Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:07:47 Bon-01 Br Voertuig Patrijs Jc Van Andelweg Staphorst 041930 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Staphorst (Bevelvoerder) IJsselland
donderdag 25 april 2019

Archief

Forse aanrijding tussen twee voertuigen op de N340 - Hessenweg in Dalfsen

Gemaakt: Vrijdag, 07 december 2018 16:54

DALFSEN - Op de N340 - Hessenweg in Dalfsen heeft vrijdag 7 december een aanrijding tussen een twee voertuigen plaatsgevonden. Bij de aanrijding zijn meerdere personen gewond geraakt.

 

De hulpdiensten zijn ter plaatse.

Extra politieaanwezigheid rond voetbalwedstrijd PEC Zwolle – Ajax

Gemaakt: Vrijdag, 07 december 2018 18:45

ZWOLLE - Mocht je morgen in de binnenstad van Zwolle zijn en je afvragen waarom er zoveel politie aanwezig is: dit heeft te maken met de voetbalwedstrijd PEC Zwolle - Ajax die morgenavond gespeeld wordt.

 

De politie wil voorkomen dat er ongeregeldheden tussen supporters van beide clubs ontstaan. De politie zet extra capaciteit in zodat inwoners en andere binnenstadbezoekers weinig overlast ondervinden.

Forse brand in schuur met stro en machines in Balkbrug

Gemaakt: Zondag, 09 december 2018 05:12

BALKBRUG - Op zaterdagavond 8 december heeft een forse schuurbrand gewoed aan De Kolonie ten zuiden van Balkbrug. Een bewoonster ontdekte rond half elf de brand in de schuur.

 

Bij het ontdekken van de brand had het vuur al formaat gekregen. De brandweer rukte met meerdere voertuig uit en heeft het vuur inmiddels onder controle. Volgens een bewoner lag er in de schuur stro en stonden er machines. Het stro heeft in ieder geval brand, of dit voor de machines ook het geval is blijft op het moment nog onduidelijk.

 

De rook trok in weestelijke richting over de vlak naastgelegen N48. Voor zover bekend heeft het verkeer hier geen hinder van ondervonden. Naar alle waarschijnlijkheid ligt er asbest op de schuur. Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer is naar de plaats van de brand gekomen om onderzoek te doen.

Politiewagen vliegt uit bocht op de Beerzerweg bij Ommen

Gemaakt: Zondag, 09 december 2018 14:00

OMMEN - Een politievoertuig is in de nacht van zaterdag op zondag 9 december naast de weg geraakt op de Beerzerweg bij Ommen. In dezelfde bocht vonden eerder deze zomer in een korte tijd al vier ongevallen plaats.

 

Begin juni liep een motorrijder kneuzingen op toen hij recht door de greppel in reed. Op 11 juli kwam een 34-jarige man om het leven en op de ochtend van 7 augustus raakte een 38-jarige Almelose gewond. In de vroege ochtend van maandag 20 augustus raakte een 18-jarige vrouw uit Ommen gewond nadat de auto waarin zij zat naast de weg kwam.

 

Afgelopen nacht reed een hondenwagen van de politie Twente in de richting van Ommen toen de bestuurder merkte dat hij de bocht niet meer kon halen. Het regende hard en wegdek was glad, om erger te voorkomen besloot de bestuurder uiteindelijk om rechtdoor te gaan en daardoor de grote boom, die bij de eerdere ongevallen werd geraakt, te ontwijken. De politieauto eindigde onderin de greppel. Eén van de bochtschild bordjes die eerder door de gemeente werden geplaatst werd vernield bij het ongeval.

 

Gelukkig konden de bestuurder en zijn diensthond ongedeerd uitstappen. De onherstelbaar beschadigde politieauto is door een berger uit de greppel getakeld. De politie heeft de politievoorwerpen, zoals een kogelwerend vest, uit de auto gehaald alvorens deze werd afgevoerd.

Meerdere inbraken gepleegd in de gemeente Hardenberg

Gemaakt: Zondag, 09 december 2018 16:31

HARDENBERG - Zaterdag 8 december is de politie druk geweest met het opnemen van meerdere aangiftes van woninginbraken in de gemeente Hardenberg. Zij doen een oproep naar evt, getuigen die mogelijk iets verdachts gezien hebben in de omgeving van de inbraken.


Hofweg Hardenberg
Tussen vrijdag 7 december 10.00 uur en zaterdag 8 december 10.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Hofweg te Hardenberg.
Bij deze woning is een slot geforceerd.

Acacialaan Balkbrug
Op zaterdag 8 december is er tussen 13.30 uur en 21.15 uur ingebroken in een woning aan de Acacialaan te Balkbrug.
Bij deze woning is een raam geforceerd.

De Magnolia Dedemsvaart
Op zaterdag 8 december is er ingebroken tussen 16.00 uur en 22.45 uur in een woning aan de De Magnolia te Dedemsvaart.
Bij deze woning is deur geforceerd.

Oosthof Hardenberg
Op zaterdag 8 december is er ingebroken tussen 19.00 uur en 23.45 uur in een woning aan de Oosthof te Hardenberg.
Bij deze woning is een raam geforceerd.


Bij al deze inbraken vraagt de politie je hulp. Heb je in die omgeving iets verdachts gezien of gehoord dan willen ze dit graag weten. Je kunt reageren via 0900-8844. Zie je iets verdachts, bijv. verdacht persoon of voertuig? Bel 112 en geef zoveel mogelijk details door!

Automobilist op de N377 rijdt 64 km/u te hard en is rijbewijs kwijt

Gemaakt: Zondag, 09 december 2018 16:36

DE KRIM - Afgelopen zaterdag middag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de N377-Coevorderweg in De Krim in verband met aanhoudende klachten van te hard rijden. Tijdens de snelheidscontrole zijn meerdere voertuigen zijn gecontroleerd. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 80 km/u.


Een 40 jarige bestuurder uit de gemeente Hardenberg maakte het te bont en reed in eerste instantie 113 km/u. Echter enkele minuten later kwam deze bestuurder vanuit tegengestelde richting weer aangereden. Ook nu werd de snelheid van deze bestuurder gecontroleerd. Ditmaal reed de bestuurder na correctie 144 km/u en reed dus 64 km/u te hard.

 

De bestuurder is staande gehouden en kreeg proces-verbaal voor deze snelheidsoverschrijding. Het rijbewijs van deze bestuurder werd in beslag genomen.

Automobilist rijdt door na botsing met scooter in Hardenberg

Gemaakt: Maandag, 10 december 2018 16:20

HARDENBERG - Op donderdag 6 december 2018 omstreeks 12:00 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden op kruising Jan Weitkamplaan met de Burgemeester Schuitestraat in Hardenberg tussen een scooter en een personenauto. De bestuurder van de personenauto is vanaf de Jan Weitkamplaan de Burgemeester Schuitestraat op gereden.


De politie is op zoek naar de bestuurder van de personenauto. Bent u die bestuurder of getuige van genoemde aanrijding dan horen zij dit graag!

Auto slipt en schept twee fietsende scholieren in Witharen

Gemaakt: Woensdag, 12 december 2018 16:24

WITHAREN - Een personenauto is woensdagmiddag naast de Balkerweg terecht gekomen en heeft daarbij twee fietsers geschept. Het ging rond kwart voor vier mis vlakbij de kruising met de Witharenweg.

 

De automobiliste reed vanaf Ommen in de richting van Witharen toen het voertuig, na het zich er nu laat uitzien, tussen De Haar en de Witharenweg in een slip raakte. Het voertuig kwam via de tussen berm op het naastgelegen fietspad terecht. Hier fietste op dat moment twee jongens in de richting van Witharen. De jongens werden door de auto geschept en kwamen beiden, via het prikkeldraad, in het naast het fietspad gelegen bosperceel terecht. De personenauto kwam enkele meters verderop tot stilstand.

 

Voor zover nu bij de politie bekend fietsten beide jongens met zijn tweeën, en niet in een groep. Omstanders verleenden direct eerste hulp aan de jongens en de automobiliste. Beide jongens liepen letsel op. Eén van hen zou er ernstig aan toe zijn maar dit kan nog niet bevestigd worden. De automobiliste liep lichte verwondingen op. Alle drie zijn per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

 

Een aantal jongens uit een groep scholieren die enkele minuten achter de geraakte jongens fietsten vertellen dat de auto hun op hoge snelheid inhaalde op de Balkerweg. Ook een automobilist die op de Balkerweg reed verteld een soortgelijk verhaal. Of dit daadwerkelijk het geval is wordt onderzocht door de politie. De verkeersongevallen analyse van de politie doet uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeluk. De Balkerweg is tussen de kruising met De Haar en bebouwde kom van Witharen afgesloten.

 

Update
Een woordvoerder van de politie meldt desgevraagd dat de geraakte fietsers twee minderjarige jongens uit Balkbrug zijn. De bestuurster van de auto is een 39-jarige vrouw uit Hoogeveen.

Criminelen proberen rijdende vrachtauto’s open te breken

Gemaakt: Woensdag, 12 december 2018 17:26

NEDERLAND - Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de politie ontvangen signalen over criminelen die proberen rijdende vrachtauto's open te breken. Deze en vorige week waren er meerdere incidenten, bij vrachtauto's die vertrokken vanuit Tilburg.

 

​​De politie en TLN vragen vervoerders waakzaam te zijn en medewerkers te informeren over deze vorm van ladingdiefstallen.

 

Blijf rijden en bel 112
Politie en TLN vragen transportbedrijven hun chauffeurs te instrueren om alert te zijn op personenauto's die voor de vrachtauto gaan rijden, zodat de vrachtauto gedwongen wordt om snelheid te verminderen. En de chauffeurs te vragen in zo'n geval het kenteken van de personenauto te noteren. Het is van belang om te zorgen dat de vrachtauto blijft rijden, zo nodig van rijstrook te wisselen en direct 112 te bellen. Ook bij laad- en losplaatsen van waardevolle goederen is extra alertheid op verdachte personen of auto's op zijn plaats.

 

De Landelijke Eenheid (Nationale Politie) verricht onderzoek naar aanleiding van de meldingen. Doe altijd aangifte en stuur de aangifte naar securityspecialist Hélène Minderman van TLN (hminderman@tln.nl​). Zij bundelt de incidenten, zodat TLN gericht kan helpen dit soort berovingen uit te bannen. De politie vraagt chauffeurs die mogelijk getuige zijn geweest van dergelijke diefstallen of informatie hebben zich bij de politie te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

Methode
Rijdende berovingen vinden over het algemeen op de volgende manier plaats. Terwijl een auto voor de vrachtwagen rijdt en deze dwingt snelheid te minderen rijden twee auto's naast elkaar om het achteropkomend verkeer op afstand te houden. Een vierde auto gaat achter de vrachtauto rijden. Een van de inzittenden klimt uit het dakraam, kruipt op de motorkap en breekt met een slijptol het slot van de vrachtauto open en laadt de goederen uit de vrachtauto en in de eigen auto. Die zit vaak vast met een tuigje, zodat hij niet kan vallen. Dit gebeurt meestal op onverlichte delen van de snelweg. Door die twee auto's die de rest van het verkeer ophouden, hebben medeweggebruikers vaak niets in de gaten.

 

Gevangenisstraf
In juli 2017 hield de politie vijf Roemenen aan op een vakantiepark op de Veluwe voor betrokkenheid bij de diefstal van een lading smartphones uit een rijdende vrachtwagen op de A73. In maart van dit jaar werden de mannen veroordeeld tot vijftien maanden celstraf voor heling van de telefoons. In augustus 2017 is een Roemeen aangehouden op de A15 bij Nijmegen na een mislukte poging tot diefstal uit een rijdende vrachtwagen. Hij is later tot één jaar celstraf veroordeeld. Daarna is het in Nederland stil geweest met dergelijke stuntdiefstallen. In andere landen zijn wel dergelijke diefstallen gemeld. Bijvoorbeeld in oktober dit jaar vijf gevallen in Groot Brittannië.

