Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 11:15:50 Hv Voertuig Letsel Poppenallee Dalfsen Prio Hoog Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
zondag 20 januari 2019

VRIJDAG 02|11

Lok-bh met succes ingezet in Hengelo

Sinds half augustus werd meerdere keren damesondergoed van Hengelose waslijnen gestolen

HENGELO (ov) - Opsporingsmiddelen als de lokfiets en de lokauto zijn inmiddels redelijk bekend, maar een lok-bh is een betrekkelijk nieuw fenomeen. Je zou denken dat het om een 1 april grap gaat, maar gezien we midden in de herfst zitten, zouden we daarvoor wel een beetje vroeg zijn.

 

Soms moet je inventief zijn, dacht één van de wijkagenten van Hengelo. Sinds half augustus werd meerdere keren damesondergoed van Hengelose waslijnen gestolen. Eerst werd gedacht aan een kwajongensstreek, maar toen bij een jonge vrouw een aantal dagen later een bosje bloemen van een anonieme afzender aan de voordeur hing, leek het erop dat het om iemand ging met een bijzondere fetisj. Het maakte de vrouw zo bang dat ze niet alleen meer durfde te slapen.

 

Om te achterhalen wie de lingeriedief was, zocht de wijkagent contact met de afdeling heterdaadtechniek. Ze bouwden een gps zender in een bh en hingen deze vervolgens aan een waslijn. Met resultaat, want toen de lok-bh afgelopen dinsdag in beweging kwam, kon de lingeriedief op heterdaad worden aangehouden. Behalve in zijn fietstassen werd ook in zijn woning gestolen ondergoed aangetroffen. De verdachte heeft inmiddels bekend en verklaarde er geld mee te willen verdienen.

 

Politie Hengelo-Ov is nog op zoek naar slachtoffers van de lingeriedief. Mocht er de laatste tijd lingerie van jouw waslijn zijn gestolen, dan komt de politie in Hengelo graag met je in contact.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines