Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) zo 18 maart 2018, 19:42

Buurtbewoners halen huisraad uit brandende woning met rieten kap

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 18:26 uur

STAPHORST – Een grote inzet van de brandweer aan de Gemeenteweg in Staphorst zondagavond. Daar vloog na een schoorsteenbrand het riet rond het rookkanaal in brand. De brandweer wist door een snelle inzet verdere uitbreiding van het vuur in de kurkdroge riet te voorkomen.

De bewoners waren al aan de slag gegaan om het huisraad uit het huis te halen. Op dit moment is er door het vrieskoude weer extra gevaar voor brand in een rietenkap. Vaak gebeurt het als een schoorsteen zonder vonkenvanger in de brand vliegt en de vonken het riet in vuur en vlam zetten. De brandweer heeft een deel van het riet rond de schoorsteen weggetrokken.

112 Staphorst

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Staphorst lees je in onze categorie 112 Nieuws Staphorst. Alle 112 alarmeringen uit Staphorst kan je live volgen via 112 meldingen Staphorst.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.