Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) za 04 augustus 2018, 16:40

Brandweer Ommen druk met ‘stormschade’ boven voet- en fietspad

Laatst bijgewerkt: zondag 16:47 uur

OMMEN – De brandweer van Ommen is zaterdagmorgen in actie gekomen voor een melding van een zogeheten ‘stormschade’.

Kort na tien uur werd ontdekt dat in een eik aan de Hammerweg, tegenover de Wolfskuilstraat, twee flinke takken loshingen. Dit lijkt te zijn gebeurd door dat eerder een andere tak vanuit de kruin van de boom naar beneden is gevallen. Mogelijk heeft de aanhoudende droogte hierin bijgedragen. De takken hingen boven een voetpad en fietspad en moesten dus verwijderd worden. Een tankautospuit van de brandweer Ommen kwam naar de boom maar kon in verband met de hoogte van de loshangende takken niet veel beginnen.

De hoogwerker van het korps Hardenberg werd naar de plek gestuurd waarna vanuit deze hoogwerker de loshangende stukken konden worden weggezaagd met een elektrische kettingzaag. Tijdens deze inzet moesten de fietsers die richting het centrum van Ommen gingen tijdelijk over de hoofdrijbaan. Dit werd begeleid door de brandweer.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.