Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) wo 13 juni 2018, 16:19

Politiehond grijpt inbreker in zijn been

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 16:46 uur

ZWOLLE – Afgelopen nacht, 13 juni kreeg de politie een melding van een alerte buurtbewoner. De melder gaf aan dat hij zaklampschijnsel in de woning van de buren had gezien. Hierop zijn agenten naar de woning gegaan.

Op het moment dat ze bij de woning kwamen zagen ze dat er personen in de woning waren. De verdachten in de woning kregen in de gaten dat er mensen buiten waren en probeerde te ontkomen. Zij gooiden een grote bloempot door de ruit van de woonkamer en één verdachte sprong door het gat en ging er vandoor. Deze verdachte had met één ding geen rekening gehouden en dat was de diensthond van de politie. De diensthond haalde de verdachte in en beet hem in zijn been. Hierop is de hondengeleider er bij gekomen en heeft hij de verdachte aangehouden. De andere verdachte probeerde de andere kant op te vluchten maar had niet op de agenten gerekend, ook hij werd aangehouden.

De woning waar de verdachten uit kwamen was volledig overhoop gehaald. Beide verdachten hadden nog handschoentjes aan.

Dankzij het alerte en doortastende optreden van de melder heeft de politie twee woninginbrekers aan kunnen houden.

Ziet u een verdachte situatie in uw wijk en vertrouwt u het niet? BEL 112!

112 Zwolle

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Zwolle lees je in onze categorie 112 Nieuws Zwolle. Alle 112 alarmeringen uit Zwolle kan je live volgen via 112 meldingen Zwolle.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.