Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:26:48 (dia: ) 5504MC : Beerze Veldhoven Obj: Woonwagencentrum Woonwagencentrum Rit: 56915 Prio Middel Eenheid | Ambulance 22-106 (RAV Brabant-Zuidoost)
donderdag 28 mei 2020

Archief

Gewonde bij forse aanrijding op N340 bij Dalfsen

Gemaakt: Zondag, 15 december 2019 16:10

DALFSEN - Op zondag 15 december heeft er rond 13:30 uur een forse aanrijding plaatsgevonden op de kruising Welsummerweg met de Hessenweg - N340 in het buitengebied van Dalfsen.

 

Een zwarte BMW kwam vanaf de Veldweg en wilde naar de Welsummerweg. Daarvoor moest de auto de N340 oversteken maar de bestuurder zag daarbij een Volkswagen Passat op de N340 over het hoofd. De bestuurster van de Volkswagen heeft nog hard geremd maar botste desondanks achterop de BMW. Een inzittende raakte gewond en is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg gebracht.

 

Het verkeer ondervond lichte hinder van de het ongeluk. De twee voertuigen zijn met forse schade door een berger afgesleept.

Geldautomaten 's nachts dicht vanwege plofkraken

Gemaakt: Maandag, 16 december 2019 14:32

NEDERLAND - Midden in de nacht pinnen zit er voorlopig niet meer in: banken gaan geldautomaten 's nachts uitzetten om plofkraken tegen te gaan. Tussen 23.00 uur en 7.00 uur is het niet meer mogelijk geld te pinnen bij een automaat.


Een plofkraak heeft minder kans van slagen voor criminelen als de automaten buiten werking zijn, meldt de Nederlandse Vereniging van Banken. Plofkraken worden voornamelijk in werking gezet door eerst een klein bedrag te pinnen, en zodra de geldlade open gaat, een explosief naar binnen te drukken, waardoor hij gekraakt wordt. Uitschakelen zorgt er dus voor dat dit niet meer mogelijk is.

 

De automaten worden 's nachts niet leeggehaald, maar worden enkel uitgeschakeld. De gevolgen van het uitzetten van geldautomaten in de nacht zijn beperkt; maar 2 procent van de mensen pint 's nachts.

 

De maatregel gaat vandaag in.

Ommenaar (75) overleden na aanrijding op zebrapad in Ommen

Gemaakt: Maandag, 16 december 2019 16:15

OMMEN - De man die afgelopen zaterdag op het einde van de middag zwaargewond raakte bij een aanrijding op de Prinses Julianastraat in Ommen is bezweken aan zijn verwondingen.

 

Politiewoordvoerder Frank Brouwer verteld desgevraagd dat de 75-jarige uit Ommen gisteren in het ziekenhuis is overleden. Het ongeval vond zaterdag rond half zes plaats ter hoogte van het zebrapad bij de kruising met het Vrijthof/Lodderholt. De man werd daar tijdens het oversteken aangereden door een auto die in noordelijke richting reed. Het slachtoffer kwam na de botsing terecht op het wegdek. Omstanders en voorbijgangers verleende direct eerste hulp, en hielden hem voor zover dat kon droog. Volgens deze omstanders kwamen de regen en sneeuw 'met bakken naar beneden' na het ongeval.

 

Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en namen de zorg over. De hulpdiensten zorgden dat de man spoedig in de droge ambulance kwam, waar de ambulanciers hem verzorgden. Ondertussen was het mobiel medisch team van het UMCG per traumahelikopter onderweg. Uiteindelijk is deze traumahelikopter niet ter plaatse gekomen, en werd besloten de man per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle te vervoeren.

 

In de auto zat naast de bestuurster één passagiere. Alle inzittenden van het voertuig bleven ongedeerd. De bestuurster is door de politie aangehouden, wat standaardprocedure is bij een dergelijke ernstige aanrijding. De Prinses Julianastraat is direct na het ongeval door de politie afgesloten bij de Tuinstraat en de Coevorderweg. Ter hoogte van het ongeval werd een plaats delict gevormd, waar de Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoek heeft gedaan. De personenauto liep op het oog geen noemenswaardige schade op.

 

Er wordt nu onderzocht wat zich precies heeft voorgedaan. De politie is daarom op zoek naar getuigen van het ongeval. Het incident is bij de politie bekend onder het nummer 2019557142

Bestuurder bestelbus spoorloos na ongeval bij Ommen

Gemaakt: Dinsdag, 17 december 2019 22:28

OMMEN - Op dinsdagavond 17 december heeft er rond 21:45 uur een éénzijdig ongeval plaatsgevonden op de Beerzerweg in Ommen. Een vrouw reed in de richting van Beerze en zag in een ooghoek een man staan die volgens haar lijkbleek was. Ze stopte en reed terug, maar toen bleek deze persoon, de vermoedelijke bestuurder van de gecrashte auto, spoorloos verdwenen. Of deze man gewond is geraakt is nog onduidelijk. De hulpdiensten werden kort voor half tien gebeld door de vrouw over het ongeval nabij de kruising van de Beerzerweg met de Schammelte, en de overgang naar de Zeesserweg.

 

Volgens de meldster kwam er op een gegeven moment een Audi vanaf Ommen die stopte bij het ongeval. Een passagier uit dit voertuig ging volgens haar naar de gecrashte bus, en haalde daar groene kentekenplaten uit. Deze persoon stapte weer in de auto en verdween ook. "We hebben getuigen gesproken die vertelde dat iemand zich bij de auto in de sloot ophield en later vertrok in een voertuig. Wat deze persoon precies deed is ons niet bekend", bevestigd en licht politiewoordvoerder Ronald van der Leeden toe.

 

De gecrashte Mercedes-Benz bus reed in de richting van Ommen en raakte door een nog onbekende oorzaak naast de weg. Het voertuig ramde de al gehavende boom, en rolde vervolgens naar de lager gelegen moerasachtige oude Vecht arm, en kwam daar terecht op de wielen. Het monumentje dat na een eerder ongeluk voor de boom werd geplaatst raakte opnieuw beschadigd. De zwaar beschadigde bus is door een berger de weg op getakeld. Volgens het openbare kentekenregister van het RDW staat het voertuig niet als gestolen geregistreerd.

 

Het voertuig heeft olie gelekt in het water. Om verdere verspreiding te voorkomen heeft het Waterschap Vechtstromen absorberende doeken op de oppervlakte gelegd. Met behulp van een lange hark van het waterschap is het gebied rondom de auto doorzocht op mogelijk achtergebleven voorwerpen. De politie heeft een aantal van deze voorwerpen meegenomen, en heeft de bus zelf later nog verder onderzocht. "We hebben deze zaak in onderzoek", aldus Van der Leeden.

Aangetroffen illegaal vuurwerk door EOD tot ontploffing gebracht

Gemaakt: Vrijdag, 20 december 2019 16:10

ZWOLLE - De aanhouding van vijf verdachten en de vondst van ruim 170 kilo illegaal vuurwerk, dat is de opbrengst tot nu toe in vijf onderzoeken van het milieuteam Oost-Nederland in Zwolle. Experts van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) moesten bij één onderzoek worden ingeschakeld voor het opruimen van een deel van het vuurwerk, dat werd aangetroffen in een woonwijk in Zwolle.

 

Het milieuteam van politie Oost- Nederland is al een tijd bezig met verschillende onderzoeken naar (zwaar) illegaal vuurwerk. Tot nu toe zijn er vijf verdachten aangehouden in verband met het bezit en handel in illegaal vuurwerk. Daarnaast troffen agenten vorige week in een opslag box in de Tyyferbelt 168 kilo aan illegaal vuurwerk aan. Daartussen zat veel zwaar vuurwerk waar ook nog mee geknutseld was. Een deel van het aangetroffen vuurwerk was zo gevaarlijk dat het in eerste instantie niet vervoerd kon worden. Het is naar een zogeheten 'springlocatie' gebracht, zodat experts van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) het zware vuurwerk tot ontploffing konden brengen.

 

Gevaren illegaal vuurwerk
Illegaal vuurwerk is niet alleen streng verboden, het is ook nog een levensgevaarlijk. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw (woon)omgeving. Onder illegaal vuurwerk valt vuurwerk zoals strijkers, lawinepijlen, mortierbommen, flowerbeds en bepaalde Chinese rollen. Dit vuurwerk voldoet op geen enkele manier aan de strenge veiligheidseisen waaraan legaal vuurwerk moet voldoen en er kunnen dus levensgevaarlijke situaties ontstaan. Illegaal vuurwerk in bezit hebben is strafbaar en kan niet alleen een boete, maar ook een taakstraf opleveren.

 

Alertheid gevraagd!
Het opslaan en bewerken van vuurwerk of vuurwerkgrondstoffen is verboden en levensgevaarlijk. Het kan niet alleen een gevaarlijke situatie voor uzelf veroorzaken, ook uw (woon)omgeving waarin kan hier last van ondervinden. Meer te weten komen over dit onderwerp? Er is een speciale themapagina op politie.nl aangemaakt waar allerlei informatie te vinden is. Mocht u vermoeden dat iemand een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in huis heeft? Meld het direct bij de politie via 0900- 8844! Deelt u liever informatie anoniem, dan kan dat uiteraard ook via M. 0800-7000. Het milieuteam Oost-Nederland gaat in Zwolle door met onderzoeken naar het bezit van en de handel in illegaal zwaar vuurwerk en kan uw informatie goed gebruiken!

 

Politie in Zwolle zoekt getuigen van schietincident op de Van Schoonhovenstraat

Gemaakt: Zondag, 22 december 2019 18:15

ZWOLLE - De politie in Zwolle is een onderzoek gestart naar een schietincident in de omgeving van de Van Schoonhovenstraat op zaterdag 21 december. Voor zover nu bekend werd een aantal schoten met een scherp vuurwapen afgevuurd. Of er gericht is geschoten en of er iets of iemand is geraakt, is nog onbekend. De politie roept getuigen die iets hebben gezien of gehoord wat van belang kan zijn op om zich te melden.


Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige die schoten had gehoord en iemand had zien wegrennen. Ook reed een voertuig met piepende banden weg en was gezien dat er een voertuig geparkeerd stond met mensen daaromheen. Vlak voordat de eerste agenten ter plaatse waren reed dit voertuig weg. Op de plek waar de voertuigen stonden werden hulzen aangetroffen. Daarop startte de politie een onderzoek.

 

Onderzoek
Het is nog onduidelijk of er gericht is geschoten en wat de aanleiding van het incident is. Om daar meer helderheid over te krijgen doet de forensische opsporing onderzoek ter plaatse. Ook verrichten agenten een buurtonderzoek en wordt bij ziekenhuizen in de regio gecheckt of er mensen met schotwonden zijn behandeld.

 

Heeft u iets gezien?
De politie hoopt dat er getuigen zijn die iets hebben gehoord of gezien wat kan helpen bij het onderzoek. Misschien zijn er mensen die meer weten over de achtergrond van het incident? Heeft u informatie? Bel dan met 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Mannen vernielen auto in Zwolle terwijl de bestuurster er nog in zit

Gemaakt: Maandag, 23 december 2019 16:20

ZWOLLE - Vorige week zondag, 15 december, omstreeks 19.30 uur, heeft er op de Floresstraat in Zwolle, ter hoogte van de McDonald's, een vernieling plaatsgevonden. Hier werd door meerdere mannen een auto vernield, terwijl de bestuurster er nog in zat.


De bestuurster zag dat er een jongen en een meisje getuigen waren van deze vernieling. De politie is op zoek naar deze getuigen om van hen een verklaring op te nemen. Beiden waren ongeveer 20-25 jaar oud, de jongen had donker haar en vermoedelijk een groene jas.


Uiteraard mogen eventuele andere getuigen zich ook melden! Ben je getuige geweest van deze vernieling? Laat het ons dan weten via een PB, of bel met 0900-8844.

Vrouw doodgestoken op straat in Hengelo, man (27) aangehouden

Gemaakt: Woensdag, 25 december 2019 16:07

HENGELO - In de nacht van dinsdag op woensdag 25 december 2019 omstreeks 2.00 uur is een vrouw neergestoken aan de Hamshire in Hengelo. Getuigen, die de vrouw hebben aangetroffen, hebben getracht eerste hulp te verlenen en de politie gealarmeerd. Een 27-jarige man uit Hengelo werd kort daarop aangehouden aan de Jozef Israëlsstraat. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.

 

Het plaats delict aan de Hampshire is afgeschermd en door rechercheurs van de forensische opsporing wordt nog steeds een onderzoek gedaan. Tevens wordt in de omgeving gezocht naar het voorwerp waarmee de vrouw gestoken is. Het kan zijn dat de verdachte op zijn vlucht zich heeft ontdaan van kleding of andere voorwerpen. De politie hoopt dat de vinders ervan contact op nemen zodat alle bijzonderheden in de omgeving van Hampshire, Bankastraat, Troelstrastraat, Weideweg of Jozef Israëlsstraat kunnen worden vastgelegd voor nader onderzoek.

 

Update

Het dodelijk slachtoffer van het steekincident betreft een 27-jarige vrouw uit Almelo.

Brandweer doet onderzoek naar brand op de Marsweg in Dalfsen

Gemaakt: Maandag, 30 december 2019 16:38

DALFSEN - Op maandag 30 december is de brandweer met spoed uitgerukt naar een vrijstaande woning op de Marsweg in Dalfsen. In de woning was door een onbekende oorzaak brand uitgebroken.

 

De woning zit vast aan een schuur met een rieten dak. Vermoedelijk gaat het om een slaapkamer brand. De brand kon snel geblust worden. Team brandonderzoek gaat onderzoek doen naar de brand oorzaak.

Felle brand in kapschuur van bedrijf in buitengebied van Ommen

Gemaakt: Maandag, 30 december 2019 18:45

OMMEN - Onder een afdak achter het bedrijfsverzamelgebouw Koopcentrum West5 aan de Hessenweg West heeft op maandag 30 december rond het avonduur een forse brand gewoed. Er werd een bluspoging gedaan met een handblusser maar deze mocht niet baten. De brandweer werd rond kwart voor zes opgeroepen voor de brand. De brand woedde in een voorraad van verschillende soorten sandwichpanelen met isolatiemateriaal. Die laatste genoemde zorgde vooral in het begin voor veel rookontwikkeling.

 

De brandweer rukte met meerdere wagens uit om het vuur te bestrijden, en schaalde al snel op naar het sein middelbrand. Ook de hoogwerker van de brandweer Hardenberg werd ingezet. Een vorkheftruck werd geleend, waarmee een brandweerman de panelen van elkaar scheidde zodat deze goed konden worden afgeblust.

 

Het is onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan, en hoe groot de schade exact is. Het dak van het afdak raakte in ieder geval zwaar beschadigd, evenals uiteraard de voorraad panelen. Er raakte niemand gewond.

Veilige jaarwisseling en een goed 2020!

Gemaakt: Dinsdag, 31 december 2019 17:33

Namens 112Press wensen wij u een veilige jaarwisseling en een goed 2020!

Even een reminder van de vuurwerkregels:
Vuurwerk mag afgestoken worden tussen dinsdag 31 december 18.00 uur en woensdag 1 januari 02:00 uur. U riskeert een boete van 100 euro of hoger als u niet binnen deze tijden vuurwerk afsteekt.

 

Op de volgende plekken mag geen vuurwerk worden afgestoken (zogenaamde vuurwerkvrije zones): Bossen & parken, schoolterreinen, zorginstellingen (zoals ziekenhuizen of verpleeghuizen) en plekken met veel dieren (zoals kinderboerderijen en asielen).

 

Bij overlast door vuurwerk kunt u bellen met 0900-8844. Bij verdachte en gevaarlijke situaties kunt u 112 bellen.

Rijkswaterstaat: ga niet de weg op als het niet hoeft

Gemaakt: Dinsdag, 31 december 2019 21:20

NEDERLAND - Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers vanavond en vannacht niet de weg op te gaan als het niet hoeft. In grote delen van het land komt dichte tot zeer dichte mist voor. Er zijn op dit moment al meerdere ongevallen gebeurd als gevolg van beperkt zicht en langzaamrijdend verkeer. De verwachting is dat het zicht in de loop van de avond en nacht alleen maar verslechterd.

 

Advies
Ga niet de weg op als het niet hoeft. Bij mist en slecht zicht is het gebruik van de mistlampen essentieel. Tijdens mist is het extra belangrijk om voldoende afstand te houden en je rijstijl aan te passen. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan voor vertrek de actuele verkeerssituatie te raadplegen.

Dode bij schietpartij aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle

Gemaakt: Dinsdag, 31 december 2019 23:05

ZWOLLE - Bij een schietpartij aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle is dinsdagavond 31 december een persoon om het leven gekomen. De politie is een onderzoek gestart en heeft met linten een plaats delict gemaakt.

 

Meerdere agenten lopen in kogelwerende vesten. In eerste instantie werd een steekpartij gemeld, later bleek het om een schietincident te gaan.

Kleding achtergelaten na vernielingen in sporthallen Hardenberg

Gemaakt: Zaterdag, 04 januari 2020 16:43

HARDENBERG - De afgelopen weken zijn onbekende personen in de nachtelijke uren in sporthallen en in kleedkamers geweest op diverse locaties in Hardenberg.


Door agenten werd een kleedkamer aangetroffen die was "omgebouwd", versmeerd en vernield. De onbekende personen waren echter gevlucht toen de politie aankwam. Wel lieten zij allerlei kledingstukken achter.


De vraag dus...wie mist zijn kleding ? Of...ouders...mist uw kind deze kleding? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Pizzabezorger rijdt sloot in op de Middeldijk tussen Nieuwleusen en Ommen

Gemaakt: Zaterdag, 04 januari 2020 19:46

OMMEN / NIEUWLEUSEN - Op zaterdag 4 januari is tussen Nieuwleusen en Ommen op de Middeldijk vlakbij het begin bij De Stouwe een pizzabezorger rond kwart voor zeven met zijn bestelwagen in een flinke sloot terecht gekomen. Brandweer Nieuwleusen is opgeroepen om de bestuurder op het droge te helpen.

 

De bestuurder is niet gewond, maar sloot was zodanig diep en zulke steile kanten dat hij door de brandweer geholpen moest worden. Volgens de politie was het volgens de bestuurder glad en is die daardoor de controle verloren. Het was daar op dat moment 6 graden boven nul. Een berger zal de auto later op het droge helpen. Volgens het telefoonnummer is de auto van Pizzeria SEPHORA uit Nieuwleusen.

Nieuwe politiedocumentaire Team Parate Eenheid

Gemaakt: Dinsdag, 07 januari 2020 16:55

NEDERLAND - Vuurwapengevaarlijke personen arresteren, drugspanden invallen en alle ad hoc- en spoedinzetten. Het werk van het Rotterdamse Team Parate Eenheid verschilt van dag tot dag. RTL5 liep enkele maanden mee en maakte er een meeslepende documentaireserie van, te zien vanaf 7 januari.


De voorbereidingen voor de serie startten al in 2017, zegt een operationeel expert 'chef', hoewel de opnames pas in 2019 begonnen. 'De lange voorbereiding was nodig door de strenge privacyregels. Ons werk in beeld brengen is niet moeilijk, wel de vraag wat je mag filmen. Gelukkig was het OM nauw betrokken bij de productie, waardoor je alleen ziet wat je mag zien.'

 

Risicovolle zaken
In Team Parate Eenheid wordt het team gedurende acht afleveringen gevolgd en komen verschillende aspecten van het werk in beeld. Volgens de chef werkt het team op het snijvlak van blauw (regulier politiewerk) en het AT (arrestatieteam). Over het algemeen richt het team zich op risicovolle zaken, zoals een vechtsporter aanhouden of een inval in een drugspand. Gaat het om vuurwapenverdachten dan wordt er altijd met het AT overlegd. 'Wij werken als TPE in het grijze gebied tussen blauw en AT', benadrukt de expert. TPE is daarnaast inzetbaar als mobiele eenheid en ondersteunt de basisteams onder meer bij horeca-avonden.

 

De operationeel expert zag vooraf enkele afleveringen en is blij met het resultaat. 'Je ziet een professioneel team, dat elke inzet zorgvuldig overweegt en professioneel afhandelt. Het maakt me echt trots. Natuurlijk zijn er soms dingen waar je van baalt, maar als je het op tv ziet, besef je weer hoe geweldig dit werk is.' De serie bevat naast acties, ook persoonlijke verhalen. Zo vertelt een politiemedewerker over de strandrellen bij Hoek van Holland in 2009.

 

De eerste uitzending van Team Parate Eenheid is op dinsdag 7 januari, om 21.30 bij RTL5.

 

Start nieuw seizoen De Noodcentrale
Op zondag 12 januari start SBS6 met het derde seizoen van De Noodcentrale. Kijkers volgen ook dit seizoen de centralisten van de politie in de meldkamer en het servicecentrum dat zeer uiteenlopende meldingen krijgt, onder meer over burenruzie, vermiste kinderen en verdachte personen. Vanaf 21.30 uur bij SBS6.

Aandacht voor schietpartij Zwolle in Opsporing Verzocht

Gemaakt: Dinsdag, 07 januari 2020 19:46

ZWOLLE - Op oudjaarsavond werd een 52-jarige Zwollenaar in zijn woonplaats beschoten. Hij overleefde het schietincident niet. Om tot de oplossing van deze zaak te komen, wordt op dinsdag 7 januari in Opsporing Verzocht de hulp van het publiek ingeroepen.


De afgelopen periode vonden in de Overijsselse stad meer schietincidenten plaats. Die van 31 december gebeurde op de Buitengasthuisstraat. Onderzoek wees nadien uit dat er op deze oudjaarsdag tussen 20.00 en 20.15 uur mogelijk schoten waren gehoord. Tegen 21.40 uur kreeg de meldkamer een melding over een op straat aangetroffen gewonde man. Hulpdiensten gingen ter plaatse, maar konden hem niet meer redden. Het slachtoffer is een bekende van politie en justitie.


Er valt op dit moment nog niets te zeggen of er een verband is tussen deze gebeurtenis en de eerdere schietincidenten.

 

Uitzending
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 7 januari vanaf 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag 8 januari om 11.55 uur te zien op NPO 2.

Automobilist door brandweer bevrijd na botsing met trekker in Vilsteren

Gemaakt: Zaterdag, 11 januari 2020 19:10

VILSTEREN - Op zaterdag 11 januari rond 18:00 uur zijn de hulpdiensten uitgerukt naar de Vilsterse Allee in Vilsteren. Bij de spoorwegovergang is een auto in botsing gekomen met een tegemoetkomende trekker. De linker voorband van de trekker is hierbij geraakt. De auto kwam tot stilstand op de rand van berm van de sloot.

 

De brandweer heeft de slachtoffer uit zijn auto bevrijd. Het slachtoffer, een man op leeftijd, is meegenomen door de ambulancedienst. De bestuurder van de trekker is niet gewond geraakt.

Snel ingrijpen personeel voorkomt erger bij brand in snackbar Puik Ommen

Gemaakt: Zondag, 12 januari 2020 17:33

OMMEN - Door snel ingrijpen van personeel van Restaurant Puik is bij een brand in de snackbar van het restaurant erger voorkomen. De brand in de frituur werd rond kwart over elf vanmorgen ontdekt. Het aanwezige personeel greep snel en adequaat in door direct een blusdeken te gebruiken en de afzuiging uit te schakelen. Het vuur was daardoor al snel gedoofd, en grotere schade werd voorkomen. Het personeel bleef ongedeerd en kwam met de schrik vrij.

 

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft gecontroleerd of het vuur echt gedoofd was. De kleine ruimte aan de Markt stond vol rook, welke met behulp van een ventilator is verdreven. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. De schade lijkt relatief mee te vallen, maar de snackbar zal in ieder geval vandaag wel gesloten blijven. Het restaurant heeft een eigen keuken en is wel gewoon geopend. De brandweer mensen kregen na hun inzet een drankje aangeboden door de restaurateur.

Raam geforceerd bij woninginbraak in De Krim

Gemaakt: Maandag, 13 januari 2020 17:11

DE KRIM - Afgelopen zondag 12 januari is er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Hoofdweg in de Krim. De bewoners gingen die middag omstreeks 15.30 uur weg en toen ze die avond rond 21.20 uur weer thuis kwamen ontdekten ze de inbraak.


Een raam aan de zijkant van de woning was geforceerd en de woning was doorzocht. Politie heeft buurtonderzoek en sporenonderzoek gedaan.


Heeft u afgelopen zondag verdachte personen en/of auto's gezien in de omgeving? Of heeft u andere informatie die mogelijk interessant kan zijn voor het onderzoek, dan hoort de politie dat graag via 0900-8844. Liever anoniem? Meld dan via Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Auto vliegt over de kop in Dalfsen en komt op spoor tot stilstand

Gemaakt: Maandag, 13 januari 2020 19:51

DALFSEN - Bij de overweg aan de Poppenallee in Dalfsen is maandag 13 januari een automobilist met zijn voertuig vanuit een flauwe bocht over de kop geslagen en op de kop op het spoor tot stilstand gekomen. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt.

 

De inzittende van het voertuig kon zelfstandig de auto verlaten. Het treinverkeer tussen Zwolle en Dalfsen ligt op dit moment stil.

Zelfmoordpreventie is een zaak van ons allemaal

Gemaakt: Dinsdag, 14 januari 2020 17:26

In Nederland overlijden elke dag vijf mensen door zelfdoding. Uit onderzoek blijkt dat praten over gedachten aan zelfmoord helpt en mogelijk levens kan redden. Zo'n gesprek over zelfmoord is voor veel mensen niet makkelijk. Daarom brengt 113 Zelfmoordpreventie een gratis online training uit waarmee elke Nederlander in een uur tijd kan leren hoe te signaleren, door te vragen en samen hulp te zoeken. Zodat iemand die zelfmoordgedachten heeft mogelijk uit zijn of haar isolement komt. De training staat op de website www.vraagmaar.nl/online-training.

 

Zelfmoord is een groot maatschappelijk probleem

Zelfmoord kost jaarlijks drie keer meer levens dan het verkeer: 1.829 mensen overleden in 2018. Elke dag komen 40 mensen op de eerste hulp na een zelfmoordpoging. Het aantal mensen dat dénkt aan zelfmoord, is nog veel hoger: ongeveer 1 tot 3% van alle Nederlanders. Nanette Zonnenberg, hoofd communicatie van 113 Zelfmoordpreventie: "Elke zelfdoding is uniek en vaak het gevolg van een complexe stapeling van factoren. Het is een intens verdriet voor nabestaanden en raakt gemiddeld 135 mensen. Een zelfmoord verandert het leven van naasten voorgoed. Veel mensen in de omgeving krijgen een 'niet-pluis gevoel' voorafgaand aan een zelfdoding. De online training leert op zo'n moment contact te maken met de ander. Mensen die zelfmoord overwegen willen vaak niet dood, ze willen een einde aan hun lijden op dat moment. Jij en ik kunnen het verschil maken, zelfmoordpreventie is een zaak van ons allemaal."

 

Iedereen kan helpen levens te redden
Veel mensen generen zich voor hun gedachten dat ze er liever niet meer willen zijn en willen de omgeving daar niet mee belasten. Meer dan de helft van de mensen die overlijdt door zelfdoding heeft geen hulp gezocht, terwijl bekend is dat professionele hulp kan helpen. In tegenstelling tot wat men soms denkt, breng je de ander niet op gedachten door over zelfmoord te praten. Je kunt het risico op suïcide juist verkleinen door in gesprek te gaan. Het kan helpen om de eenzaamheid en spanning weg te nemen en samen een oplossing te vinden. Het is belangrijk dat mensen in de omgeving weten dat praten over zelfmoordgedachten mensen helpt.

 

Taboe rondom praten over zelfmoord wordt doorbroken
113 Zelfmoordpreventie heeft als missie dat niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Nanette Zonnenberg: "We moeten het gesprek in de samenleving veel meer op gang krijgen, het taboe moet er echt af. Van kapper tot boer, van uitzendkracht tot puber, van deurwaarder tot verzekeraar, van familieleden tot collega's en zorgprofessionals. Als we met z'n allen het gesprek durven aangaan, gaat dat echt impact hebben want op die manier kunnen we met elkaar helpen het aantal slachtoffers van zelfmoord terug te brengen. Dus ga naar: www.vraagmaar.nl/online-training".

Website met 12 miljard gestolen wachtwoorden platgelegd

Gemaakt: Vrijdag, 17 januari 2020 16:14

ARNHEM - Het cybercrimeteam Oost-Nederland heeft in nauwe samenwerking met het team digitale ondersteuning Oost-Nederland op woensdag 15 januari een 22-jarige inwoner aangehouden op verdenking van het online aanbieden van omstreeks 12 miljard inlognamen en gestolen wachtwoorden. Gebruikers konden deze tegen betaling inzien en downloaden. Het betreft een samenwerking tussen de National Crime Agency (Verenigd Koninkrijk), de FBI, het Bundeskriminalamt en de Nederlandse politie.


De politie werd getipt door de National Crime Agency. Op grond daarvan is door het cybercrimeteam van de politie in de Eenheid Oost-Nederland zelfstandig een onderzoek gestart. Tijdens de actie is een 22-jarige verdachte uit Arnhem aangehouden en werden twee woningen in Arnhem doorzocht. In de woning van de verdachte werd professionele apparatuur aangetroffen die het mogelijk maakte de aangeboden diensten via de website 'We leak info' te verlenen. De verdachte is betrokken bij het bezitten en aanbieden van ontvreemde gebruikersnamen en wachtwoorden en heeft een faciliterende rol als het gaat om cybercriminaliteit. De teamleider van het cybercrimeteam geeft aan dat juist de facilitators een belangrijke schakel zijn bij het aanpakken van cybercriminelen.

 

In het kader van het internationale onderzoek van de NCA is ook een 22-jarige man uit Noord-Ierland aangehouden. De website "We leak info" is door de FBI uit de lucht gehaald. Het onderzoek is nog niet voltooid. Om die reden kan er geen meer specifieke onderzoeksinformatie worden gedeeld.

 

Cybercrime
Cybercriminelen opereren vaak grensoverschrijdend en wisselen regelmatig van server. De politie werkt daarom bij de aanpak van cybercrime samen met veel partijen in binnen- en buitenland.

In Nederland wordt ingezet op vier sporen. De overheid investeert in opsporing en wetenschappelijk onderzoek. Naast de opsporing, zetten politie en justitie steeds meer in op het voorkomen en verstoren van cybercrime. Dit gebeurt samen met (internationale) partners. Een ander onderdeel is dat de opsporing wordt versterkt en de overheid slachtoffers ondersteunt om te voorkomen dat zij herhaald slachtoffer van cybercrime worden. Internationaal werkt de Nederlandse politie in de opsporing samen met onder meer Europol en Interpol.

Flinke rookontwikkelingen bij uitslaande brand in rijtjeswoning Haaksbergen

Gemaakt: Zaterdag, 18 januari 2020 17:11

HAAKSBERGEN - Op zaterdag 18 januari is de brandweer met spoed uitgerukt naar de Mozartstraat in Haaksbergen. Door een onbekende oorzaak is er brand uitgebroken in een woning.

 

De zolder van de woning staat in brand. Het betreft een uitslaande brand in een rijtjeswoning. De brand werd al snel opgeschaald naar middelbrand. Er wordt alles gedaan om overslag naar naastgelegen woningen te voorkomen. De bewoners van de woning hebben zichzelf op tijd in veiligheid kunnen brengen.

Brandweer blust schoorsteenbrand bij woning in Dalfsen

Gemaakt: Maandag, 20 januari 2020 17:08

DALFSEN - De hulpdiensten zijn maandag 20 januari uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Heideanjer in Dalfsen. De brandweer is met een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse gekomen.

 

Bij de brand in de schoorsteen kwam flink wat rook vrij. De schoorsteen was onlangs nog geveegd. De straat was vanwege de brandweerinzet afgesloten. De bewoner van de woning heeft een stookverbod gekregen totdat het schoorsteenkanaal geïnspecteerd wordt.

Fietser gewond na aanrijding met busje in Ommen

Gemaakt: Woensdag, 22 januari 2020 15:15

OMMEN - Een fietser is woensdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Balkerweg. De jonge man op een elektrische fiets werd daar rond twintig over acht aangereden door een bus.

 

De bus van een leerwerkcentrum uit Dalfsen kwam vanaf de afrit van de N48, en sloeg linksaf richting Ommen. De chauffeur zag de fietser op het fietspad daarbij vermoedelijk over het hoofd, en een aanrijding volgde. Volgens getuigen kroop de jongen na het ongeval zelf van de weg af. Volgens deze zelfde getuigen zou de jongen zijn overreden door de bus, maar dit kan de politie ter plaatse niet bevestigen.

 

De ambulance was snel bij de jongen; de ambulancepost is op een steenworp afstand. Na kort ter plaatse te zijn behandeld is de jongen per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Wat de aard en ernst van de verwondingen zijn is op dit moment nog onbekend. De elektrische fiets liep op het oog relatief lichte schade op. In de bus zat op het moment van de aanrijding één passagier, maar deze werd al snel door iemand opgehaald.

 

De afrit van de N48 en het aangrenzende deel van de kruising is afgesloten door de politie. Het verkeer wordt door de politie voorbij de afsluiting begeleid via het naastliggende fietspad. De verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar het ongeval.

Scooterbestuurder zonder rijbewijs gaat onderuit tijdens achtervolging

Gemaakt: Vrijdag, 24 januari 2020 04:37

ZWOLLE - Na een minuten durende achtervolging tijdens een bromfietscontrole aan de Van Karnebeekstraat in Zwolle ging de bestuurder uiteindelijk zelf, in een bocht op de Van Wevelinkhovenstraat, onderuit. Ook daarna probeerde hij er rennend er vandoor te gaan.

 

Om snel de achtervolging lopend te kunnen vervolgen werd de motor snel maar toch voorzichtig neergelegd waarbij geen schade ontstond.‬ Kort hierop kwam de verdachte uit Zwolle al rennend ten val en werd aangehouden.


De jongeman had geen rijbewijs en was hiervoor al drie keer eerder bekeurd. Nu dus weer. Verder pv ter zake artikel 5 van de Wegenverkeerswet, negeren stopteken en snelheid (56 ipv 25)
Bromfiets in beslag genomen.

Schoorsteen aan de Hoevenweg in Dalfsen roept nare herinnering op bij buurtbewoners

Gemaakt: Zaterdag, 25 januari 2020 16:07

DALFSEN - Op zaterdag 25 januari is de brandweer met spoed uitgerukt naar de Hoevenweg in Dalfsen. Ze hadden daar een melding van een schoorsteenbrand. Ook de hoogwerker uit Zwolle rukte uit naar de brand.

 

Uit eindelijk bleek de hoogwerker niet nodig. De brandweer kon met de ladder naar boven. Ze hebben de schoorsteen uit elkaar gehaald. De rook kwam boven en onder uit de pijp. Ook bij de dakpannen kwam rook. Vermoedelijk heeft er isolatiemateriaal vlam gevat rond de schoorsteen.

 

Buurtbewoners zijn flink geschrokken van de woningbrand. Aan de Hoevenweg zijn namelijk eerder twee woningen afgebrand. Bij de buurtbewoners zorgde de brand dan ook voor nare herinnering.

Woninginbraak aan de Hammerweg in Ommen

Gemaakt: Zondag, 26 januari 2020 16:47

OMMEN - Op zaterdag 25 januari, tussen 15.15 uur en 20.15 uur vond er een inbraak plaats bij een woning aan de Hammerweg in Ommen. Dit is het gedeelte tussen de Dennenlaan en Giethemer Kerkpad.


Heeft u tussen genoemde tijdstippen iets verdachts gezien, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Elf bestuurders vallen door de mand tijdens controle in Hardenberg

Gemaakt: Maandag, 27 januari 2020 16:32

HARDENBERG - Afgelopen weekend zijn er op verschillende plekken in Hardenberg bestuurders gecontroleerd. Tijdens deze controles vielen 11 bestuurders door de mand.

 

6 bestuurders werden positief getest tijdens de speekseltest. Deze bestuurders bleken onder invloed van verdovende middelen.
2 bestuurders reden onder invloed van Alcohol en Drugs
3 bestuurders hadden teveel alcohol op terwijl ze achter het stuur zaten.

3 bestuurders mochten direct het rijbewijs inleveren.

 

Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt en zullen zich later bij de rechter moeten verantwoorden.