Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 11:15:50 Hv Voertuig Letsel Poppenallee Dalfsen Prio Hoog Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
zondag 20 januari 2019

ZONDAG 07|01

Politie uren druk met loslopende pony's op spoor bij Ommen

Een aankomende trein moest een noodstop maken

OMMEN - Zondag 7 januari is de politie van Ommen met ondersteuning van onder andere de politie van Hardenberg en Raalte uren lang druk geweest met twee losgebroken pony's bij Ommen.

 

De pony's werden rond 09:15 uur opgemerkt op de Bergweg in Ommen en liepen daarna De Kamp op. Vermoedelijk zijn beide pony's daar het spoor opgelopen waar ze later enkele honderden meters verder op het spoor weer werden ontdekt toen een trein een noodstop moest maken. Als gevolg van deze noodstop ontstond een overweg storing bij de spoorwegovergang van de Reggemarsdijk. Een monteur en ProRail zijn ter plaatse gekomen en hebben de storing in de overweg verholpen.

 

De politie heeft op het station in Ommen geprobeerd de pony's te vangen maar dit bleek een moeilijke klus. Met behulp van politie lint en een red touw werd getracht beide pony's van het spoor af te halen maar daar waren beiden niet van gediend. De pony's gingen richting het perron maar konden daar weer worden weg geleid richting een veld naast het spoor. Hier leek het even of de pony's in het nauw zaten en konden worden gevangen maar niks was minder waar. Ze gingen weer op de loop langs het spoor en nu in de richting van de overweg met de Reggemarsdijk. Hier gingen beiden met een beetje aandringen de Reggemarsdijk op in de noordelijke richting van landgoed het Laer. Nog steeds niet gevangen maar in ieder geval van het spoor.

 

Achtervolgd door agenten zijn beiden aan de wandel gegaan over de paden in het landgoed om uit eindelijk weer op de Reggemarsdijk ter hoogte van het terrein van de Van Pallandt scouting groep uit te komen. Hier werden de pony's opgevangen door drie behulpzame ruiters die er voor zorgden dat beiden hun volgden in de richting van het Hertenkamp Ommen aan Het Laar. Het plan was om de pony's hier tijdelijk in een naastgelegen leeg weiland veilig te zetten. Dit ging op het laatste moment bijna niet door toen de pony's alsnog doorliepen maar uit eindelijk werden ze met behulp van de ruiters rond 11:20 uur alsnog dit weiland in geholpen.

 

Op dit moment staan beide pony's nog steeds in dit weiland. De eigenaar is nog steeds onbekend, de politie probeert de eigenaar te achterhalen.

Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines