Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:23:36 Aanrijding Letsel N340 - Varsenerdijk,4 Ommen Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
woensdag 23 oktober 2019

Archief

Tweede verdachte aangehouden voor wrede woningoverval De Krim

Gemaakt: Donderdag, 16 mei 2019 17:22

DE KRIM / COEVORDEN / DRACHTEN - Op dinsdagmiddag 14 mei werd een 19-jarige inwoner van Drachten aangehouden. Ook deze man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige woningoverval op een 82-jarige inwoonster van De Krim. Dezelfde ochtend werd ook al een 43-jarige inwoner van Coevorden voor dezelfde overval aangehouden.


De bejaarde vrouw werd op die maandagavond 10 december 2018 overvallen door twee mannen in haar woning aan de Kikkertsveldweg. Hierbij werd de vrouw door de mannen opgesloten in haar meterkast. Pas 15 uur later werd de vrouw uit haar benarde situatie bevrijd door twee ongeruste vriendinnen. De overvallers gingen er uiteindelijk met o.a. haar zitmaaier vandoor.

 

Aan deze wrede overval werd meerdere malen uitvoerig aandacht besteed in de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Onder de Loep (RTV Oost). Dit leverde tientallen tips op. Mede hierdoor konden de twee aangehouden verdachten worden opgespoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Motorrijders naar ziekenhuis na botsing in buitengebied Dalfsen

Gemaakt: Vrijdag, 17 mei 2019 15:27

DALFSEN - Twee motorrijders zijn vrijdagmiddag kort voor één uur onzacht met elkaar in aanraking gekomen in het buitengebied van Dalfsen.

 

Een handjevol BMW 'allroad' motoren reed vanaf de parallelweg van de Varsenerdijk (N340) de Hekmansweg in. Zo'n vijftig meter de weg in botste één van de motorrijders met een lage snelheid achter op een voorganger die stil stond.

 

De ambulancedienst en politie kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval. De motorrijders die met elkaar in botsing kwamen zijn kort op de plaats van het ongeval behandeld door het ambulancepersoneel, en zijn daarna voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De betrokken motorfietsen zijn door bekenden opgehaald, en leken op het oog minimale schade te hebben opgelopen.

Ravage na aanrijding in De Krim

Gemaakt: Vrijdag, 17 mei 2019 16:00

DE KRIM - Twee auto's zijn vrijdagochtend 17 mei op de kruising van de Kikkertsveldweg en de Drentseweg tussen De Krim en Elim met elkaar in botsing gekomen. Daarbij is een inzittende gewond geraakt.

 

Volgens ooggetuigen was een voorrangsfout de oorzaak van het ongeval. De politie doet onderzoek naar de ware toedracht. Beide voertuigen zijn weggesleept.

Jeugdbrandweerkorpsen uit het hele land spelen kwalificatiewedstrijd in Apeldoorn

Gemaakt: Zaterdag, 18 mei 2019 17:30

APELDOORN - Zaterdag 18 mei streden 24 ploegen van jeugdkorpsen uit het hele land in Apeldoorn om de felbegeerde plaatsen in de halve finale op 22 juni in Wageningen.


Zowel Aspiranten hoge druk als Aspiranten lage druk lieten deze dag zien wat zij de afgelopen jaren geleerd hebben bij de jeugdbrandweer.

 

Deelnemende ploegen Aspiranten lage druk waren Veenendaal, Zeewolde, Neder-Betuwe, Dalfsen, Huizen, Breukelen, Enkhuizen, IJsselstijn, Coevorden, Zaanstad, Rijsenhout en Franeker. De eerste 3 plaatsen zich voor de halve finale op 22 juni in Wageningen.

 

Deelnemende ploegen Aspiranten hoge druk waren Amerongen, Driebergen-Rijsenburg, Tiel, Herwijnen, Assen, Enkhouzen, Breukelen, Zaanstad, Nederweert, Hoogezand-Sappenmeer en Horst aan de maas. De eerste 4 plaatsen zich voor de halve finale op 22 juni in Wageningen.

 

De prijsuitreiking is naar verachting om 17:30 uur.

Twee gewonden na verkeerd aansteken van barbecue in Zwolle

Gemaakt: Zaterdag, 18 mei 2019 20:57

ZWOLLE - Aan de Moerbeistraat in Zwolle zijn zaterdagavond 18 mei twee gewonden gevallen nadat een barbecue bij een woning verkeerd werd aangestoken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

 

Beide slachtoffers zijn met flinke brandwonden per ambulance met spoed naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gebracht. Over hun toestand is momenteel nog niets bekend. Er heeft niet echt wat gebrand. De brandweer kwam ter plaatse voor een nacontrole.

Brandweer rukt uit voor caravan met aangelopen rem op N48 bij Balkbrug

Gemaakt: Zondag, 19 mei 2019 17:30

BALKBRUG - Op zondag 19 mei zijn brandweer en politie omstreeks 14:30 uur gealarmeerd voor een voertuigbrand op de N48 tussen Balkbrug en Ommen.

 

Een busje met daarachter een caravan kreeg pech. Een rem van de caravan liep aan waardoor het verhit raakte en nog net geen brand veroorzaakte. De caravan kon door de eigenaar worden losgekoppeld waarna men 112 belde. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de rem gekoeld met water. Hierna is de combinatie via een toegangsweg voor de hulpdiensten naar de parallelweg gebracht. Aldaar zal de caravan worden opgehaald door een berger.

 

De rijbaan richting Ommen was korte tijd afgezet door de hulpdiensten. Dit veroorzaakte even flinke hinder voor het verkeer. Inmiddels is daar geen sprake meer van.

Wat is AMBER Alert en wanneer wordt het gebruikt?

Gemaakt: Maandag, 20 mei 2019 16:33

Elke dag raken in Nederland kinderen vermist. De meeste kinderen lopen weg en worden na kortere of langere tijd levend teruggevonden. Elk vermist kind loopt risico, en daarom vraagt de politie op allerlei manieren aandacht voor hun verdwijning.


Wat is AMBER Alert?
Enkele keren per jaar komt een kind in levensgevaar. Vaak gaat het om kinderen die ontvoerd zijn door een onbekende dader. Seksueel misbruik van het kind is meestal de reden achter een dergelijke ontvoering, en het risico bestaat dat het kind uit angst voor ontdekking om het leven wordt gebracht. In dat geval zetten we AMBER Alert in. AMBER Alert moet daarom ook direct na melding van een dergelijke ontvoering bij de politie worden ingezet. Er is geen tijd te verliezen.

 

Wanneer kan een AMBER Alert gebruikt worden?
U zult alleen een AMBER Alert ontvangen als er sprake is van de volgende omstandigheden:
1. het kind is (zeer waarschijnlijk) ontvoerd door een onbekend persoon of personen, of het kind is vermist en er bestaat direct gevaar voor het leven van het kind.
2. het vermiste kind is jonger dan 18 jaar.
3. er is voldoende informatie over het slachtoffer, een mogelijke ontvoerder of een gebruikte auto, zodat een AMBER Alert de kans vergroot dat het kind snel gelokaliseerd kan worden.

 

Wanneer wordt géén AMBER Alert gebruikt?
Iedere vermissing levert een risico op voor het kind. Toch is dat risico niet altijd voldoende voor het inzetten van een AMBER Alert. Als een AMBER Alert ook zou worden ingezet bij vermissingen met minder risico, dan verdwijnt het speciale effect van het systeem.

 

Ontvoeringen van kinderen door hun vader en/of moeder of door een ander familielid komen ook niet in aanmerking voor een AMBER Alert. Tenzij de ontvoering gepaard is gegaan met ernstig vormen van geweld, en/of aangenomen kan worden dat het kind bij de ontvoerende ouder gevaar loopt om slachtoffer te worden van ernstig of zelfs dodelijk geweld.

 

Voor vermiste personen van 18 jaar en ouder wordt geen AMBER Alert verzonden, ook niet als ze in verstandelijk opzicht functioneren op een leeftijdsniveau van onder de 18 jaar. Als dat nodig is, zal op een andere manier aandacht gevraagd worden voor een dergelijke vermissing.

 

Wat is er nodig voor een AMBER Alert?
Om het publiek daadwerkelijk via AMBER Alert te kunnen vragen om hulp, is in elk geval een goedgelijkende foto nodig van het ontvoerde of vermiste kind. Ook is informatie over het merk, type en (gedeeltelijk) kenteken van een auto welkom.

 

De kracht van AMBER Alert
De kracht van AMBER Alerts ligt in het onmiddelllijk en allesomvattend inschakelen van publiek en media, om zo alles in het werk te stellen dat het ontvoerde of in levensgevaar verkerende kind teruggevonden wordt. AMBER Alert Nederland heeft een eigen website waar u terecht kunt als u meer informatie zoekt of als u zich wilt aanmelden voor het ontvangen van deze berichten.

 

Over AMBER Alert Nederland
AMBER Alert Nederland is het landelijke vermiste kinderen alarm. Met meer dan 2,5 miljoen deelnemers en deelnemende organisaties en een bereik van 12 miljoen Nederlanders, is het het grootste burgerparticipatie-initiatief in Europa en het bekendste voorbeeld van crowdsourcing in Nederland. Eerder bleek uit onderzoek dat AMBER Alert de hoogste naamsbekendheid heeft onder de alerteringssystemen (95 procent van de niet-deelnemers kent het systeem van naam).

