Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 11:15:50 Hv Voertuig Letsel Poppenallee Dalfsen Prio Hoog Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
zondag 20 januari 2019

DONDERDAG 11|01

Ik heb een Nefit cv-ketel: wat nu?

Elke (moderne) cv-ketel kan een koolmonoxidevergiftiging veroorzaken

Afgelopen dagen verschenen in de media berichten over mankementen aan Nefit cv-ketels van het type Topline, die zijn geproduceerd tussen 2006 en 2009. Door een niet goed werkend onderdeel zou er een verhoogd risico zijn op brand en op koolmonoxidevergiftiging (CO), blijkt uit een onderzoek in opdracht van RTL Nieuws.

 

Nefit heeft in februari 2017 gemeld dat een onderdeel van de betreffende cv-ketels vervangen moet worden in verband met brandgevaar. Eigenaren van deze ketels en installateurs zijn hierover geïnformeerd. De onderzoekers die in opdracht van RTL Nieuws het onderzoek hebben uitgevoerd, geven aan dat hiermee het probleem niet verholpen zou zijn. Nefit heeft aangekondigd dat ze onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de Nefit Topline cv-ketels. Heb je een Nefit Topline cv-ketel uit het jaar 2006 t/m 2009 en twijfel je over de veiligheid van de ketel, neem dan contact op met Nefit of met uw installateur.

 

Hang een CO-melder op
Elke (moderne) cv-ketel kan een koolmonoxidevergiftiging veroorzaken. Bijvoorbeeld als deze niet goed is afgesteld of bij een defect aan het rookgas afvoerkanaal. Laat daarom de ketel jaarlijks controleren en onderhouden door een erkend installateur. Zorg daarnaast altijd voor voldoende ventilatie in de ruimte waar de ketel hangt en plaats een koolmonoxidemelder. Geef de sluipmoordenaar CO geen kans in jouw huis!

 

Meer informatie over koolmonoxide lees je hier.

Foto's
1/1
Reacties
Kylian zegt: spacer
Een koolmonoxidemeter hoort aan de muur op 1 tot 1.5 mtr hoogte te hangen. Aan het plafond is zinloos en dus gevaarlijk!!! Het plafond is de plek voor een rookmelder
11-01-18 08:35
Score: 2
Karin Baaij zegt: spacer
Goedemorgen

Wij hebben een CV ketel van Nefit smartline uit 2008. Daar is als het goed is niks mis mee toch?

Mvg. Karin Baaij
11-01-18 09:32
Score: 0
Johan zegt: spacer
https://youtu.be/o4lE4EAvr-g

Zie dit filmpje eens om te zien dat er niks kan gebeuren
11-01-18 18:00
Score: 2
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines