Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:49:00 Aanrijding Letsel Klaas Kloosterweg West Staphorst Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
donderdag 14 november 2019

DONDERDAG 13|06

Automobilist komt om bij frontale botsing op N36 in Stegeren

De N36 tussen Ommen en Hardenberg werd direct na het ongeval afgesloten voor al het verkeer

STEGEREN - Bij een aanrijding op de N36 tussen een personenauto en een bedrijfsbusje is donderdag een 38-jarige vrouw uit Hengelo overleden. Een 24-jarige man uit Lelystad raakte gewond.

De aanrijding vond even na 17:00 uur plaats ter hoogte van Stegeren. De bestuurder van de personenauto bezweek ter plaatse aan haar verwondingen. De bestuurder van het bedrijfsbusje werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De VOA doet onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

 

Het ging kort na vijf uur enkele tientallen meters ten oosten van de viaduct van het Zwarte Pad mis. Door nog onbekende oorzaak kwamen twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing op de Rijksweg. Twee andere voertuigen konden het ongeval net ontwijken, één van deze voertuigen kwam in het hekwerk naast de weg terecht, maar lijkt minimale schade te hebben opgelopen. De inzittenden van deze voertuigen bleven fysiek ongedeerd. Andere automobilisten verleenden direct eerste hulp en seinden de hulpdiensten in.

 

De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval. Ook het mobiel medisch team van het UMCG in Groningen is per traumahelikopter naar de plaats van het ongeval gekomen, en landde in een aardappelland naast de weg. De brandweer heeft de bestuurders van beide voertuigen bevrijd, deze bestuurders waren tevens de enigste inzittenden van de auto's. De bestuurder van de personenauto is langdurig gereanimeerd door de hulpdiensten, maar de hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed op de plaats van het ongeval. De bestuurder van het witte bestelbusje is na ter plaatse te zijn behandeld per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd, de aard en ernst van zijn letsel is onbekend.

 

De N36 tussen Ommen en Hardenberg werd direct na het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Een aannemer heeft deze afsluiting inmiddels in opdracht van Rijkswaterstaat overgenomen. De Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar het ongeval, en heeft onder andere met een drone luchtfoto's gemaakt van de plaats van het ongeval. Een deel van het verkeer dat achter het ongeval vast kwam te staan kon keren.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines