Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:54:41 Bon-06 Stormschade Doorbraakweg Gramsbergen 042333 042330 Prio Middel Eenheid | Brandweer Hardenberg (Blusploeg 2) IJsselland
zondag 25 juli 2021
TOP NIEUWS

GISTEREN 24|07

VRIEZENVEEN - Op zaterdag 24 juli rond 19:00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Hammerweg in Vriezenveen. Een kind is aangereden door een auto. Het kind is hierbij zwaargewond geraakt.

 

Voor het slachtoffer werd een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk werd de traumahelikopter geannuleerd. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

GISTEREN 24|07

HEEMSERVEEN - Op de kruising Jachthuisweg met de Rheezerveenseweg in Heemserveen is zaterdagmiddag een ongeluk gebeurd. Een automobilist kwam in botsing met een man op een speed pedelec.

 

De man op de speed pedelec raakte de auto en kwam hard ten val. Hij is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

1/1

VRIJDAG 23|07

NEDERLAND - In 2020 verdronken 107 inwoners van Nederland, 31 meer dan in 2019. Het aantal mannen dat verdronk steeg van 64 in 2019 naar 85 afgelopen jaar. Bij vrouwen steeg het aantal verdrinkingen van 12 naar 22. Naast 107 inwoners verdronken 30 niet-inwoners. Dat meldt het CBS op basis van de meest recente cijfers.


Gemiddeld over de afgelopen twintig jaar verdronken jaarlijks 87 inwoners van Nederland. In de periode van 1981 tot en met 2000 waren dat er jaarlijks gemiddeld 110. In de periode van 2011 tot en met 2020 vond 70 procent van de verdrinkingen plaats in open water: een ...

DONDERDAG 22|07

HARDENBERG - De brandweer is donderdagmiddag uitgerukt voor een gaslekkage bij sporthal De Meet in Hardenberg. Bij graafwerkzaamheden is er een gasleiding geraakt.

 

De brandweer heeft metingen verricht en de omgeving afgezet. Cogas is bezig om de leiding af te sluiten en de kapotte leiding te repareren.

1/1

WOENSDAG 21|07

NEDERLAND - Als gevolg van enkele DDoS-aanvallen is het voor burgers sinds gisteren herhaaldelijk niet mogelijk om met hun DigiD-gegevens in te loggen op GGD-websites. ​Ook vandaag leidde dit er tijdelijk toe dat verschillende websites onbereikbaar waren. De problemen leken opgelost maar rond 16.00 uur werd de GGD getroffen door een derde aanval. Gedurende een DDoS-aanval kunnen burgers problemen hebben om:

 

– testuitslagen te bekijken;
– afspraken te maken voor een coronatest of vaccinatie;
– eerder gemaakte afspraken in te zien.

 

Als alternatief voor het doorgeven ...

1/1

WOENSDAG 21|07

DALFSEN / ZWOLLE - Na enkele dagen zonder afspraak te vaccineren met het Janssen-vaccin, biedt GGD IJsselland vanaf donderdag 22 juli ook mRNA-vaccinaties zonder afspraak. Eerst alleen in Dalfsen en Zwolle, waar de pilot prikken zonder afspraak al enkele dagen loopt. Ben jij nog helemaal niet gevaccineerd en ben je geboren voor 1 juli 2009? Dan ben je welkom binnen te lopen. Vergeet niet je ID mee te nemen.

 

Hoe werkt het?
Tijdens openingstijden (zie hieronder) kun je binnenlopen voor je vaccinatie. Voorwaarde is dat je nog helemaal niet gevaccineerd bent. Ben je tussen de 12 en ...

WOENSDAG 21|07

AMSTERDAM - Vandaag, woensdag 21 juli, kunnen belangstellenden afscheid nemen van Peter R. de Vries. Van 11.00 uur tot 20.00 uur is Theater Carré in Amsterdam geopend voor publiek, dat langs de baar kan lopen om een laatste groet te brengen. Er staan inmiddels al lange rijen voor Theater Carré.

 

De wachttijd bedroeg volgens de politie op enig moment drie uur. Rond 15.00 uur was de wachttijd afgenomen tot iets minder dan een uur.

 

De nabestaanden van De Vries vragen mensen die afscheid willen nemen een donatie te doen aan Stichting De Gouden Tip. Die inzamelingsactie is ...

WOENSDAG 14|07

NEDERLAND - De Fraudehelpdesk ontvangt weer veel meldingen over e-mails waarin gedreigd wordt met het verspreiden van erotische filmbeelden.

 

Volgens de afzender van deze afpersmails heeft hij zichzelf toegang tot uw computer gegeven. Vervolgens heeft hij, toen u zogenaamd een porno-website bezocht, via uw eigen webcam beschamende beelden van u gemaakt.

 

Om te voorkomen dat deze filmbeelden onder uw contacten verspreid worden, moet u binnen 48 uur een bedrag betalen in bitcoins.

 

De afzender probeert extra indruk te maken door aan te geven dat hij een virus heeft ...

WOENSDAG 14|07

NEDERLAND - Het kabinet stelt meer geld beschikbaar voor ondernemers die een evenement moeten afblazen vanwege de coronamaatregelen. De bestaande Garantieregeling Evenementen wordt daarom op een aantal punten uitgebreid. Zo gaat het maximale subsidiebedrag van 80% naar 100% van de gemaakte kosten, verlengt het kabinet de termijn om een aanvraag in te dienen, en vallen kosten die gemaakt zijn voor artiesten van buiten de EU ook onder de regeling. Daarnaast kijkt de overheid naar een gerichte oplossing voor ondernemers die tussen wal en schip dreigen te vallen. Met de uitbreidingen is een ...

Meer artikelen