Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 21 juni 2017, 20:22

Honderden trotseren hitte voor vijfvoudig wereldkampioen en regerend kampioen motoGP Marc en Alex Marques

NIEUWLEUSEN – Honderden motorfanaten trotseerden het zeer warme weer bij Ten kate Motoren in Nieuwleusen om de vijf voudige wereldkampioen en regerend kampioen in de motoGP Marc Marques te bewonderen. Ook zijn broer Alex momenteel derde in de Moto 2 klasse was present. Wel kwamen ze uit Barcelona later naar Nieuwleusen omdat het vliegtuig vertraging had. Dat was dus wachten en afzien voor de belangstellenden. De meet en Greet begon dan ook een uurtje later dan gepland. De broers werden geïnterviewd en hierna kon het publiek en handtekening krijgen en werden er foto’s rond gedeeld. De broers waren heel open en hartelijk naar het publiek toe.

Marc Marques, coureur in het Repsol Honda Team, staat op dit moment derde in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Met 88 punten is zijn achterstand op klassementsleider Maverick Vinales 23 punten. De pas 24-jarige Marquez won dit seizoen één Grand Prix, die in Amerika. Marquez behoort tot een zeer select gezelschap coureurs die wereldkampioen werd in alle klassen. Na Mike Hailwood, Phil Read en Valentino Rossi was de Spanjaard in 2013 de vierde coureur in de geschiedenis die dit presteerde.

De 21-jarige Alex Marquez pakte in 2014 zijn enige wereldtitel tot nu toe. Hij deed dat in de Moto3-klasse, nadat hij in dat seizoen onder meer de TT van Assen won. Dit seizoen rijdt Marquez voor het derde jaar op rij in de Moto2-klasse. Na de veertiende en dertiende plaats in de WK-eindstand gaat het dit jaar een stuk beter. In de tussenstand staat de coureur uit het Marc VDS-team met 103 punten op de derde plaats achter leider Franco Morbidelli (123 punten) en Thomas Luthi (116 punten).

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons