Logo 112Vechtdal

Redactie 112 0 reactie(s) do 20 september 2018, 16:11

Circa 20 varkens omgekomen na kantelen veewagen bij Ommen

Laatst bijgewerkt: zondag 16:47 uur

OMMEN / EERDE – Een aanhanger met varkens is Donderdagochtend gekanteld in Eerde. Dit gebeurde rond tien voor tien vlak na een scherpe rechtse bocht in de Hammerweg (N341), vlak na de kruising met de Eerderveldweg. De chauffeur reed richting Den ham toen de aanhanger kantelde, over het wegdek schoof, en tot stilstand kwam tegen een boom. De trekkende vrachtwagen bleef rechtop en de chauffeur bleef fysiek ongedeerd.

In totaal werden door de combinatie zo’n 150 varkens vervoerd, waarvan rond de 100 in de gekantelde aanhanger. Bij aankomst van de hulpdiensten liepen al enkele tientallen aanhangers buiten de aanhanger. Direct werd duidelijk dat een aantal van de vervoerde dieren het gebeurden niet hadden overleefd. Volgens woordvoerster Janny Nijsingh van de veiligheidsregio IJsselland zijn circa 20 varkens op de plaats van het ongeval komen te overlijden. Meerdere dierenartsen kwamen naar de plek des onheils om de dieren te kunnen kalmeren.

Door de brandweer werd met hydraulisch gereedschap een deel van het dak van de aanhanger opengeknipt om via daar de vastzittende dieren in de bovenste verdieping van de aanhanger te bevrijden. Ook via de achterkant van de aanhanger werden varkens bevrijd.

Een deel van de loslopende dieren gingen het naastgelegen bos in maar werden hier door omstanders, brandweer en politie weer uitgehaald. De andere loslopende dieren bleven op en naast het naastgelegen fietspad lopen en wroette daar de grond om.

De gemeente Ommen bracht in opdracht van de brandweer een aantal dranghekken om de dieren bij elkaar te kunnen houden in afwachting van ander vervoer. Nadat alle levende dieren uit de aanhanger werden bevrijd en deels tot rust waren gekomen werden deze in een vrachtwagen van Handelshuis Schuttert geladen.

De Hammerweg werd direct na het ongeval bij de kruising met de Lemelerweg aan de kant van Ommen en de Janmansweg/Slenke aan de kant van Den Ham afgesloten door de politie. Een aannemer heeft deze afsluiting later overgenomen. De weg zal naar verwachting nog zeker enkele uren dicht zijn.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Vechtdal
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.