Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:48:54 Bon-inci-01 Oms Br Buitengaats Schuttevaer Schuttevaer Dedemsvaart 042336 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Hardenberg (Dedemsvaart) (Bevelvoeder)
dinsdag 19 februari 2019

Archief

Twee gewonden bij frontale aanrijding in Hardenberg

Gemaakt: Woensdag, 03 oktober 2018 16:23

HARDENBERG - Bij een frontale botsing tussen een personenauto en een bestelbus op de N343 zijn vanmorgen twee mensen gewond geraakt. Allebei de slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De N343 is bij Heemserveen afgesloten.

 

Het ongeval heeft veel schade veroorzaakt aan de auto's. Er ligt zoveel puin op de weg, dat de N343 is afgesloten tijdens de afhandeling van het ongeval. Verkeer wordt omgeleid via de parallelweg. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht door de verkeersongevallenanalyse van de politie.

Duitse gevechtshelikopters voeren verrassingsaanval uit op betonfabriek in Terwolde

Gemaakt: Woensdag, 03 oktober 2018 16:39

OOST NEDERLAND - Op woensdag 3 oktober werd de ochtendstilte in het stroomgebied van de IJssel tussen Deventer en Olst luid verstoord door aanzwellend helikoptergeluid. Terwijl Apache gevechtshelikopters rondcirkelden om ondersteuning uit de lucht te geven, landen er 7 grote transporthelikopters die een Duitse luchtlandingseenheid -militairen van de Division Schnelle Kräfte - (DSK) aan de grond zetten. Die voerden vervolgens een verrassingsaanval uit op een verlaten betonfabriek in Terwolde net aan de andere kant van de rivier. Daarbij waren regelmatig zware explosies en constant geweervuur te horen. De gehele actie duurde ongeveer 1.5 uur.

 

Militaire eenheden trainen zoveel mogelijk in samenstellingen waarmee zij ook tijdens missies optreden, dus ook als lucht- en landmacht samen (joint) en met internationale partners (combined). Falcon Autumn is de grootste jaarlijkse joint en combined oefening in Nederland.

 

Zie ook:

Vier woninginbraken in Ommen, wijk Dante Noord

Gemaakt: Woensdag, 03 oktober 2018 17:10

OMMEN - Gisteravond, dinsdag 2 oktober vonden er een 4 tal woninginbraken plaats in Ommen, wijk Dante Noord.

 

Het gaat om de straten: Korhoenstraat, Wielewaalstraat, Goudvinkstraat en Reigerstraat. Deze inbraken vonden plaats tussen de tijdstippen 10.45 en 23.45 uur. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de inbraken door dezelfde dader(s) gepleegd. Een bewoner verliet omstreeks 18.45 uur de woning en kwam om 20.00 uur weer terug. Daaruit maken wij op dat de inbraken mogelijk rond deze tijdstippen gepleegd zijn.


De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Vier aanhoudingen na ontdekking hennepkwekerij in Dedemsvaart

Gemaakt: Woensdag, 03 oktober 2018 17:31

DEDEMSVAART - De politie heeft dinsdag 2 oktober in Dedemsvaart een hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam de kwekerij op het spoor na tips over een verdachte situatie. Er zijn vier aanhoudingen verricht. Er is geen verband tussen beide kwekerijen.


Na een melding ontdekte de politie in een woning aan de Mr Zacharias Tijllaan in Dedemsvaart een hennepkwekerij aan met 331 plantjes. Vier personen, drie mannen zonder vaste woon of verblijfplaats van 30, 32 en 49 jaar en een vrouw van wie de identiteit niet bekend is, waren in de woning aanwezig en werden aangehouden.

 

Overlast en gevaar
Hennepkwekerijen gaan altijd gepaard met overlast en gevaar. In bijna alle gevallen is een illegale stroomvoorziening aangelegd, wat zeker in bebouwde gebieden tot brandgevaar kan leiden. Dit is ook de reden dat de politie waarschuwt tegen hennepkwekerijen. Heeft u een vermoeden dat ook bij in de buurt mogelijk sprake is van een hennepkwekerij? Tips zijn welkom op 0900 - 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.

Onbekenden knippen staart van ezel op wijkboerderij in Zwolle

Gemaakt: Woensdag, 03 oktober 2018 18:04

ZWOLLE - Bij de wijkboerderij De Schellerhoeve in het Schellerpark, zijn tussen 2 oktober 18.30 uur en 3 oktober 12.30 uur, de manen en de staart van een ezel afgeknipt.

 

Heeft u iets of iemand gezien wat te maken kan hebben met deze laffe daad neemt u dan alstublieft contact op met de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via meld misdaad anoniem op 0800-7000

Albert Heijn Ommen dicht door grote stroomstoring

Gemaakt: Donderdag, 04 oktober 2018 15:54

OMMEN - De Albert Heijn supermarkt aan de Haven Noord heeft kort na half twaalf de deuren moeten sluiten in verband met een grote stroomstoring. "Vanwege een grote stroomstoring moeten wij de winkel helaas sluiten voor onbepaalde tijd." schrijft de grootgrutter in een bericht op social media en op plakkaten op de hoofdingang. Desondanks kwamen rond het middaguur nog veel klanten voor een dichte deur te staan.

 

Hoe de stroomstoring is ontstaan is bij ons niet bekend. Vertrekkende klanten vertellen dat de stroomstoring een aantal koelingen en de kassa systemen heeft getroffen. Omliggende bedrijven ondervinden geen problemen. Een monteur van installatiebedrijf Expert is aanwezig bij het bedrijf en netbeheerder Enexis is op de hoogte.

Duo steelt dure handtas uit winkel in Zwolle

Gemaakt: Donderdag, 04 oktober 2018 18:03

ZWOLLE - Uit een winkel aan de Nieuwstraat wordt op donderdagavond 30 augustus 2018 een dure handtas van ruim € 200,- gestolen door een onbekende man en vrouw. Bij het verlaten van de winkel loopt de man met de gestolen tas meteen weg, de vrouw loopt nog even de winkel in maar loopt dan ook snel achter de man aan.

 

Het stel en de diefstal staan duidelijk op bewakingsbeelden.

 

Vragen
Wie kent of herkent hen? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Brand in bestelbus in Rijssen geblust met een poederblusser

Gemaakt: Vrijdag, 05 oktober 2018 17:24

RIJSSEN - De hulpdiensten zijn vrijdag 5 oktober uitgerukt voor een brand in bestelbusje aan de Wethouder H. H. Kortebosl in Rijssen.

 

Bij aankomst van de brandweer bleek de brand in het bestelbusje al te zijn geblust met een poederblusser. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Hardenberger (20) omgekomen bij ernstig ongeval op N36 bij Beerze

Gemaakt: Vrijdag, 05 oktober 2018 19:03

BEERZE - Op het einde van de middag van vrijdag 5 oktober heeft een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden op de N36 ter hoogte van Mariënberg. Dit gebeurde op de kruising van de N36 met de Beerzerweg, in de volksmond ook wel bekend als de kruising Marinus de Bruin. Een vrachtwagen combinatie botste op de linkerflank van een personenauto. De personenauto werd bestuurd door een 20-jarige man uit Hardenberg, hij was de enige inzittende van het voertuig. Het slachtoffer raakte bij het ongeval levensgevaarlijk gewond. Ondanks de hulpverlening door voorbijgangers en hulpverleners mocht hulp niet meer baten. De man overleed op de plaats van het ongeval.

 

Zowel de personenauto als de vrachtwagen eindige na het ongeval op de midden geleider. De vrachtwagen, van een transportbedrijf uit Heerenveen, reed op de N36 vanaf Almelo en reed richting de Witte Paal. De personenauto kwam vanuit de richting van Mariënberg en reed vanaf de Beerzerweg de kruising op. Hoe het ongeval kon gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. De verkeersongevallen analyse van de politie doet onderzoek naar het ongeval.

 

De kruising werd na het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Dit was ondanks de afzettingen niet voor iedereen duidelijk. Rijkswaterstaat meldt dat de verwachting is dat de weg rond half tien weer geopend kan worden.

Identiteit van man die kinderen in Balkbrug lastig zou vallen bekend

Gemaakt: Zaterdag, 06 oktober 2018 16:59

BALKBRUG - De politie heeft de afgelopen week meerdere meldingen gekregen over een man die in de omgeving van Balkbrug kinderen lastig valt of bang maakt. De politie merkt dat dit in de buurt onrust veroorzaakt; er gaan signalementen en zelfs namen van mogelijke verdachten rond. Daarom lijkt het goed om jullie bij te praten over wat de politie hieraan doet.

 

Na de meldingen zijn ze een onderzoek gestart. Ze hebben de identiteit van de man vastgesteld en de wijkagent gaat met hem in gesprek. Daaruit moet blijken wat de aanleiding voor het vreemde gedrag is en wat voor iedereen een goede oplossing is.

Automobilist raakt macht over stuur kwijt en belandt in de greppel

Gemaakt: Zondag, 07 oktober 2018 16:22

BRUCHT - Een auto is in de nacht van zaterdag op zondag 7 oktober op de Hardenbergerweg in Brucht geslipt en van de weg geraakt.

 

De bestuurder raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en belandde in de droge sloot. De bestuurder is met de schrik vrij gekomen. Een bergingsbedrijf zal de auto wegslepen

Dieseldief opgepakt op de Coevorderweg in Gramsbergen

Gemaakt: Dinsdag, 09 oktober 2018 16:29

GRAMSBERGEN - Afgelopen zondagnacht kreeg de politie een melding van een verdachte situatie. Een getuige zag een verdacht persoon lopen op de Coevorderweg in Gramsbergen die zich verdacht ophield bij een vrachtwagen. De melder zag dat de persoon bezig was bij de brandstoftank van de vrachtwagen en brandstof vanuit de tank in jerrycans liet lopen.

 

Agenten zijn snel ter plaatse gegaan en troffen in de omgeving een geparkeerde bestelbus aan. Bij deze auto stonden 2 gevulde jerrycans. Na enig speurwerk troffen de agenten in de directe omgeving een man aan.

 

Het was vrij snel duidelijk dat deze man betrokken was bij de diefstal van brandstof en werd hierop aangehouden. De verdachte is in het cellencomplex ingesloten en de recherche doet op dit moment onderzoek.

Gezellige middag voor ouderen na match tijdens Beursvloer Ommen

Gemaakt: Dinsdag, 09 oktober 2018 19:14

OMMEN - Een match tijdens de Beursvloer Ommen heeft vanmiddag tot een feestje geleid in de Wolfskuil. De stichting Sprank, Buurtzorg, De Wolfskuil en de politie Ommen organiseerde een leuke middag voor ouderen en mensen met een beperking. Lokale bedrijven sponsorde de gezellige middag, zodat dit alles met gesloten beurs kon plaatsvinden. Nadat de politie vanmorgen had vergaderd in de Jorishoeve zorgden zij vanmiddag voor de aan- en afvoer van de bezoekers, én serveerden zij de koffie en thee.

 

In twee ruimtes kwam men gezellig bij elkaar. Er werden oud-Hollandse spelletjes gespeeld en het dameskoor 'Klein koor' uit de Vinkenbuurt zorgde ervoor dat de sfeer er goed in zat.

 

Groepsaccommodatie Wolfskuil stelde de ruimtes beschikbaar. Wethouder Ko Scheele kwam ook een kijkje nemen en opende feestelijke middag rond twee uur.

Auto belandt op zijn dak op de Katerdijk in Zwolle

Gemaakt: Woensdag, 10 oktober 2018 01:04

ZWOLLE - Op dinsdag 9 oktober zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een ongeval op de kruising Blaloweg / Katerdijk in Zwolle. Ter plaatse bleek er een auto uit de bocht gevlogen en op zijn dak beland.

 

Er raakte zo ver bekend niemand ernstig gewond. De auto is geborgen door een afsleepdienst.

Politie zoekt getuigen in verband met plaatsing explosief café Voorstraat

Gemaakt: Woensdag, 10 oktober 2018 19:29

ZWOLLE - We zijn dringend op zoek naar mensen die iets gezien hebben wat te maken kan hebben met de aangetroffen granaat op de voordeur van een café aan de Voorstraat. De granaat werd vanmorgen rond 9 uur ontdekt.

 

Uit ons eerste onderzoek is gebleken dat de persoon de granaat heeft geplaatst is gefilmd door bewakingscamera's. Het gaat om een donker gekleed persoon op een donkere fiets die rond 01:30 uur vanuit de Grote Markt naar de Voorstraat fietste en daarna is weggefietst in de richting van de Kamperstraat.

 

Mensen die deze persoon gezien menen te hebben of hem herkennen van deze foto worden verzocht contact op te nemen. Ook andere informatie die te maken kan hebben met dit incident is van harte welkom. We zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 en via Bel M, 0800-7000.

Automobilist botst tegen geparkeerde auto op de Gasthuisdijk in Zwolle

Gemaakt: Woensdag, 10 oktober 2018 21:36

ZWOLLE - Op woensdagavond 10 oktober heeft er op de Gasthuisdijk in Zwolle een aanrijding met letsel plaatsgevonden.

 

Door nog onbekende oorzaak botste een personenauto tegen een geparkeerde auto langs de weg. De twee inzittenden van de rijdende auto raakten hierbij gewond. De bijrijder ging naar het ziekenhuis.

 

De bestuurder zou, volgens een getuige, zijn aangehouden. De politie kon dit nog niet bevestigen. Omstanders zeiden dat de twee personen geen gordel om hadden.

 

De twee auto's zijn met forse schade door een berger afgesleept. De precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.

Motorrijder is rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding in Zwolle

Gemaakt: Donderdag, 11 oktober 2018 19:53

ZWOLLE - Een 29 jarige motorrijder reed met 127 km/u over de Hasselterweg in Zwolle. Toegestaan is 70 km/u.

 

Naast een forse geldboete moest het rijbewijs worden ingeleverd. Hij mag geen enkel voertuig besturen, waar een rijbewijs voor nodig is, totdat hij die weer terug krijgt!

Stoffelijk overschot aangetroffen in Spartelvijver in Sibculo

Gemaakt: Donderdag, 11 oktober 2018 21:54

SIBCULO - In de Spartelvijver aan de Gemeenteweg in Sibculo heeft de politie donderdagavond een stoffelijk overschot aangetroffen.

 

Kort voor half acht merkte een voorbijganger op dat er wat in de vijver dreef. De brandweer en politie rukten uit naar de waterplas. Met een boot van de brandweer gingen de hulpdiensten het water op en troffen het stoffelijk overschot.

 

Onder welke omstandigheden het stoffelijk overschot is aangetroffen is nog niet bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De omgeving van de Spartelvijver is door de hulpdiensten afgezet.

Stel je vraag omtrent Letselschade, help jezelf of een bekende!

Gemaakt: Vrijdag, 12 oktober 2018 01:39

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

We hebben al flink wat mensen kunnen helpen met het laten verhalen van hun letselschade, denk aan: verkeersongeval, medische fout, letsel door een dier, bedrijfsongeval. Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Motorrijder onderuit tegen bestelbus in Heemserveen

Gemaakt: Vrijdag, 12 oktober 2018 17:00

HEEMSERVEEN - Een motorrijder uit het Verenigd Koninkrijk is vrijdagmiddag betrokken geweest bij een verkeersongeval op de Elfde Wijk in Heemserveen.

 

Rond half twee reed de mannelijke motorrijder op de Elfde wijk toen een busje van pakketbezorger UPS vanaf een erf de weg op reed. De mannelijke bestuurder van het busje heeft de motorrijder vermoedelijk over het hoofd gezien. De Engelsman zag in dat hij het busje niet meer kon ontwijken en sprong van de motor af. De motorrijder is kort gecontroleerd door het personeel van een ter plaatse gekomen ambulance maar doordat hij motorkleding droeg kwam hij met de schrik vrij.

 

De motorfiets liep forse schade op en zal door een bergingsbedrijf moeten worden afgevoerd. De bus van de pakketbezorger raakte licht beschadigd en kan zijn route weer vervolgen.

Lichaam aangetroffen in Sibculo, politie vraagt uw hulp

Gemaakt: Vrijdag, 12 oktober 2018 17:39

SIBCULO - Op donderdag 11 oktober rond 18.45 werd het lichaam van een tot nu toe onbekende man aangetroffen in de zogenaamde 'spartelvijver' aan de Gemeenteweg in Sibculo. Het lichaam heeft al langere tijd in het water gelegen. De man is vermoedelijk tussen de 20 en 40 jaar. De politie doet onderzoek naar de identiteit en de doodsoorzaak van deze man. Daarbij vragen we om hulp.

 

Rugzak
In een prullenbak bij de vijver werd een zwarte rugzak van het merk Adidas gevonden. Deze is daar waarschijnlijk tussen 29 september en 5 oktober ingelegd. Wie herkent deze rugzak? Heeft iemand deze rugzak ergens opgepakt en in de prullenbak gegooid? Of heeft iemand een persoon met een soortgelijke rugzak gezien?

 

Hoodie en enkelsokjes
In een andere prullenbak werd een hoodie gevonden, achter de prullenbak werden enkelsokjes gevonden. Ook hier heeft de politie dezelfde vragen. Wie herkent de hoodie of de enkelsokjes? En wie kan meer informatie geven?


Wie heeft er meer informatie?
Wie heeft er op zaterdag 29 september 2018 of in de dagen erna een man gezien bij de spartelvijver die opvallend gedrag vertoonde? Misschien zag iemand daar een man die de hoodie en/of de rugzak droeg. Mochten mensen meer informatie hebben dan horen wij dat graag! Dat kan door te bellen naar 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000.

 

Zie ook:

Draad gespannen over mountainbikeroute Lemelerberg

Gemaakt: Vrijdag, 12 oktober 2018 17:45

OMMEN - Donderdag 11 oktober is er een draad gespannen over een mountainbikeroute op de Lemelerberg. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over dit incident.

 

Donderdagochtend kwam een mountainbiker er net op tijd achter dat er een draad gespannen was tussen twee bomen. Hij heeft deze verwijderd en de politie ingelicht. De route is vervolgens gecontroleerd of er nog meer draden gespannen waren. Dit was niet het geval. De draad was gespannen aan de noordzijde van de route.

 

De politie adviseert om de komende tijd alert te zijn als je de mountainbikeroute gaat fietsen. Als jij iets verdachts hebt gezien, meld het dan direct via 0900-8844.

Man gewond bij steekpartij op de Oosteinde in Vriezenveen

Gemaakt: Zaterdag, 13 oktober 2018 23:28

VRIEZENVEEN - Bij een ruzie in een woning aan het Oosteinde is  heeft zaterdagavond 13 oktober een 38-jarige man uit Vriezenveen neergestoken. De politie hield direct een bewoner van de woning aan en startte een onderzoek. Dat leidde tot de aanhouding van nog twee andere mannen die daar ook wonen.

 

Even voor 22.00 uur gingen agenten naar een melding van een vechtpartij. In de woning vonden zij een man die hevig bloedde. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. In de woning waren nog vier andere mannen aanwezig.

 

De woning is direct afgesloten en de politie is een onderzoek gestart. Er werd sporenonderzoek gedaan en de mannen in de woning zijn gehoord. Op basis van dit eerste onderzoek werden kort na middernacht nog twee andere bewoners aangehouden.Het onderzoek gaat vandaag verder. Hieruit zal moeten blijken welke rol de verdachten hebben gespeeld bij het steekincident.

Dijk bij Wijhe N377 afgesloten na ernstig ongeval met fietsster

Gemaakt: Zondag, 14 oktober 2018 17:06

WIJHE - Op de N337 - Rijksstraatweg bij Wijhe heeft zondag 14 oktober een aanrijding tussen een fietsster en een personenauto plaatsgevonden. Daarbij raakte de oudere vrouw op de fiets gewond.

 

Voor de hulpverlening kwam een ambulance en werd een traumahelikopter opgeroepen. De traumahelikopter is niet meer ter plaatse gekomen. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie zoekt getuigen van ongeval op de N340 bij Dalfsen

Gemaakt: Maandag, 15 oktober 2018 16:32

DALFSEN - Maandagmorgen 15 oktober omstreeks 07:30 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen op de Hessenweg (N340) in Dalfsen. Dit was op de kruising met de Veldweg en de Welsummerweg met de Hessenweg. Bij dit ongeval is één van de bestuurders gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

 

De politie is op zoek naar mensen die dit ongeval hebben zien gebeuren. Volgens de politie was het ten tijde van het ongeluk erg druk op de Hessenweg, maar er was niemand meer ter plekke die de politie meer kon vertellen over de toedracht. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Update aangetroffen lichaam recreatieplas Sibculo

Gemaakt: Maandag, 15 oktober 2018 19:20

SIBCULO - Sinds donderdag 11 oktober doet de politie onderzoek naar de lijkvinding in een recreatieplas een de Gemeenteweg in Sibculo. Omstreeks 18.45 uur werd een lichaam van een onbekende man aangetroffen.


Op dit moment gaat de politie er van uit dat er geen sprake is van een misdrijf. Het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer is nog gaande. Er is een redelijk vermoeden wie hij is, maar dit is nog niet vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om iemand die niet de Nederlandse nationaliteit heeft.

Scooter aangetroffen midden op fietspad in Hardenberg

Gemaakt: Dinsdag, 16 oktober 2018 01:29

HARDENBERG - Maandagavond zagen agenten een scooter midden op het fietspad liggen ter hoogte van de Jan Weitkamplaan in Hardenberg. De agenten zagen dat de scooter overgespoten was en dat de bedrading los hing. Uit voorlopig onderzoek vermoedt de politie dat deze scooter van diefstal afkomstig is. Het gaat vermoedelijk om een scooter van het merk Aprilla.


De politie doet op dit moment onderzoek naar de herkomst van de scooter en naar eventuele verdachten. Zij zijn op zoek naar de eigenaar van deze scooter en naar eventuele getuigen.


Heb je informatie over de herkomst van de scooter of andere informatie dan hoort de politie dit graag!

Politie controleert weer vanuit touringcar op bellende bestuurders

Gemaakt: Woensdag, 17 oktober 2018 17:32

REGIO - De politie is deze week weer met een touringcar op pad om te controleren of mensen zich laten afleiden achter het stuur. Ze hebben al heel wat mensen gezien die met hun telefoon in hun hand zaten, terwijl ze op de snelweg reden. Dat is niet veilig. Daarom zijn ze met deze mensen in gesprek gegaan en hebben ze ook een boete gehad.

 

Het toezicht op afleiding heeft in twee dagen al honderden boetes opgeleverd. Ook morgen zijn ze weer op pad, want uiteindelijk hopen we dat steeds minder mensen zich laten afleiden op de weg!

Fietser overleden bij aanrijding op de N377 bij Balkbrug

Gemaakt: Donderdag, 18 oktober 2018 16:33

BALKBRUG - Op de Zwolseweg (N377) tussen Balkbrug en Nieuwleusen heeft donderdagmiddag 18 oktober een ernstig verkeersongeval plaats gevonden. Rond twintig voor drie werd een overstekende fietser aangereden door een personenauto.

 

Een 75-jarige man uit Dedemsvaart stak met de fiets de provinciale weg over vanaf de zuidelijke parallelweg naar de noordelijke. Een automobilist die vanaf Balkbrug in de richting van Nieuwleusen reed kon ondanks hard remmen en een uitwijkmanoeuvre, waarbij een verkeersbord werd geraakt, de fietser niet ontwijken. De man op een elektrische fiets werd vol geschept en raakte levensgevaarlijk gewond. Ondanks hulpverlening door omstanders en hulpdiensten overleed de man op de plaats van het ongeval.

 

De inzittenden van de personenauto, een vrouwelijke bestuurder en jong kind, bleven fysiek ongedeerd. Zij zijn door het ambulancepersoneel naar huis gebracht. De weg werd direct na het ongeval volledig afgesloten, het verkeer werd via de parallelwegen langs het ongeval geleid. De verkeersongevallen analyse heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Hierbij is ook een 'drone-team' van de landelijke eenheid ingezet. Zij hebben met een drone luchtopnamen gemaakt.

Bestuurder vrachtwagen met bieten verliest macht over het stuur op de A28 bij Assen

Gemaakt: Vrijdag, 19 oktober 2018 07:42

ASSEN - Op vrijdagmorgen 19 oktober rond 05:00 uur raakte de chauffeur van een vrachtwagen geladen met bieten de macht over het stuur kwijt op de A28 bij Assen. Hij schoot door de middenberm de andere rijbaan op.

 

Twee tegemoetkomende vrachtwagens, waaronder een wagen van een transportbedrijf uit Staphorst, konden hem niet ontwijken en een forse klap volgde. Twee chauffeurs konden zelf uitstappen. De derde chauffeur moest door omstanders uit zijn wrak worden geholpen. Het MMT Mobiel Medisch Team kwam met de auto ter plaatse. Evenals brandweer politie en ambulance. De A28 is naar verwachting nog geruime tijd dicht.