Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 11:15:50 Hv Voertuig Letsel Poppenallee Dalfsen Prio Hoog Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
zondag 20 januari 2019

ZATERDAG 27|01

Automobilist onder invloed richt ravage aan in Dedemsvaart

Terwijl de politie in de omgeving nog bezig waren met het onderzoek hoorden ze een voertuig met hoge snelheid en veel kabaal aan komen rijden

DEDEMSVAART - Afgelopen nacht omstreeks 24.00 uur kreeg de politie een melding dat er vermoedelijk een aanrijding had plaats gevonden aan de Stegerensallee in Dedemsvaart. De veroorzaker was tegen een aantal verkeersborden aangereden en was wel uitgestapt om te kijken naar de schade maar vervolgens met hoge snelheid weer weggereden. Getuigen zagen dit gebeuren en hadden de politie gewaarschuwd. Agenten troffen ter plaatse een enorme ravage aan.


Omstanders vonden tussen de brokstukken ook een kentekenplaat aan die vermoedelijk afkomstig was van de auto van de veroorzaker. Terwijl de politie in de omgeving nog bezig waren met het onderzoek hoorden ze een voertuig met hoge snelheid en veel kabaal aan komen rijden. Agenten hielden dit voertuig staande en zagen tot hun verbazing dat dit het voertuig was, die betrokken was geweest bij het ongeval waar ze zojuist mee bezig waren .


De agenten spraken de bestuurder hierop aan en zagen dat de man onvast ter been was en zichtbaar onder invloed was van alcohol en drugs. De bestuurder werd hierop onderworpen aan een alcohol en drugstest. Uit het voorlopig onderzoek op straat bleek dat de bestuurder positief testte op alcohol en drugs.


De bestuurder werd vervolgens aangehouden voor het verlaten van plaats ongeval en rijden onder invloed van alcohol en drugs. Op het bureau blies de verdachte 595 ug/l.


Omdat de drugstest (speekseltest) op straat ook positief testte is er ook bloed afgenomen van de verdachte en zal dit door het NFI getest worden op verdovende middelen. In afwachting van alle uitslagen is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.


Tegen de bestuurder zal proces-verbaal opgemaakt worden voor het verlaten plaats na ongeval en rijden onder invloed van Alcohol. Als het uitslag van het bloed terug is zal daar mogelijk nog rijden onder invloed van verdovende middelen bij komen.

Foto's
1/1
Locatie

Headlines