Logo 112Vechtdal

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 15 december 2017, 16:38

Overijsselse Vecht treedt buiten oevers in Ommen door smeltende sneeuw en neerslag

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 16:44 uur

OMMEN – Op vrijdag 15 december steeg het water van de Overijsselse Vecht buiten de oevers. Het hoge water komt door de smeltende sneeuw van de afgelopen dagen en de neerslag in het stroomgebied van de Vecht, in Twente en Duitsland.

Boeren en bijvoorbeeld eigenaren van caravans worden geadviseerd alert te zijn op het wassende water. De hogere waterstand leidt ook tot meer stroming in de Vecht.

Door het hoogwater is ook de parkeerplaats van hotel en restaurant De Zon gedeeltelijk onder gelopen, de onderdoorgang is afgesloten.

Zwolle

In Zwolle worden dit weekend ook hogere waterstanden verwacht. Dit zal volgens het waterschap waarschijnlijk niet voor veel problemen zorgen. Mensen die hun boot in Zwolle hebben afgemeerd, worden desalniettemin opgeroepen om alert te zijn.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.