Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:55:04 Bon-inci-15 Oms Br Hotel Restaurant Paping Bv Oms 700013 Stationsweg Ommen 042241 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Ommen (Chauffeurs) IJsselland
maandag 21 januari 2019

WOENSDAG 13|06

Politiehond grijpt inbreker in zijn been

Zij gooiden een grote bloempot door de ruit van de woonkamer en één verdachte sprong door het gat en ging er vandoor

ZWOLLE - Afgelopen nacht, 13 juni kreeg de politie een melding van een alerte buurtbewoner. De melder gaf aan dat hij zaklampschijnsel in de woning van de buren had gezien. Hierop zijn agenten naar de woning gegaan.

 

Op het moment dat ze bij de woning kwamen zagen ze dat er personen in de woning waren. De verdachten in de woning kregen in de gaten dat er mensen buiten waren en probeerde te ontkomen. Zij gooiden een grote bloempot door de ruit van de woonkamer en één verdachte sprong door het gat en ging er vandoor. Deze verdachte had met één ding geen rekening gehouden en dat was de diensthond van de politie. De diensthond haalde de verdachte in en beet hem in zijn been. Hierop is de hondengeleider er bij gekomen en heeft hij de verdachte aangehouden. De andere verdachte probeerde de andere kant op te vluchten maar had niet op de agenten gerekend, ook hij werd aangehouden.


De woning waar de verdachten uit kwamen was volledig overhoop gehaald. Beide verdachten hadden nog handschoentjes aan.


Dankzij het alerte en doortastende optreden van de melder heeft de politie twee woninginbrekers aan kunnen houden.

 

Ziet u een verdachte situatie in uw wijk en vertrouwt u het niet? BEL 112!

Foto's
1/1

Headlines