Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:31:19 Bon-06 Dier Op Hoogte Zandspeur Nieuwleusen 042031 Prio Middel Eenheid | Brandweer Dalfsen (Nieuwleusen) (Blusploeg - TS...
vrijdag 29 mei 2020

DINSDAG 08|01

Watermeter springt en veroorzaakt kortsluiting in meterkast van appartement in Ommen

ij de brand raakte niemand gewond

OMMEN - De brandweer is dinsdagmiddag in actie gekomen voor een brand in een appartementengebouw aan de Bouwstraat. Rond twintig over drie kwam de eerst melding. Al snel na deze eerste melding, en nog voordat de brandweer ter plaatse was, werd al opgeschaald. De brandweer kwam met meerdere voertuigen met spoed ter plaatse.

 

De brand zou hebben gewoed in een meterkast op de eerste verdieping van het gebouw. Door het springen van een watermeter zou in deze meterkast kortsluiting zijn ontstaan. De brandweer ging via een deur aan de Karnemelkstraat het gebouw in het had de situatie snel onder controle. De brandweer heeft hierna uit eindelijk de hoofdkraan van het gebouw moeten afsluiten om verdere overlast van de lekkende waterleiding te voorkomen.

 

Het water lekte onder andere de op de begaande grond gelegen boekhandel The Read Shop binnen. De winkel moest noodgedwongen de deuren sluiten en heeft emmers in de winkel staan op het water op te vangen. Het is nog niet bekend wat de verdere omvang van de schade in het pand is. Er raakte niemand gewond. De Stichting Salvage is ingeschakeld om de gedupeerden te assisteren. Een calamiteitenbedrijf is op het moment onder andere aan het werk bij de boekhandel.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines