Redactie 112 0 reactie(s) di 19 juli 2016, 17:39

Hennepkwekerij in kruipruimte van huis ontdekt

OMMEN – Ruim 200 hennepplanten in de kruipruimte van een huis. Die vondst deed de politie vanochtend in Ommen. De kwekerij is direct ontmanteld.

De politie kwam de hennepteelt op het spoor na een melding van het energiebedrijf. Dat constateerde bij een controle in een huis aan de Merelstraat dat er aan de stroommeter was geknoeid. Abnormaal hoog stroomverbruik was de reden van de controle. Toen de fraude aan de meterkast ontdekt was, werd de politie erbij gehaald. Die ontdekte dat er in de kruipruimte een hennepkwekerij was ingericht met 237 hennepplanten. De bewoner wordt verdacht er meer van te weten en zal nader over de hennepteelt worden verhoord.

Risico’s
Hennepkwekerijen brengen grote veiligheidsrisico’s met zich mee voor de omgeving. Jaarlijks ontstaan bij het kweken van hennep branden door kortsluiting of oververhitting. Ook ontstaat er overlast door waterlekkage, stank en schimmelvorming. Vaak wordt de stroom illegaal afgetapt en worden de inkomsten uit de verkoop van hennep verzwegen.

Door de hoge opbrengsten van hennep bestaat het gevaar van vermenging van onder- en bovenwereld van de Nederlandse samenleving. Dit heet ondermijning. Illegale activiteiten zoals hennep kweken, zijn niet uitvoerbaar zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Mede hierdoor is het optreden van de politie gericht op het ‘afpakken’ van (al dan niet financiële) middelen verkregen uit dit soort criminele activiteiten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons