Logo 112Vechtdal

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 30 oktober 2017, 16:51

Sloop Erf Vedders in Varsen uitgesteld na onverwacht aantreffen van meer asbest

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 16:44 uur

OMMEN – De sloop van de vervallen boerderij op het Erf Vedders ter hoogte van de kruising van de Larinkmars en de Varsenerweg in Varsen is met een aantal weken uitgesteld. Dit gebeurt na het onverwachts aantreffen van meer asbest dan dat vooraf werd verondersteld aanwezig te zijn. Een medewerker van het slopende bedrijf Reko Raalte geeft aan dat de verwachting is dat de sloop met ongeveer 2 weken uitgesteld zal worden. De huidige verwachting is dat de sloop van de daadwerkelijke boerderij eind november zal beginnen. Op het erf worden op dit moment asbest saneringswerkzaamheden uitgevoerd in andere gebouwen.

De oudere boerderij en de andere gebouwen worden gesloopt waarna een nieuwe brink wordt gerealiseerd op het leeggekomen erf. Op de nieuwe brink wordt een vleermuistoren gebouwd, deze biedt ruimte aan de vleermuizen die voorheen in de oude boerderij verbleven. Uit eindelijk moet de brink een ontmoetingsplek worden voor de inwoners van het buurtschap.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.