Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:55:04 Bon-inci-15 Oms Br Hotel Restaurant Paping Bv Oms 700013 Stationsweg Ommen 042241 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Ommen (Chauffeurs) IJsselland
maandag 21 januari 2019

ZATERDAG 04|08

Brandweer Ommen druk met 'stormschade' boven voet- en fietspad

Tijdens deze inzet moesten de fietsers die richting het centrum van Ommen gingen tijdelijk over de hoofdrijbaan

OMMEN - De brandweer van Ommen is zaterdagmorgen in actie gekomen voor een melding van een zogeheten 'stormschade'.

 

Kort na tien uur werd ontdekt dat in een eik aan de Hammerweg, tegenover de Wolfskuilstraat, twee flinke takken loshingen. Dit lijkt te zijn gebeurd door dat eerder een andere tak vanuit de kruin van de boom naar beneden is gevallen. Mogelijk heeft de aanhoudende droogte hierin bijgedragen. De takken hingen boven een voetpad en fietspad en moesten dus verwijderd worden. Een tankautospuit van de brandweer Ommen kwam naar de boom maar kon in verband met de hoogte van de loshangende takken niet veel beginnen.

 

De hoogwerker van het korps Hardenberg werd naar de plek gestuurd waarna vanuit deze hoogwerker de loshangende stukken konden worden weggezaagd met een elektrische kettingzaag. Tijdens deze inzet moesten de fietsers die richting het centrum van Ommen gingen tijdelijk over de hoofdrijbaan. Dit werd begeleid door de brandweer.

Headlines