Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) zo 05 augustus 2018, 18:13

Brand in Sterrenbos tegenover camping Starnbosch bij Dalfsen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 16:47 uur

DALFSEN – Zondagmiddag 5 augustus is kort na drie uur een bosbrand ontdekt in het Sterrenbos ten zuiden van Dalfsen. De brandweer rukte direct groots uit. “Wij hebben direct groot opgeschaald. Door snel optreden is verdere uitbreiding voorkomen.” aldus veiligheidsregio woordvoerder Jan Wittenberg. Ongeveer 2500 vierkante meter natuurgebied ging in vlammen op. De brand woedde hemelsbreed ongeveer 450 ten oosten van Camping Starnbosch. De hulpdiensten gingen van de Sterrenbosweg tegenover de camping het moeilijk te betreden bos in. De hulpdiensten zetten twee pelotons in en kwam met veel voertuigen uit de weide omgeving naar de plek van de brand.

Op de rand van de camping stonden de vele gasten toe te kijken naar het optreden van de brandweer. De 34-jarige Anja die met haar vriendin, twee zoons, en dochter op de camping staat verteld “Het was wel even schrikken toen we de rookpluim zagen, maar we hoorden van alle kanten al sirenes aan komen.” “Al snel bleek het nogal een stuk het bos in te zijn. Dat is toch wel fijn om te horen.” vervolgd ze later.

Omstreeks vier uur, een uur na het ontdekken, kon de brandweer het sein brandmeester geven. De brandweer verwacht nog wel even bezig te zijn met nablus werkzaamheden. De ‘hand crew’ van de brandweer Overijssel komt naar de plaats van de brand om hier mee te helpen. Deze ‘hand crew’ maakt gebruik van speciale gereedschappen zoals rugzakken met watervernevelaars om de brand tot in de grond te blussen.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van brandstichting, maar dit kan ook nog niet worden uitgesloten. De politie heeft van een aantal mensen verklaringen opgenomen.

112 Dalfsen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Dalfsen lees je in onze categorie 112 Nieuws Dalfsen. Alle 112 alarmeringen uit Dalfsen kan je live volgen via 112 meldingen Dalfsen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.