 

Bron: TLN

Vermiste vrouw overleden aangetroffen in bosgebied bij Arriën

Gemaakt: Woensdag, 12 december 2018 17:42

OMMEN - Vandaag heeft de politie in een bosgebied bij Arriën de vermiste mevrouw aangetroffen die sinds vrijdagavond werd vermist uit Ommen. Helaas is de vrouw overleden.

 

De vrouw werd gevonden na een melding van een passant. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een misdrijf.

Twee vrachtwagens en een personenauto betrokken bij aanrijding in Zwolle

Gemaakt: Donderdag, 13 december 2018 15:32

ZWOLLE - Hulpdiensten moesten donderdagmorgen uitrukken voor een ongeval met letsel op de kruising Ceintuurbaan met de Oldeneelallee in Zwolle.


Ter plaatse bleek het te gaan om een kop-staart aanrijding tussen drie voertuigen. Twee vrachtwagens en een personenauto waren betrokken bij de aanrijding. Twee personen zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de vrachtwagens raakte dermate beschadigd dat de cabine er compleet af ligt. De weg was tijdens de afhandeling van het ongeval deels afgesloten.

Getuigenoproep woninginbraken Hardenberg

Gemaakt: Donderdag, 13 december 2018 15:52

HARDENBERG - De laatste weken zijn er meerdere woninginbraken geweest in de wijken Baalder en Baalderveld in Hardenberg. De woninginbraken werden gepleegd tussen de 17.00 en 23:30 uur.

 

Heeft u afgelopen week iets bijzonders gezien omtrent deze inbraken bel dan 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Geflasht! Zo herken je nepwebwinkels

Gemaakt: Donderdag, 13 december 2018 16:08

Jongeren die zich melden als slachtoffer van fraude, zijn meestal online opgelicht. Het gaat vaak om aankopen als schoenen, games of telefoons. Scholieren.com maakte een filmpje speciaal voor deze doelgroep.

 

We kopen steeds meer online, zeker rond de feestdagen. Maar helaas groeit ook het aantal meldingen van nepwebwinkels. Daarom gaat Luca de straat op om te testen hoe goed scholieren nepwebwinkels kunnen herkennen.

 

De video is gemaakt in samenwerking met Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Politie zoekt Volvo V70 voor mogelijke betrokkenheid dodelijk ongeval De Krim

Gemaakt: Vrijdag, 14 december 2018 16:43

HARDENBERG - De politie is naar aanleiding van het dodelijke verkeersongeval dat op 29 november 2018 plaats vond op de N377 in De Krim, op zoek naar een donkerkleurige Volvo V70.

 

Deze Volvo V70 is omstreeks het tijdstip van het ongeval (06.35 uur) rijdend gezien nabij de locatie van het ongeval. De politie wil graag in gesprek komen met de bestuurder van deze Volvo V70 in verband met zijn mogelijke betrokkenheid bij dit verkeersongeval.


Ben je deze bestuurder of heb je mogelijk informatie die kan bijdragen naar de identiteit van deze bestuurder dan wil de politie dit graag weten. Neem contact op via 0900-8844.

 

Zie ook:

Bestuurder aangehouden na veroorzaken aanrijding onder invloed in Zwolle

Gemaakt: Vrijdag, 14 december 2018 20:25

ZWOLLE - Op de kruising van de Luttenbergstraat met de Assendorperstraat heeft vrijdag 14 december een aanrijding tussen twee voertuigen plaatsgevonden. Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen. Wel kwam een ambulance uit voorzorg ter plaatse.

 

De politie heeft één van de bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed.

Beroving en mishandeling bij verkoop telefoon via Marktplaats

Gemaakt: Zaterdag, 15 december 2018 16:15

ZWOLLE - Een bewoner van een woning aan de Sneevlietstraat in Zwolle is vrijdagavond 14 december mishandeld en beroofd van een telefoon nadat hij deze telefoon via Marktplaats te koop had aangeboden. De politie is een onderzoek gestart.

