Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:26:16 5504MC : Beerze Veldhoven Obj: Woonwagencentrum Woonwagencentrum Rit: 37312 Prio Middel Eenheid | Ambulance 22-114 (RAV Brabant-Zuidoost)
maandag 30 maart 2020

Archief

Automobilist laat fietsen achter langs de A28

Gemaakt: Zondag, 20 oktober 2019 17:43

DE LICHTMIS - Op zondag 20 oktober rond 08.30 uur trof de politie op de A28 twee fietsen aan. De fietsen werden gevonden in de richting Zwolle vanaf het Noorden.

 

Na een oproep kreeg de politie een bericht van een automobilist met een dashcam. Hij had het kenteken vastgelegd van een auto die bij de fietsen stond. Zo kon de politie de eigenaren van de fietsen achterhalen.


De fietsen zaten op een fietsen-drager, die deels was losgeraakt van de auto. In verband met de veiligheid, lieten de eigenaren de fietsen achter. Helaas zonder hulpdiensten in kennis te stellen.

Automobilist in Dalfsen in de slip en botst tegen geparkeerde auto

Gemaakt: Zondag, 20 oktober 2019 18:30

DALFSEN - Zondagmiddag 20 oktober heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden in Dalfsen. De bestuurder van een BMW Z3 Coupé was net thuis weggereden met zijn vriendin. Hij reed op de Pleijendal richting het centrum toen de achterwiel aangedreven auto ter hoogte van de Brandkolkstraat op gladde klinkers in een slip raakte. De bolide kwam daarna tot stilstand tegen een geparkeerde Volkswagen.

 

De passagiere stootte bij de klap vermoedelijk haar hoofd, en is kort behandeld door het personeel van een ter plaatse gekomen ambulance. Ze kon daarna samen met haar vriend terug lopen naar huis.

 

Het is volgens omstanders al de derde keer dat de geparkeerde auto wordt geraakt door een andere auto, maar nog niet eerder ging dat zo fors. Beide voertuigen kwamen na de aanrijding terecht in de voortuinen van woningen aan de Pleijendal. Een bergingsbedrijf zal de zwaar beschadigde auto's gaan afvoeren.

Gewonden bij aanrijding tussen drie voertuigen op de N340 bij Ommen

Gemaakt: Dinsdag, 22 oktober 2019 19:06

OMMEN - Twee automobilisten zijn op het begin van de avond gewond geraakt bij een ongeval op de Varsenerdijk (N340) vlakbij de westelijke gemeentegrens. Aan het einde van de avondspits vond hier een ongeval plaats met twee personenauto's en een busje. De bestuurder van een zwarte personenauto kwam vanaf Dalfsen, en wou ter hoogte van afslag bij de Stouweweg afslaan naar de noordelijke parallelweg. Deze bestuurder zag een vanaf Ommen tegemoetkomende bestelbus vermoedelijk over het hoofd, en reed op. De man achter het stuur van de bestelbus probeerde de auto te ontwijken, maar kon een forse botsing niet voorkomen.

 

De bestelbus kwam door de uitwijkmanoeuvre en de botsing in de berm terecht; strak tegen een lantaarnpaal en 'ingegraven'. De bestuurder van de bus kon zelf uit het voertuig komen, en kwam met de schrik vrij. De zwarte auto tolde weg na te zijn geraakt door de bus, en kwam daarbij tegen een eveneens voorgesorteerde grijze auto. Alvorens tot stilstand te komen tegen de bus. De toeter van de zwarte auto bleef na het ongeluk hangen, maar kon na een tijdje het zwijgen worden opgelegd.

 

De man die de zwarte personenauto bestuurde raakte zodanig gewond dat hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle is vervoerd. De bestuurster van de grijze auto raakte ook gewond, en is eveneens per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De betrokken voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tijdens de hulpverlening en de nasleep van het ongeval was de N340 bij het ongeval afgesloten; het verkeer kon via de parallelwegen passeren.

Brandweer gooit brandende matrassen uit raam van woning Beerzerveld

Gemaakt: Woensdag, 23 oktober 2019 16:37

BEERZERVELD - De hulpdiensten zijn woensdag 23 oktober uitgerukt voor een brand in een woning aan de Waaijerinkweg in Beerzerveld. Er bleek brand te zijn ontstaan op de bovenverdieping van de woning. In een slaapkamer van de woning vloog een bed in de brand. Bij de brand komt veel rook vrij.

 

Bij aankomst van de brandweer gooiden brandweermannen gelijk matrassen uit het raam om grotere schade aan de woning te kunnen voorkomen. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Politie waarschuwt: bloedprikbende slaat toe in heel Nederland

Gemaakt: Woensdag, 23 oktober 2019 18:10

NEDERLAND - In verschillende steden zijn mensen slachtoffer geworden van een nieuw soort babbeltruc. De daders doen zich voor als verpleegkundigen die via een vingerprik bloed komen afnemen. Ze hebben intussen in verschillende steden toegeslagen.


Vorige week werden meerdere oudere bewoners in de Utrechtse wijk Overvecht slachtoffer van een nieuwe babbeltruc waarbij de daders zich voordoen als verpleegkundigen. Terwijl de ene 'verpleegkundige' via een vingerprik echt bloed afneemt, gaat de andere op zoek naar waardevolle spullen en geld. Naast Utrecht zijn er intussen ook meldingen gekomen uit Eindhoven.

 

Zelfde methode
Sybren van der Velden, projectleider Woninginbraak en Heling bij de politie: 'We hebben hier niet te maken met losstaande incidenten. Er lijken groepen aan het werk die het land intrekken en steeds met dezelfde methode proberen bij oudere bewoners binnen te komen. Wij raden ouderen aan alert te zijn op deze nieuwe vorm van babbeltrucs. Vraag altijd naar een legitimatie of neem contact op met de zorginstantie waarvoor zorgverleners zeggen te komen.'

Verkeerschaos nadat vrachtwagen zijn trailer verliest op de Kranenburgweg in Zwolle

Gemaakt: Donderdag, 24 oktober 2019 16:33

ZWOLLE - Op de kruising van de de Ordelseweg en de Kranenburgweg in Zwolle is donderdag 24 oktober een Poolse vrachtwagen zijn trailer verloren. De trailer kwam op een paar verkeerspalen terecht.

 

Rijkswaterstaat en de provincie zijn ter plaatse. De verkeerschaos is inmiddels enorm. Het verkeer in Zwolle Noord loopt compleet vast.

Vier auto inbraken in Hardenberg

Gemaakt: Donderdag, 24 oktober 2019 16:52

HARDENBERG- In de nacht van 23 op 24 oktober 2019 hebben er 4 auto-inbraken plaatsgevonden. Deze zijn gepleegd aan de Moonenlaan en de van Raesfeltallee in Hardenberg.

 

De politie is een onderzoek gestart naar de mogelijke daders. Heeft u iets gezien, of gehoord bel met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Niet vergeten: komend weekend gaat de klok een uurtje achteruit

Gemaakt: Donderdag, 24 oktober 2019 17:03

NEDERLAND - In de nacht van zaterdag 26 oktober op zondag 27 oktober zetten we om 3.00 uur de klok een uurtje achteruit, naar 2.00 uur.

 

En als je dan toch door je huis loopt om alle klokken aan te passen, kijk dan meteen even of er geen apparaten stiekem aan de stroom hangen, de rookmelders het nog doen (testknopje gebruiken) en of er nog obstakels zijn op je vluchtroute (of te wel: zijn de trap, de gang, de deur enzovoort niet geblokkeerd met tassen, jassen en andere spulletjes).

Arrestatie verricht na nachtelijke autobrand in Vriezenveen

Gemaakt: Maandag, 28 oktober 2019 03:48

VRIEZENVEEN - On de nacht van zondag op maandag 28 oktober om 00:26 uur kregen de hulpdiensten van Vriezenveen een melding van een autobrand aan de Petersburgstraat. Bij aan aankomst stond ter hoogte van nummer 30 een personenauto in brand.

 

De brandweer was snel ter plaatse en en wilde de brand gaan blussen maar doordat de auto kortsluiting op de startmotor maakte door de brand ging de auto rijden. Deze kwam tot stilstand tegen een auto die vijftien meter verderop stond geparkeerd naast de brandweerauto. Doordat het brandweerpersoneel de slangen en materiaal al uitgepakt hadden kon de brandweerauto ook niet snel weg en sloegen de vlammen ook al door de brandweerauto heen. Met veel kunst en vliegwerk hebben ze de brandweerauto met materiaal er uit verderop geparkeerd en kon niet voorkomen worden dat geparkeerde auto's en brandweerauto beschadigd raakten. Nadat de brand enig sinds onder controle was is met behulp van de brandweerauto de brandende auto op een veilige plaats getrokken en afgeblust.


De situatie van deze autobrand was dusdanig verdacht dat een onderzoek is ingesteld door de aanwezige politie. Gezien er meerdere overlast meldingen in de voorgaande week geweest waren en de avond voor de brandmelding ook, dat van de uitgebrande auto de ramen ook die avond al ingeslagen waren, heeft de politie besloten de woning (nr 30) binnen te gaan en is er een persoon gearresteerd. Politie heeft na de arrestatie de gehele woning doorzocht. Terwijl de arrestatie gaande was heeft de brandweer alle putten in de straat gecontroleerd in verband met een benzine lucht. Na deze controle bleek alles veilig te zijn en is de rust weder gekeerd in de Petersburgstraat.

Vrouw raakt met auto te water in Dedemsvaart

Gemaakt: Dinsdag, 29 oktober 2019 17:49

DEDEMSVAART - Een automobiliste is vanmiddag met haar auto ondersteboven in een diepe sloot ten zuiden van Dedemsvaart terecht gekomen. De vrouw reed kort voor half vijf vanaf de Verlengde Zestiende Wijk linksaf de Van Rooijens Hoofdwijk op, en kwam naast de weg. De personenauto eindigde daarna ondersteboven in een lage sloot parallel aan de Van Rooijens Hoofdwijk.

 

De vrouw kon door een voorbijganger op het droge worden geholpen, en werd opgevangen bij een nabijgelegen woning. De vrouw werd gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. Een bergingsbedrijf heeft de auto op het droge gezet.

Politieapparatuur gestolen vanaf plaats delict, politie doet onderzoek

Gemaakt: Dinsdag, 29 oktober 2019 18:03

ZWOLLE - De politie doet onderzoek naar de diefstal van fotoapparatuur, met daarin een gegevensdrager, en een koffer met verpakkingsmateriaal van de afdeling forensische opsporing. Op de gegevensdragers stonden foto's van twee onderzoeken, hierdoor is er sprake van een datalek. Dit is gemeld bij de autoriteit persoonsgegevens. Ook is er een melding gedaan bij de afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten van de politie.

 

De afdeling forensische opsporing was op maandag 28 oktober bezig met een onderzoek aan de Vrouwenlaan in Zwolle. Hier werden wapens veilig gesteld en gefotografeerd. Bij terugkomst op het bureau ontdekte de rechercheur dat de camera en de koffer met verpakkingsmateriaal ontbraken. Toen hij 5 minuten later terug ging naar de locatie van het onderzoek (buiten) bleken deze niet meer op de plek te liggen waar de rechercheur had gewerkt. Het is niet duidelijk of de spullen zijn weggenomen op het moment dat de collega nog aan het werk was of dat hij ze is vergeten en deze na zijn vertrek zijn gestolen. Het SD-kaartje bevatte foto's van een voertuig in een ander onderzoek en foto's van de aangetroffen wapens in het onderzoek in Zwolle.

 

Recent vergat een rechercheur in Deventer ook een koffer met verpakkingsmateriaal voor sporenonderzoek. Deze werd gelukkig snel teruggebracht door een alerte omstander. Het feit dat er in korte tijd twee keer goederen zijn achtergebleven, maakt uiteraard dat intern extra alertheid wordt gevraagd om dit soort dingen in de toekomst te voorkomen.

Auto beschoten aan de Klooienberglaan in wijk Holtenbroek

Gemaakt: Donderdag, 31 oktober 2019 17:50

ZWOLLE - In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober wordt om ongeveer 02:15 uur een man in een auto beschoten. Hij raakt gewond aan zijn schouder.


Op het Harculosepad (bij de IJsselcentraleweg) in Zwolle treft de politie op diezelfde zaterdag 's ochtends een uitgebrande auto aan, een (donker)rode Renault Clio. De politie vermoedt dat deze auto iets te maken heeft met het schietincident.

 

Vragen

  • Wie heeft informatie waar of bij wie de donkerrode Renault Clio is geweest, in de periode van woensdag 23 tot en met zaterdag 26 oktober 2019?
  • Wie is er in de nacht van 25 op 26 oktober 2019 tussen 02:00 uur en 06:00 uur langs het Harculosepad in Zwolle gekomen en heeft de (al dan niet uitgebrande) Renault Clio (zie foto) wel of niet zien staan?


Heeft u iets gezien of beschikt u over camerabeelden of andere informatie die mogelijk bij het onderzoek in deze zaak kan helpen? Neemt u dan contact op met de politie via 0800-6070. U kunt ook anoniem uw info doorgeven via 0800-7000.

Auto over de kop na aanrijding tussen twee voertuigen in Dalfsen

Gemaakt: Vrijdag, 01 november 2019 15:04

DALFSEN - Op de kruising van de Koesteeg met de N340 - Hessenweg in Dalfsen heeft vrijdag 1 november een aanrijding tussen twee voertuigen plaatsgevonden. Bij het ongeval is één van de voertuigen op de kop terecht gekomen.

 

Bij het ongeval zijn twee personen gewond geraakt. Door omstanders werd eerste hulp verleend. Het vermoeden bestaat dat één van de voertuigen door rood is gereden. De weg is afgesloten.

Man gewond bij steekpartij in asielzoekerscentrum Heemserveen

Gemaakt: Vrijdag, 01 november 2019 15:31

HEEMSERVEEN - In de nacht van dondardag op vrijdag 1 november omstreeks 00.45 uur kregen twee mannen, die in dezelfde kamer van het asielzoekerscentrum aan de Jachthuisweg in Heemserveen verblijven, onenigheid. De aanleiding van het conflict was waarschijnlijk het volume van de radio. Een man van 36 jaar raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Een 22-jarige man wordt verdacht van het toebrengen van het letsel. Hierbij heeft hij mogelijk gebruik gemaakt van een mes. De man is later aangehouden in de omgeving van het politiebureau in Hardenberg. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte van mishandeling gedaan. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Controles hondenbelasting in november en december

Gemaakt: Vrijdag, 01 november 2019 16:42

In november en december vindt de jaarlijkse controle op de aangifte voor de hondenbelasting plaats. De controleurs controleren steekproefsgewijs in de gemeenten Nijkerk, Dalfsen en Leusden op welke adressen één of meerdere honden aanwezig zijn.

 

Het Velpse bureau LEGITIEM BV voert in opdracht van GBLT de controle uit. De controleur heeft een legitimatiebewijs bij zich. Daar kunt u naar vragen.

 

Aangifte
Treft de controleur u niet thuis, maar heeft hij wel het vermoeden dat u een hond heeft, dan laat hij een brief achter met het verzoek om uw hond(en) aan te melden. In deze brief staat hoe u kunt reageren. Ook wanneer u geen hond heeft, kunt u dit op het formulier aangeven en laten weten aan GBLT.

 

Hondenbelasting
Als u eigenaar bent van één of meer honden, bent u belastingplichtig voor de hondenbelasting. Als u een hond in huis neemt, moet u binnen 14 dagen aangifte doen bij GBLT. Dit kunt u doen via 'Mijn Loket' op www.gblt.nl. Mocht uit de controle blijken dat u al meerdere jaren houder bent van een hond, maar hierover geen aangifte hebt gedaan, kan GBLT tot drie jaar terug een aanslag opleggen.Heeft u een hond aangeschaft en bent u vergeten om aangifte te doen? U kunt uw hond(en) aanmelden via 'Mijn Loket' op www.gblt.nl.

Maaltijdbezorger beroofd op de Vechtstraat in Hardenberg

Gemaakt: Maandag, 04 november 2019 15:49

HARDENBERG - op zondagavond 3 november, rond 18.30 uur, werd een maaltijdbezorger beroofd van het geld. Dit gebeurde op de Vechtstraat in Hardenberg, ter hoogte van "natuuractiviteitencentrum De Koppel". Kort na deze overval kon de politie 5 verdachten aanhouden, op verdenking van deze overval.


Was u deze avond, rond dat tijdstip in die omgeving en heeft u iets bijzonders gezien? Laat het de politie weten. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan op 0800-7000.

Politie, KMar en OM oefenen ‘Manhunt’ in november

Gemaakt: Maandag, 04 november 2019 16:16

NEDERLAND - De politie, de Koninklijke Marechaussee en het Openbaar Ministerie houden in de maand november een reeks oefeningen om zich voor te bereiden op een (dreiging van) een aanslag. Alle eenheden van de politie hebben het afgelopen halfjaar getraind op de zogeheten Manhunt-procedure. Vandaag is de eerste oefendag.

 

Een Manhunt is een georganiseerde klopjacht op één of meerdere personen die op basis van informatie en/of politieonderzoek mogelijk een bedreiging vormt of vormen voor de nationale veiligheid. Doel van een Manhunt is om deze dreiging weg te nemen. Bijvoorbeeld door personen die een bedreiging vormen te identificeren, op te sporen en de dreiging weg te nemen. De oefenreeks draagt de Latijnse naam Sigil. Dit is afgeleid van het Latijnse woord Sigillum (zegel) en verwijst naar de bekrachtiging van deze werkwijze.

 

Realistisch
De oefeningen worden op verschillende data in november en verschillende plaatsen gehouden. Waar en wanneer dat precies gebeurt, is ook voor de deelnemers onbekend. Dit om hen zo realistisch mogelijk te laten oefenen. Aan Sigil doen medewerkers van het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee en politie mee vanuit verschillende disciplines, waaronder recherche, forensische opsporing, de Dienst Speciale Interventies en de observatieteams. Oefenlocaties worden aangekleed en acteurs worden ingezet om de oefeningen zo realistisch mogelijk te laten verlopen. Deze locaties zijn binnen niet toegankelijk voor publiek en pers. Speciale safety officers zorgen ervoor dat de oefeningen veilig verlopen.

 

Voorbereid
'We investeren sterk in de voorbereiding op onze gezamenlijke inzet bij een (dreiging) van een aanslag,' zegt Jannine van den Berg, politiechef van de Landelijke Eenheid en portefeuillehouder Contra-terrorisme, extremisme en radicalisering (CTER). 'Want juist van politiemensen wordt verwacht dat zij op zo'n moment optreden en een stap naar voren zetten. Samen met onze partners blijven we aandacht besteden aan scholing, training en de fysieke en mentale weerbaarheid van onze medewerkers.'

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je!

Gemaakt: Dinsdag, 05 november 2019 01:41

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen. 

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk.

 

Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Fietser in Hardenberg gebroken neus geslagen door onbekende man

Gemaakt: Woensdag, 06 november 2019 16:50

HARDENBERG - In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november tussen 03.15 en 03.45 uur vond aan het Boordenpad (rood fietspad door de wijk) in de wijk Baalderveld een mishandeling plaats. Een man werd door een andere man in het gezicht geslagen en liep daarbij een gebroken neus op. De man fietste met een andere man over het Boordenpad.

 

Ondanks het nachtelijke uur zijn er mogelijk toch getuigen die daar toen het voorval hebben gezien dat een van de twee jongemannen op een fiets is mishandeld door een of meerdere personen van een groepje jonge mannen.

 

Getuigenoproep
Heeft u iets gezien van deze mishandeling of beschikt u over informatie die mogelijk tot de dader van deze mishandeling kan leiden? Neemt u dan contact op met de politie. U kunt bellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Hogere straf voor ernstige verkeersdelicten per 1 januari 2020

Gemaakt: Vrijdag, 08 november 2019 15:54

NEDERLAND - De wet van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) die hogere straffen mogelijk maakt voor ernstige verkeersdelicten, is vandaag door de Eerste Kamer aanvaard en treedt op 1 januari 2020 in werking. Allereerst gaat de maximale straf voor gevaarlijk rijden van 2 naar 6 maanden gevangenisstraf, ook in zaken zonder letsel of schade. Dat is nodig om automobilisten steviger aan te pakken die – bijvoorbeeld door onverantwoorde inhaalacties – een gevaar op de weg zijn.

 

Daarnaast komt er een gevangenisstraf van maximaal twee jaar te staan op zeer gevaarlijk rijgedrag waarbij automobilisten opzettelijk de verkeersregels ernstig overtreden zonder acht te slaan op de veiligheid van anderen. Daarvoor is meer nodig dan een enkele verkeersovertreding. Het gaat om een combinatie van gedragingen. Bijvoorbeeld een forse overschrijding van de maximumsnelheid, het negeren van rode lichten, op de verkeerde weghelft rijden en ook nog een mobiele telefoon vasthouden, terwijl zeer goed voorstelbaar was dat een ongeval kon plaatsvinden. Alleen door toeval of geluk vallen er geen slachtoffers. Grapperhaus rekent deze automobilisten zeer gevaarlijk en onverantwoord rijgedrag dus zwaar aan – ook als zij geen ongeluk veroorzaken.

 

Veroorzaken zij met dit roekeloos rijgedrag wél een ernstig ongeluk, dan is straks een gevangenisstraf tot maximaal 6 jaar mogelijk. In de wet is duidelijker vastgelegd wanneer sprake is van roekeloos rijden. Dit verruimt de mogelijkheden om automobilisten te vervolgen die onaanvaardbare risico's nemen en de zwaarste ongelukken veroorzaken. En dan gaat het niet alleen om snelheidswedstrijden, maar bijvoorbeeld ook om een bestuurder die als een dolleman aan het verkeer deelneemt, meerdere verkeersdelicten begaat en een ongeval met dodelijke afloop of zwaar letsel veroorzaakt.

 

Verder gaan de strafmaxima voor verkeersdelicten als rijden onder invloed, doorrijden na een ongeval en rijden zonder (geldig) rijbewijs omhoog van 3 maanden gevangenisstraf naar 1 jaar. Dit werkt door in de straffen voor recidive. Als iemand zich binnen 5 jaar weer schuldig maakt aan rijden onder invloed kan de straf met een derde omhoog. In ernstige gevallen van doorrijden na een ongeval, met letsel of erger tot gevolg, krijgt de politie meer opsporingsbevoegdheden om de dader op te sporen.

 

Binnenkort gaat een wetsvoorstel in consultatie met diverse maatregelen om de aanpak van rijden onder invloed te versterken.

 

(Bron: Rijksoverheid)

Pro Zwarte Pieten demonstratie bij omroep NTR in Hilversum

Gemaakt: Zaterdag, 09 november 2019 16:53

HILVERSUM - Op zaterdag 9 november vond er een demonstratie plaats voor Pro Zwarte Pieten op het Mediapark in Hilversum.

 

Een tiental voorstanders van Zwarte Piet verzamelde zich op het Mediapark omdat de NTR geen Zwarte Pieten meer wil hebben in het Sinterklaasjournaal. Diverse demonstranten hadden een t-shirt aan met de tekst "Zwarte Piet is geen racisme". Aanstaande maandag gaat het Sinterklaasjournaal weer van start op televisie.

 

De demonstranten zijn later op de middag het gebouw van de NTR binnengelaten. De demonstratie is rustig verlopen.

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand in rietgedekte woning aan de Bergweg in Ommen

Gemaakt: Zondag, 10 november 2019 22:09

OMMEN - De brandweer van Ommen en Zwolle zijn vanavond uitgerukt naar een schoorsteenbrand aan de Bergweg. De hulpdiensten werden kort voor half negen opgeroepen naar de woonboerderij met rieten dak, net buiten de bebouwde kom van Ommen.

 

Bij aankomst kwamen er vonken uit het rookkanaal. Nadat de brandweer een eerste actie had ondernomen verdwenen deze al snel. Met de lichtstraal van zaklichten werd de rook die vrijkwam goed zichtbaar. Maar ook deze nam al snel af. De hoogwerker van het korps Zwolle kwam naar de bergweg om de schoorsteen te vegen.

Bijna 200 kilo vuurwerk aangetroffen tijdens politieactie in Zwolle

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 15:23

ZWOLLE - De politie heeft woensdag 13 en donderdag 14 november in en rond de stad Zwolle, samen met de Belastingdienst, Douane en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), een integrale actie gehouden gericht tegen de criminaliteit tijdens de zogenaamde 'donkere dagen'. Daarbij zijn meer dan driehonderd auto's gecontroleerd en werden vijf personen aangehouden. Drie daarvan voor het bezit van in totaal bijna tweehonderd kilo gevaarlijk illegaal vuurwerk.


De Landelijke Eenheid en de Eenheid Oost-Nederland coördineerden de actie. Bij de Landelijke Eenheid lag de focus vooral op rondtrekkende dadergroepen, de zogenaamde 'mobiele bandieten'. De regionale eenheid richtte zich onder andere op inbrekers die in deze tijd van het jaar vaker toeslaan dan in andere jaargetijden.

 

Resultaten
Gedurende de twee dagen werden 330 auto's gecontroleerd. Op de eerste dag werd een Rotterdammer aangehouden die onder invloed van alcohol en verdovende middelen achter het stuur zat. Bovendien bleek dat hij ook geen rijbewijs had. Dus drie keer een proces-verbaal en de auto laten staan natuurlijk.

 

Donderdag werd in de stad Zwolle een 33-jarige inwoner aangehouden als verdachte van het dealen van verdovende middelen. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

 

Bij een 23-jarige man uit Zwolle vond de politie 1000 stuks illegaal vuurwerk, zogenaamde 'nitraten'. In totaal 16 kilo. De man werd aangehouden, het vuurwerk in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

 

Later op de avond werden twee mannen uit Musselkanaal, 20 en 38 jaar oud, aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk. In hun auto trof de politie 177,5 kilo vuurwerk aan. Het betrof 3000 nitraten, 150 cobra's en 3 compounds. Alles in beslag genomen en de zaak wordt verder onderzocht.

 

Naast de aanhoudingen is ongeveer 60 keer proces-verbaal opgemaakt. Bijvoorbeeld 8 keer voor het rijden onder invloed van drugs, 2 keer onder invloed van alcohol, het rijden zonder rijbewijs, te snel rijden en het niet hands-free bellen. De politie inde ook voor 2750 euro openstaande boetes.

 

Belastingdienst
De Belastingdienst liet 12 auto's afslepen in verband met een belastingschuld van de eigenaren en kon bijna 60.000 euro direct innen.

Ontsnapte tbs'er Van Z. terug in Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 17:02

SCHIPHOL - De Franse autoriteiten hebben vanmiddag de 40-jarige Van Z., die zich op 4 oktober jl. in Nijmegen onttrok aan zijn tbs-maatregel, overgeleverd aan Nederland. Betrokkene is direct na aankomst op luchthaven Schiphol overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting Schiphol.

 

De man zat in de Pompekliniek in Nijmegen waar hij op 4 oktober tijdens begeleid verlof wegfietste bij zijn begeleider. Hij had een fietstas volgestopt met spullen mee en had van tevoren geld gepind.

Het Landelijk Parket heeft een opsporingsbericht uitgedaan om het grote publiek te vragen uit te kijken naar de man.

 

Van Z. zocht tijdens zijn vlucht regelmatig contact met Omroep Gelderland om, in zijn optiek, misstanden in de Pompekliniek aan de kaak stellen. Zo zou er volgens hem veel te weinig therapie en begeleiding zijn.

 

Toen er aanwijzingen waren dat de man zich in Frankrijk bevond, heeft het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) de Franse collega's van FAST ingeschakeld. Op 9 oktober is de Nederlander in Parijs aangehouden.

 

Tbs
De tbs is opgelegd wegens grooming, het in het bezit hebben van kinderporno en het plegen van ontuchtige handelingen met minderjarigen.

Auto belandt in tuin aan Krijgerstraat in Vriezenveen

Gemaakt: Dinsdag, 19 november 2019 06:24

VRIEZENVEEN - Op maandagavond 18 november is aan de Krijgerstraat in Vriezenveen een personenauto in de tuin beland. De bestuurder verloor in de bocht de macht over het stuur en raakte daarbij opgeslagen steigermateriaal dat op de stoep stond en een tuinhek en kwam tot stilstand in de tuin.

 

De bewoner die op dat moment op het toilet zat wist niet wat hem overkwam en ging polshoogte nemen en ontdekte de auto in z'n tuin. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt. De politie heeft de schade afgehandeld. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de tuin gehaald en meegenomen.

Bewoner ontdekt bij thuiskomst brand in de slaapkamer in Kloosterhaar

Gemaakt: Woensdag, 20 november 2019 20:45

KLOOSTERHAAR - De hulpdiensten zijn woensdag 20 november uitgerukt voor een brand in een woning aan de Randweg in Kloosterhaar. De bewoner van de woning merkte bij thuiskomst brand in de slaapkamer.

 

De brand is vermoedelijk ontstaan bij of in een computer. Bij de brand kwam flink wat rook vrij. De brand is inmiddels door de brandweer onder controle.

