Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) za 31 maart 2018, 16:30

Horecatraining op de Voorstraat in Zwolle

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 16:45 uur

ZWOLLE – Ben jij toevallig aanstaande dinsdag in de binnenstad van Zwolle? Schrik dan niet als je vechtende jongeren, politiehonden of politiepaarden tegenkomt. Het is namelijk alleen maar een oefening! Een oefening niet alleen voor politiemensen, maar ook voor eigenaren en medewerkers van horecagelegenheden.

De politie werkt in Zwolle al jaren goed samen met horecaondernemers om het uitgaan in Zwolle zo veilig mogelijk te houden. Regelmatig worden zowel politiemensen als portiers hier voor getraind. Maar het is al wel weer een tijdje geleden dat er samen werd getraind. Daarom gaat dat nu weer gebeuren op dinsdag 3 en 10 april.

In de ochtend gebeurt dat binnen. Over en weer wordt er uitleg gegeven over elkaars procedures en gekeken wordt hoe men elkaar zoveel mogelijk kan helpen bij ongeregeldheden. In de middag wordt de theorie in de praktijk uitgeprobeerd. En daarbij wordt het nodige uit kast gehaald! Studenten van Landstede worden ingezet als figuranten en zullen de lastige horecabezoekers spelen. De politie rukt uit met bikes, honden en paarden en de portiers zullen ook zeker van zich laten horen. Het speelt zich allemaal af in de Voorstraat. 

Dus ben je in de stad? Kom dan gerust een kijkje nemen!

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.