 

De verkoper had via Marktplaats contact gehad met een potentiële koper. Er was voor vrijdagavond de afspraak gemaakt dat deze opgehaald zou worden. Omstreeks 19.00 uur kwam er iemand langs om de telefoon op te halen. Er volgde aan de voordeur een gesprek. De verkoper heeft daarna binnen de telefoon gepakt en liep weer naar buiten om de telefoon te laten zien. Toen hij weer buiten kwam bedreigde de andere man hem opeens en eiste de telefoon. Toen de verkoper de telefoon niet gaf kreeg hij meerdere slagen in het gezicht. Er volgde een worsteling waarbij de verkoper kwam te vallen en de andere man er met de telefoon vandoor kon gaan. De dader stapte op een scooter en reed weg via de Schermerhornstraat in de richting van de Hollewandsweg.

 

De politie is op zoek naar getuigen van het incident. De dader is tussen de 20-25 jaar oud, donkergetint, circa 180 cm en heeft een breed postuur. Hij had zwart, krullend haar (geen kroeshaar). Hij droeg een donkere jas tot over de heupen en een donkere spijkerbroek. Heeft u mogelijk iets gezien dat te maken kan hebben met de zaak, dan vraagt de politie u te bellen met telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melding maken kan via telefoonnummer 0800-7000.

Meters hoge vlammen bij brand in coniferenhaag in Dalfsen

Gemaakt: Zondag, 16 december 2018 03:32

DALFSEN - De brandweer van Dalfsen is op de avond van zaterdag 15 december uitgerukt voor een forse brand in een coniferenhaag in Dalfsen. Rond half acht werd de brand ontdekt naast een woning aan de Kampmansweg. Op de hoek met de Barbierlaan kwamen metershoge vlammen vanaf een coniferenhaag.

 

Buurtbewoners kwamen massaal in actie met brandblussers en tuinslangen, maar de brandweer moest uit eindelijk in actie komen om het vuur te blussen. De brandweer is op het moment aan het nablussen en onderzoekt met een warmtecamera de woning. Volgens omstanders sloegen de vlammen over de dakpannen van de woning. Hoe de brand is ontstaan is vooralsnog volstrekt onduidelijk.

Burgemeester sluit café De Buurman in Hardenberg na controle

Gemaakt: Zondag, 16 december 2018 16:40

HARDENBERG - De gemeente Hardenberg, de politie en het Openbaar Ministerie hebben in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december een controle gehouden bij café De Buurman aan de Voorstraat in Hardenberg. In het café werd een handelshoeveelheid vermoedelijke harddrugs aangetroffen. De burgemeester heeft het café voor de duur van een week gesloten.

 

De politie had het vermoeden dat in en rond café De Buurman door bezoekers harddrugs wordt gebruikt en verhandeld. Daarom hebben gemeente, Openbaar Ministerie en de politie besloten tot een gezamenlijke controle van het café.

 

Controle
De politie is zondag omstreeks 01.00 uur het café binnengegaan. Op dat moment waren er ongeveer 65 personen aanwezig. Het gehele café is doorzocht en alle cafébezoekers zijn gecontroleerd. De aangetroffen harddrugs zijn in beslag genomen. Uit onderzoek moet definitief blijken of dit harddrugs betreft.

 

Bij de controle is een man aangehouden omdat hij weigerde mee te werken en vervolgens politiemensen bedreigde en beledigde. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

 

Café gesloten
De burgemeester is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in de gemeente. Volgens artikel 174 van de Gemeentewet geldt dat ook voor publieke gelegenheden zoals een café. Op basis van de informatie uit de eerdere politierapportage en de situatie zoals die tijdens de controle is aangetroffen, heeft de burgemeester besloten café De Buurman per direct voor de duur van een week te sluiten.

In afwachting van de officiële politierapportage met daarin de bevindingen van de controle en het advies van de politie beraadt de burgemeester zich op het vervolg.

