Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 16:39:29 Bon-02 Dier Te Water Rechterensweg Staphorst 041833 Prio Middel Eenheid | Brandweer Zwartewaterland (Zwartsluis)...
zaterdag 24 oktober 2020

Archief

Kinderen alleen thuis bij brand in woning Ommen, buurman schiet te hulp

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 16:34

OMMEN - Flink schrikken vanmiddag voor twee kinderen in een woning aan de Rembrandtstraat. Ze waren alleen thuis en rond vier uur een recept voor glutenvrije churros aan het maken toen het mis ging. De vlam sloeg in de pan. De kinderen gingen snel naar buiten, en bonkten voor hulp bij hun buurman Martial Herveic op de ramen. Hij zat rustig te Netflixen, toen de buurjongen vertelde dat er brand was in hun keuken.

 

Herveic bedacht zich geen moment, stak de tuin door, en ging naar binnen bij de buren. Daar in de keuken trof hij de brandende pan. "De vlammen kwamen er hoog uit", vertelde Herveic vanmiddag. "Mijn eerste instinct was dat die pan zo snel mogelijk naar buiten moest, en er vooral geen water op te gooien." Hij pakte een paar ovenhandschoenen, en bracht de nog brandende pan met haast naar de voortuin van de woning. Tijd voor schoeisel aan doen was er niet, en in tegenstelling tot het spreekwoord was Herveic dus een daadwerkelijk een held op sokken.

 

De kinderen belden ondertussen de hulpdiensten. Samen veilig buiten werden de hulpdiensten opgewacht. De brandende pan was buiten, en met zijn snelle handelen wist hij ongetwijfeld erger te voorkomen, maar het brandde nog wel in de keuken. De brandweer van Ommen was in enkele minuten ter plaatse, en wist het vuur snel te blussen.

 

Brandwonden
Door het lopen met de brandende pan waaiden de vlammen tegen Herveic zijn lijf. Daarbij liep hij wat lichte brandwonden op aan zijn armen. De brandweer koelde zijn arm eerst een tijd met water, en plaatste daarna een Burnshield brandwonden kompres. Herveic gaf vanmiddag aan voornemens te zijn -op aanraden van de brandweer- nog wel een bezoek te brengen aan de huisarts. De zwartgeblakerde en nog na rokende ovenwanten getuigen van de hitte die er van de pan kwam.

 

De jonge tieners schrokken flink, maar bleven verder fysiek ongedeerd. Ze reageerden snel, en bleven vooral kalm. Dat laatste een complimentje van de brandweer waard. Ze werden door een buurvrouw en de politie opgevangen, en hun moeder was er ook al snel weer. De moeder bedankte Herveic voor zijn optreden, maar een 'held' wil hij zelf niet genoemd worden. "Ik deed gewoon wat gedaan moest worden."

 

Nadat het vuur gedoofd was werd de woning geventileerd. De keuken raakte bij de brand flink beschadigd, maar de exacte omvang van de schade zal later pas duidelijk worden. De Stichting Salvage is naar de Rembrandstraat gekomen om de bewoners bij te staan.

Brandweer opgeroepen voor vreemde geur bij cafetaria in Hardenberg

Gemaakt: Woensdag, 20 mei 2020 18:46

HARDENBERG - De brandweer van Hardenberg werd woensdag 20 mei opgeroepen voor een vreemde geur bij cafetaria De Prinsenhof aan het Doctor Albert Schweitzerplein. De oorzaak bleek een chemische vloeistof waarmee de stoep was schoon gespoten.

 

Mensen die bij de cafetaria en bij de fysiotherapeut waren hadden last van prikkende ogen. De brandweer heeft de vloeistof weggespoeld. Er zijn geen gewonden gevallen.

Vrouw (73) komt om het leven bij ongeval in Dalfsen

Gemaakt: Donderdag, 21 mei 2020 17:01

DALFSEN - Een fietsster is donderdag 21 mei om het leven gekomen na een aanrijding met een auto op de Tolhuisweg in Dalfsen. De vrouw (73) zou op de weg hebben gefietst en over hebben willen steken naar het fietspad, waarna ze werd geschept door een passerende auto die in de richting van Vilsteren reed.


De hulpdiensten rukten direct groots uit met onder meer een traumahelikopter, maar de hulp voor de vrouw bleek tevergeefs en overleed ter plaatse aan haar verwondingen.


Omdat het druk was op de weg waren veel mensen getuigen van het fatale ongeval. De politie neemt van de bestuurder van de auto en getuigen verklaringen op. De weg is afgesloten voor verkeer.

Machinist uit Hardenberg komt om het leven bij treinongeval in Hooghalen

Gemaakt: Vrijdag, 22 mei 2020 17:19

HOOGHALEN - Bij een aanrijding op een overweg aan de Beilerweg in Hooghalen tussen een personentrein een tractor bij Hooghalen is vrijdagmiddag 22 mei een 58 jarige machinist uit Hardenberg om het leven gekomen. Bij het ongeval in Hooghalen zijn 54 mensen betrokken geraakt. Zij zijn allen ter plekke nagekeken door medische hulpverleners. Twee inzittenden van de trein zijn met naar wat het lijkt met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De machinist van de trein, een 58-jarige man uit Hardenberg is door het ongeval beklemd geraakt en direct komen te overlijden. De brandweer en ProRail zijn bezig het slachtoffer uit de trein te halen. Het drone team van de politie is nu bezig om overzichtsbeelden te maken ten behoeve van het onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Vaten met huishoudelijk afval aangetroffen in bosgebied bij Beerze

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 16:42

BEERZE - In het bosgebied aan de Beerzerweg in Beerze zijn maandag 25 mei vaten met onbekende stof aangetroffen. De brandweer en politie zijn ter plaatse.

 

Na onderzoek door de brandweer bleek het te gaan om huishoudelijk afval wat leek op drugsafval.

Jongens ontdekken kleine brand in bosgebied bij Dalfsen

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 19:58

DALFSEN - De brandweer van Dalfsen is maandagavond 25 mei uitgerukt voor een klein brandje in het bosgebied op de hoek van de Oldenhoeksweg en de Spokkeriete. Er bleek een klein stukje gras in brand te hebben gestaan. Jongens uit de buurt roken vanmiddag al rook. De jongens zijn daarop op onderzoek gegaan en vonden deze plek.

 

De brandweer heeft met een natblusser de brand geblust.

Veertig bestuurders bekeurd tussen Hardenberg en Ommen voor vasthouden telefoon

Gemaakt: Dinsdag, 26 mei 2020 22:55

HARDENBERG - Dinsdagmiddag heeft de politie een controle uitgevoerd op de N36 tussen Ommen en Hardenberg. Op deze weg vinden veel zeer ernstige tot dodelijke verkeersongevallen plaats, waarbij afleiding één van de grootste oorzaken is. In totaal heeft de politie 51 bestuurders staande gehouden en bekeurd, waarvan 40 bestuurders voor het vast houden van de mobiele telefoon! In werkelijkheid lag het getal van constateringen hoger, maar in sommige gevallen was het niet mogelijk om een staande houding uit te voeren.


Het is schrikbarend hoe hoog deze cijfers zijn! De politie kan het niet vaak genoeg benadrukken: Houd je aandacht bij de weg en gebruik je telefoon NIET!

Traumahelikopter landt in Den Ham voor medisch incident

Gemaakt: Woensdag, 27 mei 2020 16:38

DEN HAM - De traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) is vanmiddag geland in een weiland naast de Lambertinck in Den Ham voor een medisch incident.

 

Wat er precies is gebeurt is niet bekend. De traumahelikopter trok veel bekijks van omwonenden.

Auto besmeurd met verf onder carport in Ommen

Gemaakt: Woensdag, 27 mei 2020 17:09

OMMEN - Aan de Merelstraat in Ommen heeft iemand een auto besmeurd met verf. De auto stond geparkeerd op de oprit onder een carport.


Bovenstaande is gebeurd tussen zondag 24 mei 22:30 uur en maandag 25 mei 06:15 uur. De eigenaar van de auto heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is op zoek naar getuigen die die nacht iets gezien of gehoord hebben. Je kan contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Motorrijder en tractor botsen op kruising in Hellendoorn

Gemaakt: Donderdag, 28 mei 2020 19:55

HELLENDOORN - Op de kruising van de Coninckserveweg en de N340 - Ommerweg bij Hellendoorn heeft donderdagavond 28 mei een aanrijding tussen een tractor met hooischudder en een motorrijder plaatsgevonden. Bij het ongeval is de motorrijder gewond geraakt.

 

Een toevallig passerende ambulancechauffeur heeft de meldkamer gebeld en gevraagd naar de traumahelikopter maar deze werd later weer geannuleerd. Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden is niet bekend.

