Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:18:59 Aanrijding Letsel Korte Kerkweg Rouveen Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
donderdag 05 december 2019

Archief

Scan geen QR-code van onbekenden!

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 07:36

De Fraudehelpdesk heeft verschillende meldingen ontvangen van oplichting met gebruik van een QR-code. De gedupeerden zijn vaak grote geldbedragen kwijt.

 

In alle gevallen boden de melders iets te koop aan op internet, en een geïnteresseerde koper wilde graag de vraagprijs betalen. Hij zou afrekenen via zijn 'zakelijke rekening'. Daarvoor wilde hij wel het rekeningnummer van het latere slachtoffer hebben.

 

Vervolgens appte hij een QR-code, die de verkoper moest scannen om de betaling te bevestigen en het geld te kunnen ontvangen. Nadat deze dit had gedaan, bleek de oplichter volledige toegang te hebben tot de bankrekening van het slachtoffer. Zowel betaal- als spaarrekeningen konden worden geplunderd.

 

Alle melders waren klant bij dezelfde bank.

 

Heeft u iets dergelijks meegemaakt? Doe dan een melding bij de Fraudehelpdesk.

Storing bij Facebook en Instagram

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:23

Er is vanaf 15:52 uur een storing bij Facebook en Instagram. De foto's op Facebook en Instagram worden niet geladen. Ook ontvangen sommige WhatsApp-gebruikers geen berichten. De storing is wereldwijd.

 

De oorzaak van de storing is nog onduidelijk.

Getuigen gezocht naar aanleiding van woninginbraak in Gramsbergen

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 17:02

GRAMSBERGEN - Op maandag 1 juli 2019 heeft er een woninginbraak plaats gevonden tussen 15.00 uur en 20.15 uur.


Omstreeks 17.00 uur hebben twee verdachte personen zich opgehouden in de omgeving van de Hattemattestraat, Bezantijnenstraat en Oudestraat. Ook wordt er gesproken over een grijs voertuig. Heeft u rond dat tijdstip iets gezien of heeft u in die omgeving camerabeelden, wilt u dan contact opnemen met teamrecherche Vechtdal 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Gewonde bij aanrijding op de N48 in Ommen

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 17:20

OMMEN - Een automobilist is vanmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N48 net ten noorden van Ommen. Kort na vier uur vanmiddag kwam een bestelbus die in de richting van Ommen reed net ten zuiden van de viaduct van De Haar vermoedelijk op de verkeerde weghelft. Twee personenauto's die in de tegenovergestelde richting reden werden geraakt door de bestelbus. Het eerste voertuig, een zilveren SUV, werd op de linker achterzijde geraakt. Het tweede voertuig, een zwarte Peugeot, werd in de linker linkerflank geraakt. Dat laatste voertuig eindige op de kant van een droge sloot naast de weg.

De betrokkenen seinden de hulpdiensten in, die met spoed ter plaatse kwamen.

 

De bestuurder van het tweede geraakte voertuig, de zwarte Peugeot, is na kort ter plaatse te zijn behandeld met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De inzittenden van de andere personenauto en de bestelbus bleven ongedeerd. Tijdens de nasleep van het ongeval was de rijbaan richting het noorden tussen de kruising met de N36 en Balkbrug tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde voertuigen geborgen.

Brandweer rukt groots uit naar Den Ham voor 'bosbrand'

Gemaakt: Donderdag, 04 juli 2019 17:49

DEN HAM - De brandweer is donderdag 4 juli groots uitgerukt voor een brand van een paar vierkante centimeters aan de Denenweg nabij Partycentrum Zandstuve in Den Ham. De brand werd gemeld door een paar kinderen.

 

De brandweer heeft niet hoeven blussen. Vanwege de droogte rukt de brandweer de komende tijd met meer voertuigen uit dan normaal.

Phishing bericht ernstig verkeersongeval op Facebook

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 16:32

NEDERLAND - Op Facebook gaan berichten rond waarin wordt gevraagd om slachtoffers van een zwaar verkeersongeval te identificeren. Om foto's van de slachtoffers en het ongeval te bekijken, wordt gevraagd om te klikken op een link. Let op! Dit soort berichten worden niet door de politie geplaatst. Wanneer je op de link klikt, wordt gevraagd om in te loggen waarna jouw inloggegevens van Facebook worden buitgemaakt.


Hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze vorm van phishing?

  • Allereerst klik nooit zomaar op vreemde links.
  • Let daarnaast altijd goed op waar je inlogt met jouw inloggegevens van Facebook.
  • Wat wordt aangeraden is het instellen van tweestapsverificatie op Facebook en bij andere social media kanalen. Dit is een beveiligingsfunctie die, in aanvulling op je wachtwoord, helpt om je social media-account te beschermen.

Vakantie moeder en zoon eindigt in ravage in Ommen

Gemaakt: Dinsdag, 09 juli 2019 14:46

OMMEN - De vakantie van een moeder en zoon is vandaag ruw ten einde gekomen. Rond het middaguur werd hun camper verwoest bij een ongeval op de Coevorderweg in Ommen. De vrouw uit het Drentse Havelte was net aan de vakantie begonnen met haar zoon die in Utrecht woont. Ze was onderweg naar een camperplaats en had na verkeerd te hebben gereden op aanwijzing van de navigatie haar Dethleffs camper net gedraaid. Ze wou vanaf de Coevorderweg weer de gelijknamige weg oprijden richting Ommen; bij de kruising waar deze overgaat in de Slagenweg. Ze zag een trekker aankomen uit de richting van Ommen, en was onder de indruk dat ze hier nog gemakkelijk voor kon optrekken. Echter bleek tijdens het oprijden dat de trekker aanzienlijk harder reed dan dat zij had ingeschat.

 

De bestuurder van de trekker remde met alle macht, maar kon de camper niet meer ontwijken. De trekker botste tegen de linker achterkant van de camper, en de machine aan de voorhefinrichting van de trekker boorde zich in de camper. Na de impact kantelde de trekker, en werd de camper de berm ingedrukt. Wonder boven wonder bleven zowel de inzittenden van de camper als de jongeman die de trekker bestuurde ongedeerd. Na aankomst van de hulpdiensten begon het wrak van de camper te kraken, en stortte het dak van het voertuig in. Het verkeer op de Coevorderweg en Slagenweg liep behoorlijk hinder op van de nasleep van het ongeval. Het verkeer kon door de politie gedeeltelijk voorbij het ongeval worden geleid, maar tijdens de bergingswerkzaamheden moest het verkeer een aantal keer volledig worden stilgezet. Met behulp van een kraantje van de gemeente en een lokaal afvalbedrijf zijn de resten van de camper opgeruimd.

Schade bij aanrijding op de N377 bij Nieuwleusen

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 17:21

NIEUWLEUSEN - Op de N377 - Oosterhulst bij Nieuwleusen heeft woensdag 10 juli een aanrijding tussen twee voertuigen plaatsgevonden. Het ongeval gebeurde waarschijnlijk tijdens het oversteken van de weg.

 

De inzittenden zijn nagekeken door medewerkers van de ambulance. Of er bij het ongeval gewonnen zijn gevallen is niet bekend.

Hangverbod bij gemeentehuis Ommen na vernielingen

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 18:03

OMMEN - De laatste tijd vonden er bij het gemeentehuis Ommen diverse incidenten plaats, ontstaan door het hangen van de jeugd. Er zijn vernielingen gepleegd, troep werd er regelmatig achtergelaten en andere hinderlijke activiteiten. Hier is door de politie herhaaldelijk op ingespeeld en de jeugd is daarop gewaarschuwd dat ze eventueel een plek verliezen.

 

Gisteren vond er weer een incident plaats en dat is de welbekende druppel. In samenspraak met de gemeente, mag om het gemeentehuis nu niet meer "gehangen" worden. Indien de politie dit constateert zal bekeurd worden op grond van artikel 2.47 Algemeen Plaatselijke Verordening.

Hulpdiensten zoeken massaal naar persoon bij brug in Zwolle

Gemaakt: Zaterdag, 13 juli 2019 18:58

ZWOLLE - Op 13 juli zijn de hulpdiensten rond 18:40 uur uitgerukt naar de Spoolderbergweg in Zwolle. Ze hadden een melding gehad van een persoon die mogelijk van een burg wilde springen.

 

Hulpdiensten gingen massaal opzoek naar die persoon. De persoon is niet meer aangetroffen. Het is niet bekend of de persoon daadwerkelijk gesprongen is. Uit voorzorg is ook de ambulance opgeroepen.

1,2 miljoen slachtoffers van digitale criminaliteit

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 17:16

NEDERLAND - Aankoopfraude, stalking en identiteitsfraude. In 2018 waren ruim 1,2 miljoen mensen slachtoffer van deze en andere vormen van digitale criminaliteit. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar digitale veiligheid en criminaliteit van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


De politie werkte actief mee aan het onderzoek onder 38.000 personen. 'Voor een goede aanpak van digitale criminaliteit is een nauwkeurig beeld van wat er in de buitenwereld speelt onmisbaar', zegt Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime. 'Daarbij gaat het niet alleen om het totaalbeeld aan incidenten, maar ook om de impact op slachtoffers en inzicht in het aangifte- en meldgedrag. Het helpt ons om te bepalen of we onze aandacht op de juiste dingen richten.' Lees hier meer over de uitkomsten van het CBS-onderzoek.

 

Betere informatiepositie
'Dit werkveld is relatief nieuw en ontwikkelt zich continu', vertelt Van der Plas. 'De inzichten die dit onderzoek oplevert, zijn een waardevolle aanvulling op onze informatiepositie. Die is voor een belangrijk deel gebaseerd op de aangiftes die worden gedaan. En dat doet lang niet iedereen, blijkt ook uit dit onderzoek. Het onderstreept dat we ons dus moeten blijven richten op het verlagen van de drempel en het verruimen van de mogelijkheden om aangifte te doen', vervolgt hij. 'Dat doen we bijvoorbeeld door internetaangifte voor veelvoorkomende vormen van digitale criminaliteit mogelijk te maken. Daar wordt nu hard aan gewerkt.'

 

Meer dan opsporen alleen
Het is voor het eerst dat het complexe thema van slachtofferschap van digitale criminaliteit onder burgers in brede zin is onderzocht. Zo is er ook gekeken naar de kennis van internetgebruikers op het gebied van hun digitale veiligheid en de maatregelen die zij zelf kunnen treffen. Ook op dat gebied valt er nog wel wat te winnen. 'De aanpak van digitale criminaliteit gaat verder dan opsporen alleen', legt Theo van der Plas uit. 'Andere interventies – zoals het verstoren van de criminele praktijken of preventie – zijn soms minstens zo effectief. Informatie over de omvang van fenomenen of de werkwijze van criminelen is nodig om maatregelen te kunnen nemen of anderen – zoals de internetgebruiker zelf – daartoe in staat te stellen. Een goed voorbeeld is de samenwerking met Marktplaats en de banken, in de strijd tegen phishing. Met elkaar moeten we het ook online veilig houden.'

Zeer grote brand in hal van papier recyclingbedrijf in Staphorst

Gemaakt: Donderdag, 18 juli 2019 01:22

STAPHORST - De hulpdiensten zijn in de nacht van woensdag op donderdag 18 juli uitgerukt voor een zeer grote brand bij Huhtamaki aan de Industrieweg in Staphorst.

 

De brand werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand. De hal vol met papier staat inmiddels volledig in brand. De brandweer is veel voertuigen ter plaatse en heeft inmiddels door opgeschaald naar GRIP 1. Het pand is niet meer te redden. De brandweer zet in op beschermen van de omliggende panden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 

De brand zorgt ook voor rookoverlast in Drenthe. Om 02:00 uur was de brand onder controle. Het nablussen duurt nog tot in de loop van de dag. Bij rookoverlast: sluit deuren en ramen en zet ventilatie uit.

Paard uit de sloot gered door brandweer bij kinderboerderij in Kampen

Gemaakt: Vrijdag, 19 juli 2019 16:02

KAMPEN - Op vrijdag 19 juli kreeg de brandweer een melding van een dier in nood bij de kinderboerderij in Kampen. Ter plaatse bleek het te gaan om een paard die in de sloot lag.

 

Met behulp van een brandweerslang achter het dier langs, slaagde de brandweer er in het paard uit de sloot te bevrijden.

Brandweer rukt uit naar band in een schuur in Daarlerveen

Gemaakt: Vrijdag, 19 juli 2019 17:49

DAARLERVEEN - Op vrijdag 19 juli is de brandweer rond 17:15 uur met spoed Klein Kromhof B.V. in Daarlerveen. Bij aankomst bleek het te gaan om een schuur waar zaagsel in ligt.

 

De brandweer heeft direct opgeschaald naar middel brand. Ook is er een slangen wagen gekomen voor het aanvoer van water.

Auto op zijn kant tegen boom op de Welsummerweg in Dalfsen

Gemaakt: Zaterdag, 20 juli 2019 17:17

DALFSEN - Op zaterdag 20 juli zijn de hulpdiensten rond 16:11 uur uitgerukt naar de Welsummerweg in Dalfsen. Door nog onbekende reden is een auto geslipt en tegen een boom beland. De auto ligt nu op zijn kant.

 

Ook de brandweer was opgeroepen voor een eventuele beknelling. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Wel is er een ambulance gekomen. De auto had veel schade. Door een berger zal de auto meegenomen worden. Het verkeer had een kleine hinder door het ongeval.

Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Beerze

Gemaakt: Woensdag, 24 juli 2019 15:09

BEERZE - Een wielrenner is woensdagochten 24 juli gewond geraakt bij een botsing met een auto in Beerze. Dat gebeurde op de kruising van de Beerzerweg met de Zwarteweg.

 

De wielrenner is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Truckers onderweg naar huis na geslaagd Truckstar Festival

Gemaakt: Zondag, 28 juli 2019 19:03

PUTTEN - Honderden truckers uit Nederland en ook Duitsland, België, Engeland en Denemarken rijden zondagavond rond 17:00 uur over tal van wegen terug naar huis na een geslaagd Truckstar Festival in Assen.


De chauffeurs werden toegezwaaid door talloze belangstellenden langs de parallelwegen en op viaducten bij onder andere Putten en Nijkerk over de A28. De Volvo FH van Nick Willigenburg uit Terschuur is de Mooiste Truck van Nederland!


Uit het juryrapport: De winnaar is een imposante, superstrakke combinatie waarbij veel vernieuwende dingen zijn toegepast. Het is een multifunctioneel geheel dat door de eigenaar zelf is uitgedacht en vreselijk mooi is afgewerkt.

 

In de categorie bulktransport won de De Transportbrug uit Nijkerk.

Auto brandt volledig uit op oprit A37 bij Geesburg

Gemaakt: Zondag, 28 juli 2019 19:37

GEESBRUG - Op het einde van de middag van zondag 28 juli werd is brandweer rond tien voor zes opgeroepen voor een autobrand aan de Joh Poststraat in Geesbrug. Eenmaal ter plaatste bleek dat een auto op de oprit van de A37 richting Hoogeveen in brand stond.

 

De brandweer had de brand snel geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto uit brandde. De auto begon tijdens het rijden aan de achterkant te branden, waarna de bestuurder de auto stilzette op de vluchtstrook. Niemand raakte gewond, een bergingsbedrijf zal het wrak afslepen. De oprit was afgesloten tijdens de hulpverlening.

Zoon aangehouden voor brandstichting woning Nieuwleusen

Gemaakt: Dinsdag, 30 juli 2019 17:35

NIEUWLEUSEN - De politie heeft een 16-jarige jongen uit Nieuwleusen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in zijn woning aan de Zwartewaterland in Nieuwleusen. Hierbij kwam een 22-jarige man uit Nieuwleusen om het leven.


