Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) di 07 augustus 2018, 16:08

Vrouw gewond na crash tegen boom in Ommen van eerder fataal ongeluk

Laatst bijgewerkt: zondag 16:47 uur

OMMEN – Dinsdag 7 augustus heeft opnieuw een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Beerzerweg in Ommen. Rond acht uur vanmorgen kwam de bestuurster van een donkerkleurige personenauto die vanaf Zeesse in de richting van Ommen reed door nog onbekende oorzaak naast de weg en botste tegen een boom. Dit gebeurde in de laatste bocht in de Beerzerweg, enkele tientallen meters verderop gaat de weg over in de Zeesserweg bij de kruising met De Schammelte. Na de klap tegen de boom eindige de auto in de greppel op de moerasachtige uiterwaarden van de Oude Vechtarm. De vrouw wist zelf uit het voertuig te komen en kon zelf de kade van de greppel opklimmen. Hier werd ze door een voorbijganger opgevangen in afwachting van de hulpdiensten.

Twee ambulances kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval. De vrouw werd een korte tijd op straat behandeld en later met alle voorzichtigheid op een brancard gelegd. De 38-jarige vrouw uit Almelo is daarna met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Wat de aard en ernst van de verwondingen zijn is niet bekend. De vrouw was bij aankomst van de hulpdiensten aanspreekbaar en had in ieder geval een aantal oppervlakkige verwondingen. De brandweer die eveneens met spoed ter plaatse kwam heeft het voertuig veiliggesteld.

Tijdens de hulpverlening bij het ongeval was de Beerzerweg ter hoogte van het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Nadat de hulpdiensten waren vertrokken kon het verkeer een tijdje passeren in afwachting van de berger. Bij de lastige berging van het voertuig was de Beerzerweg opnieuw afgesloten voor al het verkeer.

Monument
Bijna een maand geleden deed zich in exact dezelfde bocht een fataal ongeval voor. Op de avond van 11 juli botste een 34-jarige man uit Westerhaar tegen dezelfde boom als die de vrouw vanmorgen raakte. Dit slachtoffer raakte na deze boom nog een andere boom en overleed op de plaats van het ongeval. Het herdenkingskruis voor “Bassie” en de bloemen die voor de boom werden neergelegd door nabestaanden zijn bij het ongeval van vandaag verwoest. Het kruis brak in twee delen en een geplante zonnebloem werd weggerukt.

Snelheid
De toegestane maximumsnelheid in de bocht is 60 kilometer per uur. Een aantal jaar geleden begon de bebouwde kom voor de betreffende bocht en daarmee ook de 30 zone. Hierdoor was het voor automobilisten die vanaf Beerze kwamen duidelijk dat er moest worden afgeremd voor de vrij scherpe bocht. Wanneer de borden voor het begin van de bebouwde kom en de 30 zone zijn verplaatst is op dit moment nog niet duidelijk. Wij hebben de gemeente Ommen om een reactie gevraagd maar hebben deze nog niet ontvangen. Wat wel duidelijk is dat de bebouwde kom in september 2015 nog voor de bocht begon en in ieder geval voor 4 februari 2017 is verplaatst naar de huidige locatie. Mogelijk is dit gebeurt bij de herinrichtingswerkzaamheden van de Zeesserweg die begin oktober 2016 werden uitgevoerd.

Of de gereden snelheid bij het ongeval van vandaag een rol heeft gespeeld is niet duidelijk. De politie heeft geen verder onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.