Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:55:04 Bon-inci-15 Oms Br Hotel Restaurant Paping Bv Oms 700013 Stationsweg Ommen 042241 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Ommen (Chauffeurs) IJsselland
maandag 21 januari 2019

MAANDAG 06|08

Groot alarm nadat auto de IJssel bij Kampen in rolt

De brandweer wist met duikers de auto snel te traceren en takelde deze uit het water

KAMPEN - Op maandag 6 augustus heeft een schipper rond 10:45 uur groot alarm geslagen voor een auto die de IJssel in reed. Het voertuig stond geparkeerd op het Van Heutszplein in Kampen. Omstanders twijfelden geen moment en doken de auto en het mogelijke slachtoffer achterna. Echter bleek deze reddingsactie een gevaarlijk plan, waarna de hulpdiensten het overnamen.

 

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland werd er groot opgeschaald omdat er mogelijk nog een persoon in de te water geraakt auto zou zitten. De brandweer rukte met onder andere twee duikteams en twee boten uit. Ook een politihelikopter en een Mobiel Medisch Team per traumahelikopter kwamen ter plaatse. De brandweer wist met duikers de auto snel te traceren en takelde deze uit het water. Tijdens de inzet melden zich enkele personen bij de hulpdiensten en zij gaven aan dat zij hun auto kwijt waren. De duikers hadden inmiddels het voertuig doorzocht en geen personen aangetroffen. De omschrijving van het voertuig te water en het 'vermiste voertuig' kwamen overeen, aldus de Veiligheidsregio.

 

Na een nader ingesteld onderzoek bleek de te water geraakte auto het 'vermiste voertuig' te zijn. Men was vergeten het voertuig op de handrem te zetten.

 

Vorige maand verdronk op precies dezelfde plek een jonge asielzoeker tijdens een zwemtochtje. Ook toen werd een grote zoekactie door de hulpdiensten opgestart.

Headlines