Aanhanger van tractor raakt los en ramt terras van café in Den Ham

Gemaakt: Vrijdag, 29 mei 2020 19:58

DEN HAM - Een tractor heeft vrijdagavond zijn aanhanger verloren op de Dorpstraat in Den Ham. De aanhanger ging zijn eigen weg en vloog het terras op van Cafe restaurant De Beuk. De eigenaar had net zijn terras Coronaproof om maandag open te gaan.

 

De ravage is groot. Zo zijn er diverse tafels en afscherming compleet vernield. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval. Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen. Als de kar verwijderd is zal de eugenaar het terras weer opbouwen en klaar zijn voor maandag laat hij weten.

Ravage na politie achtervolging door Gramsbergen

Gemaakt: Zaterdag, 30 mei 2020 16:54

GRAMSBERGEN - Agenten zagen de 39-jarige man uit Hardenberg rijden en wisten dat hij geen geldig rijbewijs had. Toen ze hem een stopteken gaven, sloeg hij op de vlucht. Een achtervolging door Gramsbergen volgde.

 

De verdachte raakte een verkeersbord en reed een lantaarnpaal omver waardoor er ook een ruit van een kinderdagverblijf sneuvelde. Op de kruising van de Bezantijnenstraat met De Oostermaat verloor de man de macht over het stuur. De man werd uiteindelijk aangehouden.

Flinke natuurbrand bij meertjes in bos Besthmen bij Ommen snel onder controle

Gemaakt: Zaterdag, 30 mei 2020 17:27

OMMEN - De brandweer is vanmiddag groots uitergerukt naar een natuurbrand in het bosgebied bij Besthmen. Aanvankelijk was de melding dat er brand zou zijn bij het Bostheater bij camping Besthmenerberg. Deze locatie hadden de melders rond tien over één doorgegeven. De brandweer ging dan ook met spoed over het campingterrein onderweg naar het amfitheater. Eenmaal daar bleek er van brand op die locatie geen sprake te zijn. Wel hing er overduidelijk een brandlucht. De politie beklom de naastgelegen uitkijktoren, en ontdekte dat de brand verder richting het zuidwesten was, bij de 'twee meertjes'. Hemelsbreed zo'n halve kilometer van het Bostheater.

 

De brandweer stapte weer in en baande zich een weg naar de locatie van de brand. Campinggasten die net verbaasd aan de weg over de camping stonden te kijken waar het geweld heen ging, zagen de hulpdiensten weer terugkomen. Deels kon de brandweer het naastgelegen bos doorkruisen, maar de meeste voertuigen gingen over de Eerderveldweg het bosgebied in.

 

Eenmaal bij het betreffende meertje, het Besthmenerven, bleek de brand te woeden aan de noord kant van het water. Met de vuurzwepen werd begonnen het vuur te bestrijden, terwijl de slangen werden uitgerold. De brandende veengrond werd van alle kanten te lijf gegaan, en de brand was relatief snel onder controle. Tijdens het blussen draaide de wind af en toe. In verband met droogte was er direct al flink opgeschaald. Voor het nablussen is veel materiaal ingezet door de brandweer, voor het transport van water naar de brandhaard.

 

De Officier van Dienst meldt dat volgens een eerste schatting een strook van circa 100 bij 50 meter ten prooi is gevallen aan het vuur. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. Volgens wijkagent Jan Voortman is de oorzaak mogelijk een aangelegd vuurtje bij het meertje. "Hoe dom kun je zijn!"

Dringende oproep; Vul geen zwembaden en sproei niet!

Gemaakt: Zondag, 31 mei 2020 16:51

REGIO - In verschillende gebieden in Overijssel en Gelderland kwam er zaterdag fors minder water uit de kraan. Dat komt door extreme toename van het drinkwaterverbruik. Vitens roept daarom met klem op om in de provincies Overijssel en Gelderland de aankomende warme dagen zuinig en bewust om te gaan met drinkwater. Het dringende advies is geen zwembaden te vullen, niet te sproeien, kort te douchen en de auto niet te wassen.


Reden voor het hoge verbruik is een combinatie van het zonnige weer, lang aanhoudende droogte en het feit dat iedereen thuis is als gevolg van de coronacrisis. Tuinen worden massaal gesproeid en de recente run op grote opzetzwembaden zorgt voor piekmomenten in het waterverbruik. Zaterdag was het verbruik zo extreem, dat klanten last kregen van verminderde waterdruk. Ook bij bewoners in Barneveld, Nijkerk en omgeving kwam er minder water uit de kraan kwam als gevolg van het extreme verbruik.

