Logo 112Vechtdal

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 14 maart 2018, 15:40

Ommen vervangt alle huidige AED’s, gemeente voorbeeld voor 6-minutenzone

Laatst bijgewerkt: zondag 16:45 uur

OMMEN – Vanmorgen is de afronding van de vervanging van vijftig AED’s in Ommen gevierd met een korte bijeenkomst bij de Vechtdalhoeve in Arriën. De AED’s die vervangen zijn werden de afgelopen 10 jaar in Ommen geplaatst en konden met een subsidie van de gemeente Ommen worden vervangen door nieuwe exemplaren. Dit is mede mogelijk doordat de KNV EHBO afdeling van Ommen een goede samenwerking met de gemeente Ommen heeft. Het beheer en onderhoud van de apparaten wordt uitgevoerd door de EHBO vereniging. Zo vertelde voorzitter van de regio afdeling Hindrik Jonker. Wethouder Ko Scheele was vanmorgen aanwezig en plaatste symbolisch de laatste nieuwe AED in de kast bij de Vechtdalhoeve. De nieuwe apparaten hebben een IP65 kwalificatie wat betekent dat de apparaten tegen slechte weersomstandigheden kunnen.

Heel Ommen is in principe een 6-minutenzone. Een tijdbestek gesteld door de Hartstichting waarin snelle hulp het verschil kan maken tussen leven en dood. In die zes minuten bellen mensen 112, wordt er gestart met reanimeren en wordt een AED ingezet. Om de AED’s goed in te zetten zijn naast de apparaten ook mensen nodig die ze kunnen bedienen. De EHBO vereniging van Ommen neemt naast het onderhoud van de apparaten ook de opleiding van nieuwe vrijwilligers op zich.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.