 

Ondermijnende activiteiten worden niet getolereerd
Burgemeester Peter Snijders: "Criminele en ondermijnende activiteiten als drugsgebruik en drugshandel worden niet getolereerd in Hardenberg. Samen met politie en justitie treden we op als dat nodig is. Hardenberg moet een plek zijn waar inwoners veilig zijn en zich veilig voelen. Dat geldt ook voor de horecagelegenheden."

Notificatie ontvangen bij belangrijk 112 nieuws uit de omgeving?

Gemaakt: Maandag, 17 december 2018 03:13

Bij elk groot incident zoals een brand, ernstig ongeval of vermissing sturen wij een web notificatie. Dit is een push bericht dat automatisch op je computerscherm, tablet of telefoon verschijnt. Zo blijf je op de hoogte van belangrijk 112 nieuws uit je eigen omgeving.

 

Het aanmelden kan via een simpele klik. Je hoeft geen email adres of telefoonnummer op te geven. Klik op de 'alarmbel' in de rechter onderhoek.

 

Nog niet alle browsers ondersteunen deze notificaties. Je kan je alleen aanmelden als je daadwerkelijk de Alarmbel op je scherm ziet.

Medeweker van Riool Reinigings Service raakt gasleiding bij werkzaamheden in straat Ommen

Gemaakt: Maandag, 17 december 2018 16:43

OMMEN - De brandweer van Ommen is maandag 17 december uitgerukt voor een melding van een gaslucht aan de Klaproosstraat in Ommen. Een medewerker van de Riool Reinigings Service zocht een rioolleiding maar raakte bij het graven een gasleiding.

 

Een deel van de Klaproosstraat is afgesloten. Er is in de straat een flinke gaslucht te ruiken. De netbeheerder Enexis is ingelicht en zal ter plaatse komen om het lek te gaan dichten.

Asbest platen gedumpt in Kloosterhaar

Gemaakt: Dinsdag, 18 december 2018 16:50

KLOOSTERHAAR - Tussen maandag 17 december 9:00 uur en maandag 17 december 15:00 uur zijn er op 2 locaties aan de Rauwbloksweg in Kloosterhaar asbestplaten gedumpt.

 

De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat dit afval gedumpt werd. Heeft u informatie? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Brandweer Zwolle blust brand in container op parkeerplaats bij de Aldi

Gemaakt: Dinsdag, 18 december 2018 17:36

ZWOLLE - Dinsdagmiddag moest de brandweer uitrukken voor een buitenbrand aan de Bisschop Willebrandlaan in Zwolle.

 

Ter plaatse bleek het te gaan om een brand in een kledingcontainer op de parkeerplaats bij de Aldi. Bij de brand was sprake van flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft de brand geblust door eerst met schuim te blussen waarna de container vol water is gezet. Over de oorzaak is niets bekend.

Meer ouderen in ziekenhuis met hoofdletsel

Gemaakt: Donderdag, 20 december 2018 01:22

In 2016 werden ongeveer 9 duizend 65-plussers opgenomen in het ziekenhuis met hoofdletsel, 31 procent meer dan in 2013. Het aantal ouderen nam ook toe in deze periode, maar minder snel. De belangrijkste oorzaak van het hoofdletsel is een val in en om het huis. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

 

In totaal hadden ongeveer 24 duizend inwoners van Nederland in 2016 een klinische ziekenhuisopname vanwege hoofdletsel, een toename van 13 procent ten opzichte van drie jaar eerder.

 

Het aantal 65-plussers is van 2013 tot 2016 gegroeid met 9 procent. Ook als hiermee rekening wordt gehouden, komt hoofdletsel bij deze groep steeds meer voor. Bij hoogbejaarden komen hoofdletsels vaker voor dan bij jongere 65-plussers. In 2013 werden 46 op de 10 duizend 80-plussers met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis en dat nam toe tot 56 in 2016. Bij de 65- tot 80-jarigen groeide dit aantal van 14 naar 18 per 10 duizend personen.

