Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) vr 27 juli 2018, 19:05

Forse brand onder overkapping achter woning in Balkbrug

Laatst bijgewerkt: zondag 16:46 uur

BALKBRUG – Op het begin van de avond van vrijdag 27 juli is kort voor half zeven brand ontdekt achter een woning in Balkbrug. Achter de tussenwoning aan De Korte Schoor bleek onder een afdak brand te zijn in ontstaan. Een buurtbewoner stond met een buurman te praten toen zij rook roken en zagen. De brandweer alarmcentrale werd gebeld, ook anderen bleken al te hebben gebeld. Enkele minuten later werd door de alarmcentrale, mede in verband met de warmte en droogte, al opgeschaald voordat de brandweer gearriveerd was.

Achter de woning bleek een felle brand te woeden onder een afdak. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet zeker. De politie heeft in overleg met de brandweer besloten geen verder onderzoek te gaan doen. Volgens de Officier van Dienst van de politie zal een combinatie van warmte, droogte en de kracht van de zon de brand hebben veroorzaakt. Volgens een buurtbewoner heeft mogelijk een kleine barbecue achter de woning gestaan, volgens anderen stond een glazen schaal op de tafel onder het afdak. Hoe de brand is ontstaan zal onbekend blijven.

Ondanks dat de omvang van de brand relatief meevalt is de schade aan de tussenwoning groot. Meerdere kozijnen zijn zwaar beschadigd, en de muur is door de hitte van het vuur en het koude water van de brandweer gaan afbrokkelen. De kunststoffen platen op het afdak zijn gesmolten en het vuur is vanaf daar ook onder de dakpannen van de woning gekomen. Ook de voordeur van de woning is door de brandweer geforceerd.

De bewoners van de woning, een oudere man en vrouw, zijn op het moment met de caravan op vakantie in Zeeland, zij zijn op de hoogte gebracht. De stichting Salvage komt naar de plaats van de brand en woningcorporatie De Veste heeft aannemersbedrijf Ter Steege ingeschakeld om de beschadigde woning in ieder geval tijdelijk af te sluiten. Een buurtbewoner heeft de brandweermannen van koel water voorzien.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.