Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 21 april 2017, 20:18

Vechtpartij in wachtkamer ziekenhuis levert 30 uur werkstraf op

HARDENBERG / COEVORDEN – Twee mannen uit Hardenberg en Coevorden stonden vrijdag terecht voor een vechtpartij op een bijzondere plek: in de wachtkamer van een ziekenhuis. Een van hen kreeg een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur opgelegd.

Op 20 september vorig jaar maakt een 58-jarige man uit Hardenberg een opmerking over de luide stem van een 59-jarige Coevordenaar. De hele wachtkamer van het ziekenhuis in Hardenberg kon het gesprek horen, meende hij. Als hij zo luid wilde praten, moest hij maar naar buiten ‘of op de markt gaan staan’.

Er volgde een handgemeen en de Hardenberger kreeg, zo zei hij, een stomp in zijn maag waarna hij het bewustzijn verloor. Ervoor had hij al een klap tegen zijn slaap gehad. Hij wilde in het ziekenhuis doen, maar een agent zei dat dit niet mocht. Later deed hij alsnog aangifte, waarna de man dit voorbeeld volgde. De Hardenberger werd verweten dat hij na het handgemeen de ander bedreigd had. ‘Als ik je ooit in Hardenberg tegenkom dan rijg ik je aan mijn mes’, zou hij gezegd hebben. De Hardenberger ontkende. Het verhaal van twee getuigen, vrienden van de man uit Coevorden, rammelde, zei de raadsman van de Hardenberger. Want die zeiden dat beide mannen op de grond lagen, terwijl de vechtersbazen dat tegenspraken. De advocaat vond het al opvallend dat in een volle wachtkamer alleen twee niet-objectieve getuigen gehoord werden.

De officier van justitie eiste een boete van 225 euro voor de bedreiging, maar de rechter sprak de Hardenberger vrij wegens gebrek aan bewijs. De Coevordenaar daarentegen kreeg wel een straf opgelegd. Hij meende zich te moeten verdedigen tegen zijn opponent, maar hij was de enige die zei dat de Hardenberger hem aanvloog. Hij gaf wel toe dat beide heren zich volwassener hadden mogen gedragen. De officier eiste een werkstraf van 40 uur tegen hem. De politierechter geloofde de Coevordernaar die zei dat zoiets niet weer zou gebeuren. Ze legde een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur op.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons