Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:31:19 Bon-06 Dier Op Hoogte Zandspeur Nieuwleusen 042031 Prio Middel Eenheid | Brandweer Dalfsen (Nieuwleusen) (Blusploeg - TS...
vrijdag 29 mei 2020

MAANDAG 01|07

Brandweer redt gewonde gans uit vijver in Ommen, bewoners vangen dier op

et dier was eerder vandaag geraakt door een auto

OMMEN - De brandweer is vanavond kort na negen uur in actie gekomen bij een vijver in woonwijk Alteveer in Ommen. In de vijver tussen de Jacob Marisstraat en de Jan Tooropstraat bleek een gewonde gans rond te zwemmen. Het dier was eerder vandaag geraakt door een auto, en raakte gewond aan één van zijn vleugels. De brandweer van Ommen kwam naar de vijver, en ging met de brandweer boot te water om te trachten het dier te vangen. Toen het bootje eenmaal in het water lag hadden de vijf soortgenoten van het gewonde dier het al gauw bekeken en gingen er al vliegend vandoor; de gewonde vogel kon niet volgen.

 

De brandweer trachtte het dier te pakken, maar elke keer als het dier binnen bereik kwam dook het onder water. Een vangnet werd bij omwonenden geregeld, maar na hiermee slechts een enkele poging te hebben kunnen doen klom het dier de kade op. De brandweer kon het dier hier met behulp van dekens snel vangen. De watervogel werd opgevangen in een bench van een omwonende. Hij heeft het dier meegenomen naar huis, waar de dierenambulance het dier zal komen ophalen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines