Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) do 05 april 2018, 19:13

(Brom-)fietscontroles binnenstad Zwolle

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 16:45 uur

ZWOLLE – De laatste tijd komen er veel meldingen en klachten binnen bij de politie Zwolle over (brom-)fietsers in het centrum en met name de Diezerstraat en Roggenstraat. Deze straten betreffen een voetgangersgebied en hier mag niet worden gefietst. Door de fietsers en bromfietsers ontstaan gevaarlijke situaties en het levert regelmatig conflicten op tussen voetgangers en (brom-)fietsers.

De klachten komen van zowel ondernemers als winkelend publiek. Overdag wordt met name overlast ondervonden van fietsers die op weg zijn naar werk of school. Op (Brom-) fietscontrolesdonderdagavond, koopavond, leveren maaltijdbezorgers op bromfietsen de overlast op.

De politie werkt daarom met studenten van het Deltion College samen om het probleem te verminderen. Vanaf volgende week worden er extra controles uitgevoerd op met name de Diezerstraat en Roggenstraat. De studenten van het Deltion College die meewerken volgen de opleiding HTV(Handhaver Toezicht & Veiligheid). De voorbereidingen zijn verder gedaan in samenwerking met de gemeente en ondernemers.

De actie is deze week gestart met een aantal metingen. Op verschillende momenten gedurende de week wordt het aantal overtreders geteld. Deze tellingen gelden als 0-meting, zodat op termijn het effect van de controles ook zichtbaar gemaakt kunnen worden. Vanaf volgende week wordt er actief gecontroleerd. In eerste instantie worden (brom)fietsers die rijden in het voetgangersgebied aangesproken en gewaarschuwd, maar op korte termijn wordt ook overgegaan op bekeuren.

Dus: fiets een stukje om! Het is niet alleen gezond en aardig om te doen, het scheelt ook nog eens poen!

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.