Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:00:42 Bon-11 Hv Weg Letsel (thv: Licht) Koelmansstraat Dalfsen 041670 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Zwolle (Hoofdpost) (Bevelvoerder)...
woensdag 14 april 2021

Archief

Automobiliste schampt boom op de Hardenbergerweg in buurtschap Brucht

Gemaakt: Zaterdag, 14 november 2020 17:18

HARDENBERG - Zaterdagmorgen 14 november is een automobiliste op de Hardenbergerweg in buurtschap Brucht de controle over de auto kwijtgeraakt. Hierdoor schampte ze twee bomen en kwam in de berm terecht.

 

De vrouw is meegenomen naar het ziekenhuis in Hardenberg voor controle. De andere inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Brandweer rukt uit voor gaslekkage in Westerhaar

Gemaakt: Dinsdag, 17 november 2020 16:10

WESTERHAAR - De brandweer is aan het eind van de dinsdagmorgen uitgerukt voor een gaslekkage aan de Twistveenweg in Westerhaar. Ter plaatse bleek er tijdens graafwerkzaamheden een gasleiding te zijn geraakt.

 

De brandweer heeft gemeten of het gas gevaar biedt voor de omgeving. Dit was niet het geval. Cogas komt ter plaatse om het lek te repareren.

Meerdere poederbrieven aangetroffen in het hele land

Gemaakt: Dinsdag, 17 november 2020 17:08

NEDERLAND - De politie kreeg vandaag meerdere meldingen van zogeheten poederbrieven op diverse plekken in het land. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven.

 

De politie kreeg op acht verschillende plaatsen meldingen van aangetroffen poederbrieven; drie daarvan kwamen terecht bij klantcontactcentra van uitgever DPG Media. Ook de redactie van het christelijke Nederlands Dagblad ontving een poederbrief, net als Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse om onderzoek te doen. In geen van de gevallen is er iemand gewond geraakt. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende brieven.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanhanger van tractor gevuld met puin kantelt in Ommen

Gemaakt: Woensdag, 18 november 2020 16:26

OMMEN - Een gekantelde aanhanger die was geladen met puin heeft vanmiddag een flinke ravage veroorzaakt. De aanhanger werd getrokken door een trekker, en kantelde kort na twee uur bij het begin van de Coevorderweg. De combinatie kwam vanaf de Hessel Mulertbrug, en ging rechtsaf de Coevorderweg op richting de Slagenweg. In de bocht vanaf de brug naar de Coevorderweg begon de aanhanger te kantelen en viel deze uiteindelijk om.

 

De kiepwagen gleed over de midden geleider en het asfalt, en kwam uiteindelijk op de tegemoetkomende rijbaan tot stilstand. De lading puin viel eruit en eindige op het wegdek, en grotendeels op het naastgelegen stuk groen. De brokstukken kwamen uiteindelijk tot midden op het nabijgelegen fietspad. Bij wijze van wonder kwam er geen voertuig tegemoet, en werd niemand geraakt door de lading, dan wel de kiepwagen of trekker. Persoonlijke letsels bleven ook voor de bestuurder van de trekker uit.

 

De Coevorderweg werd volledig gesperd door de combinatie en het puin. Gelukkig konden de bergingswerkzaamheden snel beginnen. Een wagen van de Dunnewind Groep was toevallig op de brug, en kon samen met collega's een helpende hand bieden. Met behulp van een mobiele kraan werden de puinstukken overgeladen in vrachtwagens. Nadat de kiepwagen was geleegd werd deze met een donderende klap weer op de wielen gezet door de kraan. Amper een uur later kon de weg alweer worden opengesteld.

 

Hoe het kon gebeuren dat de aanhanger kantelde is nog onduidelijk. Getuigen vertelden dat de trekker in hun beleving met een te hoge snelheid door de bocht ging. De geborgen lading puin wordt door de politie gewogen om het gewicht vast te stellen.

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19?

Gemaakt: Donderdag, 19 november 2020 02:45

Veel mensen willen geen vaccinatie plicht. Er dreigt nu een indirecte vaccinatieplicht te ontstaan. Een kind dat niet is gevaccineerd, mag straks niet naar kinderopvang, je komt een overheidsgebouw niet binnen of je mag niet naar een concert of bibliotheek. De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals pleit bijvoorbeeld voor een toegangsbewijs op basis van een vaccinatie.

 

Gaat u zich laten vaccineren tegen COVID19? Doe mee aan onze poll op de voorpagina!

Negentien poederbrieven aangetroffen door heel Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 17:39

NEDERLAND - Bij verschillende bedrijven op verschillende locaties in het land zijn de afgelopen dagen poederbrieven tussen de post aangetroffen. De brieven werden bezorgd op elf Amsterdamse locaties, en bij panden in Amersfoort, Arnhem, Best, Rotterdam, Utrecht Roermond en Leusden. Tot de negentien ontvangers behoren o.a. hotels, ziekenhuizen, advocatenkantoren en uitgevers.


De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven, of er een verband is tussen zaken en het motief van de afzender(s). Er wordt rekening gehouden met het scenario dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

 

Op de foto in dit bericht is één van de poederbrieven te zien. Daarbij is ook een afzender te zien van Nationale Nederlanden. De recherche heeft geen reden om te denken dat deze organisatie enige betrokkenheid heeft in deze zaak. Het betreft dus een fictieve afzender.

 

Bij alle meldingen kwam een Teamleider Explosieven Verkenning ter plaatse voor onderzoek. Alle poederbrieven worden momenteel nader onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. De poederbrieven hebben bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen veroorzaakt. Krijgt u een dergelijke poederbrief, bestaande uit een enveloppe met een wit kaartje en een onbekende poeder, open deze brief dan niet verder en bel direct 112.

 

Tips?
Weet u meer over de afzender(s) of heeft u andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 18:01

NEDERLAND - Het aantal coronabesmettingen daalt. Maar we zijn er nog niet. Daarom zijn er vanaf donderdag 19 november nieuwe landelijke maatregelen.

 

  • Musea, theaters, zwembaden en pretparken zijn weer open.
  • We mogen weer sporten in groepslessen.
  • We mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen.
  • We mogen met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn.

 

Tegelijk blijft de gedeeltelijke lockdown in stand. Het advies is om tot de eerste helft van januari niet naar het buitenland te reizen. Tenzij dat echt noodzakelijk is. Evenementen blijven verboden en de horeca blijft dit.

 

Vooruitzicht

Begin december beslist het kabinet of we weer meer mogen doen. Sinterklaas vieren kan, maar houdt afstand en ontvang maximaal 3 personen thuis.

 

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan moet u verplicht een mondkampje dragen in publieke binnenruimtes. Denk aan winkels, musea en theaters.

Stront ruimen op de Twenteweg in Brucht

Gemaakt: Vrijdag, 20 november 2020 19:42

HARDENBERG - Vrijdagavond assisteert de brandweer van Bergentheim bij het opruimen van gier. Een grote tank was geknapt, met als gevolg dat er duizenden liters gier wegstroomde over de Twenteweg (N343) tussen Hardenberg en Bergentheim.


Dat gebeurde bij een grote opslagloods waar tevens gier wordt opgeslagen. Er zijn veel vrachtwagens ingezet om de gier weg te ruimen. Het zal nog wel enige tijd duren voor dat de klus geklaard is.

Brandweer redt twee reeën uit het kanaal bij Daarlerveen

Gemaakt: Zondag, 22 november 2020 18:09

DAARLERVEEN/VRIEZENVEEN – De brandweer van Vroomshoop en Vriezenveen hebben zondagmiddag rond drie uur twee reeën uit het water gered. De beestjes bevonden zich in het kanaal bij Daarlerveen/Vriezenveen.


De ene ree raakte te water in het kanaal aan de Nieuwe Daarlerveenseweg in het gelijknamige dorp. Het jonge beestje schrok van een motorrijder, waarna het vluchtte en in het water sprong.

 

Het andere onfortuinlijke beest werd verderop gered in Vriezenveen, ter hoogte van de steenfabriek. Hoe de ree in het water belandde is onbekend.

 

Omstanders hebben een poging gedaan om de twee reeën te redden. In Vriezenveen werd er door een omstander geholpen met een kajak.

 

Brandweerlieden hebben de beesten met een vangstok uit het water gered. Ook zijn de duikers uit Almelo en een hulpverleningsvoertuig uit Hengelo opgeroepen. Deze kwamen uiteindelijk niet in actie.

N36 bij Sibculo dicht na ongeval

Gemaakt: Dinsdag, 24 november 2020 23:19

SIBCULO - De N36 heeft zijn reputatie als gevaarlijke weg andermaal bevestigd. Dinsdagavond botsten tussen Hardenberg en Westerhaar twee auto's tegen elkaar. De weg is afgesloten.

 

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de oversteekplaats bij de Tachtig Bunderweg, net buiten Sibculo. Brokstukken liggen verspreid over de weg en in de berm. Een persoon raakte lichtgewond. Deze werd onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

Het ongeluk zorgt voor veel oponthoud op de N36. De weg is afgesloten. De verwachting is dat de N36 rond 21.15 uur weer wordt vrijgegeven. Het verkeer wordt omgeleid.

Zwollenaar (24) met geschorst rijbewijs en onder invloed van THC aangehouden in Genemuiden

Gemaakt: Zondag, 29 november 2020 16:46

GENEMUIDEN - Een 24 jarige Zwollenaar viel in Genemuiden op omdat hij zijn gordel niet droeg. Bij de controle die er op volgde, bleek dat zijn rijbewijs geschorst was door het CBR. Dit in verband met rijden onder invloed van drugs een paar maand geleden in Dalfsen.


Ook nu weer een speekseltest gedaan en deze reageerde op het gebruik van THC. De verdachte overgebracht naar het bureau voor een bloedproef. Alvast pv opgemaakt voor rijden met een geschorst rijbewijs (en uiteraard voor de gordel). Uitslag bloedproef over enkele weken. Bij strafbare hoeveelheid drugs in bloed wordt er ook pv voor rijden onder invloed opgemaakt en wordt er weer een melding naar het CBR gedaan.

Gewonde bij frontale aanrijding tussen auto en tractor in Den Ham

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 16:50

DEN HAM - Bij een frontale botsing tussen een tractor en een personenauto is vanmorgen in Den Ham een gewonde gevallen. De bestuurder van de auto is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde op de Molenstraat in Den Ham die vanwege het ongeluk volledig werd afgesloten. De klap moet groot zijn geweest aangezien ook de tractor flink beschadigd raakte door het ongeluk.

 

De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. De Molenstraat ligt bezaaid met brokstukken. Beide voertuigen zijn door een berger afgesleept.

Dragen van een mondkapje vanaf morgen verplicht!

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 19:49

NEDERLAND - Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.

 

Wanneer moet ik een mondkapje op?
Iedereen vanaf 13 jaar draagt verplicht een mondkapje op openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters. Ook scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Maar niet op basisscholen.


Bij contactberoepen. Zoals bij de kapper en de fysiotherapeut.


In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en bij de haltes.


In touringcars, vliegtuigen en op de luchthaven.

 

Als mensen een vaste zitplaats hebben, mag het mondkapje af. Bijvoorbeeld in een theater. Als mensen van hun plek opstaan, moet het mondkapje weer op. Dit geldt niet voor het openbaar vervoer waar u te allen tijde in trein, bus, tram of metro het mondkapje moet ophouden.

 

Geen mondkapje op in de kerk
In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst zijn mondkapjes niet verplicht door de overheid. Bijvoorbeeld in kerken, moskeeën, tempels en synagogen.

 

Reden mondkapjesplicht
Door een mondkapje bijna overal verplicht te maken, is duidelijker wat de regels zijn. De overheid wil hiermee de verspreiding van het coronavirus tegengaan en de grote druk op de zorg verminderen. Om zo weer sneller terug naar het normale leven te kunnen terug keren.

Poederbrief aangetroffen bij kantoor Waterschap in Zwolle

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 16:22

ZWOLLE - In het pand van het Drents Overijsselse Delta aan de Dokter van Deenweg in Zwolle is dinsdagochtend een mogelijke poederbrief aangetroffen. Rond 10.00 uur werd de brief ontdekt waarna de brandweer en politie ter plaatse kwamen voor onderzoek. Een deel van het pand werd hierop direct ontruimd.

 

De politie en brandweer doen op dit moment onderzoek. Zo zijn onder andere een specialist van de politie ter plaatse en een forensisch onderzoeker. Omdat niet duidelijk is welke stof er voor de poederbrief is gebruikt, is het volgens een woordvoerder van de politie nog niet zeker of het ook echt om een poederbrief gaat.

Vrachtwagen in brand bij transportbedrijf in Hardenberg

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 22:48

HARDENBERG - Bij een transportbedrijf aan de Noorwegenweg is vanavond een vrachtwagen in brand gevlogen. Hoe dat kon gebeuren is niet bekend.


Bij het blussen van de brand waren betrekkelijk veel brandweerlieden aanwezig; de vrees bestond dat meer vrachtwagens op het terrein vlam zouden vatten en dat de brand zou overslaan naar de nabij gelegen loodsen. Dat werd voorkomen. Wel kwam rook in de loods te staan. Niemand raakte gewond.

Bestelbus gaat rechtdoor in bocht op de Oude Veenweg in Venebrugge

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 16:20

VENEBRUGGE - Een busje van netbeheerder Enexis is vanmorgen van de wal in de sloot beland op de kruising van de Hoogenweg met de Oude Veenweg in Venebrugge. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet geheel duidelijk.

 

De bestuurder, die ongedeerd bleef, verklaarde dat zijn bus 'gewoon rechtdoor schoot'.

Flinke vertraging op de N36 bij Sibculo na ongeval

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 16:31

SIBCULO - Op de N36 staat in beide richtingen een file van enkele kilometers. Bij Sibculo vond vanmiddag rond twee uur een eenzijdig ongeval plaats.

 

De bestuurder van een auto is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is en hoe het voertuig van de weg raakte.

 

De politie leidt het verkeer om langs het ongeval. In beide richtingen staat een file van enkele kilometers en het verkeer moet rekening houden met vertraging.

Twee gewonden bij eenzijdig ongeval op de Nieuwe Hammerweg in Ommen

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 18:41

OMMEN - Op de Nieuwe Hammerweg in Junne heeft woensdag 2 december een eenzijdg ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is daar door nog onbekende oorzaak tegen een boom gebotst.

 

In het voertuigen zaten twee personen zij zijn voor controle naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onduidelijk.

Waterleiding springt tijdens werkzaamheden in Ommen

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 17:28

OMMEN - Tijdens werkzaamheden voor het aanleggen van een nieuwe waterleiding naar de Lidl aan de Schurinkstraat in Ommen is een leiding breuk ontstaan. Straat heeft even blank gestaan maar Vitens is nu bezig het euvel te verhelpen samen met de aannemer die er al bezig was.

 

Als gevolg van de breuk ervaart de woonwijk Möl'nhoek en het merendeel van de wijk De Strangen minder of geen waterdruk. Ze verwachten voor avond eten het gerepareerd te hebben.

Dozen vol Cobra’s aangetroffen bij huiszoeking in Zwolle

Gemaakt: Vrijdag, 04 december 2020 17:10

ZWOLLE - De politie heeft twee dozen vol illegaal vuurwerk in beslag genomen in een woning aan de Slaperdijkstraat in Zwolle. De dozen zaten vol met honderden Cobra's; vuurwerk met de kracht van een handgranaat.

 

De politie kwam het adres op het spoor na een grenscontrole bij Losser. In een kleine vrachtauto werden in de nacht van 2 op 3 december vijf pallets met zwaar vuurwerk aangetroffen. In totaal ging het om zo'n 2000 kilo met een waarde van bijna 50.000 euro. Twee verdachten uit Zwolle werden aangehouden.

 

Direct doorgepakt
Er is direct in de woning van de verdachten gezocht. Toen werd er dus nog eens een flinke vondst gedaan. Teamchef Riemer van Beem is blij met de actie: 'Dit illegale vuurwerk in kinderrijke woonwijken is levensgevaarlijk. Daar treden we hard tegen op!'

 

Strijd gaat door
De laatste tijd zijn er in Oost-Nederland verschillende, grote vuurwerkvondsten gedaan. Reden voor de politie en haar partners om de strijd tegen dit (illegale) vuurwerk onverminderd voort te zetten. Ook de integrale grenscontroles worden onverminderd voortgezet om de invoer en vervolgens de handel zoveel mogelijk te beperken.

 

Melden
Mocht je zelf het vermoeden hebben van handel of opgeslagen (illegaal) vuurwerk in je omgeving, meld dit dan direct. Melden kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000. Ook vuurwerkoverlast kan op deze manier worden gemeld.

Brandweer haalt hond uit woning na melding van woningbrand in Kampen

Gemaakt: Zaterdag, 05 december 2020 17:06

KAMPEN - Op zaterdag 5 december rond 16:35 uur is de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Cantate in Kampen. De bewoners waren niet thuis.

 

Brandweerlieden hebben de deur opengebroken. Een hond is uit de woning gehaald. De brand was ontstaan in de schoorsteen van de woning. 

Politie bekeurt 15 mensen zonder mondkapje in supermarkt Zwolle

Gemaakt: Zondag, 06 december 2020 19:18

ZWOLLE - Zondagmiddag heeft de politie in Zwolle 15 mensen bekeurd die zich zonder mondkapje ophielden in een supermarkt Drie personen kregen een bon omdat zij hun identiteitsbewijs niet konden tonen. Eén persoon is aangehouden omdat we zijn identiteit niet konden achterhalen.

 

Het betrof een bewuste actie van een groep personen die met elkaar hadden afgesproken en opzettelijk zonder mondkapje de supermarkt naar binnen ging.

A28 tijdelijk dicht na ongeval bij Zwolle

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 16:58

ZWOLLE - Maandagmiddag 7 december rond 13.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto's aan de Rijksweg A28 in Zwolle.

 

De flinke aanrijding zorgde ervoor dat de snelweg tussen afrit Nieuwleusen en afrit Ommen dicht gezet moest worden. Hoe het ongeval kon gebeuren, is vooralsnog onduidelijk. Het wegdek ligt bezaaid met brokstukken.

Auto weer boven water getakeld na ongeval in Heino

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 20:08

HEINO - Een auto is in de nacht van zondag op maandag te water geraakt bij de brug aan de Twentseweg in Heino. De twee inzittenden van de auto wisten zichzelf te redden en zijn ongedeerd. Later vandaag is het voertuig uit het water gehaald.


Politie en ambulance waren ter plaatse en hebben beide inzittenden nagekeken, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk hoe de auto te water is geraakt.

 

Bestelbus aangehouden bij Sibculo met ruim 500 kilo vuurwerk in laadruimte

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 19:33

SIBCULO - Maandag 7 december omstreeks 16.00 uur werd een bestelbus gecontroleerd nabij de N36 in Sibculo. Bij deze controle bleek dat er ongeveer 550 kilo vuurwerk in de laadruimte aanwezig was. Het bleek te gaan om de zwaarste categorie illegaal vuurwerk.


De bestuurder, een 45-jarige man uit de Wilp werd aangehouden. Vandaag is de man in verzekering gesteld en het onderzoek gaat verder. Het vuurwerk is door een speciaal bedrijf opgehaald.

Drie auto's van de weg door dichte mist bij Wijhe

Gemaakt: Woensdag, 09 december 2020 03:28

WIJHE - Op de Bremmelerstraat bij Wijhe zijn dinsdagavond 8 december drie auto's van de weg geraakte. De oorzaak is waarschijnlijk dichte mist.

 

Er was een traumahelikopter opgeroepen, maar door de dichte mist is die niet opgestegen. Twee personen zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De anderen waren ongedeerd.

Jongeman klem tussen frame en stuur na valpartij met fiets in Hardenberg

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 16:34

HARDENBERG - Vrijdagmiddag 11 december werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Admiraal Helfrichstraat in Hardenberg. Een jongeman was met de fiets gevallen en had veel pijn. Hij lag bekneld in het frame en stuur van de fiets.

 

De brandweer heeft het stuur van de fiets geknipt en hem bevrijd. Met onbekend letsel is het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.

Gewonde bij aanrijding op de N341 in Den Ham

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 16:50

DEN HAM - Op de Vroomshoopseweg tussen Vroomshoop en Den Ham heeft vrijdagmiddag een kop-staartbotsing plaatsgevonden tussen twee voertuigen. Één persoon is hierbij gewond geraakt en is te controle naar het ziekenhuis gebracht.

 

De toedracht van het ongeval word door de politie onderzocht. Beide voertuigen moeten worden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Eén auto uitgebrand en twee voertuigen zwaar beschadigd in Hardenberg

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 16:38

HARDENBERG - Afgelopen nacht is een auto volledig uitgebrand. Het voertuig stond geparkeerd op de Kruserbrink in Hardenberg. Twee auto's ernaast raakten zwaar beschadigd.


De branden vonden plaats tussen kwart over twaalf en kwart voor twee vannacht. De politie houdt er rekening mee dat brandstichting de oorzaak is van de autobranden en is op zoek naar getuigen.

Avondje op bezoek eindig in sloot Vinkenbuurt

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 01:00

VINKENBUURT - Een avondje op bezoek is zondagavond voor een meneer wat anders afgelopen dan dat die vooraf had bedacht. Toen de meneer rond kwart voor twaalf vertrok bij het erf aan de 1e Schansweg in de Vinkenbuurt waar hij bezoek was ging het mis. Hij reed vanaf de oprit af, en kwam toen door nog onduidelijke reden enkele meters verderop aan de andere kant van de weg terecht in de brede sloot. Een brede, maar gelukkig niet al te diepe sloot. De auto, die op zijn kant eindige, verdween met het linker koplicht net onder het ijskoude water.

 

De meneer was goed aanspreekbaar na het hachelijke avontuur. Andere mensen die ook op bezoek waren stelden hem gerust, in afwachting van de hulpdiensten. Die wisten de meneer met behulp van een lader uit de auto, en op het droge te halen. Na een tijdje in een ter plaatse gekomen ambulance gecontroleerd te zijn, is meneer per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. Een bergingsbedrijf zal de SsangYong Rexton op het droge zetten.