Politie en OM zien geen georganiseerd crimineel verband zendmastbranden

Gemaakt: Woensdag, 03 juni 2020 19:41

NEDERLAND - Door heel Nederland zijn de afgelopen weken branden in zendmasten geweest. Na uitgebreid onderzoek van de Landelijke Recherche van de politie onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) is noch (een vorm van een) relatie tussen de branden gebleken noch een georganiseerd crimineel verband tussen de verdachten.

 

Zendmasten in brand

De afgelopen weken heeft brand gewoed in 29 zendmasten door het hele land. De politie heeft vastgesteld dat de branden zijn aangestoken. De branden hebben geleid tot veel overlast en schade. Een enkele keer is sprake geweest van tijdelijke onbereikbaarheid van de hulpdiensten.

 

De plaatsen waar brand uitbrak in een zendmast zijn: Beesd (3 april), Neerkant (5 april), Rotterdam (6, 24 en 28 april), Nuenen (9 april), Groningen (9 april), Dronten (10 april), Tilburg (11 april), Veldhoven (2x, 11 april), Oudenbosch (2x, 11 april), Rijswijk (Gldl, 12 april), Almere Haven (13 april, 2x), Spijkenisse (14 april), Amsterdam (2x, 18 april), Vlissingen (23 april), Almere (24 april), Waddinxveen (25 april), Swifterbant (27 april), Standdaarbuiten (30 april), Maasbree (30 april), Den Haag (4 mei, 2x), Roermond (25 mei), Roosendaal (26 mei).

 

Verdachten

Tot nu toe zijn zes verdachten aangehouden. Vier verdachten werden op 10 april aangehouden. Het betreft mannen met woonplaats Groningen (34 jaar), Swifterbant (30 jaar), Swifterbant (24 jaar) en Dronten (23 jaar). De Groninger wordt verdacht van brandstichting in zijn woonplaats. De drie anderen van brandstichting in Dronten en Swifterbant.

 

De voorlopige hechtenis van een aantal van deze verdachten is inmiddels, onder bijzondere Reclasseringsvoorwaarden, geschorst.

 

De vijfde aangehouden verdachte komt uit Veldhoven (30 jaar). Hij wordt verdacht van het stichten van twee zendmastbranden in zijn woonplaats.

 

Een man uit Beringe (32 jaar) is als zesde aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in Maasbree.

 

In alle gevallen wordt onderzocht of verdachten betrokken waren bij meer branden in zendmasten.

 

Onderzoeken

De politie en het OM hebben diverse scenario's onderzocht, waaronder het scenario dat sprake zou zijn van een georganiseerd samenwerkingsverband tussen verdachten. Om dit te onderzoeken is besloten aan de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket een coördinerende rol te laten hebben. Daarnaast is telkens nauw samengewerkt tussen de landelijke en regionale eenheden/parketten van politie en OM.

 

Nu er geen verband tussen de zendmastbranden is gebleken, worden de onderzoeken verder door de lokale en regionale eenheden van de politie en de Arrondissementsparketten door het land opgepakt. Een enkel onderzoek loopt bij de Landelijke Eenheid onder leiding van het Landelijk Parket.

 

Over motieven van verdachten kunnen geen mededelingen worden gedaan, zo lang de onderzoeken in volle gang zijn.

 

Levensgevaarlijk

De in brand gestoken zendmasten zijn masten voor mobiele communicatie, zoals 4G, 3G en 2G. Een enkele mast betreft een 5G-zendmast.

 

Zeker in crisistijd, zoals nu met het coronavirus, is goede connectiviteit van groot belang. Het uitvallen van een zendmast door brand kan (sterk) verminderde regionale mobiele bereikbaarheid tot gevolg hebben en tot levensgevaarlijke situaties leiden. Te denken valt aan uitval van communicatie met ziekenhuizen of bijvoorbeeld verzorgingstehuizen.

 

Melden

Dat politie en OM de brandstichtingen stoppen, verdachten opsporen en vervolgen, is van groot belang. Daarom is ook in het televisieprogramma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht gevraagd voor de zendmastbranden.

 

Wie meer informatie heeft die in relatie tot de zendmastbranden van belang kan zijn, wordt verzocht zich te melden door contact op te nemen met de politie, via de Opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 of via het anonieme tipformulier op meldmisdaadanoniem.nl. Bij een verdachte situatie in of rond een zendmast, bel direct 112. De politie vraagt ook tankstation houders alert te zijn wanneer zich mogelijk verdachte situaties voordoen, zoals het vullen van jerrycans.

Man verdacht van diefstal grondkabel in omgeving Hardenberg

Gemaakt: Donderdag, 04 juni 2020 17:33

HARDENBERG - In de nacht van woensdag op donderdag 4 juni hield de politie, dankzij een oplettende getuige, een man aan. Hij wordt verdacht van diefstal van deze grondkabel (gebruikt door grote energiebedrijven), en is mogelijk weggenomen uit de omgeving Hardenberg (gedacht kan ook worden aan het gebied Coevorden, Twenterand).


Mist u deze kabel, of weet u waar deze is gestolen, dan hoort de politie dit graag via telefoonnummer 0900-8844.

Heftruck op trailer raakt viaduct bij Ommen en valt op wegdek

Gemaakt: Vrijdag, 05 juni 2020 17:19

OMMEN - De lading van een trailer bleek vanmiddag net niet onder de viaduct bij Varsen door te passen. De chauffeur van de combinatie reed kort rond twee uur vanmiddag op de N340 vanaf Dalfsen onder de viaduct door om daarna linksaf de N48 richting het noorden op te gaan. Het hoogste punt van de hefmast van de heftruck raakte de viaduct. Bij de extreme krachten die daarbij kwamen kijken kwam de heftruck los van de trailer.

 

Het gevaarte viel daarna van de trailer op de rijstroken in de tegenovergestelde richting, waar op dat moment gelukkig niemand reed. Een passerende vrachtwagenchauffeur stopte om zijn collega te helpen. Hij parkeerde zijn combinatie even verderop, en reed met zijn meeneemheftruck naar de viaduct. Bergingsbedrijf Autax kon met de lier van een sleepwagen en behulp van de meeneemheftruck de heftruck weer op vier willen zetten.

 

De zwaar beschadigde heftruck kon daarna op eigen kracht naar de parallelweg rijden. Daar is de machine de trailer weer opgeladen. Aan de chauffeur van de vrachtwagen daarna de taak om de lading weer opnieuw te zekeren. De chauffeur dacht dat hij wel onder de viaduct door moest passen, maar dat bleek dus niet het geval te zijn. Nu de hydraulische cilinders toch afgebroken bleken te zijn kon de hefmast plat worden gelegd op de trailer.

 

Wat de omvang van eventuele schade aan de heftruck is zal later pas duidelijk worden. Het wegdek liep op een aantal plekken forse schade op. Een weginspecteur van wegbeheerder Provincie Overijssel heeft deze opgevuld. De onderkant van de viaduct is al zwaargehavend door eerdere botsingen ertegen.

 

De afrit vanaf Dalfsen richting de noordelijke N48, de N340 richting Dalfsen en de afrit richting het zuiden op de N348 waren tijdens de afhandeling afgesloten. Met wat begeleiding van de politie kon het verkeer met minimaal hinder zijn weg vinden via de naastgelegen parallelweg.

Opnieuw afval gedumpt in Ommen

Gemaakt: Vrijdag, 05 juni 2020 17:47

OMMEN - Woensdagochtend 3 juni werd voor de derde keer in korte tijd een afval dumping geconstateerd in de gemeente Ommen. Dit keer in de bossen van Vilsteren tussen de Vlierhoekweg en Vilsterse Allee.


Het afval zal met een busje of aanhanger vervoerd zijn. Wie o wie heeft iets gezien? Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Autoverhuurders verwachten run op huurauto’s

Gemaakt: Zondag, 07 juni 2020 19:33

Nu bekend is dat de grenzen van de meeste landen in Europa vanaf 15 juni weer geleidelijk opengaan, kunnen er eindelijk weer vakantieplannen gemaakt worden. Omdat veel reizigers zonder eigen vervoer liever het openbaar vervoer lijken te mijden, verwachten autoverhuurders een run op het veilige alternatief, de huurauto.

 

Een toename in het aantal aanvragen voor autoverhuur wordt door de branche toegejuicht. Sinds het uitbreken van het virus in Nederland stortte de autoverhuurmarkt volledig in. "Van ruim 800 aanvragen per dag gingen we op het dieptepunt terug naar zo'n 10 aanvragen", zegt Tjeerd Kramer, eigenaar van EasyTerra, een in Leeuwarden gevestigde online prijsvergelijker voor de wereldwijde autoverhuurmarkt. Toch lijkt er voor de autoverhuurders wel licht aan het einde van de tunnel. "We zien nu gelukkig een voorzichtige stijging in het aantal aanvragen en we verwachten op korte termijn weer een run op autoverhuur", geeft Kramer aan.

