Logo 112Vechtdal

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 03 februari 2017, 21:30

Balkbrugger bestraft na bedreigen medewerkster van reclassering

Laatst bijgewerkt: zondag 16:40 uur

BALKBRUG – Een 41-jarige man uit Balkbrug is door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 350 euro. Hij bedreigde in 10 augustus een medewerkster van de reclassering in Zwolle met de dood.

De man had in het kader van een voorarrest voor een andere strafzaak die in september diende een meldplicht bij de reclassering in Zwolle. Hij was het er niet mee eens dat hij zonder veroordeling al regelmatig naar de reclassering moest. Hij zou kwaad naar buiten zijn gestormd en niet veel later ‘beloofde hij de medewerkster op de dag van de strafzitting af te maken’.

De Balkbrugger ontkent alles. ‘We hebben gewoon vriendelijk afscheid genomen’, stelde hij in de rechtbank. Volgens hem is de vrouw zelfs met hem mee naar de deur gelopen. ‘En in de rechtszaal zat ze gewoon vriendelijk twee meter naast mij, terwijl ze de vrees had dat ik haar zou vermoorden.’

De officier van justitie constateerde uit het dossier en uit de verklaringen van de Balkbrugger dat hij niet kan opschieten met de reclassering. ‘Ik ga af op de verklaring van de getuige. De secretaresse aan de receptie heeft de bedreiging gehoord en gezien.’

De officier weten liet echter dat hij waarschijnlijk de Balkbrugger noch de reclassering een plezier doet om een werkstraf voor bedreiging te eisen. Om die reden verzocht hij de rechter de man een onvoorwaardelijke geldboete van 350 euro op te leggen.

De rechter was eveneens overtuigd dat de Balkbrugger de vrouw bedreigd heeft, maar nam ook mee dat het gehele reclasseringscontact, gezien de verhalen, erg ongelukkig verlopen lijkt te zijn. Om die reden legde hij de geëiste geldboete geheel voorwaardelijk op.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.