Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:21:21 Aanrijding Letsel Poppenallee Dalfsen Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
maandag 10 augustus 2020

DINSDAG 13|08

Brand in woning met rietenkap na vermoedelijke blikseminslag in Dalfsen

Bij de brand komt veel rook vrij

DALFSEN - Verschillende brandweerkorpsen uit de regio hebben hun handen vanmiddag vol gehad aan een brand net ten oosten van Oudleusen. De brand in de rietgedekte woning aan de Oosterkampen werd rond vier uur vanmiddag ontdekt. Woordvoerder Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland verteld dat de oorzaak van de brand naar alle waarschijnlijkheid een blikseminslag is geweest.

 

Tijdens het passeren van een onweerbui hoorden de bewoners een harde klap, en ontdekten daarna de brand. Het gaat om een twee-onder-een-kapwoning, waarvan één van de delen een kangoeroewoning is. Niemand raakte gewond. De bewoners hebben samen met de politie enkele waardevolle spullen, zoals papieren en een TV, veilig kunnen stellen.

 

De brandhaarden waren moeilijk te bereiken voor de brandweer omdat het riet op de 'ouderwetse manier' is gelegd, en dus in de nok over elkaar heen ligt. Brandweerlieden hebben ruiten op de bovenverdieping ingegooid zodat er naar binnen kon worden geblust. Een kraan van de gemeente is ingezet om sloopwerkzaamheden te verrichten zodat de brandweer bij de brandhaarden kon komen. "Het zal nog wel enige tijd duren voor wij hier klaar zijn.", aldus Wittenberg eerder vanavodn. Het dak is op meerdere plekken ingestort, en ook zal er zware waterschade zijn. De woningen zijn voorlopig onbewoonbaar.

 

Bij de brand kwam vooral in het begin veel dikke rook vrij. Omwonenden die last hebben van de rook werden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten, en ventilatie uit te schakelen. De Oosterkampen ter hoogte van de woning is tijdens de bluswerkzaamheden voor al het verkeer afgesloten.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines