Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:44:53 (intrekken Alarm Brw) Oms Brandmelding St. Imminkhoeve Voorhuis Schaapskooi... Prio Eenheid | Groepsoproep Brandweer Hellendoorn Twente
donderdag 06 augustus 2020

MAANDAG 20|07

Motorrijder heeft engeltje op schouder bij ongeval op N377 bij Balkbrug

Doordat de motorrijder alert reageerde en zijn motor van ABS is voorzien kon hij flink afremmen

BALKBRUG - Een motorrijder had maandagmiddag een engeltje op zijn schouder toen hij een ongeluk kreeg bij Balkbrug. De man reed rond vijf uur op zijn motor op de N377 richting Dedemsvaart. Bij de kruising bij De Pol ging het mis. Een automobilist die vanaf Het Rak kwam wou de N377 linksaf oprijden richting Balkbrug. Daarbij werd de motorrijder schijnbaar over het hoofd gezien.

 

Doordat de motorrijder alert reageerde en zijn motor van ABS is voorzien kon hij flink afremmen, maar de auto ontwijken lukte niet. Ondanks de flinke klap, waarbij de auto en motorfiets fors beschadigd raakte, bleef de motorrijder ongedeerd. In personenauto ging de zijairbag af, maar ook de bestuurder hiervan bleef ongedeerd. Beide partijen konden samen de schadeformulieren invullen in afwachting van de berging.

 

Tijdens die nasleep van het ongeval was de rijbaan in oostelijke richting van de N377 tijdelijk gestremd. Verkeer vanaf Het Rak kon door de afsluiting niet linksaf de N377 de op, en verkeer op de N377 richting Balkbrug kon niet afslaan naar voorgenoemde weg. Doorgaand verkeer op de N377 was ook gestremd, maar kon wanneer nodig wel via Het Rak passeren en de weg vervolgen. Dit leidde wel tot flinke vertragingen. Op het hoogtepunt stond het verkeer stil tot bij de wegwerkzaamheden in Balkbrug.

 

Dat de klap flink is geweest is duidelijk. De vijf jaar oude Suzuki GSR is een flink stuk korter, en de auto was bedekt met vloeistoffen van de motorfiets. De twintig jaar oude BMW-limousine uit de 7 serie -voorzien van V12 en ooit een nieuwprijs van 120.000 euro- liep flinke deuken op. Ook in het interieur zal schade zijn door het afgaan van airbags. Bergingsbedrijf Autax uit Ommen heeft beide voertuigen afgevoerd.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines