en borden voor een omleiding gaan plaatsen.

Brandweer druk bezig met verwijderen van oliespoor in het centrum van Olst

Gemaakt: Zaterdag, 19 september 2020 16:52

OLST - De brandweer van Olst was zaterdagmorgen 19 september met man en macht bezig om een oliespoor in het centrum van Olst weg te boenen. Daar werd eerder op de dag een oliespoor ontdekt, dat op twee plaatsen de rijweg glad en dus onveilig maakte.

 

Volgens de brandweer is er diesel uit de brandstoftank van een onbekend voertuig gelekt.

Brandweer rukt groots uit voor bermbrand in Den Ham

Gemaakt: Zaterdag, 19 september 2020 17:29

DEN HAM - De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag opgeroepen voor een brandmelding aan de Petersweg in Den Ham. Bij aankomst bleek dat er een groot stuk berm/sloot van ongeveer 25 meter in brand stond wat veel rookoverlast veroorzaakte.

 

Er volgde een opschalling omdat in verband met de droogte er te weinig water zou zijn. De tankwagen van Vroomshoop werd ook opgeroepen. Door snel ingrijpen kon de brandweer erger voorkomen.

Gasflessen ontploffen bij brand in schuur Westerhaar-Vriezenveensewijk

Gemaakt: Zaterdag, 19 september 2020 18:13

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK – In een schuur aan de Hoofdweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk is zaterdagmiddag brand uitgebroken. De schuur staat achter bakkerij Slomp en de brandweerkorpsen van Vroomshoop en Vriezenveen zijn ter plaatse.


Er wordt flink geblust om te voorkomen dat de brand overslaat naar de bakkerij. Ook staan er enkele gasflessen in de schuur, waarvan er al enkele zijn ontploft. De brandweer is druk bezig om andere gasflessen uit de schuur te halen.

 

Er is mogelijk asbest vrijgekomen, waardoor iedereen op gepaste afstand moet blijven. Bovendien wordt omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

 

Dankzij snel en adequaat ingrijpen van de brandweer heeft de bakkerij geen schade opgelopen door de schuurbrand.