Logo 112Vechtdal

Redactie evenement 0 reactie(s) za 02 juni 2018, 17:02

Achtste Vechtgenoten motorrit door Vechtdal weer feest voor kinderen

Laatst bijgewerkt: zondag 16:46 uur

OMMEN – Vandaag heeft de stichting Vechtgenoten alweer voor de achtste keer de Vechtgenoten motorrit georganiseerd. De rit is er voor bedoeld kinderen, die zelf of in hun gezin met kanker of de gevolgen daarvan te maken hebben gehad, een mooie dag te bezorgen. De kinderen rijden mee op trikes, in zijspannen of op motoren. Tijdens de rit worden op meerdere plekken leuke tussenstops gehouden.

Zo werd rond het middaguur gestopt bij natuurcentrum De Koppel in Hardenberg waar het Vechtival plaats vindt. De festiviteiten zijn speciaal voor de Vechtgenotenrit eerder gestart. Hier konden deelnemers onder andere kanovaren, broodjes bakken, een obstakelbaan doen, waterdiertjes zoeken en lopen op een blote voeten pad. De deelnemers konden vies of nat worden dus werd hun aangeraden om een handdoek en iets droogs mee te nemen voor de terugweg. Ook werd er daar op een gereserveerde plek geluncht.

Nadat de tocht rond kwart voor twee bij De Koppel vertrok werd met een lange route naar De Bootsman in Stegeren gereden waar iedereen op een ijsje werd getrakteerd. De eigenaar van de Bootsman, Jan Zwinselman, is één van de vrijwilligers die meehelpen met de organisatie. Zelf reed hij op een motor mee om de tocht te begeleiden. Na het ijsje werd de tocht afgerond met een rondje over het Kerkplein in Ommen. Hier stonden net zoals andere jaren veel belangstellenden te kijken. Het was voor de toeristen op de terrassen een leuke verassing. Ook voor een reisgezelschap uit het Drentse Gieten werd verrast. Twee vrouwen die verkleed waren als Peppie en Kokkie werden door spreker Dankelman aan de tand gevoeld. Vrijwilligers gingen met in plaats van een pet met een helm rond om geld in te zamelen. Na het rondje om de kerk ging de tocht terug naar het Vechtgenotenhuis.

Ondanks de dreiging bleef het grotendeels droog tijdens de rit. De tocht werd begeleid door vrijwillige verkeersregelaars op motoren die werden ondersteund door de politie.

In de tocht rijden veel bijzondere voertuigen mee. Naast de vele spectaculair trikes rijden ook (antieke) motoren met zijspan mee. Ook een oude Amerikaanse politie motor uit de Texaanse miljoenen stad San Antonio deed mee. De nog werkende sirene liet graag van zich horen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.