 

Dit beeld wordt bevestigd door Niall McDevitt, CEO van Auto Europe, een van de grootste partijen op de Europese autoverhuurmarkt. McDevitt geeft aan dat het aantal aanvragen exponentieel daalde vanaf half maart, maar dat hij nu weer voorzichtig positief is. "Deze week groeide het aantal boekingen met 44% in vergelijking tot de week ervoor, maar we zitten nog niet op het niveau van voor de coronacrisis. Voornamelijk in landen waar het aantal COVID-19 gevallen laag is, beginnen mensen weer auto's te huren." Ook McDevitt verwacht deze zomer een stevige groei in het aantal aanvragen voor autoverhuur.

 

De positieve gestemdheid onder de autoverhuurders lijkt niet ongegrond. Mensen willen wel op vakantie, maar geen onnodige risico's lopen; het openbaar vervoer krijgt daarom waarschijnlijk niet de voorkeur. Daarnaast geldt vanuit de overheid nog steeds het advies om het ov alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. "Voor deze reizigers zonder eigen vervoer is het huren van een auto een goed alternatief. We verwachten een groei in aanvragen in Nederland, maar ook zeker in het buitenland. Zo zien we nu al een stijging in landen zoals Spanje, Portugal, Griekenland en Kroatië. Als de grenzen straks weer opengaan, verwacht ik een explosie in het aantal aanvragen", geeft Tjeerd Kramer van EasyTerra aan.

 

Dat het reizen met een huurauto meer 'coronaproof' is dan het reizen met bijvoorbeeld het openbaar vervoer spreekt voor zich: de kans op het oplopen van het virus in een huurauto is kleiner dan bijvoorbeeld in een volle trein of een bus. Daarnaast nemen autoverhuurders aanvullende maatregelen om verspreiding tegen te gaan. Zo worden de huurauto's na inlevering grondig gereinigd. Grote verhuurbedrijven zoals SIXT en Hertz geven aan intensieve, professionele reinigingsmethodes te gebruiken met extra aandacht voor contactonderdelen zoals portiergrepen, het stuur en stoelen.

Meerdere plaatsen in buurtschap Stegeren beklad met graffiti

Gemaakt: Vrijdag, 12 juni 2020 17:07

STEGEREN - Het Plaatselijk Belang Stegeren-Junne heeft gisteren ontdekt dat er op meerdere plekken in de buurtschap Stegeren graffiti is gespoten. De onverlaten hebben onder andere borden en bankjes beklad. Ook op de wanden van de kunstige fietstunnel bij de Bootsman zijn leuzen gespoten. "Ontzettend jammer dat er zoveel is vernield", schrijft het PB op social media.

 

Eventuele getuigen, of mensen die mogelijk meer weten worden opgeroepen contact op te nemen met het PB of de politie. Het PB is te bereiken via [email protected] of 06 15 60 97 25. Bij de politie kan dit via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Gaslek in tuin van woning in Beerzerveld na graafwerkzaamheden

Gemaakt: Zaterdag, 13 juni 2020 16:40

BEERZERVELD - De hulpdiensten zijn vanmiddag opgeroepen voor een melding van gaslucht bij een woning aan de Westerweg in Beerzerveld.

 

De bewoners waren aan het graven met een kraan in de tuin en hebben hierbij vermoedelijk de gasleiding geraakt. De brandweer heeft de geprobeerd de lekkage veilig te stellen en met tape dicht geplakt. Het is een groot lek, het gas spuit uit de leiding. Of het om een transportleiding gaat is onduidelijk maar de brandweer zet groot af. Er zou een scheur in de leiding zitten van ongeveer 10 cm volgens de brandweer.


In verband met de warmte heeft de bewoner ijsjes uitgedeeld aan de brandweer, nu is het wachten op Cogas om de leiding te repareren.

Straten onder water na wolkbreuk in de Achterhoek

Gemaakt: Zondag, 14 juni 2020 16:21

GROENLO - Meerdere straten in Groenlo en Winterswijk zijn aan het einde van de zondagmiddag 14 juni blank komen te staan na een wolkbreuk. De brandweer is zojuist op verschillende plekken in de Achterhoek in actie gekomen om huishoudens te helpen bij de wateroverlast. Kelders van woningen zijn ondergelopen.

 

Sommige mensen maken van een nood een deugd en zijn met een kano 'de rivier' van Groenlo opgegaan. Dat gebeurde in de Notenboomstraat in Groenlo.

 

Het KNMI heeft voor een groot gedeelte van Nederland code geel afgekondigd. "Met uitzondering van het zuidwesten kunnen vanmiddag en vanavond enkele pittige onweersbuien voorkomen, plaatselijk met veel neerslag in korte tijd en kans op wateroverlast. Bovendien is er een kleine kans op hagel. In de loop van de middag en avond komen deze buien vooral in het noordoosten voor."

Lichaam in water gevonden tussen Gramsbergen en Coevorden [update]

Gemaakt: Dinsdag, 16 juni 2020 16:53

COEVORDEN / HOLTHEME - Rond half twaalf dinsdagmorgen werden de hulpdiensten opgeroepen voor een melding persoon te water aan De Hulteweg tussen Coevorden en Holtheme (ov). De politie trof een lege auto aan langs de sloot met de kofferbak en portieren geopend. Hierop werd een grote zoektocht op touw gezet.

 

De politie bevestigd dat hier een levenloos lichaam is aangetroffen. Ze doen nu onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer. Naast meerdere politie-eenheden komen de tactische recherche en de Forensische Opsporing ter plaatse in Holtheme.


De locatie ligt langs het bekende Pieterpad wandelpad van Pieterburen naar St Pietersberg.

 

Update

Het onderzoek naar de overleden man in #Holtheme is afgerond. Hij was aan het vissen in het water van de kleine Vecht. Het slachtoffer, een 89-jarige man uit Coevorden, is vermoedelijk onwel geworden. Daarna in het water beland en verdronken. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Garageboxen opengebroken in Dedemsvaart

Gemaakt: Dinsdag, 16 juni 2020 17:01

DEDEMSVAART - Tussen maandag 15 juni 2020 22.00 uur en dinsdag 16 juni 07.00 uur zijn er aan de Galileistraat in Dedemsvaart meerdere garageboxen opengebroken. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Heeft u tussen deze tijdstippen verdachte personen danwel verdachte voertuigen gezien of heeft u camerabeelden van deze locatie, neemt u dan contact op. Dit kan via 0900-8844. Wilt liever u anoniem hierover iets melden, dan kan dat via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.


Vermeld bij uw contact met ons het registratienummer PL0600-2020274578.

Vrouw om het leven gekomen door omvallende boom tijdens noodweer in Zwolle

Gemaakt: Woensdag, 17 juni 2020 21:43

ZWOLLE - Woensdagavond 17 juni rond 20.10 uur is een boom omgevallen aan de Drapenierlaan in Zwolle. De boom viel op het moment dat een man en vrouw er op de fiets langs kwamen. De vrouw werd geraakt en is ter plaatse overleden. De man bleef ongedeerd.

 

De straat is door de hulpdiensten afgesloten. Ook een traumateam is aanwezig om het ambulancepersoneel te assisteren. Helaas mocht hulp niet meer baten en is het slachtoffer overleden aan haar verwondingen.

Brandweer bevrijdt jongeman die met hand klem zit

Gemaakt: Vrijdag, 19 juni 2020 16:17

HARDENBERG - De brandweer moest er vanmorgen aan te pas komen om een jongen uit zijn benarde positie te bevrijden aan het Fontijnkruid in Baalderveld. De jongen wilde zijn telefoon pakken die tussen de verwarming terechtkwam. Hij wilde die pakken maar kwam stevig vast te zitten met zijn hand. Daarop besloten de bewoners toch maar 112 te bellen.

 

De brandweerlieden kregen de jongen wel los. Uit onderzoek bleek dat hij geen letsel had. Wel was hij flink geschrokken.

Brandweer herdenkt omgekomen collega's met ereteken

Gemaakt: Zaterdag, 20 juni 2020 16:34

NEDERLAND - Op verschillende plekken in het land hebben brandweermannen en -vrouwen hun omgekomen collega's herdacht die zijn omgekomen bij het uitoefenen van brandweerwerk. Dat gebeurde met een speciaal ereteken, waarbij twee brandweerspuiten precies één minuut een ereboog van water maken. Door het zonnige weer kunnen in sommige erebogen een regenboog ontstaan.

 

Online herdenken

Ook online wordt er stilgestaan bij de herdenking. Zo zijn de profielfoto's van een aantal korpsen veranderd in een zwart brandweerlogo op witte achtergrond.

Ongeval met beknelling op de kruising in Ommen

Gemaakt: Zaterdag, 20 juni 2020 18:04

OMMEN - Twee vrouwen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk in Beerze. Het ging kort voor vijf uur mis op de kruising van de Beerzerweg en de Nieuwe Hammerweg. Beide voertuigen reden op de Beerzerweg in de richting van Beerze. Een zwarte Fiat botste daar hard achter op een grijze Citroën. Volgens omstanders zou de bestuurder van de grijze auto gestopt zijn om verkeer van rechts -vanaf de Nieuwe Hammerweg- voor te laten. Maar of dit daadwerkelijk het geval was kon de politie vanmiddag nog niet bevestigen.

 

Omstanders verleenden eerste hulp na het ongeval. In de grijze auto zaten een vrouw en een jong kind. Dit jonge kind is door een voorbijganger opgevangen. De vrouw zat bij aankomst van de hulpdiensten nog in het voertuig. Na onderzoek door ambulancepersoneel kon ze met alle voorzichtigheid de auto uit worden geholpen, en hoefde de brandweer de vrouw niet te bevrijden.

 

Na een tijd ter plaatse te zijn behandeld is de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd. Het jonge kind is door opa opgehaald. De bestuurster van de zwarte Fiat Panda werd eveneens door omstanders opgevangen. Na onderzoek door ambulancepersoneel is deze oudere vrouw ook meegegaan met de ambulance.

 

De klap was flink, en de auto's stonden enkele tientallen meters van elkaar. In de linker achterband van de Citroën zat een afgescheurd deel van de kentekenplaat van de Fiat. En de hoedenplank van de Citroen lag -evenals een flinke lading glas- op de voorruit van de Fiat. Beide zwaar beschadigde voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

 

Tijdens de nasleep van het ongeluk was de kruising afgesloten voor al het verkeer. Tot ongenoegen van een aantal fietsers. Nadat de hulpverlening was afgerond en alles vastgelegd werd door de politie kon het verkeer weer passeren.

Garagebox Dedemsvaart voor de tweede keer binnen een week opengebroken

Gemaakt: Maandag, 22 juni 2020 17:17

DEDEMSVAART - Tussen zaterdag 20 juni 2020, 15:00 uur, en maandag 22 juni 2020, 07:00 uur, is er wederom ingebroken in een garagebox aan de Galileistraat in Dedemsvaart. De garagebox is voor de tweede keer binnen een week tijd opengebroken en er zijn spullen weggenomen.


Heb je iets gezien of heb je meer informatie? Bel dan met 0900-8844.

Drie gewonden bij aanrijding op beruchte oversteek Deventerweg (N348) bij Dalmsholte

Gemaakt: Woensdag, 24 juni 2020 17:06

DALMSHOLTE - Rond twee uur vanmiddag heeft een forse aanrijding plaatsgevonden op de beruchte oversteek van de Dalmsholterdijk over de Deventerweg (N348) bij Dalmsholte. De bestuurder van een Toyota Aygo stak daar vanaf Dalmsholte de provinciale weg over. Daarbij werd een auto die op de N348 in de richting van Lemelerveld reed ogenschijnlijk over het hoofd gezien. De bestuurder van deze zwarte Renault kon de overstekende auto niet ontwijken, en botste in de rechterflank.

 

De Aygo tolde om, en eindigde met de rechter achter hoek tegen een busje dat stond te wachten om de N348 over te steken richting Dalmsholte. De bestuurder en passagiere van de Toyota Aygo zijn door de brandweer uit het wrak geholpen. Om de passagiere uit het wrak te bevrijden moest de deur worden weggeknipt door de brandweer. Beide zijn per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

 

In de zwarte Renault zaten twee mannen. Beiden werden gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Maar na een tijdje is voor één van hen alsnog een ambulance met spoed naar de plaats van het ongeval gekomen, en is ook hij per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

 

De bestuurder van het busje dat werd geraakt schrok flink, maar bleef fysiek ongedeerd. De bus raakte wel flink beschadigd, en is met een eigen autoambulance opgehaald.

 

Tijdens de nasleep van het ongeval was de rijbaan richting Lemelerveld dicht. De politie begeleide het verkeer voorbij het ongeval, waardoor de hinder relatief beperkt bleef. Een bergingsbedrijf heeft beide zwaar beschadigde auto's afgevoerd.