 

Het systeem wordt honderden keren per jaar ingezet bij urgente kinder-vermissingen via o.a. Twitter, Facebook, PC-screensavers en website banners. Ongeveer vier keer per jaar wordt er een AMBER Alert verstuurd, omdat de politie vreest dat het leven van een vermist of ontvoerd kind gevaar loopt. Bij een AMBER Alert wordt het systeem helemaal ingezet. Het hele land verandert dan in één grote opsporingsposter, doordat bijvoorbeeld ook reclameschermen, snelwegborden, apps, SMS en email worden ingezet.

 

Over AMBER Alert Europe
AMBER Alert Europe is een Nederlandse stichting, opgericht in 2013 door politie- en overheidsinstanties uit diverse EU lidstaten, onder voortouw van AMBER Alert Nederland en haar partners. Het doel van AMBER Alert Europe is het verbeteren van de bescherming van urgent vermiste kinderen in Europa. Dit wordt gedaan door het geven van politietrainingen, het stimuleren van grensoverschrijdende politiesamenwerking, het bouwen en verbeteren van AMBER Alerts en publieke alertering voor andere lidstaten en het beïnvloeden van Europese wetgeving.

 

AMBER Alert Europe wordt gesteund door vermiste personen specialisten, NGO's, politie en overheidsinstanties en meer dan 100 Europarlementariërs. De organisatie heeft 18 leden in 13 landen. 4 hiervan zijn overheidsinstanties. AMBER Alert Europe is het grootste burgerparticipatie-initiatief met 3 miljoen deelnemers in de Europese Unie.

 

Preventiefilmpje AMBER Alert
In het onderstaande preventiefilmpje 'Samen slim met Simon' worden simpele, maar belangrijke tips aan kinderen gegeven. Deze vuistregels zijn tot stand gekomen in samenwerking met de deskundigheid van vermissingsexperts van de politie.

Personenauto botst achterop aanhanger in Zwolle

Gemaakt: Dinsdag, 21 mei 2019 17:56

ZWOLLE - Op dinsdag 21 mei zijn de hulpdiensten rond 17:30 uur uitgerukt naar de Zwartewaterallee in Zwolle. Er heeft daar een kop-straat aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een auto met een aanhanger.

 

Meerdere kinderen zijn nagekeken in de ambulance maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Beide auto's zullen weggesleept worden.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je.

Gemaakt: Dinsdag, 21 mei 2019 21:18

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk.

Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via vraag@vraaghetdespecialist.nl en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Vernielingen aangericht bij OBS De Dennenkamp in Ommen

Gemaakt: Dinsdag, 21 mei 2019 22:26

OMMEN - Onbekenden hebben vernielingen aangericht bij school De Dennenkamp in Ommen. De politie is op zoek naar de daders.

 

Wie komt zich melden? Heb jij het gedaan of weet jij wie het gedaan heeft, kom je dan melden bij politiebureau in Ommen, bel 0900-8844 of 0800-7000. Doe dit onder vermelding van 2019221735.

Landelijke Veiligheidsdag in Almere zaterdag 25 mei 2019

Gemaakt: Woensdag, 22 mei 2019 16:26

ALMERE - Op zaterdag 25 mei 2019 tussen 10.00 en 17.00 uur wordt voor de zesde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere gehouden. Diverse landelijke en regionale hulpdiensten laten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt en hoe zij samenwerken. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden, want ook voor kinderen is er van alles te beleven. De toegang is gratis. Het interactieve evenement wordt in Almere Centrum gehouden.

 

De pleinen in het centrum van Almere krijgen elk een eigen subthema passend bij het hoofdthema van dit jaar. Het hoofdthema voor dit jaar is cyberveiligheid. Wil jij ook in een brandweerauto zitten, horen wat militairen doen, wat het werk van een politieagent inhoudt en nog veel meer? Mis het niet en wees er bij op zaterdag 25 mei!

 

Programma Esplanade

10.00 uur Start
10.15 uur Reddingsbrigade Nederland
10.30 uur Multi-demo brandweer, politie, GGD en Rijkswaterstaat
11.00 uur Defensie
11.30 uur Sambaband Douane
12.00 uur Opening
12.15 uur Multi-demo
12.45 uur Reddingsbrigade Nederland
13.00 uur Defensie
14.00 uur Cybercrime / brandveilig leven
14.30 uur Reddingsbrigade Nederland
14.45 uur Multi-demo
15.15 uur Cybercrime / brandveilig leven
15.45 uur Defensie
17.00 uur Einde

 

Schipperplein
Veiligheidsmuseum PIT is op 25 mei van 11.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk voor bezoekers. Beleef hier de wereld van politie, brandweer en ambulance.

 

Brouwerstraat
Veiligheid op de weg staat centraal bij VVN en ANWB.

 

Weerwater
Reddingsbrigade en hulpdiensten in actie. Tevens kan je beleven hoe het is om te varen op de oude blusboot Jan van der Heyde II.

 

Esplanade
Er zijn demo's van de samenwerkende diensten. Er is van alles te doen bij de Koninklijke Marechaussee, Landmacht, Marine, DARES, politie, brandweer, ambulance, Reddingsbrigade en Rijkswaterstaat. ROC Flevoland geeft info over haar opleidingen op het gebied van Veiligheid. Doorlopende demonstraties als de duiktank, klimtoren, Paw Patrol, bekijken van voer- en vaartuigen. Durf jij de escaperoom te betreden of de veiligheidscontainer, waarin je kunt ervaren wat je nog ziet als er thuis brand uitbreekt?

 

Forum
Ontdek de wereld van handhaving, en veiligheid in en om je huis. Laat je informeren over projecten over veiligheid in de buurt (buurtwacht).

 

De Diagonaal en Schutterstraat
Informatiemarkt van verschillende (hulp)diensten over hun werk en werving van personeel.

 

Grote Markt
Kinderactiviteiten en optreden van de big band van de Douane.

 

Stationsplein
Veiligheid in het openbaar vervoer met de NS en een concert van St. Hubertus om 14.00 uur.

 

Koetsierbaan
Jeugdbrandweer en brandweervoertuigen. Brandweer Flevoland laat hun nieuwe wagens zien (en die kun je van binnen bekijken).

 

Wandelpromenade en Meeresteinkade
Koninklijke Marechaussee. Durf jij het op te nemen tijdens Kinder ME tegen echte agenten?

 

Deelnemende partijen
Deelnemende partijen zijn: Koninklijke Landmacht, Marine en Marechaussee, politie, brandweer, GGD, Rijkswaterstaat, Dares, ANWB, Veilig Verkeer Nederland, ROC Flevoland, CCV, PIT Veiligheidsmuseum, gemeente en partners op het water met onder meer de Reddingsbrigade Nederland.

Man gewond nadat schoorsteen omvalt tijdens asbestsanering in Den Ham

Gemaakt: Donderdag, 23 mei 2019 15:29

DAN HAM - Een man is donderdagmorgen kort voor elf uur gewond geraakt bij werkzaamheden in een pand aan de Brink in Den Ham. De man was asbest aan het saneren in een oud pand toen een schoorsteen door een nog onbekende oorzaak omviel, en op hem terecht kwam.

 

Het gaat om een ZZP'er die aan het werk was voor Ardesch Sloopwerken uit Kloosterhaar. Alle hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder een Duits traumateam dat per helikopter arriveerde. De hulpdiensten zijn door het asbestsaneringsbedrijf voorzien van de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder de speciale adembescherming. Het slachtoffer is met behulp van een ladderwagen van de brandweer uit het gebouw getild. Na grondig te zijn afgespoeld door de brandweer is het slachtoffer naar de traumahelikopter gebracht, die geland was op het parkeerterrein achter het hervormd centrum De Rank. Het slachtoffer is hier in de helikopter getild, welke hem naar het ziekenhuis in Enschede heeft vervoerd.

Politie zoekt getuigen van inbraak en houdt verdachte aan

Gemaakt: Zaterdag, 25 mei 2019 16:30

HARDENBERG - n de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 mei om circa 01.05 uur ontving de politie een melding dat er mogelijk werd ingebroken bij een winkel aan het Oosteinde. Een melder had stemmen en glasgerinkel gehoord aan de achterzijde van het pand (achterzijde pand grenst aan de parkeerplaats op het Israel Immanuelplein).

 

De politie trof in de achtertuin van het pand een man aan die er vervolgens vandoor ging. Deze persoon trof echter een andere agent die hem wist aan te houden. De aangehouden man betrof een 34-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats. De politie vermoedt dat er mogelijk nog een tweede man bij het incident was betrokken. Met een surveillancehond is er gezocht maar deze tweede persoon werd niet aangetroffen.

 

Politie zoekt getuigen
Heeft u rondom het genoemde tijdstip in de omgeving van het Oosteinde en de Admiraal Helfrichstraat verdachte personen of andere opvallende zaken gezien, neemt u dan contact op met de politie.

Tienermeisje gewond na te zijn geschept door auto bij Den Ham

Gemaakt: Zondag, 26 mei 2019 01:40

DEN HAM - Een tienermeisje is op de avond van zaterdag 25 mei gewond geraakt bij een verkeersongeval in Den Ham. Het ging rond kwart voor elf mis op de kruising van de Ommerweg en de Janmansweg.

 

Het meisje fietste in een groep en wilde bij de kruising de Ommerweg oversteken naar de Slenke. Ze werd toen geschept door een auto die op de Ommerweg in de richting van Ommen reed. Het meisje kwam bij een lantaarnpaal een stukje verderop terecht. De andere leden van de groep, voorbijgangers en omwonenden verleenden eerste hulp aan het meisje. Na kort ter plaatse te zijn behandeld is het meisje per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

 

De zwaar beschadigde fiets is veilig gesteld bij een aanwonende. Doordat de voorruit van de auto beschadigd is kan het voertuig niet meer veilig verder rijden. Een bergingsbedrijf zal de Ford ophalen.

Politie houdt twee tieners aan voor poging overval

Gemaakt: Woensdag, 29 mei 2019 15:52

ZWOLLE - De politie heeft gisteren een 16-jarige jongen en een 15-jarige jongen, beiden uit Zwolle, op heterdaad aangehouden. Ze worden verdacht van een poging overval op een winkel aan de Gasthuisdijk.


De politie kreeg een melding van een agent in vrije tijd dat er twee personen op de Gasthuisdijk liepen met maskers en handschoenen aan. Daarop rukten de agenten meteen uit. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

XTC, daar zit een luchtje aan

Gemaakt: Vrijdag, 31 mei 2019 01:06

XTC is een hot topic in Nederland. Bij de productie van XTC en andere synthetische drugs, is er altijd gevaar voor aanwezigheid van giftige stoffen, gassen, brand of ontploffing. Ook ontstaat er bij de productie gevaarlijk afval. Dit afval wordt vaak geloosd op open water of in de natuur en levert gevaar op voor de gezondheid van mensen, dieren en planten. Als er sprake is van lozingen op open water of het riool, is er ook gevaar voor de drinkwatervoorziening. Het is mede hierom, dat het van belang is labs en dumpingen op te sporen en de daders van deze drugscriminaliteit te straffen. Voor opsporing en vervolging van XTC criminelen is de hulp van burgers nodig.

 

De signalen voor de aanwezigheid van een drugslab in de buurt, vooral de opvallende geur, worden onbewust wel opgemerkt maar niet direct gekoppeld aan drugslabs en dumpingen. Het Openbaar Ministerie gaat zorgen dat burgers dit belangrijkste signaal kunnen herkennen. Via de nieuwe campagne 'XTC, daar zit een luchtje aan' brengt het OM deze geur onder de publieke aandacht met de introductie van een nieuw parfum: XTACY. Den Bosch, hoofdstad van de provincie met de hoogste dichtheid opgerolde drugslabs, had de primeur.

 

Test voor testers
Zoals het bij de introductie van een nieuwe geur gemeengoed is, stond er in een drukke winkelstraat een flitsend promoteam klaar om zoveel mogelijk mensen te laten ruiken. Het team vroeg aan de Bosschenaren of zij een bijzondere nieuwe geur, met veel vleugjes anijs, wilden testen en wat ze er van vinden. Vervolgens kregen zij er meer uitleg over. Zo verspreidde de geur zich in sneltreinvaart door de provinciehoofdstad.

 

Officier van Justitie Lars Stempher over de nieuwe campagne: "De aanpak van de productie van synthetische drugs wordt voortdurend vernieuwd omdat criminelen steeds handiger worden in het verbergen en afschermen van hun labs voor politie en justitie. Het maatschappelijk probleem wordt hiermee steeds groter omdat de labs gevaarlijk zijn en het afval in het publieke domein wordt geloosd, tot de openbare weg en in slootjes aan toe. Met alle gevolgen voor de volksgezondheid en milieuschade van dien. De drugslabs worden ook in de bebouwde kom ondergebracht en omdat deze sporen nalaten die het publiek zou kunnen herkennen, introduceren wij met het nieuwe parfum het belangrijke signaal voor de aanwezigheid van zo'n lab. Onder het motto: eens geroken wordt later herkend."

 

In 2018 zijn in Nederland 82 labs aangetroffen en 79 opslaglocaties van chemicaliën. Er waren 292 dumpingen van afval. De laatste jaren valt op dat de labs steeds groter en professioneler worden.

 

Politiebureaus en gemeentehuizen
Het initiatief voor deze campagne is genomen door twee Officieren van Justitie uit Zwolle. Deze twee officieren van Justitie volgen een leergang over de aanpak van de ondermijnende criminaliteit. Onderdeel daarvan was een stage bij een reclamebureau, in dit geval Roorda Reclamebureau, om te ontdekken in hoeverre er andere manieren kunnen worden bedacht om ook het publiek bij dit probleem te betrekken. Samen kwamen ze tot de introductie van de nieuwe geur 'XTACY'. Het Openbaar Ministerie zal parfumflesjes en geurkaarten met het parfum verspreiden over verschillende politiebureaus in het hele land en gemeenten oproepen om ook vergelijkbare acties te organiseren, zodat veel meer burgers met de geur in aanraking komen en hopelijk meer drugslabs worden opgerold.

