Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) do 08 juni 2017, 14:40

Insluiper in crematorium gepakt

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 16:42 uur

ZWOLLE – De politie heeft woensdag 7 juni een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden voor insluiping in een crematorium in Zwolle en bezit van harddrugs. De man bleek zich kort voor sluitingstijd te hebben ingesloten in het toilet van het crematorium. Waarschijnlijk wilde hij na sluitingstijd zijn slag slaan en waardevolle goederen wegnemen uit het crematorium. Oplettende agenten hadden de man echter in de gaten en konden dit voorkomen.

De agenten zagen rond 16:00 uur een voor hen bekende auto met daarin drie personen die zich verdacht ophielden bij de begraafplaats aan de Kranenburgweg in Zwolle. Eén van de mannen stapte bij de begraafplaats aan de Kranenburgweg in Zwolle uit, keek schichtig om zich heen en verdween daarna uit het zicht. De auto vertrok daarna. De agenten besloten om de parkeerplaats in de gaten te houden om te kijken wat er gebeurde. Na enige tijd post te hebben gevat, zagen ze de auto terugkomen. Bij het zien van de agenten keerde de auto snel om. De agenten spraken hierop de bestuurder en de bijrijder aan. Zij konden beide geen duidelijke reden geven voor hun aanwezigheid bij de begraafplaats. Na het noteren van de personalia kon de bestuurder verder rijden aangezien verder geen strafbaar feit kon worden geconstateerd.

Derde man
De derde persoon was echter nog steeds niet terug. Navraag bij het naastgelegen crematorium leerde dat kort voor sluitingstijd een man zich bij de balie had gemeld met de vraag of hij even van het toilet gebruik mocht maken. Het toilet bleek, bijna een uur later, nog steeds bezet te zijn. De man die eruit kwam, bleek dezelfde man te zijn die de agenten eerder hadden gezien. Vermoedelijk wilde hij na sluitingstijd kostbaarheden wegnemen. De 22-jarige man werd aangehouden voor insluiping. Bij de man werden ook 12 zakjes met een witte substantie, vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De man krijgt proces-verbaal.

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.