Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:16:42 Aanrijding Letsel Maneweg Dalfsen Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
dinsdag 20 augustus 2019

Archief

Laptop aangetroffen in vanuit Dedemsvaart gestolen auto

Gemaakt: Maandag, 18 maart 2019 16:32

ZWOLLE / DEDEMSVAART - In de nacht van zondag op maandag 18 maart heeft de politie in Zwolle twee personen aangehouden voor diefstal van een voertuig. Het voertuig was gestolen in Dedemsvaart.

 

Na een achtervolging door het centrum van Zwolle reden de personen zich klem en konden zij aangehouden worden. Tijdens de aanhouding troffen agenten bij een van de verdachten een laptop aan. Wij vermoeden dat deze van diefstal afkomstig is. Herkent u deze laptop of weet u van wie deze laptop is? Neem contact op via 0900-8844.

Zitmaaiers gestolen in het buitengebied van Hardenberg

Gemaakt: Dinsdag, 19 maart 2019 16:20

HARDENBERG - In het buitengebied van Hardenberg zijn wederom zitmaaiers weggenomen. De schuren waar deze maaiers instonden werden opengebroken, of de kettingen waaraan ze vastzaten vernield.

 

  • Den Velde, Rondweg, tussen 17 mrt 23 uur en 18 mrt 05 uur
  • Den Velde, Rondweg, tussen 17 mrt 22 uur en 18 mrt 09 uur
  • Den Velde, Rondweg, tussen 16 mrt 16 uur en 18 mrt 10 uur
  • Holtheme, Rondweg, tussen 17 mrt 17 uur en 18 mrt 17 uur.


Heeft u iets verdachts gezien in deze omgeving (denk dan aan busjes / bestelwagens, auto's met aanhangers) of heeft u andere informatie; bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Indien u anoniem een melding wilt doen; Bel Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Gewonde bij woningbrand aan de Van Pallandtmarke in Zwolle

Gemaakt: Dinsdag, 19 maart 2019 16:54

ZWOLLE - De brandweer van Zwolle is dinsdagmiddag omstreeks 16:00 uur opgeroepen voor een woningbrand aan de Van Pallandtmarke in Zwolle.


Ter plaatse bleek er wat gesmeuld te hebben in de woning. Op het moment dat de brand ontdekt werd was er een vrouw alleen thuis, zij is nagekeken in de ambulance. Wat er gebrand heeft is niet bekend.

Auto met aanhanger slaat over de kop op de N35 bij Zwolle

Gemaakt: Vrijdag, 22 maart 2019 20:53

ZWOLLE - Op vrijdag 22 maart werden de hulpdiensten rond 20:10 uur opgeroepen voor een ongeval met letsel aan de N35. Ter plaatse bleek een auto met aanhanger over de kop geslagen te zijn.

 

De bestuurder is vermoedelijk de macht verloren en daarna over de kop geslagen. De bestuurder is nagekeken in de ambulance maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto is geborgen.

Van wie is deze iPhone?

Gemaakt: Zaterdag, 23 maart 2019 15:36

HARDENBERG - Zaterdagochtend trof de politie van Hardenberg onderstaande telefoon aan. Zij hebben het vermoeden dat deze telefoon van diefstal afkomstig is. Er staan helaas geen ICE contacten in de iPhone die de politie heeft kunnen benaderen.


Mocht de telefoon van jou zijn of weet je van deze iPhone is? Neem dan contact met de politie op via 0900-8844. Wanneer je belt kun je het volgende procesnummer doorgeven: 2019126848.

Dronken automobilist botst tegen woning aan de Nieuweweg-Noord in Veenendaal

Gemaakt: Zondag, 24 maart 2019 16:42

VEENENDAAL - Dat was even schrikken voor de bewoners van deze woning aan de Nieuweweg-Noord. Na een duik door een droge sloot en dwars door een tuinmuur, kwam een voertuig tot stilstand tegen de gevel van de woning. De bestuurder is aangehouden voor rijden onder invloed.

 

De muren van de woning zijn zwaar ontzet. Salvage is in kennis gesteld en de gemeente start een onderzoek naar de veiligheid van de woning.

Motorrijder ongedeerd na forse botsing in Ommerkanaal

Gemaakt: Zondag, 24 maart 2019 20:34

OMMERKANAAL - Een motorrijder is zondagavond ongedeerd gebleven na een botsing met een auto in Ommerkanaal. Het ging kort na half zeven mis op de Ommerkanaal-Oost net buiten de bebouwde kom van Ommerkanaal. De personenauto kwam vanaf een erf de Ommerkanaal-Oost opgereden in de richting van Ommerkanaal. Een motorrijder die uit die richting kwam werd daarbij over het hoofd gezien, en een aanrijding volgde.

 

De motorrijder botste op de linker voorhoek van de auto, en vloog hier overheen. De man is gecontroleerd in een met spoed ter plaatse gekomen ambulance, maar hoefde uit eindelijk niet te worden vervoerd naar een ziekenhuis. Op zich wonderbaarlijk gezien de schade aan zowel de motor als de personenauto. De motorrijder droeg een volledig motorpak, wat daar ongetwijfeld aan heeft bijgedragen.

 

De Ommerkanaal-Oost was tijdens de nasleep van het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Dit verkeer kon omrijden via het Ommerkanaal en Ommerkanaal-West. Beide zwaar beschadigde voertuigen zullen door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.

Twee gewonden bij aanrijding op kruising in Dalmsholte

Gemaakt: Woensdag, 27 maart 2019 15:07

DALMSHOLTE - Op de kruising van de Dalmsholterdijk en de Dalmsholterweg in Dalmsholte heeft woensdag 27 maart een aanrijding tussen twee personenauto plaatsgevonden. Bij de aanrijding zijn twee personen gewond geraakt. Beide slachtoffers, een man en een vrouw zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw moest met hulp van de brandweer uit de auto gehaald worden.

 

De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding. Beide voertuigen zullen door een berger worden afgesleept.

Gewonde na steekpartij bij het Leger des Heils in Zwolle

Gemaakt: Woensdag, 27 maart 2019 15:31

ZWOLLE - Op woensdagmiddag 27 maart rond 12:45 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden bij het Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan in Zwolle. Een persoon is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft één persoon aangehouden.

 

De recherche gaat de komende uren (sporen)onderzoek doen op en rond de plaats van het incident. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding was.

Vlonder in lichterlaaie in visvijver Hardenberg

Gemaakt: Vrijdag, 29 maart 2019 16:32

HARDENBERG - De brandweer van Hardenberg werd vrijdag 29 maart opgeroepen voor een brandje bij de visvijver aan de Parkweg. Op de plaats aangekomen trof de brandweer een kunststof vlonder in lichterlaaie aan.

 

De brandweer wist het vuur te doven voordat het meer schade aan kon richten. De oorzaak is nog onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Gewonde bij brand in woning aan de Caspar Fagelstraat Zwolle

Gemaakt: Vrijdag, 29 maart 2019 20:04

ZWOLLE - De brandweer van Zwolle is vrijdag 29 maart uitgerukt voor een brand in een woning aan de Caspar Fagelstraat in Zwolle. De brandweer kwam met meerdere voertuigen met spoed ter plaatse.

 

Er bleek een brandje te zijn ontstaan in een magnetron. De bewoner van de woning werd in de ambulance nagekeken en behandeld.

Brandweer redt twee honden uit brandende woning in Zwolle

Gemaakt: Zaterdag, 30 maart 2019 03:23

ZWOLLE - In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 maart werden de hulpdiensten rond half twaalf opgeroepen voor een woningbrand aan de Berkumstraat in Zwolle. Ter plaatse bleek een forse uitslaande brand te woeden.

 

Door kordaat ingrijpen van de brandweer was het vuur snel onder controle. Desondanks is de schade groot. Op het moment van de brand was niemand aanwezig, geen mensen althans. Nadat de brandweer met een bijl de deur had geforceerd bleken er twee honden binnen te zijn. Deze zijn door de brandweer naar buiten gehaald en daarna door de politie naar een dierenarts gebracht.

Jonge vrouw heeft engeltje op schouder bij flinke klapper op N347 bij Lemele

Gemaakt: Zaterdag, 30 maart 2019 03:29

LEMELE - Een jonge vrouw bleek in de vroege uren van zaterdag 30 maart een engeltje op haar schouder te hebben. Ze reed rond tien voor één vanmorgen op de Lemelerweg (N347) richting Lemele toen ze naast de weg kwam. Het ging mis vlak voorbij de eerste oversteek na de brug over de Regge. De personenauto, een bijna 17 jaar oude rode Renault Clio, raakte door een nog onbekende oorzaak in een slip en botste op kleine wal naast de weg, met daarin een stevige boom. De auto kwam daarna op de kop het wegdek terecht en kwam een eindje verderop tot stilstand.

 

De bestuurster, en tevens de enigste inzittende, kon zelf uit de zwaargehavende auto klimmen. Meerdere voorbijgangers stopten om hulp te verlenen, en de politie en ambulancedienst kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval. Na een korte controle in de ter plaatse gekomen ambulance bleek de vrouw er wonderbaarlijk genoeg nagenoeg ongedeerd vanaf te zijn gekomen. Ze liep slechts een kleine verwonding op aan haar hand welke door de ambulancedienst ter plaatse kon worden verbonden. Hevig geschrokken is ze meegenomen door haar vriend.

 

De personenauto, waarvan de carrosserie en ophanging compleet 'uit het lood' zijn, is door een bergingsbedrijf afgevoerd en zal total loss zijn. Tijdens de berging van de auto was het verkeer op de Lemelerweg (N347) tijdelijk gestremd, dit werd omgeleid via de gelijknamige parallelweg.

Politie zoekt getuigen van brandstichting woning Berkumstraat Zwolle

Gemaakt: Zaterdag, 30 maart 2019 15:19

ZWOLLE - De politie is een onderzoek gestart naar een woningbrand aan de Berkumstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 maart. Mogelijk zijn er getuigen die iets verdachts hebben gezien. De politie roept hen op om zich te melden.


De melding van de brand kwam rond middernacht. Direct gingen hulpdiensten ter plaatse. De politie gaat ervan uit dat er sprake is van brandstichting en is een onderzoek begonnen. Daaruit moet blijken wat er precies is gebeurd. Er wordt sporenonderzoek gedaan in en bij de woning. Ook wordt een buurtonderzoek verricht.

 

Getuigenoproep
Heeft u in de omgeving van de Berkumstraat iets gezien wat kan helpen bij het onderzoek? Of heeft u andere informatie die kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

 

Zie ook:

Ben jij van plan om morgen te gaan winkelen in de binnenstad van Zwolle?

Gemaakt: Maandag, 01 april 2019 17:53

ZWOLLE - Ben jij van plan om morgen te gaan winkelen in de binnenstad van Zwolle? Schrik dan niet als je veel politie en vechtende jongeren in de Voorstraat ziet. Het is namelijk alleen maar een oefening! Een oefening niet alleen voor politiemensen, maar ook voor medewerkers van horecagelegenheden.

 

Samenwerking
De politie werkt in Zwolle al jaren samen met horecaondernemers om het uitgaan in Zwolle zo veilig mogelijk te houden. Regelmatig worden zowel politiemensen als horecamedewerkers hier voor getraind. Dit jaar gebeurt dat op dinsdag 2 en 9 april.

