Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:48:54 Bon-inci-01 Oms Br Buitengaats Schuttevaer Schuttevaer Dedemsvaart 042336 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Hardenberg (Dedemsvaart) (Bevelvoeder)
dinsdag 19 februari 2019

ZONDAG 08|07

Politie rijdt busje klem in Balkbrug na achtervolging

Bij het klemrijden zijn het achtervolgde voertuig en een politievoertuig fors beschadigd geraakt

BALKBRUG - Een spectaculaire achtervolging van een Volkswagen bestelbus door de politie is vanavond door de politie tot een einde gebracht op de Zwolseweg (N377) in Balkbrug. Op de rijbaan richting Dedemsvaart vlak voor de kruising met de Ommerweg werd de bestelauto door de politie met geweld klemgereden.

 

De bestuurder, 36-jarige man uit de gemeente Hardenberg, kon hierna door de politie worden aangehouden. De man kreeg op de Heerenweg in IJhorst een stopteken voor een controle op de Wegenverkeerswet. Uit politiegegevens bleek dat de keuring van de betreffende auto was verlopen. De man negeerde echter het stopteken en bleef doorrijden in de richting van de Meppelerweg.

 

Het voertuig ging op de vlucht en werd op het einde door in ieder geval vier politievoertuigen achtervolgt. Volgens omstanders zou de bestuurder vervolgens in een bocht van de Meppelerweg -wat in het verlengde van de Oud Avereest ligt vlak voor het openluchtbad Heuveltjesbosbad- rechtdoor zijn geschoten een bos in om vervolgens weer op de Zwolseweg (N377) te zijn uit gekomen. Hier heeft de politie een einde gemaakt aan de achtervolging door het voertuig vlak voor pizzeria Mamma Mia klem te rijden.

 

Bij het klemrijden zijn het achtervolgde voertuig en een politievoertuig fors beschadigd geraakt, volgens een omstander heeft de politie met een bus de passagiersdeur van het voertuig klemgereden zodat de bestuurder nergens heen kon maar dit is bij de woordvoering op dit moment nog niet bekend. In de auto staat een krat bier met zowel volle als lege flesjes, twee schroevendraaiers en een blikschaar. Onderzoek moet uitwijzen of de man onder invloed was. Niemand raakte gewond bij het klemrijden, zowel het achtervolgde voertuig als het politievoertuig zullen door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.

Locatie