De fatale brand gebeurde in de vroege ochtend van zondag 14 juli. De politie deed direct uitvoerig onderzoek. Zo werd er forensisch, technisch en tactisch onderzoek gedaan. Op basis van het onderzoek concludeerde de politie dat er sprake was van brandstichting. De zoon van het gezin, die op het moment van de brand niet in de woning aanwezig was, is door de politie meerdere keren gehoord. In de loop van het onderzoek rezen er dusdanige sterke verdenkingen tegen hem dat nu besloten is hem aan te houden. De jongen is ingesloten en zal aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

 

Over de aard van de verdenkingen en verdere details van het onderzoek worden verder geen mededelingen gedaan.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je.

Gemaakt: Dinsdag, 30 juli 2019 22:12

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk.

Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via vraag@vraaghetdespecialist.nl en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Het is weer vakantietijd, let op je wisselgeld!

Gemaakt: Woensdag, 31 juli 2019 00:33

NEDERLAND - In deze tijd van het jaar komen mensen terug van vakantie met munten in hun portemonnee die veel lijken op onze Euro. Let dus op je wisselgeld!

 

Bijvoorbeeld de munt van 10 Thaise Baht lijkt op een munt van 2 Euro, maar is slechts 25 cent waard. Ook de Turkse Lira lijkt op een Euro munt.

Politie neemt verwaarloosde teckels in beslag

Gemaakt: Woensdag, 31 juli 2019 17:07

HARDENBERG - Dinsdag 30 juli heeft de politie in de gemeente Hardenberg 16 verwaarloosde teckels in beslag genomen. De honden waren veel te krap behuisd in een veel te warme ruimte. Daarnaast was er geen water voor ze beschikbaar.

 

De eigenaar, een 56-jarige vrouw uit de gemeente Hardenberg is aangehouden op verdenking van dierenverwaarlozing. De teckels zijn ondergebracht op een locatie waar ze de verzorging krijgen die ze nodig hebben.

Wet gezichtsbedekkende kleding: vanaf 1 augustus

Gemaakt: Donderdag, 01 augustus 2019 16:35

NEDERLAND - Vanaf 1 augustus gaat de wet 'Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding' in. De belangrijkste feiten op een rij:

 

Gezichtsbedekkende kleding
Vanaf 1 augustus 2019 is het verboden gezichtsbedekkende kleding te dragen in het openbaar vervoer en in gebouwen van het onderwijs, de zorg en de overheid. Op deze locaties is het voor de sociale veiligheid en dienstverlening namelijk belangrijk dat iedereen elkaar kan herkennen en aankijken. Het is daarom niet toegestaan om kleding te dragen die het gezicht onherkenbaar maakt, zoals een integraalhelm, bivakmuts of boerka.

 

Naleving
Controle op naleving van dit verbod ligt bij de medewerkers van de instelling waar het verbod geldt en bij het personeel van het vervoersbedrijf. Van hen wordt verwacht dat zij overtreders aanspreken, wijzen op het bestaan van het verbod en hen verzoeken de gezichtsbedekking te verwijderen of anders het pand te verlaten.

 

Bekeuring
Als hier geen gehoor aan wordt gegeven kan de medewerker de hulp van politie inschakelen. Ook de politie zal de betrokkene waarschuwen de gezichtsbedekking te verwijderen of de locatie te verlaten. Als dit niet het beoogde effect heeft, kan deze overgaan tot het uitschrijven van een bekeuring.

 

Melding maken
Wilt u melding maken van een persoon met gezichtsbedekkende kleding op een locatie waar dit verboden is, neem contact op met een medewerker van de locatie of personeel van het vervoersbedrijf.

 

Aangifte
Draagt u gezichtsbedekkende kleding en wilt u als slachtoffer van een misdrijf aangifte doen, dan zijn er meerdere opties. Zo kunt u aangifte doen op locatie (bijvoorbeeld bij u thuis), telefonisch of via internet. Dan bent u niet in overtreding. Indien het niet anders kan en u hulp zoekt of aangifte wilt doen op een politiebureau, dan dient u mee te werken door de gezichtsbedekkende kleding af te doen.

 

Burgeraanhouding
In de media wordt gemeld dat iedere burger mag overgaan tot aanhouding op heterdaad, dit gericht op een overtreding van de Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding. De wet geeft inderdaad deze mogelijkheid aan. De politie adviseert burgers echter voorzichtig te zijn met het zelf aanhouden van mogelijke overtreders van de Wet gezichtsbedekkende kleding. Hoewel betrokkene op het eerste oog in overtreding kan zijn, dient er ook altijd door de overheidsinstantie of vervoerder gewezen te worden op het verbod en de keus te worden voorgelegd de kleding af te doen of zich te verwijderen. Pas als door de politie is vastgesteld dat die waarschuwing is gedaan en de keus is voorgelegd kan de politie eventueel overgaan tot het uitschrijven van een proces-verbaal. Daarna zal het OM bepalen of er een boete wordt opgelegd.

Politie medewerker Oost-Nederland buiten functie gesteld

Gemaakt: Vrijdag, 02 augustus 2019 16:56

OOST NEDERLAND - De leiding van de politie Oost-Nederland heeft een medewerker uit de eenheid buiten functie gesteld. Hij wordt verdacht van een strafbaar feit.

 

De medewerker wordt ervan verdacht dat hij onjuist gebruik heeft gemaakt van politiesystemen. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie doet hier onderzoek naar. Gedurende het onderzoek heeft de medewerker geen toegang tot gebouwen en systemen.

Drie gewonden na aanrijding op Welsummerweg bij Dalfsen

Gemaakt: Vrijdag, 02 augustus 2019 18:50

DALFSEN - Drie personen zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's ten oosten van Dalfsen. Rond kwart over vier vond het ongeval plaats op de kruising van de Welsummerweg en De Stokte. De bestuurder van Volkswagen Golf Plus reed vanaf Dalfsen op de Welsummerweg en gaf bij de kruising door een onbekende oorzaak geen voorrang aan de van rechts komende Volvo XC60. Een aanrijding volgde, waarbij de linker voorkant van de Volkswagen tegen de B-stijl en achterdeur van de Volvo botste. De cross-over SUV eindigde daarna met de rechter achterzijde tegen een boom naast de weg. De Golf kwam tot stilstand in de berm naast de weg, op de rand van een diepe sloot.

 

Voorbijgangers verleenden direct eerste hulp en seinden de hulpdiensten in. Een passant stapte achter in de Golf en hield de nek van de bestuurder stabiel. Beide inzittenden van dat viertuig hadden namelijk nek- en rugklachten. Nadat de politie ter plaatse was gekomen werd ook de brandweer opgeroepen om met spoed ter plaatse te komen. De vrouwelijke passagier werd uit de auto geholpen. Ze zat niet bekneld, maar er was weinig ruimte naast het voertuig. Ondertussen werd er een zeil tevoorschijn gehaald om de mannelijke bestuurder droog te houden. Nadat een derde ambulance met spoed naar de plaats van het ongeval kwam is ook deze man uit het voertuig geholpen. Beide inzittenden van de Golf zijn elk per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

 

Net zoals in de Golf zaten ook in de Volvo een man en vrouw. De vrouwelijke inzittende van dit voertuig raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De mannelijke inzittende kwam met de schrik en spierpijn vrij, en reed voor in deze ambulance mee. Beide voertuigen raakten fors beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tijdens de hulpverlening was de Welsummerweg bij Dalfsen tijdelijk voor al het verkeer afgesloten.

Ophef na brief van buurtapp Nextdoor

Gemaakt: Zaterdag, 03 augustus 2019 17:28

NEDERLAND - Op meerdere plaatsen in Nederland zijn de laatste dagen per post uitnodigingen verspreid van de buurtapp Nextdoor. In de brief wordt bewoners opgeroepen zich aan te melden voor de Nextdoor buurtapp. 'In deze buurtapp delen we lokale tips en aanbevelingen voor bijvoorbeeld een klusjesman of oppas, bespreken we de veiligheid in de buurt, plannen we buurtevenementen en nog veel meer', staat te lezen in de brief.

 

De brief wordt steevast ondertekend door iemand die in de buurt woont, inclusief vermelding van de straatnaam maar zonder huisnummer.

 

De politie weet van dit fenomeen. Hoewel de voorwaarden zijn omschreven op de app, voelen sommigen zich kennelijk niet prettig als zij hun eigen naam tegenkomen. Zij kunnen zich dan bij de politie melden maar uiteraard kan men zich ook melden bij Nextdoor.


Deskundigen zullen zich moeten buigen in hoeverre er sprake is van strafbaarstelling. De politie roept in ieder geval iedereen op altijd goed de voorwaarden te lezen behorende bij de app en dan pas akkoord te gaan.

 

De Nextdoor buurtapp is legitiem en wordt in werkelijkheid gebruikt door veel Nederlanders. Toch roepen de deze week verstuurde uitnodigingen ook vragen op. Bij navraag in de straat van waaruit de brief verstuurd zou zijn is namelijk gebleken dat de persoon in kwestie er soms niets van afweet.

Brandweer redt ree uit het kanaal bij Hardenberg

Gemaakt: Zondag, 04 augustus 2019 17:13

HARDENBERG - De brandweer van Bergentheim heeft zondagochtend 4 augustus een ree gered uit het kanaal Almelo-De Haandrik. Dit gebeurde rond 09:30 uur langs de Broeklandenweg bij Hardenberg. Hoe het jonge dier te water is geraakt, is niet bekend.

 

Om te voorkomen dat de jonge ree weer in het water zou springen of aangereden zou worden, heeft de brandweer het dier meegenomen in de brandweerauto en uitgezet in een nabijgelegen bosgebied.

Fietsers met elkaar in botsing op kruising in Hardenberg

Gemaakt: Zondag, 04 augustus 2019 17:33

HARDENBERG - De hulpdiensten zijn zondagmiddag 4 augustus rond 13:20 uur uitgerukt voor een melding van een aanrijding op de kruising Hessenweg met de Scholtensdijk in Hardenberg. Twee fietsers waren daar met elkaar in botsing gekomen. Een vrouw raakte hierbij gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Voor zover bekend kwam de ander met de schrik vrij.

 

Politie Hardenberg onderzoekt de toedracht exacte van het ongeval.

Meerdere gewonden bij ernstig ongeval op N48 tussen Ommen en Balkbrug

Gemaakt: Zondag, 04 augustus 2019 19:08

BALKBRUG - Bij een ongeval op de N48 bij Balkbrug zijn zondagmiddag 4 augustus meerdere gewonden gevallen. Zes mensen zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

 

Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur, vlak voor het punt waar de N48 de N377 kruist. De weg is ter hoogte van Balkbrug afgesloten. De politie doet sporenonderzoek.

 

Bij de botsing waren drie auto's betrokken. Het is niet bekend wat de oorzaak is geweest.

Jongens in Hardenberg gooien scooter van zich af bij zien politie

Gemaakt: Maandag, 05 augustus 2019 17:04

HARDENBERG - Gisteravond, zondag 4 augustus, omstreeks 20.50 uur zagen agenten een witte scooter rijden op het Boordenpad in Hardenberg, met daarop 2 jongemannen. Bij het zien van de politie reden zij snel weg en gooiden kort hierop de scooter van zich af op de Hondsdraf. Beide jongemannen renden weg in de richting van sporthal "de Beek".


Wie heeft deze opvallende scooter de afgelopen dagen gezien en weet wie deze in gebruik heeft, of hierop gereden heeft?


Neem contact op met de politie via 0900-8844 of Misdaad Anoniem op 0800-7000.