Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 09:21:41 Bon-11 Dier Op Hoogte Lisdodde Hardenberg 042350 Prio Middel Eenheid | Brandweer Hardenberg (Bemanning HW) IJsselland
maandag 08 maart 2021

ZATERDAG 31|10

Almelose (33) onder invloed ‘steelt’ auto en crasht in weiland Ommen

Miraculeus genoeg werden er geen fietsers, voetgangers of andere weggebruikers geraakt

OMMEN - Een 33-jarige vrouw uit Almelo is zaterdagmiddag aangehouden door de politie nadat ze crashte op de Stationsweg in Ommen. Dat ongeluk gebeurde kort voor half twee op het stuk weg tussen De Schammelte en de Schapenallee. De bestuurster reed in de richting van Ommen, en deed dit volgens omstanders met een hoge snelheid. Vlak voorbij De Schammelte verloor de vrouw de controle over het voertuig.

 

De auto kwam rechts op het fiets- en voetpad, en plette daar een lantaarnpaal en tv-verdeelkast. De auto ging door en stak de Stationsweg over. Daarbij werd opnieuw een fiets- en voetpad gepasseerd. Een flinke eikenboom werd aan de rechterkant geschampt, alvorens de wagen via een heg in het naastgelegen weiland terecht kwam.


Miraculeus genoeg werden er geen fietsers, voetgangers of andere weggebruikers geraakt.

 

Ondanks de hachelijke rit bleef de bestuurster fysiek ongedeerd. Wel bleek ze behoorlijk onder invloed te zijn. De politie hield de 33-jarige vrouw uit Almelo aan en boeide haar. Ze was niet bepaald meewerkend, en de agenten moesten haar de auto in 'helpen'. Daar was bleef de vrouw zo lastig dat alvorens naar het bureau te vertrekken ook nog een spuugmasker werd omgedaan.

 

Een man die aangaf de eigenaar te zijn van de auto vertelde dat de vrouw geen rijbewijs heeft, en geen toestemming had om de auto mee te nemen. Hij deelde de sleutels van de auto kwijt te zijn, en dat toen iemand de reservesleutels kwam brengen bij een nabijgelegen hotel de vrouw deze in handen kreeg. De politie kan dit verhaal op het moment nog niet bevestigen.

 

Tijdens de hulpverlening na het ongeval werd het verkeer op de Stationsweg deels gehinderd. Bij de uitdagende berging van de auto moest één rijrichting worden afgesloten; de politie begeleide het verkeer toen voorbij de bergingswagen. De eigenaar van het weiland heeft een aantal gebroken rikkepalen vervangen. En monteurs zijn ingeschakeld voor de verwoeste lantaarnpaal en televisiekastje.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines