Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:39:14 Bon-03 Hv Weg Letsel N34,8 Hardenberg 041095 042330 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Hardenberg (Infocode klein Incident)
woensdag 16 juni 2021

TOP NIEUWS

VANDAAG 16|06

HARDENBERG - Aan het einde van de middag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een melding van een ongeval op de N34 bij Hardenberg Oost.

 

Een auto bestuurster kwam door onbekende reden in de berm terecht en heeft geprobeerd om te corriceren. Hierbij verloor ze de macht over het stuur en schoot over de weg naar de andere zijde en belande op de zijkant van de auto. Ook heeft ze hierbij een vrachtwagen geschampt.

 

De bestuurster is met onbekend letsel met ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is tijdelijk afgesloten voor het verkeer

...

VANDAAG 16|06

LEMELERVELD - Woensdagmiddag 16 juni tegen 13.20 uur was brand ontstaan in een schuur naast een woning aan de Haarweg in Lemelerveld.

 

Direct werd de brand opgeschaald naar het sein 'grote brand', waarna meerdere eenheden van de brandweer ingezet kunnen worden om de brand onder controle te krijgen. Anderhalf uur later was de brand onder controle.

 

Volgens de Veiligheidsregio IJsselland is asbest vrijgekomen bij de brand.

VANDAAG 16|06

VROOMSHOOP - Een magnetron is woensdagochtend in brand gevlogen bij Zorg en Gezondheidscentrum Oranjeplein in Vroomshoop. Een medewerker is hierbij gewond geraakt.

 

De brandweer schaalde bij het horen van de melding direct op en rukte met groot materiaal uit naar Vroomshoop. Ter plaatse bleek 'slechts' een magnetron in brand te staan. Dankzij het snelle optreden van de brandweer was het vuur snel gedoofd. Het pand hoefde niet ontruimd te worden.

 

Een medewerker raakte gewond door het inademen van rook. De brandweer verleende eerste eerste hulp. Daarna nam het ...

VANDAAG 16|06

RHEEZERVEEN - Een automobilist is woensdagmorgen 16 juni gewond geraakt bij een ongeval op de Rheezerveenseweg in Rheezerveen. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een boom en belandde in de sloot.

 

De auto is total loss en moet door een bergingsbedrijf weggesleept worden. De man is nagekeken in de ambulance. Hoe het heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

VANDAAG 16|06

ZWOLLE - Woensdagmorgen 16 juni omstreeks 4.40 uur is brand zeer grote ontstaan in een recyclebedrijf aan de Steinfurtstraat in Zwolle. De brand gaat gepaard met grote, zwarte rookwolken.

 

Volgens 112 Meldingen Zwolle is de brandweer is met veel materiaal aanwezig om de brand te bestrijden. De rook trekt over de Rijksweg A28 ter hoogte van de Hessenpoort. Heeft u last van de rook sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie, indien mogelijk, uit of zet deze in de laagste stand.

 

Rond 8.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen duurt naar verwachting ...

GISTEREN 15|06

In deze zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn. Veel mensen ervaren de hitte als een welkome periode van terras- en strandbezoek; voor anderen kan aanhoudende hitte juist een bedreiging zijn voor de gezondheid. Zeker voor ouderen, kinderen en chronisch zieke mensen. Weet wat u moet doen als het warm wordt.

 

Hoe voorkomt of vermindert u klachten door hitte?

  • Drink voldoende
    Zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. U drinkt te weinig als u minder plast dan gebruikelijk of als de urine donker van kleur is. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door ...

ZATERDAG 12|06

NEDERLAND - Op advies van het RIVM heeft de minister van VWS het Verenigd Koninkrijk, Bangladesh, Pakistan, Myanmar en Nepal aangewezen als zeer hoog risicogebied. Dit vanwege de zorgwekkende deltavariant van het coronavirus die daar rondgaat.

 

Naar aanleiding van dit besluit geldt vanaf dinsdag 15 juni 00.01 uur een quarantaineplicht voor reizigers die vanuit deze landen naar Nederland reizen. Zij moeten bij het reizen naar ons land beschikken over een juist en volledig ingevulde quarantaineverklaring. Reizigers die de quarantaineplicht niet naleven, kunnen een geldboete krijgen ...

Agenda

Headlines

Zomer- of wintertijd?
HARDENBERG 24Webvertising