Dodelijk ongeval op de N377 ter hoogte van Balkbrug

Gemaakt: Vrijdag, 31 mei 2019 22:04

BALKBRUG - Vrijdagavond 31 mei is er een ernstig verkeersongeval gebeurd op de N377 ter hoogte van Balkbrug.


Twee voertuigen zijn frontaal op elkaar gebotst. Een man van 42 jaar uit de gemeente Hardenberg is daarbij om het leven gekomen. Een vrouw van 24 jaar uit Duitsland is ernstig gewond naar het ziekenhuis vervoerd.


Door meerdere getuigen werd gemeld dat er een mogelijk een derde voertuig bij deze aanrijding betrokken zou zijn. De bestuurder van dat voertuig is gevlucht en even later aangehouden. Het gaat om een man van 34 jaar oud. Zijn betrokkenheid bij dit ongeval wordt door de politie onderzocht.


Getuigenoproep
De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit ongeval. Heeft u het ongeval zien gebeuren of heeft u een ouder type Volkswagen Golf (kleur zwart) met witte kentekenplaten vanavond gezien op de N377? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Grote brand bij pluimveebedrijf in Dalfsen

Gemaakt: Zaterdag, 01 juni 2019 16:37

DALFSEN - De hulpdiensten zijn zaterdag 1 juni uitgerukt voor een brand in een biogasinstallatie van een pluimveebedrijf aan de Veldhoeveweg in Dalfsen. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar grote brand.

 

De enorme rookontwikkeling is vanaf grote afstand te zien. Blijf weg uit de rook. Sluit indien nodig ramen en deuren.

 

Het is de tweede brand van vandaag in een biogasinstallatie. Vanochtend stond op het terrein van ROVA in Zwolle een biogasinstallatie in brand.

 

Update

De brand is onder controle, er is geen gevaar meer voor omliggende schuren. De afgebrande schuur wordt door kranen gesloopt.

UPDATE: vermiste jongen uit Zutphen gevonden in Friesland

Gemaakt: Dinsdag, 04 juni 2019 20:33

ZUTPHEN - De politie heeft zojuist de 16-jarige jongen uit Zutphen in goede gezondheid aangetroffen in Friesland. Een getuige herkende hem naar aanleiding van het verspreidde AMBER Alert en meldde dit bij de politie.

 

Het is inmiddels zeker dat het om de vermiste jongen gaat. Hij vormde daadwerkelijk een risico voor zichzelf. Bedankt voor het delen van ons bericht.

Windhoos veroorzaakt ravage in Ommer woonwijk Alteveer

Gemaakt: Woensdag, 05 juni 2019 06:53

OMMEN - Een windhoos heeft op het einde van de avond van dinsdag 4 juni huisgehouden in woonwijk Alteveer. Terwijl de meeste bewoners rond half twaalf rustig op bed lagen ging het van een rustige wind, naar een flinke windhoos. Aan de Vermeerstraat raakte een deel van het dak van een woning los, wat daarna op een geparkeerde auto terecht kwam, die daardoor zwaar beschadigd raakte. Ook liepen hier diverse bedrijfspanden schade op, en werden enkele bomen geveld.

 

Bij een rijtjeswoning op het noordelijke deel van de Jan Tooropstraat werden honderden dakpannen losgerukt door de wind, en kwamen met geweld terecht op tientallen geparkeerde auto's. Naast gebroken ruiten hebben het merendeel van deze voertuigen diepe deuken, tot zelfs scheuren in carrosserie delen. Naast de dakpannen kwam ook een grootdeel van de goot los. De totale omvang van de schade aan de woningen zelf is nog onduidelijk; een aantal bewoners noemt nu in ieder geval al lekkages als gevolg van de ontbrekende dakpannen.

 

Ook bij woningen aan de aangrenzende Pieter de Hoochstraat en Carel Fabritiusstraat zijn dakpannen losgekomen. Op een pleintje aan de Pieter de Hoochstraat was de wind zelfs zo sterk dat een geparkeerde caravan werd opgetild en kantelde. De eigenaar van de caravan, die er aankomende vrijdag mee op vakantie zou gaan, zal deze vakantie waarschijnlijk moeten uitstellen.

 

De brandweer kwam op verschillende plekken in de gemeente in actie voor stormschades. Zo moest bijvoorbeeld de Zwolseweg vrij worden gemaakt van omgevallen bomen. Ook kwamen er onder andere meldingen op de Koesteeg, Sluijerweg, Bouwstraat, Hessenweg Midden en de Woestendijk in Witharen.

Gezochte man uit kliniek Den Dolder terecht

Gemaakt: Donderdag, 06 juni 2019 17:42

DEN DOLDER - De gezochte 43-jarige man, die verbleef op een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder, is terecht. Op station Breda werd hij herkend door mensen, die zijn foto bij het opsporingsbericht van politie hadden gezien. De man keerde zaterdag 1 juni 2019 niet terug van zijn toegekende verlof.


Rond 13.30 uur werd hij herkend op station Breda door publiek dat hem zagen lopen. De politie werd ingeschakeld die hem aanhield en vaststelde dat het inderdaad de betreffende gezochte man was. Hij wordt op korte termijn overgebracht naar de kliniek in Den Dolder. De familie is op de hoogte gebracht door de familieagent , dat hij weer terecht is.

 

De man zat in de kliniek na een veroordeling voor een mishandeling en een valse bommelding. De man was op grond van artikel 37 van het wetboek van strafrecht voor de periode van een jaar in een kliniek in Den Dolder geplaatst. Op zaterdag 1 juni startte een onderzoek door politie naar zijn mogelijke verblijfplaats. Daarbij werd in de afgelopen dagen zijn foto gepubliceerd. Door oplettend publiek werd hij gelukkig herkend en kon hij worden aangehouden.

Vrouw slaat met auto over de kop bij ongeval in Wijhe

Gemaakt: Vrijdag, 07 juni 2019 16:26

WIJHE - Op de kruising van de Wijheseweg en de Hollewandsweg heeft vrijdag 7 juni een ongeval plaatsgevonden. Een automobiliste is daar met haar over de kop geslagen. Dit gebeurde na een aanrijding met een ander voertuig. Hoe dat kon gebeuren is onduidelijk.

 

Brandweer, politie en een ambulance kwamen ter plaatse. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Tijdens Code Oranje alleen 112 bellen bij levensbedreigende situaties

Gemaakt: Vrijdag, 07 juni 2019 17:01

NEDERLAND - Voor vanmiddag is voor het grootste deel van het land  code oranje afgekondigd. Houd rekening met onweer en zware windstoten. Is er sprake van acuut gevaar voor mens of dier is bel dan 112.

 

Is er schade aan de openbare ruimte zonder acuut gevaar? Bel dan met je gemeente.

Meerdere gewonden bij aanrijding op Vilsterenseweg in Ommen

Gemaakt: Maandag, 10 juni 2019 16:27

OMMEN - Op de Vilsterenseweg in Ommen heeft maandagmiddag 10 juni een aanrijding tussen twee voertuigen plaatsgevonden. Het zou gaan om een frontale botsing, waarbij de auto's elkaar raakten in een scherpe bocht.

 

Er waren in totaal zeven inzittenden in beide auto's betrokken bij het ongeval. Een aantal liep licht letsel op en is daarvoor ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Drie mensen bleken dusdanig gewond dat ze toch meer naar het ziekenhuis moesten.

 

In verband met hulpverlening en onderzoek is de weg afgesloten. Het verkeer moet tijdelijk over het fietspad naast de weg.

Tassen webshop TheBagstore.nl veilt tassen voor Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden

Gemaakt: Donderdag, 13 juni 2019 07:25

Maarten duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Want onderzoek blijft hard nodig. Afgelopen jaar is het helaas niet gelukt om de tocht helemaal te volbrengen, wel werd er heel veel geld binnen gezwommen voor de strijd tegen kanker.

 

Om Maarten en zijn foundation te ondersteunen veilt TheBagstore.nl samen met haar leveranciers vanaf 13 juni 2019 tot en met de dag dat Maarten zijn zwemtocht (hopelijk helemaal) voltooid allerlei tassen op haar Facebookpagina. Te weten: https://www.facebook.com/thebagstorenederland/

 

De volgende merken hebben allemaal minimaal 2 tassen of meer toegezegd om te veilen: 

 

Calvin Klein, Tommy Hilfinger, DSTRCT, Herschel, Legend, Laauw, Matt & Nat, Micmacbags, Rains, Monk & Anna, MYOMY, O My BAG, Presly & Sun, Rains, Sticky Lemon, Still Nordic, Superdry & XD Design.

 

Koop een tas met een verhaal

Op de website https://www.11stedenzwemtocht.nl vind je meer informatie omtrent de monsterprestatie welke Maarten van der Weijden gaat proberen te leveren. Ben je op zoek naar een tas of vind je het gewoon leuk om mee te veilen en om op deze manier voor jouw donatie nog iets leuks terug te ontvangen? Doe dan mee en maak kans op een van de ruim 40 tassen welke de komende dagen onder de hamer gaan. Een ding is zeker, win je de veiling? Dan koop je een tas met een waanzinnig verhaal.

 

Alle bedragen die worden binnengehaald gaan rechtstreeks naar het goede doel! Aan het einde van de actie maakt TheBagstore het totaalbedrag bekend. 

Automobilist gewond na botsing met boom in Dalfsen

Gemaakt: Donderdag, 13 juni 2019 17:32

DALFSEN - De hulpdiensten zijn donderdag 13 juni uitgerukt voor een eenzijdig ongeval op de N757 - Poppenallee in Dalfsen. Een automobilist is daar tegen een boom gebotst.

 

De bestuurder van de personenauto raakte waarschijnlijk de macht over het stuur kwijt. De bestuurder is de auto geholpen door omstanders. OVDG die onderweg was naar het ongeval op de N36 verleende eerste hulp. OVDG daarna met vervolg naarde N36. De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De weg is dicht in beide richtingen.

Automobilist komt om bij frontale botsing op N36 in Stegeren

Gemaakt: Donderdag, 13 juni 2019 17:41

STEGEREN - Bij een aanrijding op de N36 tussen een personenauto en een bedrijfsbusje is donderdag een 38-jarige vrouw uit Hengelo overleden. Een 24-jarige man uit Lelystad raakte gewond.

De aanrijding vond even na 17:00 uur plaats ter hoogte van Stegeren. De bestuurder van de personenauto bezweek ter plaatse aan haar verwondingen. De bestuurder van het bedrijfsbusje werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De VOA doet onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

 

Het ging kort na vijf uur enkele tientallen meters ten oosten van de viaduct van het Zwarte Pad mis. Door nog onbekende oorzaak kwamen twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing op de Rijksweg. Twee andere voertuigen konden het ongeval net ontwijken, één van deze voertuigen kwam in het hekwerk naast de weg terecht, maar lijkt minimale schade te hebben opgelopen. De inzittenden van deze voertuigen bleven fysiek ongedeerd. Andere automobilisten verleenden direct eerste hulp en seinden de hulpdiensten in.

 

De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval. Ook het mobiel medisch team van het UMCG in Groningen is per traumahelikopter naar de plaats van het ongeval gekomen, en landde in een aardappelland naast de weg. De brandweer heeft de bestuurders van beide voertuigen bevrijd, deze bestuurders waren tevens de enigste inzittenden van de auto's. De bestuurder van de personenauto is langdurig gereanimeerd door de hulpdiensten, maar de hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed op de plaats van het ongeval. De bestuurder van het witte bestelbusje is na ter plaatse te zijn behandeld per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd, de aard en ernst van zijn letsel is onbekend.

 

De N36 tussen Ommen en Hardenberg werd direct na het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Een aannemer heeft deze afsluiting inmiddels in opdracht van Rijkswaterstaat overgenomen. De Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar het ongeval, en heeft onder andere met een drone luchtfoto's gemaakt van de plaats van het ongeval. Een deel van het verkeer dat achter het ongeval vast kwam te staan kon keren.

Auto tegen boom na aanrijding in Beerzerveld

Gemaakt: Vrijdag, 14 juni 2019 16:07

BEERZERVELD - De hulpdiensten zijn vrijdag 14 juni uitgerukt voor een aanrijding tussen twee voertuigen op de kruising van de Kloosterdijk en de Pallegarsteweg in Beerzerveld.

 

De blauwe auto reed in de richting van Mariënberg op de Kloosterdijk. De grijze auto komende vanuit de richting van Beerzerhaar en is in de flank geraakt. De auto is daarna omgetold. De blauwe auto is na de aanrijding tegen een boom tot stilstand gekomen. Over gewonden is nog niets bekend.

Busje op zijn kant na aanrijding in Arriën

Gemaakt: Maandag, 17 juni 2019 17:11

ARRIËN - n het buurtschap Arriën in de gemeente Ommen zijn vanochtend een bestelbusje en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval vond kort voor half tien plaats op de kruising van de Schapendijk en de Dwarsweg.

 

Voor zover duidelijk reed een zwarte personenauto op de Schapendijk richting de N36 toen op de kruising met de Dwarsweg een witte bestelbus vanaf links kwam. De auto botste tegen de bestelbus, die daarna kantelde, tolde, en een lantaarnpaal en klein boompje velde. Het lijkt erop dat er sprake is geweest van een voorrangsfout. De Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie doet onderzoek naar het ongeval.

 

De brandweer heeft de mannelijke bestuurder van de bestelbus bevrijd door de voorruit van de bus deels te verwijderen. Na kort ter plaatse te zijn behandeld is hij per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De bestuurster van de zwarte personenauto is later ook per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn fors beschadigd geraakt, en zullen door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.

Auto vliegt al rijdend in brand op de Vilsterseweg richting Vilsteren

Gemaakt: Maandag, 17 juni 2019 17:33

VILSTEREN - De bestuurder van een Volvo kreeg vanmiddag kort na half drie een vervelende verrassing. Tijdens het rijden op de Vilsterseweg richting Vilsteren ontdekte hij dat er rook vanuit de achterbank kwam, en zette de auto stil naast de dijk.

 

De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. De brand lijkt te zijn ontstaan bij de accu, die in de kofferbak is gepositioneerd. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.