Laatste alarmering:
Datum 17|12 Tijd 16:16:38 Bon-inci-08 Hv Stank/hinder (gaslucht) Klaproosstraat Ommen 042241 Prio Middel Eenheid | Btandweer Ommen (Blusploeg 1) IJsselland
woensdag 19 december 2018

WOENSDAG 08|11

Man gaat deur van Café de Herberg in Ommen te lijf met bijl

Niemand raakte gewond maar de schrik zit er goed in

OMMEN - Op de avond van dinsdag 7 november heeft omstreeks 23:00 uur een 56-jarige man uit Ommen om nog onbekende reden de deur van Café de Herberg aan de Brugstraat in het centrum van Ommen met een bijl te lijf te gaan. Hierbij sneuvelde het raam in de deur en raakte de gevel licht beschadigd.

 

Volgens eigenaar Hans van Lingen waren op dat moment zowel klanten als personeel aanwezig in het café. Niemand raakte gewond maar de schrik zit er goed in. De man is onbekend voor de eigenaar en de aanleiding van de actie is dan ook nog onbekend.

 

Na zijn actie vertrok de man op een fiets. Ver kwam hij niet want hij werd op het Kerkplein voor het café aangehouden door agenten. In een mand voor op zijn fiets werd een bijl aangetroffen. Volgens politiewoordvoerder Ruud Visser is de man een bekende van de politie. "Hij is al vaker betrokken geweest bij overlast meldingen en ook deze avond was hij al aangesproken door de politie". Uit een blaastest bleek dat de man geen alcohol had genuttigd.

Locatie

Headlines