Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 18:21:21 Aanrijding Letsel Poppenallee Dalfsen Prio Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
maandag 10 augustus 2020

VRIJDAG 01|11

Controles hondenbelasting in november en december

Treft de controleur u niet thuis, maar heeft hij wel het vermoeden dat u een hond heeft, dan laat hij een brief achter met het verzoek om uw hond(en) aan te melden

In november en december vindt de jaarlijkse controle op de aangifte voor de hondenbelasting plaats. De controleurs controleren steekproefsgewijs in de gemeenten Nijkerk, Dalfsen en Leusden op welke adressen één of meerdere honden aanwezig zijn.

 

Het Velpse bureau LEGITIEM BV voert in opdracht van GBLT de controle uit. De controleur heeft een legitimatiebewijs bij zich. Daar kunt u naar vragen.

 

Aangifte
Treft de controleur u niet thuis, maar heeft hij wel het vermoeden dat u een hond heeft, dan laat hij een brief achter met het verzoek om uw hond(en) aan te melden. In deze brief staat hoe u kunt reageren. Ook wanneer u geen hond heeft, kunt u dit op het formulier aangeven en laten weten aan GBLT.

 

Hondenbelasting
Als u eigenaar bent van één of meer honden, bent u belastingplichtig voor de hondenbelasting. Als u een hond in huis neemt, moet u binnen 14 dagen aangifte doen bij GBLT. Dit kunt u doen via 'Mijn Loket' op www.gblt.nl. Mocht uit de controle blijken dat u al meerdere jaren houder bent van een hond, maar hierover geen aangifte hebt gedaan, kan GBLT tot drie jaar terug een aanslag opleggen.Heeft u een hond aangeschaft en bent u vergeten om aangifte te doen? U kunt uw hond(en) aanmelden via 'Mijn Loket' op www.gblt.nl.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines