Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:07:47 Bon-01 Br Voertuig Patrijs Jc Van Andelweg Staphorst 041930 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Staphorst (Bevelvoerder) IJsselland
donderdag 25 april 2019
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 24|04

NEDERLAND - De bodycam is een waardevolle toevoeging voor de uitoefening van politiewerk. Dat blijkt uit experimenten en onderzoek in alle politie-eenheden. Professioneel gebruik van de camera's kan het de-escalerende effect van het politieoptreden versterken. De beelden kunnen achteraf bovendien belangrijk ondersteunend bewijs vormen. De politie gaat tweeduizend bodycams aanschaffen, die agenten tijdens hun dienst kunnen dragen.

 

Bodycam
'Sensoren, zoals camera's, zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het is tegenwoordig gewoon om alles wat we meemaken te filmen en ...

GISTEREN 24|04

WITHAREN - Een wielrenner is kort voor het middaguur gewond geraakt bij een ongeval net ten noorden van het buurtschap Witharen. De wielrenner reed op het fietspad naast de Balkerweg vanaf Balkbrug in de richting van Witharen. Bij de kruising met de Maatschappijwijk zag een automobiliste die vanaf die weg de Balkerweg op wou rijden de fietser over het hoofd. De wielrenner kon de grijze Suzuki niet meer ontwijken en botste op de zijkant; de mannelijke fietser kwam hierna ten val.

 

Een ambulance kwam met spoed ter plaatse en nam de zorg over omstanders. Na kort in de ambulance te ...

MAANDAG 22|04

LEMELE - Een keeractie op de Lemelerweg (N347) in Lemele eindigde maandagmorgen in een ongeluk. De bestuurder van een personenauto die in de richting van Lemele reed wilde kort na elf uur vanmorgen keren ter hoogte van camping de Jonge Butink, iets wat gezien de doorgetrokken strepen daar niet is toegestaan. De kerende automobilist zag bij de keeractie een achteropkomend busje over het hoofd. De bestuurder van deze camper bus kon de kerende personenauto niet ontwijken, en botste op de linker voorzijde. Beide voertuigen kwamen daarna tot stilstand in een droge sloot naast de weg. De ...

ZATERDAG 20|04

OMMEN - De brandweer van Ommen is zaterdagochtend met spoed uitgerukt naar de Gasthuisstraat op de rand van het centrum van Ommen. Rond twintig voor twaalf werd rook ontdekt uit de dakgoot van een leegstaand gebouw, vlakbij de kruising met de Bouwstraat.

 

De brandweer die snel ter plaatse was liet de rook spoedig verdwijnen met een straal water. Hoe het brandje is ontstaan is volkomen onduidelijk. Omwonenden vertellen dat het leek alsof er eerst iets op de dakpannen boven de dakgoot brandde. De brandweer heeft een aantal dakpannen verwijderd, maar ook hier kon geen oorzaak worden ...

VRIJDAG 19|04

DEN HAM - Veel schade vanmiddag bij een ongeval in Den Ham. Het ging rond kwart voor vier mis op de Esweg, op de oostelijke rand van de woonwijk Broekmaten. Een vrouw reed in een zwarte Volkswagen in noordelijke richting, toen het ter hoogte van de kruising met de Magelerweg mis ging. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk, volgens omstanders is de vrouw mogelijk onwel geworden, en daardoor de controle over het voertuig verloren.

 

De Volkswagen Tiguan schampte licht een busje van supermarkt Coop, en reed daarna een lantaarnpaal voor Bakkerij Jansen uit de grond. Daarna werd ...

VRIJDAG 19|04

SIBCULO - De hulpdiensten zijn vrijdag 19 april uitgerukt voor een bosbrand aan De Vleggedijk in Sibculo. Er bleek een brand te zijn ontstaan in een bosperceel.

 

Door droogte in de natuur is er op dit moment in Overijssel een verhoogde kans op natuurbranden. Daarom heeft veiligheidsregio IJsselland 'fase 2' afgekondigd, dit is de hoogste staat van alertheid. Hierdoor kunnen de paasvuren in de gemeente aankomend weekend niet doorgaan.

VRIJDAG 19|04

DALFSEN - De brandweer van Dalfsen is vrijdag 19 april uitgerukt voor een brand in een Saab 93 oldtimer uit 1958 op de parallelweg van de N340 - Hessenweg in Dalfsen.

 

De bestuurder van de auto stond voor de verkeerslichten toen hij een benzinegeur rook. Even later kwamen de vlammen onder motorkap van de auto vandaan. De bestuurder heeft nog geprobeerd de brand zelf te blussen dit is redelijk gelukt.

 

De ter plaatse gekomen brandweer heeft grote schade aan de binnenkant van de auto weten te voorkomen.

WOENSDAG 17|04

ZWOLLE - Woensdagochtend is een 57-jarige man uit Wolvega overleden nadat hij met zijn auto te water raakte op de Schuttevaerkade.

 

Even na 04:30 uur kwam de melding binnen van een voertuig dat ter water was geraakt. De bestuurder raakte door onbekende redenen ter hoogte van de kruising met de Pannenkoekendijk te water.

 

Duikers van de brandweer haalden het slachtoffer uit de auto, waarna op de kant een reanimatie werd gestart. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij overleed. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse team) van de politie heeft onderzoek ...

MAANDAG 15|04

ZWOLLE - De recherche hield op woensdag 10 april een 26-jarige man uit Zwolle buiten heterdaad aan op verdenking van betrokkenheid bij een tweetal branden eind maart in Zwolle.

 

Op 29 maart raakte de gevel van een woning aan de Berkumstraat door brand beschadigd. Op 30 maart vatte de gevel van een woning aan de Alm vlam. Bij het incident aan de Alm zagen getuigen de dader een brandbom in de richting van de woning gooien waarna hij op de vlucht sloeg. Enkele getuigen zetten de achtervolging in, waarna de dader een brandbom in hun richting gooide. Niemand raakte gewond bij de ...

Meer artikelen