Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 14:34:18 Aanrijding Letsel N36 - Twentseweg,6 Beerze Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
maandag 24 juni 2019

Archief

Man in Dedemsvaart bedreigt jongeren met mes

Gemaakt: Donderdag, 31 januari 2019 16:30

DEDEMSVAART - Woensdagavond rond 21.15 uur kreeg de politie de melding dat een man twee jongens van 16 en 17 jaar met een mes bedreigd had in de omgeving van De Baron in Dedemsvaart. De 16-jarige jongen raakte daarbij gewond aan zijn hand. Op dit moment wordt onderzocht hoe dit gebeurd is. Na behandeling aan zijn verwondingen kon hij naar huis. De verdachte liep na het incident weg, maar werd om 22.00 uur elders in Hardenberg aangehouden. Het bleek een 42-jarige man uit Dedemsvaart te zijn.

 

Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd loopt. De verdachte zit vast en wordt gehoord over deze zaak. De politie is in gesprek met getuigen en slachtoffers om te onderzoeken wat er is gebeurd.

 

Zie ook:

Appen op de fiets? 95 euro boete!

Gemaakt: Donderdag, 31 januari 2019 16:50

Wie na 1 juli append op de fiets wordt betrapt, krijgt een boete van 95 euro. De ministerraad bespreekt morgen dat voorstel van minister Van Nieuwenhuizen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

 

De hoogte van de boete zou zijn afgestemd op andere straffen die nu al gelden voor verkeersovertredingen door fietsers. Fietsen onder invloed kost 100 euro en door rood rijden 95 euro. Geen licht op je fiets? 55 euro.

 

Automobilisten die tijdens het rijden een mobieltje in de hand houden krijgen nu al een veel zwaardere straf: 240 euro. Dat heeft ermee te maken dat ze veel meer schade kunnen aanrichten aan anderen dan fietsers.

 

Stelling
Wij zijn benieuwd naar jullie mening. Is 95 euro een een prima boete? Is dat veel te hoog? Of misschien wel te laag? Doe mee aan onze poll op de voorpagina.

Wie herkent deze gitaar dieven?

Gemaakt: Vrijdag, 01 februari 2019 17:08

AMERSFOORT / AMSTERDAM / DEDEMSVAART - Op zondagmiddag 2 december komen twee onbekende mannen een muziekwinkel in Dedemsvaart binnen. Met behulp van een lange, zwarte jas nemen ze twee dure gitaren mee, zonder deze af te rekenen.

 

Dezelfde mannen worden er ook van verdacht op dezelfde manier gitaren te hebben gestolen in muziekwinkels in Amersfoort, Amsterdam en het Belgische Sint-Niklaas. De mannen rijden in een witte Volkswagen Polo met witte kentekenplaten.

 

Vragen
Wie herkent dit duo of weet waar ze verblijven? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Tanken zonder te betalen

Gemaakt: Vrijdag, 01 februari 2019 17:20

ZWOLLE - Deze man tankte op maandagmorgen 21 januari rond 06.10 uur voor ruim €65,- zonder te betalen. De kentekenplaten op zijn paarse Opel Corsa waren kort daarvoor gestolen in Zwolle. Vermoedelijk heeft de man ook daar getankt zonder te betalen. Weet jij wie hij is? Bel dan de gratis tiplijn 0800-6070 of deel je informatie anoniem via 0800-7000.

 

Vragen
Wie kent of herkent deze man, eventueel in combinatie met de paarse Opel Corsa. Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldief in Hardenberg rent op nieuwe schoenen de winkel uit

Gemaakt: Zaterdag, 02 februari 2019 16:17

HARDENBERG - Vrijdagmiddag kwam een 35 jarige man een stel nieuwe schoenen passen en, nadat ze kennelijk goed zaten, afrekenen aan de kassa. Hij besloot echter toch op deze nieuwe schoenen de winkel uit te rennen, gevolgd door de winkelmedewerker en later een andere getuige. Zij zagen dat de rennende man in een auto sprong en wegreed.

 

Via 112 werd de politie ingelicht die de auto op de N377 bij Dedemsvaart kon laten stoppen. De bestuurder werd aangehouden, zijn "nieuwe" schoenen zaten niet meer aan zijn voeten. Deze werden in de auto teruggevonden. Wel had de aangehouden man schoenen aan van een andere inzittende uit deze auto. Nadat de aangehouden man was overgebracht bleven de andere inzittenden achter, eentje....zonder schoenen.......

Fietser naar ziekenhuis na valpartij door gladheid in Ommen

Gemaakt: Zondag, 03 februari 2019 16:45

OMMEN - Een fietser is zondagmorgen gewond geraakt bij een valpartij in Ommen. Het ging kort voor half tien mis op het fietspad naast de Varsenerdijk, op de kade van de Vecht. De man ging ter hoogte van de oversteek naar de Dikkerstraat onderuit.

 

De oorzaak van de valpartij is de gladheid van het wegdek door opvriezing. Voorbijkomende automobilisten stopten en verleenden eerste hulp. Na een korte behandeling op de plaats van het ongeval is de man per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd.

Automobilist in Ommen wijkt uit voor reeën en belandt in de sloot

Gemaakt: Dinsdag, 05 februari 2019 11:21

OMMEN - Maandagavond 4 februari heeft er op de Oude woestendijk in Ommen een eenzijdig ongeval plaats gevonden.

 

De bestuurder van een personenauto moest uitwijken voor een koppel Reeën en is hierbij in de sloot gekomen. Gelukkig konden een paal en een duiker voorkomen dat de auto helemaal in de sloot belandde en is de bestuurder een nat pak bespaart gebleven.

Vonkje ontsteekt mestgas in veestal Beerze

Gemaakt: Dinsdag, 05 februari 2019 16:44

BEERZE - De brandweer is dinsdagmorgen 5 februari uitgerukt voor een brandmelding in een stal in Beerze.

 

De hulpdiensten werden rond twintig over negen opgeroepen om met spoed naar het melkveebedrijf aan de Zwarteweg te gaan. Ter plaatse bleek dat een vonkje ervoor had gezorgd dat mestgas ontvlamde. Het vuur doofde zichzelf al vrij snel weer maar voor de zekerheid heeft de brandweer een nacontrole uitgevoerd. De brandweer heeft lichte bluswerkzaamheden verricht.

 

Medewerkers van het bedrijf hebben zelf ook een bluspoging gedaan. Er zijn geen dieren gewond geraakt.

Auto vliegt in de brand op Haardijk in Hardenberg

Gemaakt: Dinsdag, 05 februari 2019 16:54

HARDENBERG - De brandweer heeft dinsdagmorgen op de Haardijk een autobrand geblust. De auto vloog tijdens het rijden om onbekende oorzaak in brand. Waarschijnlijk was er sprake van kortsluiting.

 

De bestuurder zag rook onder het dashboard vandaan komen en reed uit voorzorg de parkeerplaats van de bushalte op. De vlammen sloegen al snel onder de motorkap vandaan. Hij waarschuwde de brandweer, maar die kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De uitgebrande auto is inmiddels door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Kopstoot in Zaal Dijk Ommen

Gemaakt: Woensdag, 06 februari 2019 17:09

OMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft omstreeks 02:00 uur een mishandeling plaatsgevonden. Dit was voor het podium van de grote zaal.

 

Door een nog onbekend persoon is een kopstoot uitgedeeld, waardoor bij het slachtoffer letsel ontstond. Heb jij iets gezien of gehoord, bel dan 0900-8844 o.v.v. 2019051107.

Pogingen woninginbraak in Hardenberg

Gemaakt: Donderdag, 07 februari 2019 15:44

HARDENBERG - Op woensdag 6 februari 2019 zijn er 2 pogingen woninginbraak geweest aan de Kouwenborchstraat en de Molchenbourstraat in Hardenberg. Dit gebeurde aan het einde van de middag of het begin van de avond.


Bij de poging zijn een aantal kozijnen beschadigd. Gelukkig zijn de verdachten de woningen niet binnen geweest en bleef het bij een poging. Er zijn geen goederen weggenomen. Toch wil de politie graag de daders achterhalen en hopen dat er getuigen zijn.


Heb je iets verdachts gezien? Bel dan met 0900-8844

Forse aanrijding tussen twee personenauto's op de N340 bij Dalfsen

Gemaakt: Donderdag, 07 februari 2019 16:18

DALFSEN - Op de N340 ter hoogte van de Westerkampen heeft donderdagmiddag een forse kop staart botsing in de richting van Ommen plaatsgevonden. Beide voertuigen raakte bij het ongeval behoorlijk beschadigd en zullen moeten worden afgesleept.

 

Niemand raakte bij het ongeval gewond. De bestuurders vullen met hulp van de politie de schadeformulieren in. Vanwege het ongeval is er korte tijd een flink vertraging geweest op de N340 maar met vereende krachten hebben ze de auto's van de weg gehaald en het verkeer rijdt inmiddels weer.

Ambulancepersoneel test nieuw uniform

Gemaakt: Vrijdag, 08 februari 2019 16:33

NEDERLAND - Ambulancepersoneel in Brabant test al met de nieuwe ambulancekleding. Vanaf 6 februari t/m 27 februari 2019 testen ambulancehulpverleners tijdens een draagproef de nieuwe ambulancekleding. Tijdens de test wordt gelet op de functionaliteit en het comfort van de kleding. De mensen in de nieuwe kleding zijn de vertrouwde ambulancehulpverleners, met dezelfde bevoegdheden, kennis en kunde als hun collega's in de huidige geel/groene ambulancepakken.

 

Herkenbaar
De huidige ambulancekledinglijn is ruim vijftien jaar oud. De kleding heeft ingeboet aan herkenbaarheid. Diverse andere sectoren dragen kleding die veel lijkt op die van ambulancehulpverleners. "Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent" vertelt Han Noten, voorzitter Ambulancezorg Nederland (AZN). Noten: "De afgelopen periode heeft de ambulancesector hard gewerkt aan een nieuwe, moderne en herkenbare kledinglijn. De nieuwe kleding is nu bovendien beschermd en daarmee exclusief voorbehouden aan de Nederlandse ambulancezorg".

 

Zelfde vak, beter pak
De ambulancesector is content met het nieuwe kledingontwerp. Maar minstens zo belangrijk is het dat de kleding functioneel is en lekker zit. Dat wordt getest tijdens de landelijke draagproef. Twee ambulancehulpverleners uit elke regio doen hieraan mee. De nieuwe kleding wordt getest tijdens het dagelijkse werk. U kunt dus ambulancehulpverleners tegenkomen die er anders uitzien dan u gewend bent. De kleding is echter het enige dat anders is. De mensen in de nieuwe kleding zijn de vertrouwde ambulancehulpverleners met dezelfde bevoegdheden, kennis en kunde als hun collega's in de huidige groen/gele ambulancepakken.

 

Zomer 2019
Na de landelijke draagproef worden de bevindingen die de draagproefdeelnemers indienen besproken en waar mogelijk verwerkt. Naar verwachting wordt de definitieve kleding rond de zomer van 2019 gefaseerd aan de Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV's) uitgeleverd.

 

De helft van de RAV's stapt rond de zomer over op de nieuwe kleding, dit zijn: Ambulancezorg Groningen, RAV Fryslân, UCMG Ambulancezorg, GGD Flevoland, RAV Hollands Midden, RAV Zuid-Holland Zuid, RAV Limburg-Noord, RAV Limburg Zuid, Ambulance Oost, Ambulance IJsselland, VR Gelderland-Midden en RAV Gelderland Zuid. De rest van de RAV's volgt later.

Verwarring na NL-Alert om stankoverlast Alblasserdam

Gemaakt: Zaterdag, 09 februari 2019 16:49

NEDERLAND - Op zaterdag 9 februari zijn de hulpdiensten omstreeks half acht in de morgen uitgerukt voor een incident aan de Edisonweg in Alblasserdam. Uit een tankauto kwam giftig gas vrij wat in een groot deel van Midden-Nederland en ver daarbuiten zorgde voor stankoverlast. Reden om burgers die benedenwinds wonen een NL-Alert te sturen. Maar gezien het grote aantal klachten en vragen op sociale media, blijkt het systeem lang niet bij iedereen goed te werken.

 

Verwarring

Het bericht is tegenstrijdig. In de eerste instantie wordt gesproken over "stankoverlast". Moet je daar je ramen en deuren voor sluiten? Later wordt het bericht aangepast naar ongeval met giftige stof.

 

Niets ontvangen

Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid laat weten dat door een technische storing in de software, niet alle berichten vanaf één locatie doorkwam. De regio reageert daarmee op de klachtenstroom van burgers op sociale media.

 

Afspraken
Ook houdt NL-Alert zich niet aan de afspraken. Verwezen wordt naar zhzveilig in plaats van de afgesproken website crisis.nl.

 

Afsluitbericht

Mensen vragen zich ook af wanneer het weer veilig is. NL-Alert zou een afsluit bericht moeten sturen. Het incident in Alblasserdam is overigens onder controle. Volgens een woordvoerder ontsnapt er geen damp meer uit de tankwagen, waardoor de stank weg zou moeten trekken.

 

NL-Alert

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, explosiegevaar of noodweer.

 

NL-Alert op je mobiele telefoon werkt via cell broadcast. Met deze techniek kan de overheid tekstberichten uitzenden via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal.

 

Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Veel schade bij aanrijding op kruispunt in Ane

Gemaakt: Zaterdag, 09 februari 2019 17:27

ANE - Op zaterdagmiddag 9 februari zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen op het kruispunt Korreldijk / Engeland in Ane. Er waren geen gewonden bij de ongeval.

 

Het is onduidelijk is hoe het ongeval kon gebeuren, vermoedelijk betreft het een voorrangsfout.

Schaftkeet verwoest bij verdachte brand buiten Dedemsvaart

Gemaakt: Zondag, 10 februari 2019 00:30

DEDEMSVAART - Een schaftkeet is zaterdagavond in vlammen opgegaan ten zuiden van Dedemsvaart. De brandweer werd kort voor half tien opgeroepen om zich met spoed naar de Driehoekweg in Stegeren te begeven, maar uit eindelijk bleek de brand te woeden aan de Van Rooijens Hoofdwijk in Dedemsvaart. De keet stond in een inrit net ten noorden van de kruising met de Zestiende Wijk.

 

Er bleken nog twee gasflessen in de keet te staan; deze zijn de door de brandweer uit de smeulende resten gehaald. De op het oog vrij nieuwe keet is volledig verwoest door de brand. Voor zover bekend is de keet afgelopen week gebruikt bij werkzaamheden aan de Van Rooijens Hoofdwijk.

 

Hoewel de oorzaak van de brand nog onduidelijk is lijkt brandstichting aannemelijk. Getuigen of mensen die eventueel meer weten kunnen contact op nemen met de politie via 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Veel blikschade na voorrangsfout in Gramsbergen

Gemaakt: Zondag, 10 februari 2019 16:49

GRAMSBERGEN - Bij een ongeluk in Gramsbergen is zondagmorgen 10 februari veel blikschade ontstaan. Het ongeval gebeurde op de kruising van De Esch met De Oostermaat.

 

Een van de bestuurders gaf geen voorrang aan de ander met een aanrijdinging tot gevolg. Bij de klap raakte niemand gewond. Een bergingsbedrijf heeft beide zwaar beschadigde auto's afgevoerd.

Brandweer rukt uit voor aangebrand vlees in woning Zwolle

Gemaakt: Zondag, 10 februari 2019 17:40

ZWOLLE - Op zondag 10 februari rond 17:00 uur moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand aan de Diezerenk in Zwolle.


Ter plaatse bleek een stuk kip in de magnetron te zijn aangebrand hetgeen voor flinke rookontwikkeling zorgde. De brandweer was al snel ter plaatse en heeft de rokende magnetron naar buiten gebracht. De woning is daarna door de brandweer geventileerd. Er is niemand gewond geraakt en de brand was snel onder controle.

Gewonde bij forse kop-staart aanrijding op de Hessenweg bij Zwolle

Gemaakt: Dinsdag, 12 februari 2019 22:41

ZWOLLE - Op dinsdag 12 februari heeft er rond 21:15 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Hessenweg (N340) net buiten Zwolle.

 

De brandweer, politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst bleek het te gaan om een forse kop-staart botsing tussen twee personenauto's. Hierbij is één inzittende gewond geraakt en met onbekend letsel per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gebracht.

 

Een berger heeft de zwaar beschadigde voertuigen afgesleept. De Hessenweg was tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Automobilist gaat ervandoor na aanrijden 82-jarige fietsster in Dedemsvaart

Gemaakt: Woensdag, 13 februari 2019 17:00

DEDEMSVAART - Op dinsdag 12 februari 2019 omstreeks 15.15 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Wisseling in Dedemsvaart.

 

Het slachtoffer van 82 jaar oud fietste vanaf de Haitjemabrug de Wisseling op. Net na de verhoging is zij vermoedelijk van achteren aangereden door een personenauto. Het slachtoffer is hierdoor van haar fiets komen te vallen en heeft hierbij flinke verwondingen in haar gezicht opgelopen. Het voertuig is na de aanrijding met hoge snelheid weggereden de Wisseling op.

 

De politie komt graag in contact met de personen die het slachtoffer geholpen hebben. Ook zijn zij op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. U kunt contact opnemen via 0900-8844.

Auto over de kop bij ongeval op de Ceintuurbaan in Zwolle

Gemaakt: Donderdag, 14 februari 2019 08:56

ZWOLLE - Op donderdagmorgen 14 februari kregen de hulpdiensten rond 6:45 uur een melding van een ongeval op de Ceintuurbaan in Zwolle. Twee auto's zijn door een onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen. Hierbij is een auto over de kop geslagen.

 

Door het ongeval staat het verkeer helemaal vast op de Ceintuurbaan. De auto's worden afgevoerd door een berger. Er is een persoon meegenomen naar het ziekenhuis. De brandweer is op dit moment bezig om de weg schoon te maken.

Trailer van vrachtwagen schiet los op de N343 bij Hardenberg

Gemaakt: Donderdag, 14 februari 2019 16:10

HARDENBERG - Op de Twenteweg (N343) vanaf de rotonde van de Bruchterweg naar de Hardenbergerweg richting Evenementenhal in Hardenberg is donderdagochtend 14 februari van een Roemeense trekker een Belgische trailer los geschoten. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend.

 

Politie en provincie hebben ter plaatse het verkeer geregeld.

Hoe voorkom je Whatsapp-fraude?

Gemaakt: Vrijdag, 15 februari 2019 16:39

REGIO - Momenteel worden er in de regio en in de rest van het land zeer veel slachtoffers gemaakt door fraude met gebruik van Whatsapp. De dader doet zich voor als een vriend / familielid en vraagt om uiteenlopende redenen geld over te maken naar een rekeningnummer. Hij zegt bijvoorbeeld dat hij even krap bij kas zit en snel wat geld nodig heeft om een rekening te betalen. Omdat de dader 'vertrouwd' over komt in het gesprek en wellicht een profielfoto heeft die overeen komt met degene waarvoor hij zich uitgeeft, zijn er verschillende mensen die hier intrappen en geld overmaken.

Door onderstaande tips te hanteren geef je de daders GEEN kans!

  • Als een bekende om (veel) geld vraagt via de app, bel deze dan altijd eerst op!
  • Als er autorisatiecode’s naar u worden verzonden en uw contact vraagt hierom, geef deze NOOIT!
  • Controleer het telefoonnummer naast de profielfoto. Meestal is dit een vreemd (+31) nummer.
  • Check regelmatig uw privacy-instellingen op Social Media, zodat de dader niet zomaar foto’s van uw profiel kan halen.
  • Wees u ervan bewust dat uw profielfoto op Whatsapp door iedereen gebruikt kan worden!
  • Deel dit bericht! En vooral met vrienden / familie in de leeftijd vanaf 45 jaar en ouder. Deze slachtoffers worden het vaakst opgelicht.


Doe altijd aangifte als u er toch in bent getrapt, maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen!

Minderjarig meisje in Archem lastig gevallen door onbekende man

Gemaakt: Zaterdag, 16 februari 2019 16:27

ARCHEM (OMMEN) - Op vrijdagavond 15 februari tussen 18.30 en 18.45 uur werd op de Beukenallee in Archem een minderjarig meisje lastig gevallen door een onbekende man. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

 

Het meisje fietste rond 18.30/18.45 uur vanaf de Nieuwe Brug over de Lemelerweg naar de Beukenallee. Ter hoogte van de oversteek van de Lemelerweg naar de Beukenallee werd ze plotseling lastig gevallen door een onbekende man. Na de melding is de politie een onderzoek gestart. Ter plaatse werd forensisch onderzoek verricht.

 

In het onderzoek is de politie is op zoek naar eventuele getuigen. Personen die vrijdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur iets gezien hebben in de omgeving van de Lemelerweg/Beukenallee dat met de zaak te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Automobiliste in Diffelen schrikt van poes op de weg

Gemaakt: Zaterdag, 16 februari 2019 16:34

DIFFELEN - Een automobiliste heeft zaterdagmorgen 16 februari een lantaarnpaal geramd op de Rheezerweg bij de stuw in Diffelen.

 

De vrouw week uit voor een poes die op de weg liep. Tijdens de uitwijkmanoeuvre reed de vrouw een lantaarnpaal omver, waarna ze in de sloot tot stilstand kwam.

 

De vrouw en de poes kwamen beiden met de schrik vrij.

Politie in Hardenberg zoekt blauwe Volkswagen met aanzienlijke schade

Gemaakt: Zaterdag, 16 februari 2019 17:27

HARDENBERG - Zaterdagmorgen rond 07.30 uur heeft de bestuurder van een blauwe Volkswagen een lantaarnpaal uit de weg gereden. Dit is gebeurd aan de J.C. Kellerlaan in Hardenberg ter hoogte van de Wavin.


De auto moet rechtsvoor aanzienlijke schade hebben. De lantaarnpaal is in de tuin van bewoners terecht gekomen. De bestuurder heeft de plaats van het ongeval verlaten.


Bent u de bestuurder, of weet u wie dit mogelijk geweest is? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 o.v.v. 2019071305.

Fietser ernstig gewond na aanrijding voor Hofvlietvilla in Zwolle

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 17:09

ZWOLLE - Maandagmiddag 18 februari is een fietser ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Zwolle. Het ging kort voor half twee mis op de Pannekoekendijk ter hoogte van de Hofvlietvilla. Een is hier in botsing gekomen met een personenauto.

 

Meerdere ambulances kwamen met spoed ter plaatse. De fietser, een oudere man, is na een korte behandeling op de plaats van het ongeval naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De verkeersongevallenanalyse (VOA) dienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Brexit en rijbewijs

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 22:19

NEDERLAND - Als er geen overeenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk is op 29 maart 2019, dan hoort het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de EU/EVA-landen. Wat betekent dit als u een rijbewijs heeft uit het Verenigd Koninkrijk en woont u in Nederland?

 

Bekijk wat u kunt doen op de website van het RDW.

Politie zoekt getuigen van diefstal crossmotoren in Hardenberg

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 17:33

HARDENBERG - In de nacht van dinsdag 19 februari op woensdag 20 februari troffen collega's omstreeks 01.13 uur een onbeheerde crossmotor aan op het fietspad langs de JC Kellerlaan in Hardenberg.
De crossmotor is door de politie in beslag genomen omdat er vermoedens waren dat deze mogelijk gestolen was. Gedurende de ochtend kreeg de politie een melding dat er nog 2 crossmotoren gevonden waren op een parkeerplaats aan de Energieweg. Deze crossmotoren werden ook in beslag genomen en de politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van deze 3 crossmotoren. Uit onderzoek is komen vast te te staan dat de 3 crossmotoren inderdaad weggenomen waren uit een garage aan de Nijverheidsstraat.


Op camerabeelden van een bedrijf in de omgeving zagen agenten een persoon met een crossmotor aan de hand die over het fietspad naast de JC Kellerlaan liep in de richting van de Energieweg. Op deze beelden zagen agenten ook een fietser en een personenauto rijden die deze persoon inhaalde. Graag zou de politie in contact komen met deze personen.


Ook zoekt de politie eventuele getuigen die in die nacht tussen 00.10 uur en 01.30 uur mogelijk iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de JC Kellerlaan, Energieweg en/of Nijverheidsstraat. Heb je informatie dan hoort de politie dit graag via telefoonnummer 0900-8844.

Politie waarschuwt voor verkoop van gereedschap aan de deur

Gemaakt: Vrijdag, 22 februari 2019 16:21

REGIO - De laatste tijd krijgt de politie meldingen dat er vanuit een bus gereedschap te koop wordt aangeboden. Achteraf blijkt dat dit gereedschap veel duurder is dan de reguliere winkelprijzen. Huis-aan-huis verkopers hebben meestal een vlotte babbel en hun aanbod klinkt vaak erg aantrekkelijk. Wees altijd op uw hoede, want aankopen aan de deur worden vaak overhaast gedaan. Soms zit er een addertje onder het gras of valt de aankoop tegen.

 

Kopen aan de deur valt onder de Colportagewet. Dit betekent dat u bij aankopen van 35 euro of meer altijd acht dagen bedenktijd heeft. Een vergunning is in veel gemeenten niet meer verplicht voor het venten langs de deur. De verkoper heeft wel een aantal andere verplichtingen. 


Men moet zichtbaar een naamkaartje dragen met daarop de bedrijfsnaam en het adres van het bedrijf. 


Verder moet u bij aankoop een contract worden aangeboden, dat u binnen acht dagen weer schriftelijk kunt annuleren. 

 

Tips:

  • Als u niet wilt kopen zeg dit dan gewoon. Het is echt niet onbeleefd om ‘nee’ te zeggen.
  • Als u wel wilt kopen vraag dan zoveel mogelijk gegevens van het product en alle koopvoorwaarden. Laat de verkoper op een ander tijdstip terugkomen en vraag in de tussentijd advies bij een ander persoon.
  • Mocht u een situatie of bepaalde personen niet vertrouwen, aarzel dan niet en neem contact op met de politie, bel 0900-8844.
  • U kunt eventueel een deurspion (kijkgaatje) en een kierstandhouder plaatsen, zodat u veilig met onbekende bezoekers aan de voordeur kunt praten.