 

Meer hoofdletsel door een val in en om het huis
Bij personen van 65 jaar en ouder steeg met name het aantal opnamen voor niet-gespecificeerde hoofdletsels, van 875 in 2013 naar 2 960 in 2016. In 80 procent van de gevallen waren deze hoofdletsels veroorzaakt door een val, meestal in en om het huis. Bij 15 procent was een vervoersongeval de oorzaak. Dit patroon veranderde niet tussen 2013 en 2016.

 

Ook een toename fatale vallen ouderen
Vallen is al jarenlang de belangrijkste oorzaak van hoofdletsel bij ouderen. Het aantal klinische ziekenhuisopnamen hiervoor stijgt sinds de eeuwwisseling. Ook het aantal dodelijke vallen neemt toe, met name bij 90-plussers. Tussen 2013 en 2016 is het aantal dodelijke slachtoffers van een val bij deze ouderen met 39 procent gestegen tot 1 308.

 

Minder personen opgenomen in het ziekenhuis
Het totale aantal ziekenhuisopnamen in Nederland nam tussen 2013 en 2016 af van 3,9 miljoen naar 3,3 miljoen. Dat kwam door een daling van het aantal dagopnamen. Ook daalde het aantal personen dat werd opgenomen in het ziekenhuis, van 2,2 miljoen in 2013 tot 2 miljoen in 2016. De gemiddelde verpleegduur bij klinische opnamen bleef in deze periode gemiddeld 5,2 dagen, na een jarenlange daling.

Iets online verkopen? Pas op!

Gemaakt: Donderdag, 20 december 2018 17:17

NEDERLAND - De afgelopen dagen krijgt de politie aan de lopende band meldingen van mensen die naar aanleiding van een advertentie op Marktplaats worden bedreigd door een 'koper'.

 

Voordat de bedreigingen beginnen, benadert de 'koper' u via WhatsApp. De koper probeert u te bewegen om via een betaallink 1 cent over te maken (om uw goede intenties te bevestigen). Deze link leidt naar een nepsite. Als u hierin trapt en inlogt bij uw bank, geeft u de 'koper' toegang tot uw rekening. Als u de betaling van 1 cent weigert, wordt de koper boos en beginnen de bedreigingen en intimidaties. Op die manier probeert de 'koper' u alsnog geld afhandig te maken.

 

De politie raadt aan het nummer te blokkeren en contact op te nemen met de politie.

Sproei installatie op trailer raakt viaduct Varsen en valt op wegdek

Gemaakt: Vrijdag, 21 december 2018 16:24

OMMEN - De lading van een dieplader bleek vanmorgen niet onder de viaduct bij Varsen door te passen. De chauffeur van de combinatie reed kort voor tien uur op de N340 vanaf Dalfsen onder de viaduct door om daarna linksaf de N48 richting het noorden op te gaan. Het hoogste punt van de lading, een sproei installatie, trof echter de vier meter hoge viaduct. Bij de extreme krachten die daarbij kwamen kijken kwam de sproei aanhanger los van de trailer. Het gevaarte viel op de rijstroken in de tegenovergestelde richting, waar op dat moment gelukkig niemand reed.

 

De hulp van een mobiele kraan werd ingeroepen, die de aanhanger weer op de trailer wist te zetten. Aan de chauffeur van de vrachtwagen daarna de taak om de lading weer opnieuw te zekeren. Wat de omvang van eventuele schade aan de sproei installatie zal zijn is niet duidelijk. De afrit vanaf Dalfsen richting de noordelijke N48, de N340 richting Dalfsen en de afrit richting het zuiden op de N348 waren tijdens de afhandeling afgesloten. Met wat begeleiding van de politie kon het verkeer met minimaal hinder zijn weg vinden.

Kopers van illegaal vuurwerk thuis bezocht

Gemaakt: Vrijdag, 21 december 2018 16:44

REGIO - De afgelopen weken heeft de politie diverse kopers van illegaal vuurwerk thuis bezocht. Bij een deel van hen werd illegaal vuurwerk aangetroffen.

 

In totaal is tot nu toe ongeveer 100 kilo vuurwerk in beslag genomen en wordt tegen zo'n 70 verdachten dossier opgemaakt voor het bestellen en aankopen van illegaal vuurwerk. Ook als zij het vuurwerk niet meer in hun bezit hebben, volgt een proces-verbaal. De politie beschikt over voldoende informatie om aan te tonen dat de bewuste personen vuurwerk hebben besteld, zoals overboekingen naar de bankrekeningen van de webshops. De controles worden voortgezet.

 

Deze actie vloeit voort uit een internationaal onderzoek waarbij onlangs vier Poolse webshops uit de lucht gehaald, die verantwoordelijk zijn voor het grootste aandeel verkoop van illegaal vuurwerk.


Het transport van dit vuurwerk brengt grote risico's met zich mee voor postbezorgers en medewerkers van distributiecentra en zogenoemde pakketpunten. Ook de onbeveiligde opslag van illegaal vuurwerk door de kopers, meestal in huis, is levensgevaarlijk voor bewoners én omwonenden.

Politiehonden worden voorbereid op vuurwerk, rook en herrie [video]

Gemaakt: Vrijdag, 21 december 2018 17:11

NEDERLAND - Ook surveillancehonden krijgen het tijdens Oud en Nieuw door het vuurwerk, de rook en de herrie zwaar te verduren. Daarom worden ze goed getraind, op de inzet tijdens de jaarwisseling en om te wennen aan de harde knallen. Want horen ze door al die herrie wel de commando's van hun begeleiders?

 

'We weten dat er die nacht toch vuurwerk naar de honden worden gegooid, dus het zou raar zijn om ze daar niet op voor te bereiden', stelt een teamchef tijdens de hondenvuurwerktraining in het oefencentrum in Bijster (Drenthe). 'Naast de gebruikelijke inzet trainen we om te zien of de honden wel "vuurwerkvast" zijn, dus of ze tegen die herrie en de rook kunnen.'

Geparkeerde auto's vernield in Bergentheim

Gemaakt: Zaterdag, 22 december 2018 17:59

BERGENTHEIM - Afgelopen nacht 22 december zijn er tussen 01.30 uur en 02.30 uur vernielingen gepleegd aan geparkeerde voertuigen. Tot nu toe heeft de politie 14 eigenaren gesproken waarvan de auto vernield was.

 

Bij 5 auto's waren de banden lek gestoken en bij 7 auto's werden spiegels vernield. De vernielingen zijn gepleegd aan de G.K. Van Hoogendorpstraat, Van der Duyn van Maasdamstraat, Troelstrastraat, Baron Mackaystraat en Thorbeckestraat.


Heb je afgelopen nacht bijzonderheden gezien of gehoord dan wil de politie dit graag weten. Of heb je mogelijke informatie over de daders ? Bel dan 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan Misdaad Anoniem bel 0800-7000.

Brandweer in actie voor brand in container achter woning Hardenbergerweg in Ommen

Gemaakt: Zondag, 23 december 2018 16:58

OMMEN - De brandweer is zondag rond het middaguur in actie gekomen voor een brand in een afvalcontainer achter een woning aan de Hardenbergerweg.

 

De container stond tegen een schutting aan, die bij de brand ook beschadigd raakte. De brandweer had het vuur met een flinke straal water snel onder controle. Mogelijk is de brand ontstaan door een laagje as in de container. Het verkeer op de Hardenbergerweg was tijdens de inzet van de hulpdiensten tijdelijk verhinderd.

Auto belandt op zijn kop bij ongeval in Zwolle

Gemaakt: Maandag, 24 december 2018 17:34

ZWOLLE - Maandagmiddag moesten de hulpdiensten uitrukken voor een ongeval met letsel op de Katerdijk in Zwolle.

 

Ter plaatse bleek een auto op de kop te terecht te zijn gekomen ter hoogte van de oprit van de A28. Eén persoon is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval kon gebeuren is onbekend.