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand aan de Botlek in Zwolle

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 19:45

ZWOLLE - De Zwolse brandweerlieden werden maandagavond gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Botlek in Zwolle.

 

De brandweer rukte rond 18.00 uur uit met twee voertuigen. Een hoogwerker en een blusvoertuig waren nodig om de brand in het schoorsteenkanaal te blussen.

De brand werd ontdekt door de bewoners. Zij schakelde de brandweer in. Bij de brand raakte niemand gewond.

 

De brandweer was snel ter plaatse en met behulp van de hoogwerker was de brand dan ook snel onder controle. De brandweer heeft het schoorsteenkanaal geveegd waarna zij retour konden.

 

Het wordt kouder dus het stook seizoen is ook weer begonnen. In meerdere plaatsen is de brandweer al uitgerukt voor schoorsteenbranden. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals een oud vogelnestje in de schoorsteen of de schoorsteen is slecht onderhouden/lang niet meer schoon gemaakt.

Politie zoekt getuigen van schietpartij aan de Palestrinalaan in Zwolle

Gemaakt: Woensdag, 27 november 2019 21:57

ZWOLLE - Woensdagmiddag rond kwart voor 1 is er geschoten op een bestelbusje en een woning. Op het moment dat er werd geschoten was de bewoner thuis. Gelukkig is hierbij niemand gewond geraakt, maar dit had natuurlijk heel anders kunnen aflopen. We zijn direct een onderzoek gestart waarbij o.a. de Forensische Opsporing sporenonderzoek heeft verricht.

 

Was jij vanmiddag rond kwart voor 1 in de (omgeving van) de Palestrinalaan en heb je iets verdachts gezien? Of heb jij camerabeelden waarop misschien iets te zien is? Dan hoort de politie dat graag! Je kan bellen met 0900 8844. Anoniem melden kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Twee auto's met elkaar in botsing op kruising in Ommen

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 21:06

OMMEN - Op de avond van donderdag 28 november heeft kort na zeven uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising van de Stationsweg en de Voorbrug in Ommen. Een automobiliste die uit zuidelijke richting kwam wou vanaf de Stationsweg linksaf de Voorbrug op, en stond zodoende stil op de kruising in afwachting van een kans om op te rijden. Een andere automobiliste die op de Stationsweg vanuit dezelfde richting kwam zag deze stilstaande wagen over het hoofd, en botste met de linker voorzijde tegen de linker achterzijde van de stilstaande auto.

 

De bestuurster van de achteropkomende auto kon snel uitstappen. De bestuurster van de geraakte auto schrok flink, en bleef in de auto zitten. De politie fixeerde na aankomst haar nek, in afwachting van de ambulance. Na aankomst daarvan is ze in alle voorzichtigheid uit de auto gestapt, en naar de ambulance gelopen. Na te zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel bleek vervoer naar een ziekenhuis niet nodig. Ze kon na even te zijn opgevangen in een politieauto door echtgenote worden opgehaald. De bestuurster van de achteropkomende auto bleek na een check door de ambulance ook ongedeerd.

 

Tijdens de nasleep van het ongeval was het niet direct duidelijk of er verder onderzoek moest komen, en werd de kruising tijdelijk afgesloten. Het verkeer kon toen deels via het naastliggende fietspad passeren, of waar mogelijk omrijden. Niet voor alle automobilisten bleek de afsluiting duidelijk, wat soms tot flinke rijen op de Hessel Mulertbrug zorgde. Nadat duidelijk werd dat verder onderzoek niet nodig was kon een bergingsbedrijf beide voertuigen afslepen, en kon de weg weer worden geopend.

Boot en motor in beslag genomen na aantreffen hennepkwekerij in Slagharen

Gemaakt: Vrijdag, 29 november 2019 21:38

SLAGHAREN - Vandaag heeft politie Vechtdal in Slagharen een hennepkwekerij ontmanteld. Er werden 23 hennepplanten aangetroffen en vernietigd. De bewoner is aangehouden en voor onderzoek vast gezet. In verband met onderzoek naar wederrechtelijk verkregen voordeel is er een boot en motor in beslag genomen.

 

Misdaad mag niet lonen!

Heeft u tips of vermoedens over een hennepplantage of drugslab? Tip dit dan bij de politie(0900-8844) of bij BEL-M(0800-7000).