Logo 112Vechtdal

Redactie algemeen 0 reactie(s) zo 12 februari 2017, 19:30

Whatsapp buurtpreventieborden geplaatst

Laatst bijgewerkt: zondag 16:40 uur

DEDEMSVAART – Met hulp van Jongerenwerker Ruben Drost hebben bewoners van de Lijsterstraat zaterdag whatsapp buurtpreventieborden geplaatst.

De plaatsing van de borden vloeit voort uit het buurtpreventieproject dat eind vorig jaar in de buurt van start is gegaan. ‘Om meer sociale controle en meer onderling contact in de buurt tot stand te brengen,’ lichtten de initiatiefnemers Marjan Koops en Linda Otter toe.

Zij zorgden onder meer al voor een buurtapp en hopen dat de borden ertoe bijdragen dat het in de buurt nog veiliger wordt.

‘Via de app waarschuwen de bewoners elkaar bij onrust in de buurt. Het is niet heel onveilig in de buurt, maar af en toe hoor je wel over inbraken en in de buurt houden zich ook regelmatig hangjongeren op. Mede op basis daarvan werd het idee van een preventieproject geboren.’

Inmiddels is bijna 98% van alle circa veertig gezinnen in de Lijsterstraat aangesloten op de buurtapp.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.