Logo 112Vechtdal

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 03 april 2017, 18:49

De Belastingdienst waarschuwt voor een valse e-mail

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:51 uur

NEDERLAND – De Belastingdienst waarschuwt voor een valse e-mail die in omloop is waarin wordt vermeld dat de ontvanger belastingteruggave krijgt.

“De nieuwste valse mail heeft als onderwerp ‘Belastingteruggave € 764,28’. Open deze niet, maar verwijder hem meteen. Deze e-mail komt niet van de Belastingdienst”, zo waarschuwt de fiscus op haar website.

Het is niet de eerste keer dat de Belastingdienst waarschuwt voor phishing. Zo is het al regelmatig voorgekomen dat burgers in een mail wordt gevraagd een nog openstaand bedrag over te maken of dat er wordt gezegd dat er nog een betalingsachterstand moet worden voldaan.

Doel van de oplichters is om rekeningnummers te achterhalen en pincodes die daarbij horen, zodat ze hun financiële slag kunnen slaan.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.