Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:48:54 Bon-inci-01 Oms Br Buitengaats Schuttevaer Schuttevaer Dedemsvaart 042336 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Hardenberg (Dedemsvaart) (Bevelvoeder)
dinsdag 19 februari 2019

ZONDAG 08|07

Opnieuw brand in bos landgoed Rechteren bij Dalfsen

Politie en brandweer vermoeden brandstichting

DALFSEN - Zondagavond 8 juli is kort voor negen uur opnieuw een brand ontdekt in het bos van landgoed Rechteren ten zuid-oosten van Dalfsen. Twee wandelaars met een hond ontdekte de brand en alarmeerde de brandweer.

 

Het is de vijfde keer brand in het bosgebied. Midden op het heideveld in het bosgebied heeft een gebied van grofweg 100 vierkante meter rondom een aantal boomstronken in brand gestaan. De politie en brandweer vermoeden sterk dat er sprake is van brandstichting. En betrokken stuk is afgezet, en met pionnen zijn mogelijke sporen gemarkeerd. Er wordt door de brandweer alleen verneveld geblust om eventuele sporen zo min mogelijk te verstoren.

 

Tientallen brandweer lieden uit de regio zijn uitgerukt naar het bosgebied. De brandweer verzamelde zich bij houthandelaar Foreco aan de Dalmsholterweg.

 

Buurtbewoners en de gemeente houden de komende nacht een extra oogje in het zeil. De omwonenden van het gewaardeerde bosgebied zijn de branden zat en gaan het gebied ook de komende periode extra in de gaten houden.

Locatie