 

Tijdens de oefeningen wordt er over en weer uitleg gegeven over elkaars procedures en gekeken wordt hoe men elkaar zoveel mogelijk kan helpen bij ongeregeldheden. Ook wordt de theorie in de praktijk geoefend. En daarbij wordt het nodige uit de kast gehaald! Studenten worden ingezet als figuranten en spelen de lastige horecabezoekers. De politie rukt uit met bikes, honden en paarden en de portiers laten ook zeker van zich horen. De oefeningen worden gehouden in de Voorstraat en daarom is deze straat op beide dagen vanaf 09.30 uur gedeeltelijk afgesloten.

Automobilist botst tegen boom op de Zuthemerweg in Zwolle

Gemaakt: Vrijdag, 05 april 2019 16:43

ZWOLLE - Vrijdagmorgen 5 april moesten de hulpdiensten uitrukken voor een éénzijdig ongeval op de Zuthemerweg in Zwolle. Ter plaatse bleek een personenauto tegen een boom te zijn gebotst.

 

De bestuurder van de auto, een oudere man, is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is de bestuurder tijdens het rijden onwel geworden. De auto is door een berger afgesleept.

Zitmaaier gestolen vanuit schuur in Bergentheim

Gemaakt: Vrijdag, 05 april 2019 17:13

BERGENTHEIM - In de afgelopen nacht van 5 april is er een zitmaaier uit een schuur gehaald aan de Hardenbergerweg in Bergentheim.


In de nacht hiervoor is op drie verschillende plekken aan de Radewijkerweg te Radewijk ook een zitmaaier, een fiets en kentekenplaten gestolen. En in die zelfde nacht is er aan de Rondweg te Den Velde ook een zitmaaier weggenomen.

 

De laatste weken zijn er in het buitengebied van de gemeente Hardenberg meerdere zitmaaiers uit schuren weggenomen. Heb je iets gezien wat hiermee te maken kan hebben bel dan met 0900-8844.

Politieauto besmeurd in Dedemsvaart

Gemaakt: Zaterdag, 06 april 2019 17:14

DEDEMSVAART - Vrijdagavond kregen agenten een melding aan de Adelaarweg in Dedemsvaart waarbij mensen hulp nodig waren. Terwijl de agenten bezig waren met de hulpverlening was er blijkbaar iemand die het nodig vond om de politieauto te besmeuren.

 

De politie daagt die persoon uit om zich te melden. 's Avonds een man, smorgens ook een man.

Ernstig ongeval op N34 bij Holthone, weg in beide richtingen afgesloten

Gemaakt: Zondag, 07 april 2019 16:19

HOLTHONE - De N34 tussen Hardenberg en Coevorden is zondagmiddag 7 april afgesloten voor het verkeer in beide richtingen na een ernstig ongeval. Twee personenauto's botsten frontaal op elkaar op de autoweg die is gescheiden met een dubbele middenstreep. Hoe het met de inzittenden is gesteld is niet duidelijk.

 

Er zouden in ieder geval twee gewonden zijn. Eén persoon zat bekneld in een auto, maar is wel aanspreekbaar. De weg ligt bezaaid met brokstukken van de betrokken auto's die zwaar zijn beschadigd.

Man (33) uit Zwolle overleden bij ongeval in Vinkenbuurt

Gemaakt: Zaterdag, 13 april 2019 14:38

VINKENBUURT - In het eerste uur van zaterdag 13 april heeft een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden in het Overijsselse buurtschap Vinkenbuurt, deel van de gemeente Ommen.

 

Het ging rond half één mis in één van de S-bochten in de Koloniedijk. De automobilist reed in de richting van de Vinkenbuurt, en verloor door nog onbekende oorzaak vlak voorbij de Marsmanweg de controle over het voertuig. De personenauto ging rechtdoor in de eerste bocht van de combinatie, en kwam met het dak tegen een grote boom tot stilstand. Politie, brandweer en ambulancedienst zijn met spoed naar de plek des onheils gekomen. Ook het mobiel medisch team van het UMC in Groningen kwam met een traumahelikopter naar de plaats van het ongeval.

 

De politie heeft bevestigd dat het gaat om een 33-jarige man uit Zwolle. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

Hennep afval gedumpt aan de Scheerseweg in Holthone

Gemaakt: Zaterdag, 13 april 2019 14:55

HOLTHONE - Zaterdagmorgen kreeg de politie de melding dat er hennep afval was gedumpt aan de Scheerseweg in Holthone.

 

De politie op zoek naar getuigen van deze dumping. Heeft u iets gezien? Laat het de politie weten via telefoonnummer 0900-8844.

Fietsster beroofd van handtas in het centrum van Hardenberg

Gemaakt: Zondag, 14 april 2019 16:19

HARDENBERG - Op zondag 14 april 2019 is tussen 3.30 uur en 4.30 uur een fietster beroofd van haar handtas. Dit is gebeurd in het centrum van Hardenberg. De politie is op zoek naar de daders.

 

Als u getuige bent geweest van dit voorval, dan komt de politie graag met u in contact. Dit kan via 0900-8844.

Zwollenaar opgepakt in onderzoek naar brandstichtingen

Gemaakt: Maandag, 15 april 2019 15:34

ZWOLLE - De recherche hield op woensdag 10 april een 26-jarige man uit Zwolle buiten heterdaad aan op verdenking van betrokkenheid bij een tweetal branden eind maart in Zwolle.

 

Op 29 maart raakte de gevel van een woning aan de Berkumstraat door brand beschadigd. Op 30 maart vatte de gevel van een woning aan de Alm vlam. Bij het incident aan de Alm zagen getuigen de dader een brandbom in de richting van de woning gooien waarna hij op de vlucht sloeg. Enkele getuigen zetten de achtervolging in, waarna de dader een brandbom in hun richting gooide. Niemand raakte gewond bij de incidenten.

 

Uit het rechercheonderzoek bleek al snel dat er mogelijk een verband was tussen beide incidenten. De Zwollenaar is ingesloten voor verhoor.

Fietser gewond bij aanrijding op oversteekplaats in Dalfsen

Gemaakt: Woensdag, 17 april 2019 16:09

DALFSEN - Op de Damsholterweg heeft woensdagmiddag 17 april een aanrijding tussen een fietser en een personenauto plaatsgevonden. Daarbij is de fietser gewond geraakt.

 

Door omstanders werd eerste hulp verleend in afwachting van de ambulance. Het ongeval gebeurde op een fiets oversteekplaats. De man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Auto te water in Zwolle, man overlijdt

Gemaakt: Woensdag, 17 april 2019 17:04

ZWOLLE - Woensdagochtend is een 57-jarige man uit Wolvega overleden nadat hij met zijn auto te water raakte op de Schuttevaerkade.

 

Even na 04:30 uur kwam de melding binnen van een voertuig dat ter water was geraakt. De bestuurder raakte door onbekende redenen ter hoogte van de kruising met de Pannenkoekendijk te water.

 

Duikers van de brandweer haalden het slachtoffer uit de auto, waarna op de kant een reanimatie werd gestart. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij overleed. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse team) van de politie heeft onderzoek gedaan en de auto is geborgen.

Buren blussen met emmers water brand in heg en schutting in Dalfsen

Gemaakt: Donderdag, 18 april 2019 15:22

DALFSEN - De brandweer van Dalfsen is donderdag 18 april uitgerukt voor een buitenbrand aan het Snellenerf in Dalfsen. Er bleek een schutting en stek van de heg in brand te staan

 

Door buurtbewoners was inmiddels al begonnen met het blussen van de brand met emmers water. De ter plaatse gekomen brandweer heeft het bluswerk van de buren overgenomen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Brand in motorcompartiment van Saab 93 oldtimer op de Hessenweg bij Dalfsen

Gemaakt: Vrijdag, 19 april 2019 19:24

DALFSEN - De brandweer van Dalfsen is vrijdag 19 april uitgerukt voor een brand in een Saab 93 oldtimer uit 1958 op de parallelweg van de N340 - Hessenweg in Dalfsen.

 

De bestuurder van de auto stond voor de verkeerslichten toen hij een benzinegeur rook. Even later kwamen de vlammen onder motorkap van de auto vandaan. De bestuurder heeft nog geprobeerd de brand zelf te blussen dit is redelijk gelukt.

 

De ter plaatse gekomen brandweer heeft grote schade aan de binnenkant van de auto weten te voorkomen.

Brandweer rukt uit voor bosbrand aan De Vleggedijk in Sibculo

Gemaakt: Vrijdag, 19 april 2019 19:35

SIBCULO - De hulpdiensten zijn vrijdag 19 april uitgerukt voor een bosbrand aan De Vleggedijk in Sibculo. Er bleek een brand te zijn ontstaan in een bosperceel.

 

Door droogte in de natuur is er op dit moment in Overijssel een verhoogde kans op natuurbranden. Daarom heeft veiligheidsregio IJsselland 'fase 2' afgekondigd, dit is de hoogste staat van alertheid. Hierdoor kunnen de paasvuren in de gemeente aankomend weekend niet doorgaan.

Ravage na ongeval in op Esweg in Den Ham

Gemaakt: Vrijdag, 19 april 2019 19:50

DEN HAM - Veel schade vanmiddag bij een ongeval in Den Ham. Het ging rond kwart voor vier mis op de Esweg, op de oostelijke rand van de woonwijk Broekmaten. Een vrouw reed in een zwarte Volkswagen in noordelijke richting, toen het ter hoogte van de kruising met de Magelerweg mis ging. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk, volgens omstanders is de vrouw mogelijk onwel geworden, en daardoor de controle over het voertuig verloren.

 

De Volkswagen Tiguan schampte licht een busje van supermarkt Coop, en reed daarna een lantaarnpaal voor Bakkerij Jansen uit de grond. Daarna werd een geparkeerde Toyota, van een personeelslid van Bakkerij Jansen, geramd. Deze auto werd een naastgelegen tuin in gelanceerd, en raakte daarbij een vlaggenmast alvorens tot stilstand te komen boven op een bankje. De Volkswagen ging vervolgens verder door dezelfde voortuin, en werd uit eindelijk een halt toe geroepen door een poer midden in de inrit van de woning. De wagen eindigde boven op de gemetselde poer en raakte fors beschadigd.

 

Het personeel van een met spoed ter plaatse gekomen ambulance heeft de vrouwelijke bestuurder controleert, maar voor zover bij de politie ter plaatse bekend was is de vrouw niet naar een ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft met een kraan de Volkswagen van de poer getild, en de Toyota uit de voortuin getrokken. Tijdens de bergingswerkzaamheden was de Esweg tijdelijk voor al het verkeer afgesloten.

Brand in dakgoot van oud pand op de Gasthuisstraat in Ommen

Gemaakt: Zaterdag, 20 april 2019 14:59

OMMEN - De brandweer van Ommen is zaterdagochtend met spoed uitgerukt naar de Gasthuisstraat op de rand van het centrum van Ommen. Rond twintig voor twaalf werd rook ontdekt uit de dakgoot van een leegstaand gebouw, vlakbij de kruising met de Bouwstraat.

 

De brandweer die snel ter plaatse was liet de rook spoedig verdwijnen met een straal water. Hoe het brandje is ontstaan is volkomen onduidelijk. Omwonenden vertellen dat het leek alsof er eerst iets op de dakpannen boven de dakgoot brandde. De brandweer heeft een aantal dakpannen verwijderd, maar ook hier kon geen oorzaak worden ontdekt. Nadat zeker was dat er niks meer brandde heeft de brandweer de dakpannen weer terug gelegd.